Blogbejegyzések megtekintése ebben a kategóriában: WLA Project

 • NaNa
  Hiába volt éjszaka -10 (na jó, inkább csak -3) fok, arra még nem elég, hogy korizni lehessen rajta. Arra viszont igen, hogy egész napra munkát adjon a srácoknak.

  [​IMG]

  Reggeltől-estig törték a jeget különféle szerszámokkal. Csak annyi időre tartottak szünetet, amíg megszáradt a cipőjük meg a gatyájuk a kandallón, miután beleestek a vízbe. :D
  Szegecs, Vidék, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Az ünnepek csendesen teltek, szűk, családi körben. Többnyire csak négyen voltunk.

  [​IMG]
  A képen a Duna túlsó partja, a Csepel sziget látható a petárdázás előtt.

  A szilveszter hasonlóképpen, de az már nem itthon, hanem a Ráckevei Duna partján (igen, az az, ahol az olajszennyezés történt, de hozzánk már nem úszott le szerencsére).

  A szilveszter éjjel csendesnek mondjuk nem volt mondható, mert kb. délután 5-től éjjel 1-ig ment a petárdázás. A Facebookon már többen felvilágosítottak, hogy végül mégsem tiltották be a tűzijátékokat, csak árusítani nem lehetett őket, szóval fölöslegesen voltam meglepődve azon, hogy talán még a szokásosnál is nagyobb volt a ribillió.

  Mivel előrelátó vagyok, a pezsgőt már délután kidurrantottuk. Mekkora pazarlás már, hogy éjfélkor kibontjuk, mindenki iszik egy pohárral aztán lefekszünk aludni. A pezsgő maradéka meg a következő héten valamikor megy a lefolyóba.

  Ahogy sejtettem, a családból rajtam kívül senki nem bírta ki éjfélig. A férjem már 10 óra körül nyugovóra tért, a gyerekek pedig hősies kitartással 5 perccel éjfél előttig bírták. Őket még a petárdázás sem tudta felverni. Szóval még szerencse, hogy délután még tudtam valakivel koccintani.

  ***​

  Ez az év idén 53 hetes lett. Vajon van itt még valaki, aki beszállna egy ilyen heti fotóblogba idén? Vagy már teljesen egyedül maradok ebben? :D
  Vidék, MoncA és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Annyira büszke vagyok a gyerekekre... amellett, hogy persze ők is játszanak a számítógépen, gyönyörűen beilleszkedtek a természetbe.

  [​IMG]

  A fiam még csak nyolc éves (vagy már... attól függ, honnan nézzük és hogy mit akarok mondani). Egyedül hasogatja a fát, néha egész nap, megrakja a tüzet, és megsüti a tárcsán a húst. Ez megy már nyár óta. Iszonyú erős lett.

  Ezen a héten azt találták ki a haverjával, hogy kőlevest főznek. Pont mint a népmesében.


  Mi (felnőttek), azt hittük, hogy ez is csak játék. Kaptak bográcsot, és a férjem mondta, hogy hozzanak vizet a Dunából. Meggyújtották a tüzet és már főtt is a kő. Aztán jöttek, hogy kéne kolbász. Adtam. Aztán egy krumpli is. Zöldséget a haverja anyukájától kértek, a sóval-borssal meg kiszolgálták magukat.

  Egyszercsak jöttek, hogy kéne tányér meg kanál, mert kész a leves.

  Jóízűen belapátolták a saját főztjüket ebédre. Teljesen jó lett. Csak egy kicsit kóstoltam belőle, mert nem bírtam kiverni a fejemből, hogy a Duna vízéből van, meg nem szeretem a kolbászt sem. Azt mondták, kifőttek belőle a bacik, de azért annyira nem győztek meg.

  Azért a lelkükre kötöttem, hogy ha legközelebb kőlevest főznek, lehetőleg tiszta vizet használjanak.
  Szegecs, Vidék, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Ezen a hétvégén gyönyörű idő volt, így a gyerekekkel megnéztük (újra) a KOMO-SKY 51-es BÁZIS-t. Igazi COVID-19 program... rajtunk kívül két másik család volt, úgyhogy nem kellett túl közel menni egymáshoz.

  [​IMG]

  A mindenféle harckocsik, teherautók, tűzoltók és más katonai felszerelések mellett repülők is vannak. Ő itt pl. Ancsa, az AN-2-es... Ez csak azért vicces, mert nekem is Ancsa a becenevem a családban.

  Némely járműre fel is lehet mászni, ki lehet próbálni. Az Ancsát is lehet "vezetni". Csak azt nem tudom,hogy az normális-e, hogy amikor felmásztam, pont olyan hányingerem lett benne, mintha fel is szálltunk volna. És ezzel nem voltam egyedül, mert a fiam ugyanígy érzett. :D
  Vidék, Szegecs, MoncA és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Tudom, közhely, hogy nem emlékszem mikor történt ez... még csak most született. És tényleg ijesztő, hogy ilyen gyorsan megnőnek.

  [​IMG]

  A torta sztorija az, hogy a szokásos banános piskótából sütöttem és levárt tettem a közepébe. Ezt szeretni szokta mindenki, finom, nem száraz...

  Az egyik kissrác meg sem kóstolta. Kérdeztem, hogy miért nem, erre ő azt mondta, hogy nem szereti. De meg sem kóstoltad, honnan tudod, hogy nem szereted? - kérdeztem. Erre nagy duzzogva bevett a szájába egy kis darabot, és majdnem kihányta... Ilyet még nem láttam. Elég szigorú kritika volt ez a süteményemnek. Csak annyit tudtam mondani neki hirtelen,hogy ha lehet, ne az asztalra hányja vissza,hanem menjen el a WC-re. :D

  Azért a többieknek ízlett. Mire volt időm fényképezni, már csak ennyi maradt belőle.
  Vickancs, Vidék, Szegecs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Nálunk a motorozás női ágon öröklődik. De legalább ők motoroztak egy jót ebben a "csodás" őszi időjárásban. :D

  [​IMG]
  Amíg a fiúk építkeztek meg a lövöldözős játékkal játszottak, a kiscsajok elmotorozták az összes aprómat. Még akkor sem lehetett őket lerobbantani róla, amikor már nem kaptak több zsetont.

  (Na jó,ez nem teljesen igaz, mert a fiam is vitt egy kört a Harleyn, de annak monitora is volt. Az mégsem ugyanolyan.)
 • NaNa
  ... van még kérdés, hogy motoroztam-e?

  [​IMG]

  Viszont legalább a kisfiam végre megkapta élete első bizonyítványát. Azért remélem lehet még idén motorozni...
  MoncA, Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Amilyen szerencsétlen volt az egész hét időjárás szempontjából, annyira szerencsések lettünk a hétvégére. Harminc fok már szinte sok is... de azért a medencében ki lehet bírni.

  [​IMG]
  bocsi, Vidék és MoncA kedveli ezt.
 • NaNa
  A héten megint nem motoroztam. Illetve de, de az "csak" robogó volt... kénytelen voltam lenyúlni a férjem robogóját, mert a motoromat kölcsönadtam.

  [​IMG]

  Történt ugyanis, hogy hirtelen kifogytunk a tábor ötletekből, és a férjem felvetette, hogy mi lenne, ha elmennének kettesben motoros túrázni erre a hétre a gyerekkel. Már elmúlt 7 éves, a lába is nagyjából leér már.

  Csak az a baj, hogy a 125-ös robogóval nem lehet két személlyel rendes tempót menni, a chopper meg nem alkalmas arra, hogy utast vigyen rajta (nesze neked lábkuplung, kézi-váltó).

  Szóval kéne vennie egy Electra Glide Ultra Classicot, amin a gyerek is kényelmesen ülhet hátul. Vagy ami még jobb lenne, ha én venném meg, mert nagyon megérti 3,5 millióért az, amit kinézett.

  Valószínűleg nagyon értelmes, boci szemekkel nézhettem, miközben azt mondtam, hogy "de nekem van már motorom", és az fel sem merült, hogy pénzem viszont nincs arra, hogy most motort vegyek, szóval vajon honnan is jött ez az ötlet.

  Aztán miközben azt ecsetelte, hogy pedig az pont ugyanolyan, mint a Street Glide, csak nagyobb - de nekem nem kell ennél nagyobb, ez is épp elég nagy már, nem érted??? - akkor megkérdeztem, hogy akkor nem olcsóbb lenne-e a Street Glide-dal menni és nem megvenni egy három és félmilliós motort egy egy hetes túra miatt?

  Akkor fény gyúlt a szemében, és azt mondta, hogy: Ja, tényleg.

  Szóval így történt, hogy a gyereket felszereltük, kapott pénteken cipőt meg kesztyűt, felvette a megörökölt motoros kabátot és mindketten felvették a vadiúj motoros sisakot. Felraktuk a háttámlát, elővettem a vízálló hengertáskámat, és hétfőn felkerekedtek.

  Nekem meg dolgom volt a városban és nem akartam kocsival menni, úgyhogy kénytelen voltam kölcsön venni a robogót. Majd egyszer megírom a tapasztalataimat részletesen is, addig is itt egy rövid szösszenet róla:  Ha még nem iratkoztál fel eddig a YouTube csatornánkra, akkor tedd meg most! Az első cél az 1000 feliratkozó, mert akkor a YouTube már egy csomó új funkciót is ad... én meg kisorsolok 5 db csamos pólót, ha elérjük az álomszámot.
  Vidék, MoncA, Szegecs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  A múlt héten végülis csak kétszer esett. Egyszer három napig meg egyszer négy napig. Na mi akkor mentünk ki a gyerekekkel biciklizni, amikor közben pont elállt egy kicsit.

  [​IMG]
  Motorozásra még mindig nem futotta, de ezen a héten mindenképp gurulok egyet valahova, mert a gyerekek egész héten táborban vannak. Egyelőre nem ottalvósban, de már az is valami, hogy napközben szabad vagyok. Ki kell használni, mielőtt jön a második forduló.

  Ja, és pénteken lesz a Csajokamotoron.hu szülinapja... Délután 5 körül találkozunk a Rómain a Jancsi büfénél. Bár lehet, hogy asztalt kellene foglalni, mert állítólag most, hogy újra lehet menni mindenhol tömeg van.

  Ha nem tudsz jönni, beszéljetek meg a környékbeli csajokkal valami találkát, aztán osszátok meg velünk is, hogy oda tudjuk terelni a többieket is. :D
  Vickancs, Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Egy ideje próbálom visszanöveszteni a hajam. A karantén jót tett ennek a tervnek, mert nem volt fodrász, aki levágja. (Na nem mintha ez megakadályozhatna, hogy megkurtítsam a saját hajam, ha épp olyan kedvem van...)

  [​IMG]

  Annak bizonyítéka, hogy már alakul a hosszú frizura, hogy a 6 éves lányom is felfedezte és meginvitált a fodrászatába. Eddig ez a kiváltság csak a férjemet illette (neki hosszú a haja és szereti ha piszkálják), de immár bővült a kuncsaftok köre. Nem úsztam meg.

  Azt hiszem, átgondolom még, hogy akarok-e hosszú hajat. :D
  Vickancs, Szegecs, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Ezen a héten még tartott a homeschooling. Bár már eléggé a végén vagyunk a tanévnek, azért még három hét hivatalosan. Volt felmérő és volt benne egy kis lógás is, mert elmentünk Siófokra.

  [​IMG]

  Aztán hétvégén a gyereknap alkalmából ellátogattunk a tőlünk 4-5 házta lévő Csokimúzeumba. Na nem ám csak úgy... igazából majd' 20 éve lakom itt és még sosem voltam. Most az volt az apropója, hogy fagyizót nyitottak, és a gyereknap örömére akcióztak.

  Most az lesz a nagyobb baj, hogy túl közel van, és túl finomak a fagyik. Bár a gyerekeknek az is tök mindegy, hogy ilyen az íze, csak fagyi legyen... szóval már csak ez hiányzott a karanténtestem megformálásához.

  Te merre jártál hétvégén? Az időjárás nem nagyon kedvezett a motorozásnak... :(
  MoncA, Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Lassan kimerítjük a házi karantén minden lehetőségét. A héten hál'Istennek akkora szél volt, hogy pont alkalmas volt egy kis sárkányteregetésre - ahogy a kislányom mondja.

  [​IMG]

  Most, hogy megpedzették a lazításokat, elkezdtem kicsit aggódni, hogy mi lesz, ha vége lesz a karanténnak. Már kezdem egész jól megszokni... Tök béke van, a stressz is egész más, mint máskor. Nem rohanunk sehova és nem is költünk (meg nem is keresünk) annyit, mint korábban.

  Az biztos, hogy a gyerekeink nagy nyertesei ennek az egésznek, mert mindig együtt van a család, állandóan játék van (meg TV, amikor én is csinálnék már valamit, bocs) és alig kell tanulni. Mondjuk nem biztos, hogy írni-olvasni megtanulnak idén, de akkor majd megtanulnak jövőre. :D
  MoncA és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon.

  [​IMG]

  Szerencsére van kertünk, így nem kell egész nap a szobában kuksolni, de a gyerekek mégis csak akkor mennek ki szívesen, ha mi is kinn vagyunk. Ha meg kinn vagyok, akkor nem tudok dolgozni... nekem az lenne a jó, ha azalatt tudnék dolgozni benn, amíg ők kinn vannak benn meg csak a csend. Ez esélytelen.

  Na mindegy. Most nem ennek van itt az ideje. Ha azt akarom, hogy igazán elfáradjanak estére, akkor le kell őket mozgatni. Meg persze magamat is, de engem nem a fáradtság miatt, mert az anélkül is megvan, hanem hogy egy kicsit mozogjak. :D

  Egyébként mostanra egész jól beállt a rendszer nálunk. Habár nem mindig tudom épp milyen nap van, szerencsére a tanító néni napokra lebontva küldi a leckéket, úgyhogy azok helyrerázzák az agyamat.

  Hét közben délelőtt tanulunk, délután pedig megpróbálok dolgozni, a tanulás szüneteiben ebédet főzök és ritkán takarítok is, inkább csak söprögetek.

  A mosás mennyisége lecsökkent - ahogy azt már korábban is írtam - viszont a mosogatógép nonstop működik, hiába, négyen eszünk itthon egyfolytában.

  És igen, az evés. Minden nap eszünk főtt kaját, amit én főzök. Nem minden nap, mert próbálok több napra főzni, de mivel itthon vagyunk és mindenki rájár a hűtőre, van hogy elfogy hamarabb, mint gondoltam.

  A súlyom jelenleg stagnál, a férjem nem mert még mérlegre állni, én minimum 3 kiló pluszra tippelek nála, de lehet, hogy több is felcsúszott már. A gyerekek nőnek, mintha húznák őket, egyelőre nem látom őket kövérnek, bár a rendszeres sport azért hiányzik nekik.

  Eddig többet sportoltam, mint a szociális távolságtartás előtt, aztán múlt héten egy gerinctréning után meghúzódott a hátam, úgyhogy azóta pihentetem. Élvezem az online edzéseket, meg hogy bármikor lehet nézni és csinálni őket. Csak nehéz rávenni magam, meg időt szakítani rá.

  Szóval a 14. héten ennyi történt. Várjuk a végét.

  Viszont jó hír,hogy csütörtöktől tavaszi szünet van. Végre együtt lehet a család itthon! :D

  Veletek mi jó történt az elmúlt héten?
  Vidék és Vickancs kedveli ezt.
 • NaNa
  Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap almás rizskoch volt a desszert, másik nap kókuszgolyó.

  A férjem már korábban feladta a húsvéti nagyböjtöt, mondván erősnek kell maradnia, hogy ne fogjanak rajta a vírusok. Most mégis eszik húst és édességet, amiről le szokott mondani ilyenkor negyven napra, és mivel nincs a heti háromszori edzés, igencsak kigömbölyödött. A Rizskochból simán lecsúszott neki egy fél tepsi a nagyobbik fajtából.

  [​IMG]

  Nekem az első két hét húzós volt az otthonoktatással, háztartással, napi szintű főzéssel két gyerekkel, meg a saját munkámmal. Akkor fogytam két kilót, de már összeszedtem magam, alkalmazkodtam az új kihívásokhoz. Vagy a stresszt próbálom evéssel levezetni. Hiába napi online edzés is, visszanyertem a korábbi téli (vágó)súlyomat.

  Most olvastam, hogy a karanténból majd csak azok jöhetnek ki, akik kiférnek az ajtón... Szerintem ezt olvasva sokan elgondolkodtak, hogy véletlenül nehogy úgy járjanak, mint Micimackó.

  [​IMG]
  Neked hogy alakul a karantén súlyod? Ki fogsz férni?
  Vickancs, Vidék, bocsi és 1 másik tag kedveli ezt.