Blogbejegyzések megtekintése ebben a kategóriában: Vickancs fotoblog 2020

 • Vickancs
  Sok-sok éve hogy mindig előre feldíszítem a fenyőt, hogy ezzel hangolódjak az Ünnepekre. Persze mindig megkaptam az Uramtól, hogy náluk csak 24én szokás fát díszíteni. Idén elhatároztam, hogy hagyom magam és csak 24én közösen díszítjük a fát.
  Mivel műfánk szokott lenni, ezért nem izgultam a favásárláson. Így teljes lelki nyugalomban, 24én nekiláttunk felhordani a pincéből a karácsonyi díszeket és a fát. Itt jött a HOPPÁ! A fa megvolt, de a talpa sehol. Felforgattunk mindent, de sehol sem találtuk. December 24-én 11kor az Uram kocsiba pattant, hogy megmenti a "karácsony szellemét" és élő fát szerez. Persze ilyenkorra már a legtöbb árus eltűnt, de még se hagyta annyiba és szerzett fát és talpat is hozzá.
  Végre fenyő illat költözött a lakásba és még a kutyák se kezdték ki a fát.

  Csatolt fájlok:

  Vidék, MoncA és Szegecs kedveli ezt.
 • Vickancs
  Jönnek az Ünnepek. Otthon leszünk és kell az asztalra egy kis sütemény. Nem vagyok nagy "háziasszony" ezért rám fér a gyakorlás. Az Uram azt mondta jól sikerült - egy se maradt másnapra. :)

  Csatolt fájlok:

  MoncA, Vidék és NaNa kedveli ezt.
 • Vickancs
  Közeledik az ünnepek, és egyre több finom süti kerül elő. Persze a kutyáim folyton kunyerálnak, és a szívem szakad meg, hogy nem adhatok belőle nekik.
  Nekiálltam keresgetni kutyáknak való süti recepteket. Első próbálkozásom hivatalos tesztelési folyamaton átment.

  Csatolt fájlok:

  NaNa és MoncA kedveli ezt.
 • Vickancs
  Hősködési feladat:
  Legyél ma a Mikulás nagykövete!
  Sok mindenben hiszünk, reménykedünk, bízunk, mert jó hinni a jóban. Gyerekkorunk óta ismerjük a történetet, amely egy fehér szakállú, piros ruhás alakról szól, aki minden évben mosolyt csal az arcokra, akinek rénszarvasok húzzák szánját, ráadásul csokit is hoz feneketlen puttonyában. Miért is ne higgyünk benne? Viselj ma „Hiszek a Télapóban” kitűzőt egész nap!

  Feladat hatására magamra tűztem a kis rajzomat. Így voltam kutyát sétáltatni és a Gánti erdőben is.

  Csatolt fájlok:

  NaNa, MoncA és Vidék kedveli ezt.
 • Vickancs
  Régóta gyűjtögetem a boros dugókat. Terveim szerint üzenőfalat akartam belőle készíteni, de aztán kaptam egy parafadugó tartót, amibe kiválogattam a szebb dugóimat. A többiből pedig ezt a koszorút készítettem.
  Első ilyen alkotásom, így sokat tanultam, hogy mit kell másképp csinálni.
  PL: Vessző alapot használtam, szalma alap jobb lett volna könnyebben ragasztható az egyenletes felületre.
  Meg hogy a ragasztópisztoly hegye meleg .... ne nyúlj hozzá! stb

  Csatolt fájlok:

  Szegecs, NaNa, MoncA és 1 másik tag kedveli ezt.
 • Vickancs
  Pontosan KÉT okom van az utcán tartózkodni 8 óra után.
  Van mikor a természet nagy úr, és hiába ütött az óra 8-at, ha menni kell, hát menni kell. Ilyenkorra nem az esti nagy sétákat iktatom be, hanem csak az "egészségügyi" sétára megyünk.
  De jó látni hogy tényleg szinte senki nincs kint ilyenkor - béke és nyugalom honol az üres utcákon.

  Csatolt fájlok:

  NaNa és MoncA kedveli ezt.
 • Vickancs
  Egyik feladat a "hősködésben" megtalálni azt az emléktáblát. Mert persze emléktáblát helyeznek el, ha valaki ott lakott, vagy hozzá köthető egy híres ember. De hogy olyanért kapjon valaki táblát, hogy NEM LAKOTT ott. :)

  Idézet a www.kozterkep.hu oldalról:
  Nem egy szokványos, általános tábla, sem a témája, sem az ábrázolás alapján. Április elsején, bolondok napján leplezte le Kocsi Balázs és Lakner József fizikus.
  Kocsis Balázst idézve az egyik forrásból:
  „Bolondok napjával kezdődik áprilisban a tavasz, de nekem erről mindig a virágzás és az esküvőm jut eszembe, ugyanis akkor volt. Sokat jártam a világot, Svájcban és Csehországban volt szerencsém élőben látni azokat a házakat, amelyekben Einstein is élt. Mi ezt nem mondhatjuk el magunkról, így amikor hazaértem, elhatároztam, hogy én is készítek egy hasonló táblát, egy kicsit módosítva – meséli lapunknak Kocsis Balázs. Naponta találkozom bámészkodókkal, akik nem tudják mire vélni a dolgot. A legboldogabb pillanat az volt, amikor egy kerekesszékes hölgy és férje nevetett rajta fennhangon. Ha csak nekik örömet tudtam szerezni, már megérte – teszi hozzá Kocsis Balázs.”
  A táblán a felirat: Ebben a házban sem lakott 1912-1916 között Albert Einstein.
  A tábla alján az energiamegmaradás törvényének képlete az E = m c 2
  „Egy tömeggel rendelkező részecske relativisztikus energiája egy a nyugalmi tömeget tartalmazó tagból, és a mozgási energiából tevődik össze. Nulla kinetikus energia esetén – azaz a részecske nyugalmi rendszerében – a teljes energiát (beleértve a belső mozgási energiát) a nyugalmi tömeggel a híres E = m c 2 képlet köti össze.”

  Csatolt fájlok:

  NaNa, MoncA és Vidék kedveli ezt.
 • Vickancs
  Őszi “Kirándul a bulldogom” eseményen vettünk részt. Paprikás patak - Rózsika forrás, majd a Solymári Szarka várat is meghódítottuk. A séta során kb 40 kutya vett részt, sokan szabadon szaladgáltak, amit én személy szerint nem tartok jó dolognak. Az erdő nem kutyafuttató, mások is vannak ott. Sok volt a kiránduló, futó, kerékpározó, nagyobb volt a forgalom, népsűrűség mint egy bevásárlóközpontban. Másrészt meg az erdő természetesen teli van kisebb nagyobb vaddal.
  A várhoz felfelé menet még lovasokkal is találkoztunk. Kutyáim most először láttak ilyen állatot, izgalomba is jöttek tőlük.

  Csatolt fájlok:

  NaNa és MoncA kedveli ezt.
 • Vickancs
  A héten munkakutyám volt, mert hétfőn ivartalanításon esett át és felügyeletre szorult. Több reklámfotó is készült ez időtájt róla, pl: Yamaha Bulldogokkal pózol. Ezenkívül új szerelőpadok is érkeztek a szervizbe. Persze a kisasszonynak elsőnek kellett rámásznia.

  Csatolt fájlok:

  NaNa, MoncA, Szegecs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • Vickancs
  A Fehérvári "hősködés" folytatódik. Van mikor kis mozgás, vagy egy kis történelem lopózik a feladatok közé, de nekem a heti kedvencem ez volt.
  Kicsi nosztalgia...
  Mi volt a jeled az oviban?
  Ma ezt a jelet kell viselned egész nap. Hogy hogy oldod meg, Rád bízzuk. Légy kreatív! Készíts egy fotót és töltsd fel az applikációba! Ma éjfélig van időd igazolni a hőstettet.

  Én így oldottam meg! Vajon mi volt az ovis jelem?

  Csatolt fájlok:

  bocsi, MoncA és Vidék kedveli ezt.
 • Vickancs
  Fehérváron indult egy új kezdeményezés. Létrehoztak egy applikációt (Fehérvár Hero), amiben minden nap kapsz egy feladatot amit aznap teljesíteni kell.
  Van hogy fát kell ölelgetni, vagy sportolni kell, vagy épen esőben szobrot keresni ....
  Kedden (10/13-án) ép Aba-Novák Vilmos festő szobrát kellett megkeresni (fotozkodni, bejelentkezni a helyszínről).
  Minden teljesített feladatért pontot kapunk. 60 nap után és sok sok feladat után pedig az első három helyezett csomagot kap, de addig is szinteket lehet elérni és apró ajándékokat kapunk. Nekem már van Hero kitűzőm :)

  Csatolt fájlok:

  birge, NaNa, bocsi és 3 további tag kedveli
 • Vickancs
  Másfél hete vették le a gipszet a lábamról, és végre kezdem azt érezni, hogy mostmár használható.
  Napról napra többet birok és "kecsesebben mozgok" vele. Már a kutyákat is el tudom vinni a parkba, de eddig csak járdán, max parkos sétálás volt.
  Régi egyetemi csoporttársam túraszervező - vezető lett. Tök jó kis túrákat csinál, hitelen fel is lelkesedtem, hogy csapjunk bele - menjünk vele. Aztán a Párom visszarángatott a valóságba, hogy előbb kicsibe próbáljuk ki a bokám mit bír, aztán mehetünk vele nagy túrára. Persze igaza volt/van.
  Szombaton így kimentünk a közeli tanösvényre sétálni egyet. Elsőre a 2km táv elég is volt.

  Csatolt fájlok:

  NaNa, Vidék és MoncA kedveli ezt.
 • Vickancs
  Már két hónapja, hogy befogadtuk második szőrgyerekünket. Aki most töltötte be a 2 életévét. Ebben a 2 évbe sok mindent belesűrített a leányzó.
  Pécsen vagy környékén születhetett 2018. szeptember végén. Egy éves kora környékén császármetszésen esett át. Ezután egy fiatal párhoz került, akik Pécsről Esztergomba költöztek vele. Sajnos ott nem tarthatták magunknál, ezért új otthont kerestek neki. Így került a Babykém hozzám.
  Ő a tipikus francia bulldog - nyugodt, horkol, pukizik, kanapékutya, gyerek-kompatibilis stb.
  Családunkba szépen beilleszkedett. A másik kutyával hamar összeszoktak, szinte már elválaszthatatlanok.
  Hamarosan az ivartalanításon is átesik.

  Csatolt fájlok:

  MoncA és Szegecs kedveli ezt.
 • Vickancs
  Egyik kollégám esküvőjére készülünk, így muszáj volt valami ruhát keríteni magamra. Gipszes lábbal ruhát találni, próbálni igazi kihívás. Párom szerint a gipszem olyan mintha mazsorettcsizmám lenne.
  Lagzi előtt lekerül a gipszem, így még cipőt is fogok tudni húzni hozzá.

  Csatolt fájlok:

  Vidék és MoncA kedveli ezt.
 • Vickancs
  Már egy hónapja gipszben vagyok. Motorozni idén már nem hiszem, hogy fogok tudni, így úgy döntöttem, hogy téliesítjük a vasat. Garázsból bekerült a céghez, ahol a kollégáktól megfelelő cédulákat is kapott.
  Persze még a kicsikém kap egy mosást valamikor az Uramtól.

  Csatolt fájlok:

  Szegecs, Vidék és MoncA kedveli ezt.