Blogbejegyzések megtekintése ebben a kategóriában: 52/2023

 • NaNa
  A negyven napos eső után végre hétvégére megjött a jó idő, úgyhogy én is motorra szálltam, és kilátogattam a Nagybani piacra a Budapest Extreme Day-re, ahol nemcsak a stuntriding bajnokság második futama zajlott, hanem a motoros ügyességi versenyen külön női kategória is volt.

  [​IMG]

  A csajok nagyon bátrak és ügyesek voltak. Főleg nagy bátorság kellett ahhoz, hogy a 10 fős mezőnyben együtt versenyezzenek a motoros rendőr lányokkal, akik természetesen papírforma szerint fel is álltak a dobogó fellső fokaira.

  Készítettem videót is, csak még nem volt időm megvágni, szóval hamarosan érkezek azzal is. Addig is iratkozz fel a YouTube csatornánkra, hogy le ne maradj róla!
  Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Igaz, az előző hétvégén volt Anyáknapja, a suliban kicsit le voltak maradva. Ráadásul mivel két gyerek van, kétszer is megünnepeltek.

  [​IMG]

  A jó hír az, hogy kibírtam pityergés nélkül, pedig a tanítónénik ilyenkor indent elkövetnek, hogy az anyukák buzgón használják a zsebkendőket.

  Mivel az én Anyukám Floridában van, ő nem nézhette meg az unokáit élőben, neki csak a videó maradt.

  Utólag is boldog Anyák napját minden anyukának!
  Vickancs és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Már egy ideje minden csak a női motoros napról szólt, de még egész héten nem voltam benne biztos, hogy bevállalom-e szombaton, hogy lemotorozzal Szegedre.A csajok persze nagyon vártak. Meg a fiúk is, mint utóbb kiderült.

  [​IMG]

  Azért fárasztó volt, 400 kilométert motorozni azért, hogy utána felvonulhassak, főleg, hogy végül nem jött velem senki Budapestről. Mondjuk így mehettem a saját tempómban és megállnom is csak akkor kellett, amikor már nagyon muszáj volt.

  Végül az döntött, hogy ha ez után a nap után a csajok feljönnek, hogy vasárnap egész nap tréningezhessenek a Hungaroringen, akkor nekem sem lehet ez a kifogásom. Pedig Csömörön is jó kis buli volt és az csak 2 kilométerre van tőlünk.

  Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Ez egy régóta húzódó projekt volt. Igazából először új kabátot akartam venni, de mivel nem találtam megfelelőt, végül megjavítottam a régit. Most kibír még 25 évet.

  [​IMG]

  Ezt a kabátot még akkor vettem, amikor az én Bt-m volt a Bering cuccok magyarországi importőre. Ennek már legalább 25 éve. Akkor kezdtek el női motoros cuccokat is gyártani, ez a Lady Tina nevű termobéléses motoros kabát az elsők között volt.

  Azóta hordom. Igaz nem kizárólag ezt, mert volt egy bőrdzsekim is, amit már eladtam (szülés után már nem úgy passzolt, mint előtte), és van egy Joe Rocket nyári dzsekim is. Sőt, ez már a második, az elsőt lecseréltem egy újabb modellre (most látom, hogy arról még nem is készült teszt. Amúgy erről sem.).

  Szóval ez egy olyan kabát, aminek kivehető a bélése, és hosszított a fazonja. Régebben vízálló is volt, de mostanság inkább veszek rá esőkabátot is (ja, az is Bering még). Általában hidegebb időben hordom, meg hosszabb túrákra szoktam magammal vinni, ahol bármikor kitörhet a tél... pl. tavaly Faaker Seere is ebben mentem.

  Aztán az egyik megállásnál rátettem a Sikló ülésére. A motor még járt, így szépen lerázkódott a kabát, rácsúszott a kipufogóra, ami egy kb. 5 cm átmérőjű lyukat égetett az oldalába. Hát itt most nem hivatkozhatok arra, hogy "a rutin meg az évek", mert korábban még soha nem történt ilyen.

  Na és emiatt kezdtem elgondolkodni azon, hogy veszek egy új kabátot, vagy inkább szerzek egyet tesztre, de amiket megnéztem, azok nem tetszettek.

  Végiggondoltam, hogy ennek a kabátnak sznte semmi baja még, ha eltekintünk a lyuktól, szóval az lett a megoldás, hogy fogtam egy Csajok a motoron kis felvarrót és felragasztottam rá Pálmatex-szel - vagy Patex-szel.

  Most tehát kibír még 25 évet, ha nem égetem el megint.

  Amúgy videó is készült róla:


  (Ha már ott jársz, lájkold a videót és iratkozz fel a csatornára!)
  Vickancs, Szegecs és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Miután a kislányomnak néptánc bemutatója volt szombaton, nem mentük le a telekre. Viszont olyan szép idő lett, hogy nem lehetett kihagyni a motorozást.

  [​IMG]
  Fotó: Zirig Árpád​

  Vasárnap a Gyömrői út elején a Monyo Landban, a sörgyár udvarán amerikai autós és motoros találkozó volt. Nem túl nagy táv, így felpakoltuk a gyerekeket, és megnéztük, mizu.

  Nem bántuk meg. Egy csomó régi ismerőssel futottunk össze, és hazafelé még egy kis kerülőt is tettünk, hogy a motorozás se maradjon ki. Én nem értem, a motorozás tényleg ilyen fárasztó lenne? A gyerekek estére totál kikészültek.
  Vidék, Vickancs és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Amint kicsit kisüt a nap, másra sem tudok gondolni, mint hogy motorozni kéne. Gondolom nem vagyok ezzel egyedül. Be is szereztem hát az új bukósisakom. Persze amikor elmentem érte a Moto.hu üzletáébe, épp megint szakadt az eső.

  [​IMG]
  Azóta már videó is készült róla, ha esetleg lemaradtál róla, itt tudod megnézni:

  Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  A tavaszi szünet első fele még mindig didergéssel telt. Lent voltunk a nyaralóban, befűtöttünk a kályhába, és megnéztük Az Ifjú Sheldon ezer részét.

  [​IMG]

  Aztán pár nap múlva kisütött a nap, de még mindig nem volt az a gatyarohasztó meleg. Azért legalább a naplementét sikerült egyszer lefotóznom, még ha húsvéti tojásokat nem is fotóztam egyet sem. Azért nyugi, meg lettem locsolva alaposan.
  Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Hiába vártuk a motoros szezont, március végén még újra visszatért a tél. Reggel vakarni kellett a jeget a kocsiról... ilyen időben kinek van kedve motorozni?

  [​IMG]

  Pedig előző hétvégén már elővettem a Siklót, sőt gurultam is vele egy rövidet, de aztán újra visszatettem a garázyba pihenni.
  Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Kicsit elmaradtam a heti blogposztokkal, úgyhogy megpróbálom utolérni magam.

  A 12. héten, március 25-én tartottuk az And Ride Garázsban az első idei motoros ruha börzét. Voltunk páran, de nem elegen. Azért 1-2 dolog gazdát cserélt így is. És kiváló alkalom volt egy jó kis szezonnyitó traccspartira.

  [​IMG]
  Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Az idei első motorozásom egy robogózás lett. Ráadásul egyben az idei első teszt is: egy Daytona E-Viball nevű elektromos robogóval.

  [​IMG]

  Mondjuk rutinszerzésre szuper. Könnyű, kezes, és nem fogyaszt sokat. A kislányom azt gondolta, neki hoztam egy motort, mert szerinte ez pont az ő mérete, és egyedül akart motorozni vele. Aztán felültem mögé, hogy ne dőljön el, amikor megáll. :D
  Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Ezen a héten is történt valami jó. (Na jó több is, de ennek nagyon örülök.)

  [​IMG]

  A facebookon rámírt egy régi motoros ismerős, hogy a Marketplacen valaki árul egy rózsaszín szerszámkészletet. Lehet, hogy ő sem gondolta, hogy egyből lecsapok rá. Tényleg jó áron volt, vadi új, és jó, ha van a háznál egy ilyen.

  Ja, erről csináltam egy kicsomizós videót is:

  Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  Ha már az előző héten belekezdtem, folytattam az anyanapokat. Egyelőre nem motoron, de Stefivel elmentünk Hévízre pár napra.

  [​IMG]

  Fürödtünk a tóban, sétáltunk Keszthelyen, piacoztunk, és még mozuiban is voltunk, ahol csak mi ketten voltunk. Remek volt. Beleérezhettünk, milyen az, amikor valakinek saját mozija van otthon.
  Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Ez a hét nagyon sűrűre sikerült, de csupoa jó dolog történt.

  [​IMG]

  • Végre sikerült kiadni a lakásomat, és a végén nem az ingatlanos adta ki, hanem én, amire nagyon büszke vagyok. Nemcsak azért, mert így megspóroltam egy csomó pénzt, hanemmert kiléptem a konfortzónámból és egy csomó emberrel leveleztem meg beszéltem emiatt.
  • A kislányom úgy döntött, hogy a néptánc helyett (ő is) kipróbálja a thai boxot. Vanak más lányok is, ráadásul a csajoskodás megmarad mert jár egy másik színpadi táncra is, szóval legalább nem kell kétfelé hordani őket ezentúl. (Ki tudja meddig?)
  • Voltam az Utazás kiállításon. Mondjuk meló miatt mentem ki, és arra nem volt jó, de tök jól néz ki az új Hungexpo. Legalább menéztem ezt is, ráadásul a sajtónapon, úgyhogy még nagyon tülekednem sem kellett.
  • Hétvégén váratlanul Operába mentem a barátnőm szülinapja alkalmából. Szerintem utoljára általános iskolában voltam,szóval nagy élmény volt, ráadásul a Carment néztük meg modern feldogozásban, ami nagyon tetszett. És nem, ez nem az a fejhangon visítós opera, tele van slágerekkel:
  • A vasárnap kicsit húzós volt, mert a két gyerek kétfelé ment szülinapra és ezt nekem kellett kilogisztikázni, de végül minden jól sikerült.
  Vickancs, Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Pénteken bábszínházban voltunk a gyerekekkel. (Mindenkinek ajánlom a Helló Herkules című darabot.)

  [​IMG]

  Parkolni a Hunyadi téren sikerült, épp Urbach László emléktáblája alatt. Annak idején ott voltam az emléktábla avatóján, de persze most nem találom, hogy hol írtam róla.
  Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  A héten a zimankó ellenére belefutottam egy rövid motorozásba. Igaz, valóban csak egy próbakör volt a háztömb körül, de egyáltalán nem voltam rá felkészülve, úgyhogy meglepetés volt.

  [​IMG]

  Jól is esett kicsit motorozni már, de azért a mínusz 2 fok nekem kicsit kevés a kellemes motorozáshoz, úgyhogy majd ha jobb idő lesz, megyek vele egy hosszabbat is.

  Ráadásul elektromos... nincs semmi hangja... érdekes volt.

  Rólam persze nem készült kép, úgyhogy vagy elhiszitek, vagy nem. (Mondjuk videó az van a TikTok-on. Ha már megnézed, iratkozz is fel!)
  Vickancs, Ferenc és Vidék kedveli ezt.