Blogbejegyzések megtekintése ebben a kategóriában: WLA Project

 • NaNa
  ... van még kérdés, hogy motoroztam-e?

  [​IMG]

  Viszont legalább a kisfiam végre megkapta élete első bizonyítványát. Azért remélem lehet még idén motorozni...
  MoncA, Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Amilyen szerencsétlen volt az egész hét időjárás szempontjából, annyira szerencsések lettünk a hétvégére. Harminc fok már szinte sok is... de azért a medencében ki lehet bírni.

  [​IMG]
  bocsi, Vidék és MoncA kedveli ezt.
 • NaNa
  A héten megint nem motoroztam. Illetve de, de az "csak" robogó volt... kénytelen voltam lenyúlni a férjem robogóját, mert a motoromat kölcsönadtam.

  [​IMG]

  Történt ugyanis, hogy hirtelen kifogytunk a tábor ötletekből, és a férjem felvetette, hogy mi lenne, ha elmennének kettesben motoros túrázni erre a hétre a gyerekkel. Már elmúlt 7 éves, a lába is nagyjából leér már.

  Csak az a baj, hogy a 125-ös robogóval nem lehet két személlyel rendes tempót menni, a chopper meg nem alkalmas arra, hogy utast vigyen rajta (nesze neked lábkuplung, kézi-váltó).

  Szóval kéne vennie egy Electra Glide Ultra Classicot, amin a gyerek is kényelmesen ülhet hátul. Vagy ami még jobb lenne, ha én venném meg, mert nagyon megérti 3,5 millióért az, amit kinézett.

  Valószínűleg nagyon értelmes, boci szemekkel nézhettem, miközben azt mondtam, hogy "de nekem van már motorom", és az fel sem merült, hogy pénzem viszont nincs arra, hogy most motort vegyek, szóval vajon honnan is jött ez az ötlet.

  Aztán miközben azt ecsetelte, hogy pedig az pont ugyanolyan, mint a Street Glide, csak nagyobb - de nekem nem kell ennél nagyobb, ez is épp elég nagy már, nem érted??? - akkor megkérdeztem, hogy akkor nem olcsóbb lenne-e a Street Glide-dal menni és nem megvenni egy három és félmilliós motort egy egy hetes túra miatt?

  Akkor fény gyúlt a szemében, és azt mondta, hogy: Ja, tényleg.

  Szóval így történt, hogy a gyereket felszereltük, kapott pénteken cipőt meg kesztyűt, felvette a megörökölt motoros kabátot és mindketten felvették a vadiúj motoros sisakot. Felraktuk a háttámlát, elővettem a vízálló hengertáskámat, és hétfőn felkerekedtek.

  Nekem meg dolgom volt a városban és nem akartam kocsival menni, úgyhogy kénytelen voltam kölcsön venni a robogót. Majd egyszer megírom a tapasztalataimat részletesen is, addig is itt egy rövid szösszenet róla:  Ha még nem iratkoztál fel eddig a YouTube csatornánkra, akkor tedd meg most! Az első cél az 1000 feliratkozó, mert akkor a YouTube már egy csomó új funkciót is ad... én meg kisorsolok 5 db csamos pólót, ha elérjük az álomszámot.
  Vidék, MoncA, Szegecs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  A múlt héten végülis csak kétszer esett. Egyszer három napig meg egyszer négy napig. Na mi akkor mentünk ki a gyerekekkel biciklizni, amikor közben pont elállt egy kicsit.

  [​IMG]
  Motorozásra még mindig nem futotta, de ezen a héten mindenképp gurulok egyet valahova, mert a gyerekek egész héten táborban vannak. Egyelőre nem ottalvósban, de már az is valami, hogy napközben szabad vagyok. Ki kell használni, mielőtt jön a második forduló.

  Ja, és pénteken lesz a Csajokamotoron.hu szülinapja... Délután 5 körül találkozunk a Rómain a Jancsi büfénél. Bár lehet, hogy asztalt kellene foglalni, mert állítólag most, hogy újra lehet menni mindenhol tömeg van.

  Ha nem tudsz jönni, beszéljetek meg a környékbeli csajokkal valami találkát, aztán osszátok meg velünk is, hogy oda tudjuk terelni a többieket is. :D
  Vickancs, Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Egy ideje próbálom visszanöveszteni a hajam. A karantén jót tett ennek a tervnek, mert nem volt fodrász, aki levágja. (Na nem mintha ez megakadályozhatna, hogy megkurtítsam a saját hajam, ha épp olyan kedvem van...)

  [​IMG]

  Annak bizonyítéka, hogy már alakul a hosszú frizura, hogy a 6 éves lányom is felfedezte és meginvitált a fodrászatába. Eddig ez a kiváltság csak a férjemet illette (neki hosszú a haja és szereti ha piszkálják), de immár bővült a kuncsaftok köre. Nem úsztam meg.

  Azt hiszem, átgondolom még, hogy akarok-e hosszú hajat. :D
  Vickancs, Szegecs, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Ezen a héten még tartott a homeschooling. Bár már eléggé a végén vagyunk a tanévnek, azért még három hét hivatalosan. Volt felmérő és volt benne egy kis lógás is, mert elmentünk Siófokra.

  [​IMG]

  Aztán hétvégén a gyereknap alkalmából ellátogattunk a tőlünk 4-5 házta lévő Csokimúzeumba. Na nem ám csak úgy... igazából majd' 20 éve lakom itt és még sosem voltam. Most az volt az apropója, hogy fagyizót nyitottak, és a gyereknap örömére akcióztak.

  Most az lesz a nagyobb baj, hogy túl közel van, és túl finomak a fagyik. Bár a gyerekeknek az is tök mindegy, hogy ilyen az íze, csak fagyi legyen... szóval már csak ez hiányzott a karanténtestem megformálásához.

  Te merre jártál hétvégén? Az időjárás nem nagyon kedvezett a motorozásnak... :(
  MoncA, Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Lassan kimerítjük a házi karantén minden lehetőségét. A héten hál'Istennek akkora szél volt, hogy pont alkalmas volt egy kis sárkányteregetésre - ahogy a kislányom mondja.

  [​IMG]

  Most, hogy megpedzették a lazításokat, elkezdtem kicsit aggódni, hogy mi lesz, ha vége lesz a karanténnak. Már kezdem egész jól megszokni... Tök béke van, a stressz is egész más, mint máskor. Nem rohanunk sehova és nem is költünk (meg nem is keresünk) annyit, mint korábban.

  Az biztos, hogy a gyerekeink nagy nyertesei ennek az egésznek, mert mindig együtt van a család, állandóan játék van (meg TV, amikor én is csinálnék már valamit, bocs) és alig kell tanulni. Mondjuk nem biztos, hogy írni-olvasni megtanulnak idén, de akkor majd megtanulnak jövőre. :D
  MoncA és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon.

  [​IMG]

  Szerencsére van kertünk, így nem kell egész nap a szobában kuksolni, de a gyerekek mégis csak akkor mennek ki szívesen, ha mi is kinn vagyunk. Ha meg kinn vagyok, akkor nem tudok dolgozni... nekem az lenne a jó, ha azalatt tudnék dolgozni benn, amíg ők kinn vannak benn meg csak a csend. Ez esélytelen.

  Na mindegy. Most nem ennek van itt az ideje. Ha azt akarom, hogy igazán elfáradjanak estére, akkor le kell őket mozgatni. Meg persze magamat is, de engem nem a fáradtság miatt, mert az anélkül is megvan, hanem hogy egy kicsit mozogjak. :D

  Egyébként mostanra egész jól beállt a rendszer nálunk. Habár nem mindig tudom épp milyen nap van, szerencsére a tanító néni napokra lebontva küldi a leckéket, úgyhogy azok helyrerázzák az agyamat.

  Hét közben délelőtt tanulunk, délután pedig megpróbálok dolgozni, a tanulás szüneteiben ebédet főzök és ritkán takarítok is, inkább csak söprögetek.

  A mosás mennyisége lecsökkent - ahogy azt már korábban is írtam - viszont a mosogatógép nonstop működik, hiába, négyen eszünk itthon egyfolytában.

  És igen, az evés. Minden nap eszünk főtt kaját, amit én főzök. Nem minden nap, mert próbálok több napra főzni, de mivel itthon vagyunk és mindenki rájár a hűtőre, van hogy elfogy hamarabb, mint gondoltam.

  A súlyom jelenleg stagnál, a férjem nem mert még mérlegre állni, én minimum 3 kiló pluszra tippelek nála, de lehet, hogy több is felcsúszott már. A gyerekek nőnek, mintha húznák őket, egyelőre nem látom őket kövérnek, bár a rendszeres sport azért hiányzik nekik.

  Eddig többet sportoltam, mint a szociális távolságtartás előtt, aztán múlt héten egy gerinctréning után meghúzódott a hátam, úgyhogy azóta pihentetem. Élvezem az online edzéseket, meg hogy bármikor lehet nézni és csinálni őket. Csak nehéz rávenni magam, meg időt szakítani rá.

  Szóval a 14. héten ennyi történt. Várjuk a végét.

  Viszont jó hír,hogy csütörtöktől tavaszi szünet van. Végre együtt lehet a család itthon! :D

  Veletek mi jó történt az elmúlt héten?
  Vidék és Vickancs kedveli ezt.
 • NaNa
  Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap almás rizskoch volt a desszert, másik nap kókuszgolyó.

  A férjem már korábban feladta a húsvéti nagyböjtöt, mondván erősnek kell maradnia, hogy ne fogjanak rajta a vírusok. Most mégis eszik húst és édességet, amiről le szokott mondani ilyenkor negyven napra, és mivel nincs a heti háromszori edzés, igencsak kigömbölyödött. A Rizskochból simán lecsúszott neki egy fél tepsi a nagyobbik fajtából.

  [​IMG]

  Nekem az első két hét húzós volt az otthonoktatással, háztartással, napi szintű főzéssel két gyerekkel, meg a saját munkámmal. Akkor fogytam két kilót, de már összeszedtem magam, alkalmazkodtam az új kihívásokhoz. Vagy a stresszt próbálom evéssel levezetni. Hiába napi online edzés is, visszanyertem a korábbi téli (vágó)súlyomat.

  Most olvastam, hogy a karanténból majd csak azok jöhetnek ki, akik kiférnek az ajtón... Szerintem ezt olvasva sokan elgondolkodtak, hogy véletlenül nehogy úgy járjanak, mint Micimackó.

  [​IMG]
  Neked hogy alakul a karantén súlyod? Ki fogsz férni?
  Vickancs, Vidék, bocsi és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Nem motoroztunk most sem. A férjem robogóval jár vásárolni és elintézni a legszükségesebb dolgokat, de én az időm 95 %-át itthon töltöttem ezen a héten (is). Nagy szerencse, hogy van kert, mert oda ki lehet menni, de az iskolai feladatok mellett kevés a szabadidőnk.

  Újra elsős lettem, a héten volt matek óra, összeadás a tízes szám átlépésével, olvastunk a farsangról és környezetből a csíráztatás a feladat, ami szemmel láthatóan kudarcba fulladt. Lehet, hogy az a baj, hogy a zsázsa mag 2008-ban lejárt, bár azt gondolnám, hogy a magok nem tudnak lejárni.

  Tesiből a labdavezetést ellógtuk, de helyette volt fára mászás (na nem én másztam) meg egy rövid bringázás is.

  [​IMG]

  A technika feladatra eléggé büszke vagyok, ugyanis olyan jól sikerült megtanítani a gyerekeknek a róka hajtogatást, hogy mostanra elárasztották a lakást, és a legújabb kihívás, hogy minden méret meglegyen az orgonasípban.

  Ti hogy vészeltétek át az első hetet bezárva a koronavírus ideje alatt?
  Ferenc és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Egy darabig várhatóan továbbra sem fogok tudni motoros tartalmat készíteni a jelenlegi helyzetnek köszönhetően. Ami miatt nem vagyok annyira besz...va, hogy nagyjából két hónapja így is be vagyunk zárva a házba.

  [​IMG]

  A gyerekek még mindig itthon voltak, most a fülük gyulladt be, mind a kettő antibiotikumot szedett. Hétfőtől már újra mehettek volna... csak az a volna ne lett volna...

  A mától aktuális otthon oktatást mi már hetek óta gyakoroljuk - valljuk be, nem sok sikerrel, de azért a házi feladatokat és az órai munkákat igyekeztünk mindig bepótolni. Mostantól kicsit nehezebb lesz, mert nem egyszerű a gyerekekkel megértetni, hogy nem nyári (vagy tavaszi) szünet van, hanem iskola, csak nem az iskolában, hanem otthon, és én meg nem vagyok tanár, és egyébként meg itthon dolgoznék is...

  Nem lesz egyszerű, de ezt is megoldjuk. Már így is sok pozitív és negatív hozadéka van a #maradjotthon kihívásnak:
  • Észrevettem, hogy nem kell naponta kétszer mosnom. Mivel nincs kényszerem, hogy a gyerekeket minden nap tiszta ruhában vigyem iskolába meg oviba, simán rájuk adom az előző napi kicsit leevettet és elég csak az alsóneműt cserélgetni rajtuk minden nap. A múlt héten pl. csak két adagot mostam, amire akkor volt utoljára példa, mikor még csak ketten voltunk.
  • Együtt van a család. Mondjuk ahogy írtam ez nem újdonság és ennek még rossz vége is lehet, ha hosszú időre össze vagyunk zárva (főleg, hogy fegyver is van a háznál).
  • Mindenféle extra projekteket kell kitalálni, hogy lefoglaljuk a gyerekeket. A képen pl. a testnevelés óra látható. A suliban ilyesmi tuti nincs. Bár itt meg zsámollyal nem szolgálhatunk, helyette marad a fára mászás.
  • Minden nap ötször kaját kell adnom a gyerekeknek, mert különben elviselhetetlenek lesznek, és ha lemegy a vércukruk, akkor már rég késő, akkor már a kaját is nehéz beléjük diktálni. Most beállítottam a telefonon, hogy három óránként kaja van, ami még rám nézve is pozitív lehet, mert magam miatt még sosem tudtam megcsinálni, hogy napi ötször egyek.
  • Több helyen is olvastam, hogy napirendet kell kialakítani, hogy ne folyjon szét a nap, szóval hétfőtől szigorú napirend van, amit egyelőre csak a délelőttökre sikerült érvényesítenem:

   - Reggel 8-kor kelés mindenkinek. Nekem is, pedig az nekem még egy fél órával korábban van,mint ami jólesne, a gyerekeknek meg kettővel több, mint amikor maguktól kelnek, szóval nekik kuss van, amíg mi alszunk. :D
   - reggeli, tisztálkodás, felöltözés (igen, ez kihívás még hétvégente is, hogy ne pizsamában nyomják le az egész napot. Én fel szoktam öltözni, mert én amúgy is itthon dolgozom).
   - kilenckor kezdődik a tanítás, és 45perces órákat tartok 15 perc szünettel délig, közben próbálok valami ebédet is kreálni.
   - Délben ebéd, utána pihi, és délután tesióra keretében valami... bringázás, amíg ki lehet menni, vagy megpróbálok megszabadulni tőlük és kizavarom őket a kertbe, így akkor tudnék egy kicsit dolgozni... ez még nincs kidolgozva.
   - na innentől kezd szétfolyni a nap,mert ilyenkor már kiszívják a véremet, hogy gépezni akarnak meg tévét nézni, és egy idő után a saját nyugalmam érdekében megengedem nekik.
   - 1/2 8-8 körül fürdés, fél kilenckor fekvés (amúgy 7-kor szoktak fürdeni suliidőben, de ha tovább fenn vannak, talán egy kicsit tovább alszanak reggel...)

   Két nap után azt mondom, hogy eddig így működik, de még finomítunk rajta,mert állítólag még számonkérés is lesz a tanító néni részéről, szóval jövő héten még változhatnak a dolgok.

  • Muszáj őket minden nap lemozgatni a fenti okok miatt - ha nem fáradnak el, akkor elviselhetetlenek lesznek - így én is kénytelen vagyok mozogni velük. Ma pl. elsétáltunk a postára, ők bringáztak, így máris megvan 3500 lépés, ami máris sokkal több, mint amennyit az elmúlt hetekben mozogtam.

  Most egyelőre ennyi jutott eszembe, de majd gyűjtöm még ide a többit is, hiszen a neheze még csak most jön majd.

  Ti hogy alkalmazkodtok az új helyzethez?
  Ferenc, MoncA és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  A héten már mentek oviba meg suliba a gyerekek, úgyhogy én is ki tudtam mozdulni egy kicsit. Pénteken koncerten is voltam.

  [​IMG]
  Azért persze nem olyan felhőtlen a helyzet, mert hétvégére megint belázasodott a nagyobbik, úgyhogy holnap megint nem megy suliba.
  MoncA kedveli ezt.
 • NaNa
  Úgy tűnik, most már megmaradunk. Hétvégén mindenkinek elmúlt a láza és már határozottan kezdenek visszatérni az életjelek a családba... a hosszú bezártság súlyos kilométer hiányt eredményezett, amihez persze legyengült szervezet társul...

  [​IMG]

  Csütörtökön még pánikszerűen rohantam el WC-papírért lázasan, mikor mindenhol azt olvastam, hogy kifosztották a boltokat. Nem mertem még egy napot várni, hogy pénteken a hétvégére spájzolók hadába is belefussak.

  Szerencsém volt, mindent kaptam, mondjuk nem is akartam több tíz kiló lisztet meg cukrot venni, csak ami a családnak hétvégére elég. Meg WC-papírt és Papír zsebkendőt...

  Szóval úgy tűnik, jót tett ez a kis izgalom, a lázasan vásárlás, mert délutánra már egészen jól lettem, és megbeszéltük, hogy ha mindenkinek jobbra fordul az állapota, akkor együtt is kimerészkedünk majd a szabadba.

  Egyelőre nem motorozni mentünk csak sétálni. Egy óra bőven elég volt elsőre. Durva, hogy le tud ereszteni az ember kondija, ha hetekig fekszik betegen. Persze a gyerekeké nem. Ők simán végigrohangálták a sétát, mintha nem is lettek volna lázasak még előző nap.

  Mondtam már, hogy imádom ezeket az ovis-sulis vírusokat, amik ledöntik a lábukról a szülőket hetekre, a gyerekek meg párnap alatt túl vannak rajta?
  Vidék és MoncA kedveli ezt.
 • NaNa
  A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre nyomja az ágyat.

  [​IMG]

  Ezt a fotót a Markeplacere csináltam, de oda nem lehet felrakni gifet. Mindegy,így is elvitték két nap alatt. :D

  Jöhetne a tavasz és vége lehetne az influenza szezonnak!
  MoncA kedveli ezt.
 • NaNa
  A héten két korit is örököltünk úgyhogy mind a két gyereknek lett saját. Az pedig nem lehet, hogy idén már ki sem próbáljuk. Hét közben elfutottam megéleztetni őket és a fejembe vettem, hogy hétvégén korizni fogunk. Mondjuk arra nem számítottam, hogy 15 fok lesz február 1-én.

  [​IMG]

  Mindegy, ha valamit kitalálok, annak úgy is kell lennie... és persze a gyerekeket is beizzítottam a héten, úgyhogy nem volt apelláta.

  Sajnos a Szent László téren pont január 31-ig volt nyitva az ingyenes koripálya (mennyi eszük van,hogy hétvégére zártak be?), de a Bosnyák téren még vasárnapig tartották a frontot. Mondjuk vasárnap nem néztük meg, hogy a jég is így gondolta-e.

  Az a jó abban, ha 15 fokban mész korizni, hogy szinte a tied az egész pálya. Szerencsére a csúszkáló közönséget elriasztotta a jégen álló 3 cm víz. Először a gyerekeim is megijedtek, de végülis jobban akartak korizni, mint amennyire a víztől félnek.

  Szerencsére ezúttal megúsztam a seggreesést. Akkor azonnal futhattunk volna haza, mert farmerben voltam. A gyerekeknek meg nem árt egy kis jeges vízben fetrengés (majd kérdezzetek meg erről jövő héten is, hogy megúszták-e a megfázást). Másfél órát lenyomtunk a gyönyörű napsütésben.

  Jó volt. Lehet, hogy idén már utoljára.
  Vickancs, bocsi, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.