Blogbejegyzések megtekintése ebben a kategóriában: Vickancs fotoblog 2021

 • Vickancs
  Úgy alakult a hétvégém, hogy végre egyikünk se dolgozott, így meg tudtuk látogatni az Uram szüleit. Hamár "keletre" mentünk akkor sógorom csatlakozott hozzánk, hogy a Nyíregyházi HD-tól elhozza mociját.
  Szombaton HD szalonba látogatást tettünk. Körbejártam nyál csorgatva.

  Csatolt fájlok:

  Szegecs, Vidék és NaNa kedveli ezt.
 • Vickancs
  Köszönöm Nana a CSAM-os kupont!
  Tavalyi kitartásomnak :) és blog bejegyzéseimnek hála, ilyen szépségekkel örvendeztettem meg magamat és barátnőimet. A sálakból nem a kutyáim lettek felöltöztetve, hanem a csajok kapták meglepiként. ;)
  Szombaton össze is verődtünk a csajokkal, hogy megnyissuk a szezont egy gurulással.
  Megjárattuk a vasakat a Bajna-Héregi szakaszon, valamint a nagy Turult (Tatabánya, Turul-szobor) is meglátogattuk.

  Csatolt fájlok:

  MoncA, NaNa, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • Vickancs
  Nővérem 2 évvel ezelőtt felhívta a figyelmemet egy terápiás kutya tanfolyamra, hogy mint kutyabolondot biztos érdekelne. Utána is érdeklődtem a lehetőségeknek, de sajnos nem tudtam akkor bekapcsolódni.
  Idén is meghirdették a tanfolyamot. Féltem, hogy a Covid miatt most se tudok résztvenni, de szerencsére online felületen lett megtartva.
  Ez egy akkreditált pedagógus képzés - végre valami haszna is van a diplomámnak. Csináltam egy foglalkozás vázlatot, amit prezentáltam és el is fogadták. Így mostmár várom a tanúsítványt, hogy elvégeztem ..... Hogy mire fogom ezt használni nem tudom, de érdekes volt, tágult a látásmódom.
  Tanfolyam után még volt időm a kutyákkal is kimenni a Futtatóba, ahol labdát is találtak maguknak.

  Csatolt fájlok:

  MoncA, NaNa, birge és 1 másik tag kedveli ezt.
 • Vickancs
  Amint lejárt a "házi őrizet", indultunk is ki. Szeretek én otthon lenni, de a négyfal már összenyomott. Kutyákat vittük futtatni, mozogni a Kutyafuttatóba. Ami jó is volt, de aztán kicsit több ingerre vágytunk. Kilátogattunk a Fehérvári Sótói tanösvényre, ahol már hatalmas madárcsapatok vannak. Persze a séta közben vadásztam a "festhető köveket", mert még húsvét előtt a környékünkön szeretnék elrejteni párat.

  Csatolt fájlok:

  MoncA, Vidék, NaNa és 1 másik tag kedveli ezt.
 • Vickancs
  Úgy esett, hogy nem úsztuk meg a betegséget, vagyis én igen, de az Ember nem. Kaptunk egy 10 napos bezárást, homeoffice-t.
  Mivel azt mondták hogy a lehető legkevesebbet érintkezzünk, így a kisasszony örömmel masszírozta helyettem, az "Apjuk" hátát.

  Csatolt fájlok:

  MoncA, Vidék, NaNa és 1 másik tag kedveli ezt.
 • Vickancs
  Szuper kezdeményezés indult Fehérváron. Festett kövek lepték el a várost. Parkokban, játszótereken, buszmegállókban, szinte bárhol találhatsz egy kis festett követ, olykor kedves üzenet is van rajta (Mosolyogj! , Legyen szép napod! stb). De közös, hogy mindegyik kő hátoldalán ott a "Köves/s/ Fehérvár" felírt.
  Felbuzdultam, festettem én is köveket és a kutyasétáltatás közben el is helyeztem. Várom, hogy megtalálják, és posztolják, örömet szerezzek és a kövem bejárja a város. Mert persze nem elég megtalálni újra, más helyen el is kell helyezni. így lesznek vándorkövek :)

  Az én kövecskémen milyen üzenet is szerepelhet, mint "Bulldogság" !

  Csatolt fájlok:

 • Vickancs
  Sok embernél megkezdődik a motoros szezon amint a nappali hőmérséklet 10 fok környékét nyaldossa. Én nem ezek az emberek közé tartom. Lehet papírkutya vagyok, de én megvárom, míg éjszaka nem fagy, valamint a reggeli mínuszok is elmúlnak és stabilan a nappalok is 15 vagy fölötti fokokat mutatnak.
  Ennek ellenére a motorom már szezonra felkészítve várja az első gurulásunkat.
  A Red Baron szervizébe lecserélték a fiúk a folyadékokat, szűrőket, átnézték és le is mosták a Kicsikémet.

  Csatolt fájlok:

 • Vickancs
  Az étkezőnk falát retro illetve retro hatású dolgokkal díszítjük. Van nálunk bakelit, kazetta formájú kis rádió és persze különböző fa és fémtáblák. Ebben a "vírusos" helyzetbe nem gyűltek ezek a tárgyak, nem jártunk bolhapiacra, vásárokba, találkozóra. Találtam egy helyi "hasznosítsd újra" csoport, és kiírtam, hogy hátha valakinek van a garázs, pince mélyén néhány számára kacat, lom amit én felhasználhatok. Posztomra jött is a visszajelzés, hogy a Tihanyi piacon szokott ilyen lenni, meg itt ott. Valamint, hogy az Aldiba pont most vannak retro hatású fémtáblák. Uccu neki, ellátogattunk oda, és találtunk is hozzánk illő táblácskát.
  Szomszédok legnagyobb örömére, az Uram gyorsan helyet is talált neki.

  Csatolt fájlok:

  MoncA, HBetty, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • Vickancs
  Vannak olyan napok, mikor az iroda kiürül, ilyenkor bejöhet velem az egyik kuty.

  Kisasszony a nyugodtabb, tőle még dolgozni is tudok, így ő a szerencsés, hogy Anyával lehet ezeken az alkalmakkor.

  Csatolt fájlok:

  MoncA, Vidék és NaNa kedveli ezt.
 • Vickancs
  Éljen a fogyasztói társadalom!
  Más a gyerekeinek akar minél jobbat és többet megadni, én a kutyáimnak. Ezért is minőségi tápot kapnak, játékokat, kutyasuli stb.
  Megrendeltük a havi kutyakaját, és a korába mellé dobtunk egy plüss keselyűt. Persze előtte "anya" jól utána nézett, hogy a madár - milyen anyagból van, kutyáknak ajánlott játék, és persze csipogó mentes legyen.
  Nagyon vártam, hogy megérkezzen a csomag hiszen eddig kapott játékok csak pár napot éltek meg - a varrás megszakadt, rövid volt a ráhagyás a varrásnál, hamar foszlásnak indult, kemény anyag bántotta a kutyaínyét, stb.
  Ez a "minőségi" játék 10 percet bírt. Persze azóta a keselyű átesett néhány életmentő műtéten, ráncfelvarráson.

  Eset tanulsága, hogy játékból sose elég, mert nálunk hamar amortizálódnak.

  Csatolt fájlok:

  MoncA és NaNa kedveli ezt.
 • Vickancs
  Én vagyok az a személy, akinél semmilyen növény nem marad meg. Ha kapok cserepes virágot, az tuti elpusztul nálam. Mióta Fehérváron lakunk (nincs még 2 éve) már 2 orchideát pusztítottam el.
  Édesanyám nagy virág rajongó, kaptam is tőle már több cserép növényt, ami szomorú véget ért.

  Anyósomnak megdicsértem, hogy milyen szép ibolyája van (gyönyörű ciklámen színű). Anyukámnak is elmeséltem, erre felbuzdult, hogy pont most szaporítja az ő ibolyáit, egyből adott is 2 cseréppel.
  Persze Párom már kétkedve fogadta, és "fogadás ment" hogy ezek meddig fogják bírni.
  Jelenleg mind a kettő életben van és az egyik virágzik is. Még nem kiabálom el, de reménykedek, hogy végre sikerül valaminek megmaradnia.

  Csatolt fájlok:

  NaNa, MoncA és Vidék kedveli ezt.
 • Vickancs
  Mióta tart ez a 2. hullám nem tartottunk csajos napot az unokahúgommal. Persze találkoztunk, összefutottunk, de hosszabb időt nem töltött velem és persze a kutyákkal. Neki igazából az volt a nagy szívfájdalma, hogy nem jöhetett kutyázni. Szombaton Emberemnek programja volt, így tesómmal leszerveztem, hogy reggel elhozom a leányzót és késő délután visszaviszem.
  Két szőrgyereket kivittük a Palotavárosi tavaknál lévő futtatóba. Jól össze is jött egy csapat kutya, volt nagy játék. Aztán sétáltunk kicsit a tó parton, meg a játszóteret se hagyhattuk ki.

  Jah a leányzó megkapta az egyik motoros csizmámat, idén talán tudja hordani - mert ezek a gyerekek úgy nőnek mint a gaz.

  Csatolt fájlok:

  MoncA, NaNa és Vidék kedveli ezt.
 • Vickancs
  Tavalyi fotoblogomnak köszönhetően kaptam CSAM-os kupont. Jól be is vásároltam belőle. Lett belöle pólók, csősál és persze bögre.
  A bögrét gyorsan be is fogtam, mert a cégnél mindig lenyúlják a csészéimet. Gondoltam ennyire csajos bögrére csak nem mennek rá a pasik.

  Csatolt fájlok:

  NaNa, Szegecs, MoncA és 1 másik tag kedveli ezt.
 • Vickancs
  Ha megkérdezi valaki, hogy milyen az idei tél (milyen volt), akkor csak annyi a válasz, hogy ép hétköznapra esett és dolgoztam....
  Persze mikor köszönt be a tél, a havazás mikor már vége a szabadságomnak. Terveztem, hogy a szőrgyerekeimnek megmutatom a havat. Gyorsan körbenéztem, hogy hova is lehetne menni kicsit kirándulni a hétvégén, ahova nem kell órákig kocsikázni és még embertömeg sincs. Fehérvár környékén több helyre is erdőjárási tilalom lett bevezetve állomány ritkító vadászat miatt. A választásom Iszakaszentgyörgyre esett, terv szerint a kastélytól induló tanösvény akartuk bejárni. A kastély parkba kutyát nem lehet bevinni, és a tanösvény sincs jól kijelölve, így inkább szabadon sétáltunk egyet. Havat nyomokban találtunk, a kutyáim bele is hempergőztek párszor.
  Kastélytól felmentünk a magyarországi egyetlen Kőpiramishoz, majd a Piramita kilátóhoz.
  A kilátóba ügyesen a kutyusok is fellépcsőztek, de lefelé az egyikük megmakacsolta magát, így őt kézben kellett lemenekíteni.
  A domboldalon jeges szél tombolt, így visszaindultunk a Piramis felé, és visszaereszkedtünk az autóig. Otthon meleg teával melegedtünk át.

  Csatolt fájlok:

  NaNa, Vidék és MoncA kedveli ezt.
 • Vickancs
  Minden évben az első héten még szabadságon vagyunk, ilyenkor megyünk el feltöltődni (Ünnepek után, szezon előtt). Idén a helyzet miatt ezt nem lehet, de nem hagytuk ki hogy ne sétáljunk legalább egyet a téli Balaton parton. Hideg volt, szél volt, így nem maradtunk sokáig. Mivel minden zárva volt, így még egy forró csokit se tudtunk inni sehol.

  Csatolt fájlok:

  MoncA, NaNa, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.