Blogbejegyzések megtekintése ebben a kategóriában: Vickancs fotoblog 2023

 • Vickancs
  Igaz rövid munkahét volt, de elég is... Pénteken motorral mentünk melózni, és így tudtam hazafele fordulni még egy kört. Meglátogattam az Alcsúti Platán fasort és Lovasberénybe a kastélynál is megálltam.

  Csatolt fájlok:

  Vidék kedveli ezt.
 • Vickancs
  A hétvégén igazi motoros idő volt, úgy volt hogy én is kihasználom. Az Ember tervez, ..... - a család meg közbeszól. Így kaptam szombatra egy gyereket kölcsön - motorozás off, megyünk kirándulni gyerekkel, kutyákkal. Mivel már meleg van a kutyáknak, így egy igazán könnyű, rövid túrát eszeltem ki.
  Lovasberénybe mentünk a Cziráky-kastély egykori angolkertjébe. A katona temető és a szovjet emlékmű környéke rendezett, de az egykori kert többi része elhanyagolt, szinte felismerhetetlen.
  Ezután Székesfehérváron a Bányató étterembe ettünk. Az étterem a mellette található tóról kapta a nevét. A tó 1917-ben egyetlen éjszaka alatt jött létre, mikor a működő bánya beszakadt és elárasztotta a víz. A tó mélyén csillék és egyéb munkaeszközök találhatóak. A kis tavat sok vízimadár kedveli, ottjártunkkor is több tőkésréce, lúd és fekete hattyú volt látható - kicsik és nagyok is - . A parton van már kihelyezett "kacsaetető" automata is, melyből lehet számukra eleséget vásárolni.
  Vasárnap általában a kutyákért, ilyenkor szoktunk kirándulni, tréningezni, így most se hagyhattam ki. Délelőtt a Sóstói tanösvényen voltunk személykereső tréningen. A meleg és a sok zavaró tényező ellenére is minden feladatot teljesítettünk.
  Délután arra jutottam, hogy most aztán elindulok motorozni. Sokat vacilláltam, hogy merre is induljak. Balaton felé nem, mert onnan haza is kell jutni ..., Aztán eszembe jutott, hogy mióta Fehérváron lakom, nem voltam Bakonykútiban. Előtte párszor voltam, mert annyira szépek az ott található faszobrok.
  Egyik nevezetes faszobor a Remetefa. A fa odvában találjuk a remetét, oldalról őzike simul a fához, feljebb egy bagoly néz a körül, a fa tetején egy sólyom lesi áldozatát, a fa másik oldalán pedig egy kíváncsi mókust láthatunk. Sajnos a szobor már nincs a legjobb állapotban, de érdemes megnézni, és a faluban található többi alkotást is. A szobrok helyét meg lehet találni a templom előtti információs táblán.

  Csatolt fájlok:

  NaNa és Vidék kedveli ezt.
 • Vickancs
  Úgy hozta a sors, hogy lett egy autóm. Mármint saját, ami az ÉN nevemen van. Nem új, nem tiptop, de az enyém lett.
  Sokszor probléma volt a logisztika, hiszen sokat ingázunk és van, hogy külön napokon is dolgozunk. Persze ilyenkor volt motor, robogó megoldás, de például a kutya suliba vagy kutyás keresésre nem tudtam menni.
  Adódott egy lehetőség, így egy 18 éves Skoda tulaja lettem.
  Mivel kutyás autó lesz, így kutyás autós kinézete is lesz. Az egyik bulldog illatosítót kolléganőmtől kaptam, a másikat pont előtte vettem magamnak.
  Hamarosan matricák is kerülnek fel az autóra. Egyébként már a hátsó ablakra már sötétítő roló is került, hogy árnyékolva legyenek a kutyák.

  Csatolt fájlok:

  Vidék kedveli ezt.
 • Vickancs
  Kedden szabadságon voltam. Délelőtt sok dolgom volt, de délután 2-3 órát sikerült elcsípnem - hagytam a háztartást, inkább elmentem motorozni. Mindenki tett már fel repcés képet - kivéve én, tavaly is lemaradtam róla. Múltkor mikor motoroztam láttam, hogy Csákvár felé most nincsenek repcetáblák, így Lovasberény felé vettem az irányt. Sikerrel is jártam :) lőttem pár képet és így már nyugodtan motorozhattam.
  Útvonalam Székesfehérvár - Lovasberény - Csákvár - Oroszlány - Bokodi (persze a tónál megálltam fotózni, de a horgászok miatt nem sikerült jól a kép) - Pusztvám - Mór - 81. út - Csákberény (Metrokocsinál csináltam ezt a képet, ami most új külsőt kapott) - Zámoly - Székesfehérvár.
  Ez röpke 200 km volt, ami alatt 2szer kapott el egy-egy kis zápor. Ennek ellenére megérte :)

  Csatolt fájlok:

  NaNa kedveli ezt.
 • Vickancs
  Hosszú hétvégét megtoldottuk egy nappal, így már pénteken útnak indultunk Karintiába. Április vége május eleje nem ép ideális, mert a téli programok, helyszínek már zárva, de a nyári turizmus még nem indult be. Ennek ellenére sok mindent láttunk, így voltunk hajókázni az Ossiacher See-n, állatkertben, panoráma útra is fel lestünk, sőt libegővel felmentünk kb 2000 méterre is. Jah és hógolyóztunk is, mert 1500 méter felett még találtunk gyakran havat is.
  Egyik szuper programunk volt, hogy ellátogattunk a Porsche Múzeumba. Volt ám nyálcsorgatás.

  Továbbá Faaker See-t körbe autóztuk, bár motorozni lenne az igazi.

  Csatolt fájlok:

  NaNa kedveli ezt.
 • Vickancs
  Kissé nehezen indul ez a szezon. Már bőven tapossuk az áprilist és én még nem ültem idén motoron. Többször volt már, hogy a barátokkal le volt beszélve a karika, de az időjárás közbeszólt, vagy a munka.
  Szombaton is dolgoztam a RB túra el is ment nélkülem, megint.
  De vasárnap az én napom volt. Uram is elment motorozni a fiúkkal, így én is szabad voltam. Zsámbékig együtt motoroztunk és onnan mindenki ment a "saját" társaságával.
  Zsámbékon a Kálmán cukrászdánál találkoztunk, hogy véletlen se keveredjünk bele a 80-as/90-as évekbeli sportmotort találkozóba. Innen Etyek érintésével szeltük át az Alcsúti platánsort, majd a 811-esen haladtunk Válig. Megtekintettük a Szeretet szobrot a Haraszthy pincészet birtokán. Innen a 7-es úton gurultunk Velencéig, majd le tértünk a főútról és a tó északi oldalán mentünk Pákozdig a Miskahuszár szobráig. Majd tovább Fehérvárig, innen 81-esen Mórig. Móron az Ezerjó étteremben ebédeltünk. Végül Pusztavám, Bokod, Majk útvonalon értünk el Csákvárig. Itt a neves cukrászda előtt elköszöntünk. Rövid 170 km-es túrát tettünk.
  Végül nekem a kis kör és az oda-vissza hazaúttal 250 km lett. Kezdésnek jó volt, és az időjárás is kegyes volt.

  Csatolt fájlok:

  Vidék és NaNa kedveli ezt.
 • Vickancs
  Húsvét hétfőn zöld erdőben jártam, de kék ibolyát nem találtam, helyette csodaszép lilás virág tenger volt.
  Mivel a hétvégén sok eső esett, így nem nagy kirándulást terveztünk, mert nem akartunk nagyon dagonyázni. Így Vérteskozmára mentünk ahol egy 4,5 km-es sétát tettünk. A Fáni-völgy felé vezető erdészeti útról letértünk az Ördög szószéke felé. Ez a kép erről a természeti képződményről született.
  Egyébként egy Vérteskozma egy pici zsákfalu, ahova csak az ott lakók hajthatnak be. A falu előtt lehet leparkolni és bejárni az amúgy bájos kis falut.

  Csatolt fájlok:

  NaNa és Vidék kedveli ezt.
 • Vickancs
  Tavalyi fotoblog teljesítése miatt, kaptam Nanától egy kupont, amit most sikerült beváltanom. Szerdán délután adtam le a rendelést, és másnap megérkezett a csomagautomata. Nagyon gyors volt!
  Tavaly lett egy szürke kapucni nélküli CSAM-os pulcsim, amit nagyon szeretek. Kényelmesen a motoros kabát alá befér. Jó az anyaga, hétköznapokon is szívesen viselem. Ezért gondoltam, hogy bővítem a készletet, így most egy fekete érkezett. Valamint egy csősál, mert abból sosincs elég :D.

  Csatolt fájlok:

  NaNa kedveli ezt.
 • Vickancs
  2 hete a Vaú kiállításon jártunk és az ott váltott jeggyel bemehettünk más Múzeumba is. Így gyorsan megszerveztem a következő kultúra napot.
  Nyitásra elővételbe vettünk jegyet a Salvador Dalí kiállításra. Szuper tömény élmény volt. A végén még a VR szemüveget is kipróbáltuk. Még sose próbáltam ilyet, kicsit szédültem utána, de király volt.
  Ezután átmentünk a Budai Várhoz és a Vármúzeum termeit jártuk végig. Kb. a felénél jöttünk rá, hogyan kell értelmezni a kapott vártérképet. Itt legalább egy napot el lehet tölteni, ha valaki mindent végig néz alaposan és hallgat.
  Kicsit sok volt egy napra ez a két program, de megérte. Bár azt mondta az Uram, hogy most egy kicsit hagyjam ezekkel. Pedig egy Kodolko miniszobor túrát tervezek idénre.

  Csatolt fájlok:

  NaNa kedveli ezt.
 • Vickancs
  Nagyon sűrű volt a hét. Hétfőn szabadnapos voltam, ezért egy 6,1 km-es körtúrát tettünk Csókakőn a kutyákkal. Persze könnyű túrának írták, de vagy kétszer majdnem seggre estem a lejtőn. Majd, átugrottunk megköszönteni anyumat születésnapja alkalmából.
  A hátam elég rottyon van és jó lenne helyre tenni szezon előtt, így járok rendszeresen csontkovácshoz - masszőrhöz. Masszírozáson voltam, és nem volt finomkodás.... még 2nap múlva is éreztem.
  Minden hónapban csinálunk egy csajos estét. Ilyenkor elmegyünk a Fehérvári Muzeumkvíz-re. Ebben a hónapban a 90-es évek voltak a téma. Nagyon élveztük az estét, és elég jól is ment, ép hogy lecsúsztunk a 3. helyről.
  Péntek este pedig színházba volt jelenésünk. Adáshiba című darabot adták. Csak ajánlani tudom, aki teheti nézze meg!
  Édesanyám kerek évfordulós volt hétfőn. Ezért szombaton a tágabb család összeült megünnepelni.
  Személyre szabott tortát készítettem neki, ami a hobbiait gyúrja össze. Néhány éve ugyanis a énekkarba jár és túrázni a nyugdíjas klubbal. Aktív nyugdíjas, ennek nagyon örülök.

  Csatolt fájlok:

  NaNa kedveli ezt.
 • Vickancs
  Végre tavasz van és mindenkit kicsalogat.
  Nagyon sajnáltam, hogy szombaton dolgoztam, mert így nem tudtam csatlakozni az első RB túrához. Nagyon jó volt látni ennyi motorost együtt, 33 motorral indultak el. Már nagyon várom, hogy legyen kis időm motorozni.
  Vasárnap is más programunk adódott.
  Ősszel találtam, hogy van a Kiscelli Múzeumban időszakosan egy kiállítás a kutyatartás kultúrtörténetéről. Persze, most kaptam észbe, hogy még nem voltunk és márcsak március 26-ig látogatható. Így vasárnap kultúrnap volt - múzeumba jöttünk a VAÚ kiállításra. Olyan szerencsénk van, hogy az ide váltott jeggyel bemehetünk a Vármúzeumba is, így hamarosan oda is ellátogatunk, sőt a Dali kiállítás is érdekel.
  Márcsak azt nem tudom, hogy ennyi minden, hogy fog a naptárba beférni. :)

  Csatolt fájlok:

  NaNa kedveli ezt.
 • Vickancs
  Mivel a cégnél ketten vagyunk nők (csajok), így mindig kapunk valami kis ajándékot. Így egy primula és egy krókusz kapott helyett az ablakomban.

  Csatolt fájlok:

  Vidék és NaNa kedveli ezt.
 • Vickancs
  Vannak olyan terepviszonyok, felületek amik gondot okoznak. Például én motorral nem szeretem a nagy köves utakat. Ennek oka, hogy egyszer borultam egy ilyen részen és azóta nem a szívemcsücske.
  A kutyámnál valami ilyesmi lehet a fapallós dolgoknál. Minden felületen, terepviszonyon biztonságosan mozog, de a pallós részekre nem szeret felmenni. Agárdon a szabadstrandnál a kis szigetre egy ilyen híd vezet át, arra lapos kúszásba mentünk át a szerdai kereső tréning alkalmával. Így a hétvégén gyakorlásként és mivel nem is akartam még hosszú túrára vinni, elmentünk a Sóstói tanösvényre. Itt több rövidebb pallós szakasz van, így volt lehetőségünk gyakorolni. Egyetlen egyszer volt csak megtorpanás és hasalás, mikor futó jött velünk szembe, egyébként szépen haladtunk.

  Csatolt fájlok:

  Vidék és NaNa kedveli ezt.
 • Vickancs
  Korábbi években hagyomány volt nálunk, hogy szilveszter után elvonulunk wellness-ezni az Urammal. De korábban kezdtük az évet, meg betegek is voltunk, de szezon előtt még betervezünk egy ilyen hétvégét. Már nagyon vártuk, ránk is fért már. Irány Harkány!
  De ha már arra jártunk, akkor nem hagyhattuk ki, hogy beugorjunk Pécsre a Red Baron-ba. Mióta felvette a Hondát, még nem voltunk ott és kíváncsi voltam az arculatra, amit eddig csak képeken láttam.
  Az alsó szint nagy részét kiteszi az új Honda szalon rész, és a kiállított 2023-as modelleket már meg is lehet lovagolni. Nekem nagyon tetszett az új Hornet, ha jobb idő lesz, talán lemegyek tesztmotorozni is vele.
  Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk, mert szombaton eső, vasárnap pedig hó esett, így csak wellnessezés volt, meg egy kis kiruccanás Siklósra (várnézés). Kutyákkal túrázni nem tudtunk elmenni ilyen időben.

  Csatolt fájlok:

  NaNa kedveli ezt.
 • Vickancs
  Egész hétre rányomta a bélyegét, hogy az egyik kutyám lebetegedett. Állatorvosi költségek, ügyeleti díj, gyógyszerek és persze állandó felügyelet ....
  Így a Bálint nap se úgy sikerült, ahogy elterveztük. Hétvégére már rendeződött a helyzet. Uram meg is lepett egy aprósággal. Kutyásnak kutyás puzzle, ami nyomokban kutyát is tartalmaz. Mivel kb 100 darabos, így gyorsan kiraktam, de nagyon élveztem.

  Csatolt fájlok:

  NaNa kedveli ezt.