Menj az élen! Vagy ne!

Írta Schön Brigi a Schön Brigi blogja blogban. Megtekintés: 1059

Gondolatok lányomnak, talán nem csak motorozásról

Éppen most (március közepén) olvasok idén már a második olyan halálos motoros balesetről, hogy követni akarta a társát, barátját, de nem volt olyan gyors vagy olyan technikás és elveszítette az uralmat a gép fölött. Meghalt.
Pedig milyen jó együtt motorozni. Valaki megy elöl, a többi meg utána.

Hát azt hiszed, könnyű egy csapatot vezetni? Azt hiszed, csak az élre állsz és mindenki jön utánad? Hát nem.

Ha a csapat élén motorozol, nem fontos, hogy te legyél a leggyorsabb. Nem fontos, hogy te legyél a legvagányabb, a legfickósabb, a legerősebb, a leg… . Nem az számít, hogy imádnak, hogy istenítenek, ajnároznak, mert állítólag te jobban tudod, és mennek utánad a nagy pusztulatba.

Tudod mit kapsz, ha az élre állsz? BIZALMAT. Bíznak abban, hogy tudod vezetni őket. Olyan tempóval, olyan utakon, olyan odafigyeléssel, hogy mindenki, ismétlem: mindenki célba érjen. Nem hagyhatod el a leggyengébbet, a leglassabbat! Az együttmotorozás nem verseny. Ha mindig csak a leglassabb marad el, a végén hol lesz a csapatod? (Hol a barátod?) Te nem a Vörös Hadsereget vezeted, hogy azt mondhasd: один человек ничего (agyin cselovek nyicsevo, egy ember semmi).

Szóval vigyázz, ha az élen motorozol! Az emberek bizalma felelősséggel jár. Érdemeld ki! Mindig. Újra és újra. Azzal, hogy követhető vagy, hogy hátrafelé is figyelsz és egyben tudod tartani a csoportot!

Persze az éremnek mindig két fele van. Nem kell, hogy az élen motorozz. És nem kell utolérned az élen menőt. Erőd és tudásod szerint menj! Sőt, lehet, hogy te leszel a leglassabb, a legügyetlenebb. Ha nem tolerálják, nem jó csapatban vagy, nem jó vezetőnek adtad a bizalmad. Válassz mást!

De kérlek - akár az élen, akár a csapat leglassabb tagjaként - egyet tegyél meg nekem.

Úgy motorozz, hogy ÉLETBEN MARADJ!
  • Vidék
  • Yamina
  • Zsila
  • NaNa
  • storm
  • NaNa
  • Yamina
Hozzászólnál? Jelentkezz be...