Blogbejegyzések megtekintése ebben a kategóriában: WLA Project

 • NaNa
  Úgy érzem, bármelyik hónap lehetne... a különbség annyi, hogy sokkal melegebb van, és tovább van világos. Egyébként semmi extra. A gyerekek táborban, amíg lehet (készüljünk a legrosszabbra, ki tudja meddig járhatnak még gyerekközösségbe) én meg próbálom utolérni magam a munkában. Ez kb. lehetetlen, mert a friss hírek frissen termelődnek, de azért próbálkozni mindig lehet.

  [​IMG]

  Imádom őket, hogy nem ágálnak a táborok ellen. Persze elfáradnak tőle, mintha gyárba járnának. De legalább nem folynak szét a napok. Minden reggel kelni kell időben, és este fekvés. És szuper, hogy egy-egy hétig tematikusan foglalkoznak valamivel. Ezen a héten úsztak, ha már év közben zárva voltak az uszodák. Megnyugtató, hogy úszni még nem felejtettek el.

  Szóval így tapossuk a malmot mostanában. Azt remélem, azért csak elkezdődik a suli szeptemberben, és ki tudok még hasítani magamnak egy-két napot a vénasszonyok nyarából. Nekem már csak ez maradt. :D
  Liviszita, Szegecs, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Ismét egy kellemes családi motorozáson vagyunk túl. Azért tök jó,hogy már ekkorák a gyerekek...

  [​IMG]

  A fiúk két hetes országjáró motoros túrára indultak vasárnap, és mivel nálam volt megint egy Honda tesztmotor (ráadásul egy túrarobogó), adta magát az ötlet, hogy kísérjük el őket egy darabon. egészen Császárig jutottunk együtt, ahol életemben először megnézhettem a magyar westernvárost.

  Nagy élmény volt, nekem is, hát még a gyerekeknek. Vonatoztunk, célba lőttek, bikán lovagoltak, ettünk-ittunk, és a végén a fiamat még a showműsorba is belevonta a Henryx a sheriff. Jó móka volt na...

  Délután aztán szétváltak útjaink: mi csajok hazafele, a fiúk a Bakonyba indultak tovább. Mivel a kislányom (pár hétig) még ovis, és időnként még játszik a délutáni alvás, kissé para volt hazafelé, hogy nehogy elaludjon mögöttem a motoron. Végül sikerült egy kis hideg-vizes mosakodással éneklésre bírnom, így hazáig szólt a rádió a hátam mögött.

  Te voltál már Császáron a western faluban?
  Vidék és Vickancs kedveli ezt.
 • NaNa
  Megint volt minden. Végre (harmadikra) sikerült elintézni a kislányom diákigazolványát Aszódon (Bocs @ekime6 , hogy nem ugrottunk be, de sietni kellett haza a másik gyerekért.)

  [​IMG]

  Viszont mivel kezdem átlátni, hogy ez a nyár sem rólam szól majd, kétszer is kirúgtam (mondanám, hogy berúgtam, de nem) a hámból. Kedden bringáztunk egyet két másik anyuka-barátnővel, és csacsogtunk egy keveset végre a Naplás-tónál.

  Szerdán megint rómaiztunk. Most kocsival voltam... utolsó utáni pillanatig nem volt biztos, hogy a férjem hazaér, hogy vigyázzon a gyerekekre. Mindegy, idén már látták a csajok a motoromat, szóval tudják, hogy az is van. :D

  Csütörtököm megint bodzát szedtünk a gyerekekkel. Idén a második adag bodzaszörpöt (2x14 litert) készítettem. Már a dunsztban vannak, mert ma az osztálykirándulás meg egy szülinap miatt nem mentünk sehova. Ja, és pénteken még búcsúajándékot is vittem az óvónéniknek.

  Jövő héten X-ADV teszt. Már alig várom, hogy motorozhassak.
  Liviszita, Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Ez a hét elég sűrűre sikerült (legalábbis anyuka időszámításban mérve). A suliban utolsó előtti hét tele záródolgozattal, készült bodzaszörp és sikerült eljutnom a Rómaira a csajokkal bandázni egyet ráadásul a Siklóval. Ha jól emlékszem, az eső sem esett épp akkor.

  [​IMG]

  Közben Semmi-Kis Tünde letesztelte a Harley-Davdison Pan Americát Csehországban. Mehettem volna én is, de sem oltásom, sem tesztet nem szerettem volna... Bevallom, kicsit félek is tőle. (Nem Tündétől, hanem a motortól.) Viszont lehet, hogy hamarosan így is megkapom pár napra, akkor majd elmondom, hogy nekem leér-e róla a lábam hazai terepen.

  Aztán hétvégén vidékre utaztunk, egyik csamos társuk @bae volt a célpont. A gyerekeke nagyon élvezték a tanyát - hazafele végig azt hallgattam, hogy miért kell hazamenni és mikor jövünk megint.

  Fecni és Lölő nagyon egymásra hangolódtak, mindketten bele vannak buzulva a Minecraftba, és mivel most buli volt, hát játszhattak este. Mondjuk mi nem úgy gondoltuk, hogy éjjel fél háromig, de ilyen az, amikor a gyerekeknek külön szobája van. Az anyukák elvesztik a kontrollt. :)

  Az indulást kissé megnehezítette, hogy egy értelmes autós épp a bejáratunk elé parkolt, de végül megoldottuk ezt is. (A részleteket láthattad a Facebookon, ha követsz.)

  A lényeg, hogy a sok egyéb kaland mellett megcsodálhattam Bae motorkáját is... szegény vasszamárnak mostanában elég nehéz sorsa van, épp kiköltöztették a garázsból, mert "csak" foglalja a helyet. De legalább még megvan. Kérdés, hogy mikor lesz megint idő motorozni rajta három gyerek mellett. De kár lenne eladni, Fecni hamarosan belenő...

  Mondjuk akkor le kell majd szedni róla a csamos matricát.
 • NaNa
  Úgy nőnek a gyerekek, mint a bolondgomba. Nyilván ez a sok eső teszi. A héten új, már majdnem felnőtt méretű bringa került a házhoz. Három kicsit cseréltünk be, úgyhogy megnőtt a garázs mérete is. Gyorsan kell szerezni valamit, ami kitölti ezt a nagy helyet.

  [​IMG]

  Motorozás megint nem volt. A férjem motorja még mindig átépítés alatt - vissza lesz alakítva, hogy tudjon rajta gyereket vinni - alkatrészre vár. Az enyém köszöni jól van, csak nem szeretjük a hideget meg az esőt.

  Helyette abban a néhány fél-egy órában, amikor épp kisütött a nap, az új bringát teszteltük. Nekem még defektem is volt. (Micsoda izgalmak.)

  És mivel a gyerekeket még esőben sem lehet a lakásban tartani - ez így nem igaz, mert ha nem esik, akkor nem tudom kipaterolni őket - jól meg is fázott mind a kettő. A következő hetem (ez) is el van intézve...
  bocsi, Liviszita és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Vannak pillanatok, amelyekről nem készül fénykép. Ilyen volt az a húsz évvel ezelőtti szombat is, amikor a Fekete Horgony MC (igen, akkor még így hívták) május 1-i szezonnyitó buliján a sörpadon felszabadult mellettem egy hely, és leült mellém Ő.

  [​IMG]

  2001-ben még nem volt Facebook, és a TotalBike béna, kis flopira dolgozó, digitális fényképezőgépe volt csak nálam. Hiába keresem bármi nyomát annak a hétvégének, egyedül a Suzuki Intruder Volusia motortesztről találtam csak pár képet, és a tesztben egész részletesen leírtam, mi történt azon a hétvégén.

  Az csak sokkal később derült ki, hogy milyen fontos volt ez a nap. Vagy inkább az a pillanat.

  Szombaton - május elsején, ami idén egyben a 15. Nemzetközi Női Motoros Nap is - lementünk a családdal Foktőre a Fekete Horgony Kocsmához, hogy felidézzük azt a napot, és hogy megmutassuk a gyerekeknek a családi történelmünk eme fontos helyszínét.

  (Kocsival voltunk, mert a motoromba még nem raktuk be az új aksit, a férjemé pedig ismét átalakítás alatt van, hogy tudja rajta vinni a gyerekeket. Szóval egy métert sem motoroztam a női motoros napon. Remélem azért elfogadjátok a kifogásomat.)
  MoncA, Vickancs, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  A hét motoros történése, hogy a kislányom megkapta élete első, igazi motoros bukósisakját.

  [​IMG]

  Most, hogy felmerült, hogy már a motoron is leér a lába, és lehetne vinni, a rózsaszín biciklis sisak a rózsaszín copfokkal már nem tűnik olyan biztonságosnak. Kellett egy rendes sisak.

  Nem volt egyszerű, mert nagyon pici a feje. Míg a fiamnak simán jó a felnőtt M-es, ami olyan 54-56 cm körül van, neki sokkal kisebb, 52 cm körül van a fejmérete.

  Most, hogy megvan a szép, rózsaszín Vemar sisak (az Insportlineban találtam, mielőtt valaki megkérdezi, hogy hol van XS-es sisak), már nem érdeklik a rózsaszín copfok sem. Hirtelen nagylány lett. Szeptemberben iskolába megy....
  MoncA, Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Nem adja könnyen magát ez a szezon (sem). Péntekre be voltam írva a Can-Am Ryker tesztre, de a kislányom óvónénije COVID-os lett, úgyhogy most nem mehet sehova (a kislányom). Mi meg nyilván szolidárisak vagyunk, mégsem hagyhatok itthon egyedül egy hatévest.

  [​IMG]
  De ő legalább feltalálta magát. Már neki is annyira hiányzik, hogy az oviba motorral járhasson, hogy az apját kérte meg, hogy motorztassa meg a kertben. Lehet, hogy nekem is fel kellett volna ülnöm egy körre.

  A Can-Am tesztet átettük a következő péntekre. Most azon izgulok, nehogy kiderüljön, hogy még valakin kijöttek a tünetek a csoportból, mert akkor meghosszabbítják a karantént. Meg azért az is jó lenne, ha hétvégén nem -4 fok lenne, mint ma reggel.
  MoncA, Vickancs, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Egyik nap -5, másik nap 15. Pénteken megint szakadt az eső, és hétvégére is ilyet mondtak, de szerencsére szombaton sütött a nap. Vasárnap meg esett a hó... Ki érti ezt?

  [​IMG]

  Szóval itthon maradtunk. Így legalább volt alkalom elvinni a gyerekeket a Sarkad Udvarba. Imádják. És ha elég sok gyereket összeszedek a környékről, akkor kedvezményt is kapunk.:) (Persze nem ezért, de jobban elvannak párban, mint a mellékelt fotó is mutatja.)
  MoncA, Vickancs és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Szeptember óta minden hétvégét a nyaralóban töltöttünk (meg előtte nyáron is szinte mindegyiket). Kiderült, hogy télen is ugyanolyan jó hely, csak tűzifa legyen elegendő.

  Na az elmúlt hétvége megtörte ezt a rendszert, ugyanis itthon maradtunk.

  [​IMG]

  Valamilyen okból megnéztem az időjárás előrejelzést (pedig nem szokásom, max, ha motorozunk), és az egész hétvégére esőt mutatott, ráadásul nem is keveset. Így nem volt annyira vonzó a kiruccanás. Amit persze nem is értek, mert eddig nem volt akadály sem eső, sem -10 fok... Mégis elgondolkodtunk, hogy egyáltalán lemenjünk-e.

  Végül a dolog magától megoldódott, mert péntek délután hazaküldték a fiamat a suliból hőemelkedéssel. Lázasan pedig csak nem viszem le a gyereket, hogy a nulla fokos Dunában ugráljon egész hétvégén az esőben.

  Szóval itthon maradtunk.

  Viszont ahogy az már a gyerekeknél lenni szokott, másnapra kutya baja nem volt, és ahogy a meteorológusoktól is megszoktuk, egy csepp eső sem esett egész hétvégén. Az unalmas kertes házban pedig mi más program adódik egy mai gyereknek, mint felváltva TV/telefon/tablet/laptop és a szünetekben vita a tesóval, hogy kinél melyik lesz a következő.

  Hogy ennek véget vessünk, elmentünk "kirándulni" egyet a környékünkön. Ragyogó napsütés volt és vagy 20 fok... legalábbis, ahol sütött a nap.

  A környék minden látványosságát megnéztük, a Caprera pataktól az alumínium M0-ás hídig, majd végül Csömörön kötöttünk ki Dudinál, a kárpitosnál egy jó kakaóra (a gyerekek) és kávéra (a felnőttek).

  Út közben botlottunk ebbe a két kétes egzisztenciába. Egyiküknek már szemmel láthatóan derékbe tört a karrierje. Jól néztek ki, na. Szóval ezért kellett ez a hosszú bevezető. :D
  MoncA, Vidék és Vickancs kedveli ezt.
 • NaNa
  Hiába volt éjszaka -10 (na jó, inkább csak -3) fok, arra még nem elég, hogy korizni lehessen rajta. Arra viszont igen, hogy egész napra munkát adjon a srácoknak.

  [​IMG]

  Reggeltől-estig törték a jeget különféle szerszámokkal. Csak annyi időre tartottak szünetet, amíg megszáradt a cipőjük meg a gatyájuk a kandallón, miután beleestek a vízbe. :D
  Szegecs, Vidék, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Az ünnepek csendesen teltek, szűk, családi körben. Többnyire csak négyen voltunk.

  [​IMG]
  A képen a Duna túlsó partja, a Csepel sziget látható a petárdázás előtt.

  A szilveszter hasonlóképpen, de az már nem itthon, hanem a Ráckevei Duna partján (igen, az az, ahol az olajszennyezés történt, de hozzánk már nem úszott le szerencsére).

  A szilveszter éjjel csendesnek mondjuk nem volt mondható, mert kb. délután 5-től éjjel 1-ig ment a petárdázás. A Facebookon már többen felvilágosítottak, hogy végül mégsem tiltották be a tűzijátékokat, csak árusítani nem lehetett őket, szóval fölöslegesen voltam meglepődve azon, hogy talán még a szokásosnál is nagyobb volt a ribillió.

  Mivel előrelátó vagyok, a pezsgőt már délután kidurrantottuk. Mekkora pazarlás már, hogy éjfélkor kibontjuk, mindenki iszik egy pohárral aztán lefekszünk aludni. A pezsgő maradéka meg a következő héten valamikor megy a lefolyóba.

  Ahogy sejtettem, a családból rajtam kívül senki nem bírta ki éjfélig. A férjem már 10 óra körül nyugovóra tért, a gyerekek pedig hősies kitartással 5 perccel éjfél előttig bírták. Őket még a petárdázás sem tudta felverni. Szóval még szerencse, hogy délután még tudtam valakivel koccintani.

  ***​

  Ez az év idén 53 hetes lett. Vajon van itt még valaki, aki beszállna egy ilyen heti fotóblogba idén? Vagy már teljesen egyedül maradok ebben? :D
  Vidék, MoncA és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Annyira büszke vagyok a gyerekekre... amellett, hogy persze ők is játszanak a számítógépen, gyönyörűen beilleszkedtek a természetbe.

  [​IMG]

  A fiam még csak nyolc éves (vagy már... attól függ, honnan nézzük és hogy mit akarok mondani). Egyedül hasogatja a fát, néha egész nap, megrakja a tüzet, és megsüti a tárcsán a húst. Ez megy már nyár óta. Iszonyú erős lett.

  Ezen a héten azt találták ki a haverjával, hogy kőlevest főznek. Pont mint a népmesében.


  Mi (felnőttek), azt hittük, hogy ez is csak játék. Kaptak bográcsot, és a férjem mondta, hogy hozzanak vizet a Dunából. Meggyújtották a tüzet és már főtt is a kő. Aztán jöttek, hogy kéne kolbász. Adtam. Aztán egy krumpli is. Zöldséget a haverja anyukájától kértek, a sóval-borssal meg kiszolgálták magukat.

  Egyszercsak jöttek, hogy kéne tányér meg kanál, mert kész a leves.

  Jóízűen belapátolták a saját főztjüket ebédre. Teljesen jó lett. Csak egy kicsit kóstoltam belőle, mert nem bírtam kiverni a fejemből, hogy a Duna vízéből van, meg nem szeretem a kolbászt sem. Azt mondták, kifőttek belőle a bacik, de azért annyira nem győztek meg.

  Azért a lelkükre kötöttem, hogy ha legközelebb kőlevest főznek, lehetőleg tiszta vizet használjanak.
  Szegecs, Vidék, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Ezen a hétvégén gyönyörű idő volt, így a gyerekekkel megnéztük (újra) a KOMO-SKY 51-es BÁZIS-t. Igazi COVID-19 program... rajtunk kívül két másik család volt, úgyhogy nem kellett túl közel menni egymáshoz.

  [​IMG]

  A mindenféle harckocsik, teherautók, tűzoltók és más katonai felszerelések mellett repülők is vannak. Ő itt pl. Ancsa, az AN-2-es... Ez csak azért vicces, mert nekem is Ancsa a becenevem a családban.

  Némely járműre fel is lehet mászni, ki lehet próbálni. Az Ancsát is lehet "vezetni". Csak azt nem tudom,hogy az normális-e, hogy amikor felmásztam, pont olyan hányingerem lett benne, mintha fel is szálltunk volna. És ezzel nem voltam egyedül, mert a fiam ugyanígy érzett. :D
  Vidék, Szegecs, MoncA és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Tudom, közhely, hogy nem emlékszem mikor történt ez... még csak most született. És tényleg ijesztő, hogy ilyen gyorsan megnőnek.

  [​IMG]

  A torta sztorija az, hogy a szokásos banános piskótából sütöttem és levárt tettem a közepébe. Ezt szeretni szokta mindenki, finom, nem száraz...

  Az egyik kissrác meg sem kóstolta. Kérdeztem, hogy miért nem, erre ő azt mondta, hogy nem szereti. De meg sem kóstoltad, honnan tudod, hogy nem szereted? - kérdeztem. Erre nagy duzzogva bevett a szájába egy kis darabot, és majdnem kihányta... Ilyet még nem láttam. Elég szigorú kritika volt ez a süteményemnek. Csak annyit tudtam mondani neki hirtelen,hogy ha lehet, ne az asztalra hányja vissza,hanem menjen el a WC-re. :D

  Azért a többieknek ízlett. Mire volt időm fényképezni, már csak ennyi maradt belőle.
  Vickancs, Vidék, Szegecs és 1 másik tag kedveli ezt.