46/2022 - Képzeletbeli riasztás

Írta Vickancs a Vickancs blogja blogban. Megtekintés: 372

Egész héten szarul voltam, megfázás gyötört. De vasárnap meg hagyhattam ki a "Szituációs személykereső tréningünket".
Természetesen megrendezett eltűnés volt, a kutyák viszont ezt nem tudták.
Vasárnap délután két eltűnt gyermeket és apukájukat kellett megtalálnunk. A képzeletbeli riasztás 14:30 kor érkezett a csapatunkhoz miszerint két gyermek és egy felnőtt nem tért haza Pákozdon a délutáni sétából! Vonulás után 4 fő 3 kutyával érkezett a helyszínre 15:00 órakor, ahol a személygépkocsit megtaláltuk nyitott állapotban így a benne található gyerekülést használtuk szagmintának!
Három kutyát indítottunk az ülésről 15 perces késleleteséssel. A kutyák nem látták egymás munkáját, és nem találkoztak a bújókkal. A helyszínen tele volt vadcsapásokkal, vaddisznó túrás nyomokkal, pocok üregekkel.
Mindhárom kutya sikeresen teljesítette az 1400 méteres nyomot, a szintidő 15-17 perc volt, a két gyermeket és apukájukat a DINPI kutatóház szomszédságába található kilátónál találtuk meg épségben.
Ezek a szituációs feladatok készítenek fel az "éles bevetésekre".
Egyébként a terület fokozottan kullancs fertőzött. (Magamon egyet találtam, de volt olyan kutya, akinek a bundájára 10 kullancs is rátapadt.)
A Dinnyést Pákozddal összekötő útszakaszt felújították, végre eltűntek a kátyúk, bár okos megoldás lett volna a kerékpárosoknak külön sávot készíteni, mert ha csak fel lesz festve a burkolatra, akkor ott sok baleset lesz. Ugyanis, aki rövidíti a Velence-kört, akkor itt fog végig tekerni.

Csatolt fájlok:

Szegecs, Ferenc, NaNa és 1 másik tag kedveli ezt.
  • Vidék
  • Vickancs
  • NaNa
Hozzászólnál? Jelentkezz be...