Költözés

Írta Vidék a Elmélkedések blogban. Megtekintés: 733

Nem tudom, mennyire vagytok képben, szerintem épp eleget hallottatok már a zűrös "otthoni" dolgaimról. Most épp 4 és fél motor épül.
- Simon, az S51-es Simson. Ez a hivatalos projekt, amiről apám is tud, sőt ő szerezte hozzá az alapanyagot. Eredetileg szőlőhegybe járó igénytelen ótvar vasnak szánta, közönséges ütni-verni való autópótlónak. Olyan is volt a vas. Vérig van sértve, hogy szétszedtem és meg akarom csinálni.
- Piroska, a manuális váltós Babetta chopper. Immár 4. évébe lépő projekt. Mindig elvette valami az időt vagy a pénzt, vagy mindkettőt. Piros lesz, tank oldalán levő váltóval, koporsótankkal, merev vázzal, magas háttámlával, gyári kerekekkel. Titkos projekt. Jelenleg a padlásunkon van eldugva, mivel apám lemondta a kemoterápiát, aminek ideje alatt dolgozhattam volna rajta (is), egyelőre parkolópályán van.
- Póni, a Simson Star blokkos Romet Pony chopper. Riga első, Simson hátsó villa, Babetta kormány, a lakatosmunka 40%-ban kész. Ez is a padláson van eldugva. Zöld lesz, és a tankra egy csalánlevél lesz ráfestve, mert az alapanyagot, amit ingyen kaptam egy jó barátomtól, hónaljig érő csalánból vette ki a haverja. "Na. Ez kő?" "Ehhát." "Vigyed a p.csába ne is lássam!":D
- A fél motor: Németországban való munkavállalása miatt segítek egy 634-es Jawa felújításában annak a cimborának, aki a Romet Pony-t szerezte nekem.
- Sára, a Babetta 210 blokkos 207 chopper, elöl Komar, hátul Verhovina kerékkel, szabadonfutóval, berúgóval, Komar tankkal. Sárga lesz. Na ez utóbbi apropóján írom a bejegyzést.

Otthon képtelenség anélkül foglalkoznom akármivel is, hogy ne legyek b.sztatva, és ha érdemei szerint ráb.szom az ajtót, a szívbeteg anyámmal üvöltözik meg őrjöng tovább, k.vára nem érdekli, hogy ebbe anyám belehalhat. Namost ugyebár érthetetlen, miért csinálok én akkor motorokat. Ha kicsit is követem a logikát, le kéne adnom a MÉH-be az egészet, de leginkább bele se kellett volna kezdenem. Azért csinálom, mert jólesik és kész. Szeretem, ha megvalósulnak az álmaim. Ha megfoghatom, ha mehetek vele egy kört. Mert ugye a többi álmom az erősen esetleges, jó részük egyenesen lehetetlen (csillaghajók nem ennek az Istennek az idejében fognak röpködni az űrben). Mivel túl nagy a pofám meg a bőr is ölég vastag rajta, eddig mindig sikerült helyet találnom, ahol dolgozhattam rajtuk, ha valahogy sikerült időt szakítanom rá. De sosem tudtam, hol a határ vagy én nem tudom, de marhasokadszor járok úgy, hogy költöznöm kell. Legutóbb az egyik kolléganőmnél kaptam menedéket, mondom "kifizetem előre a bérleti díjat", és megcsináltam a fiának a Babetta Cafe Racert (erről írtam: "Álmok, ha valóra válnak"). Csillagidő szerint egy hete egy iskolai meló miatt el kellett hoznom a fúrógépemet. Ekkor találkoztam kolléganőm apjával ott náluk, aki megkérdezte, ugye elpakolok onnan hamarosan. Előtte két nappal gondolkoztam el, mennyivel jobb helyen lenne Cafe Racer a fűtött helyen... úgyhogy igazából nem ért meglepetésként a dolog, inkább úgy éreztem, csak idő kérdése volt, mikor raknak ki onnan. Pedig a hátralevőket is ott akartam befejezni. Ugyan ilyen kicsi helyem még nem volt, de fűtött hely, és ahogy vénülök, ez kezd egyre fontosabb szemponttá válni. A kolléganő jól meg is sértődött a faterjára, pedig én nem akartam, hogy miattam legyen balhé.

Egyik kolléga szólt, hogy szeretne ő is bütykölni valamit, mert egyrészt neki is jólesik, másrészt jól jönne néha egy szolgálati járgány. Anyu parázott és parázik is, mert az előző sulinál is kaptam egy jó helyet, és mégis az egyik rosszindulatú kolléga miatt lett belőle oltárinagy balhé, és szerintem részben emiatt rúgtak onnét ki. Nem akarja, hogy innen is kirakjanak, mert a környéken nincs már hova menni. Meg azért a rosszindulat itt is működik, mint mindenhol (ld. pedofíliával rágalmazás, ami, mint nemrég egy nyugdíjas kollégával való beszélgetésből kiderült, nem is olyan ritka jelenség, akik meg meg is csinálják, azok minden vád felett állnak, és soha senki nem nyúl hozzájuk). Remélem, sikerül titokban tartani a jóindulatú kollégák és fater előtt is, és három éven belül elkészülhet mind. Akkor szünet. Tervek akkorra is vannak, mert barna és fehér motorom még nem volt, a barnát megálmodtam, egy Verhovina boardtracker, a fehér meg egy Simson Star cruiser. Még ábrándozok végleges vasként vagy egy merevvázas, Springer villás, hátul Maruti kerekes, robogó blokkos vintage chopperen, vagy egy 125-ös Sport Czetka chopperen. Egyelőre azonban hiteltörlesztés, szoba felújítás (néhány éven belül síremlék felújítás), és motoros videók bámulása. Néha megosztom itt is, ami tetszik (ld. előző blogom), és ábrándozok meg vergődök. De majd az új helyen...!

:csam:
Szegecs, Yamina, MoncA és 1 másik tag kedveli ezt.
  • NaNa
  • Vidék
  • MoncA
  • Vidék
  • MoncA
  • Vidék
  • Vidék
  • Vidék
Hozzászólnál? Jelentkezz be...