Blogbejegyzések megtekintése ebben a kategóriában: 52/2020

 • NaNa
  El sem akarom hinni, hogy az előző években ilyenkor október vége felé még motoroztam. Tavaly is. Most meg olyan hideg lett hirtelen, hogy már eszembe sem jut, hogy motorra üljek.

  [​IMG]

  A hosszú hétvégét a nyaraló téliesítésével töltöttük, víztelenítettük a locsolórendszert és elraktuk a csónakokat. Két hete még mentünk vele egy kört, de valahogy most már nem vonz a víz.

  Aztán a szombati kellemes 20 fok után vasárnapra özönvíz szerű eső jött, úgyhogy ez alátámasztotta a döntésünket. Befűtöttünk a kandallóba, és nem csináltunk semmit.

  Te mit csináltál hétvégén?
  Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Nálunk a motorozás női ágon öröklődik. De legalább ők motoroztak egy jót ebben a "csodás" őszi időjárásban. :D

  [​IMG]
  Amíg a fiúk építkeztek meg a lövöldözős játékkal játszottak, a kiscsajok elmotorozták az összes aprómat. Még akkor sem lehetett őket lerobbantani róla, amikor már nem kaptak több zsetont.

  (Na jó,ez nem teljesen igaz, mert a fiam is vitt egy kört a Harleyn, de annak monitora is volt. Az mégsem ugyanolyan.)
 • NaNa
  Sokáig gondolkodtam, mit is írhatnék erről a hétről (majdnem le is maradtam a heti blogról), mert alig készült fénykép. Ilyen mocsok időben legjobb lenne egész nap aludni a jó meleg kandalló mellett.

  [​IMG]

  Itthon még nem gyújtottunk be a kandallóba, de a nyaralóban már kellett éjszakára a meleg, szóval leszállítottuk a fát, hogy ne fázzunk. Azt hiszem, ez a hét legjellemzőbb képe most. Semmi motorozás. :(
  Vidék, Szegecs, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Ezt a képet sem én csináltam és nem is ezen a héten készült, de csak most kaptam meg.

  [​IMG]

  Szeptember 19-én csak csajoknak rendeztek motoros napot az EuroRingen. Két hivatalos fotós is volt, úgyhogy egy csomó jó kép is készült a csajokról. Ha már így alakult, én is potyáztam egyet, és odaálltam Kátya mellé egy fotó erejéig. (Kátya az EuroRing igazgatója.) Ez sült ki belőle.
  MoncA, Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Szerdán már megkaptam a csajoktól, hogy engem sosem látnak motoron... hát szánom-bánom, de ezen a héten elhalasztottam egy motorozást a barátnőimmel és a csamos Jancsizásra is a Suzuki Swifttel mentem... remélem azért ez nem azt jelenti, hogy ennyi volt az idei szezon.

  [​IMG]
  Mentségemre legyen mondva, hogy a homeoffice után egyszerűbb beleugrani a Suzukiba, mint előbányászni a garázsból a biciklik és egyéb ketyerék rabságából a Street Glide-ot. Az a 20 perces út az M0-áson annyira nem csábító. Bezzeg, ha lenne egy Rebelem, ugye. :D

  A héten az egyik új projekt az volt, hogy a férjem vállalkozása számára készítettem Facebook oldalt. A borítókép az én ötletem volt. Elkészítése közben egy picikét féltem. Ezt a képet most nem én készítettem, hanem ő.
  Szegecs, Vidék és MoncA kedveli ezt.
 • NaNa
  Nem vagyok egy pályamotoros típus, de azért egyszer-kétszer már volt módom versenypályán motorozni. Általában valamelyik márka tesztnapján újságíróként... Sajnos mivel nincs megfelelő felszerelésem, ezen a hétvégén ki kellett hagynom ezt a lehetőséget, pedig akár a Street Glide-dal is kipróbálhattam volna magam a speedes csajok között.

  [​IMG]

  Mondjuk ahhoz képest, hogy eredetileg úgy volt, hogy el sem tudok menni, már annak is örültem, hogy ott lehetek. És így legalább tudtam fotózni a csajokat motorozás közben. Megismerkedtem a pálya igazgatójával, Kátyával is.

  MoncA, Szegecs, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Ünnepnap, amikor kettesben tudunk motorozni a férjemmel. Erre a hétre végre jutott egy ilyen.

  [​IMG]

  Elmotoroztunk Királyrétre, neki is megmutattam a nemrég felfedezett legújabb kedvenc utamat. Neki is tetszett.

  Viszont olyan rég nem motoroztunk együtt, hogy újra össze kell szoknunk... mintha egy idegennel motoroztam volna. :D
 • NaNa
  ... van még kérdés, hogy motoroztam-e?

  [​IMG]

  Viszont legalább a kisfiam végre megkapta élete első bizonyítványát. Azért remélem lehet még idén motorozni...
  MoncA, Vidék és Szegecs kedveli ezt.
 • NaNa
  Ez a hét nem tartogatott számomra motoros élményeket. A gyerek valószínűleg besokallt az egész nyáron át tartó napközis táboroktól és az utolsó hétre lebetegedett, úgyhogy itthon voltunk.

  [​IMG]

  A vendégeinket is maszkban fogadta, de szerencsére ők is belátták, hogy nem a koronavírus áldozata, hanem csak egy sima gyomorrontással állunk szemben.

  Holnap kezdődik a suli.
  Vickancs, MoncA, Vidék és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Ez a hülye vírus eléggé felborította a nyári terveket. Mivel a gyerekek folyamatosan itthon vannak (napközis táborba meg oviba járnak azért, de itthon alszanak), egy balatoni családi nyaraláson és a hétvégi Duna-parti kiruccanásokon kívül egyelőre más nem jutott. Az meg nekem nem kimondottan pihentető.

  [​IMG]
  Szóval megbeszéltük a csajokkal, hogy mielőtt (remélhetőleg) elkezdődik a suli, nekünk is kéne egy kis kikapcsolódás. Végül 2 éjszakát töltöttem a család nélkül, majdnem egész nap motorozva.

  Nem mértük, hogy mennyi az annyi, szerintem olyan 5-600 kilométer volt összesen. Videót sem csináltam, pedig nálam volt a kamera, de nem akartam ezzel foglalkozni. Fényképeztem, de többnyire csak telefonnal. És persze csak amikor álltunk...

  Mondjuk azért viszonylag sokat álltunk is.

  Történt ugyanis, hogy a Vértesben @Fiona elvesztette az új előretolt lábtartójáról a váltópedál fejét. Azt keresgéltük egy darabig, majd telefonos segítséget kértünk. Végül Székesfehérváron @Morti párjának a motorjáról szedtük le ideiglenesen az Alba Regalis MC hathatós segítségével. Így tovább tudtunk menni.

  Az, hogy később széthullott a rendszámtáblatartó kerete, szintén a klasszikus Harley feeling része... akkor már @Ildó ment hátul és megtalálta a rendszámot.

  Luca másnap délelőtt csatlakozott hozzánk Zircen, de még egy métert sem motoroztunk együtt, mikor észrevette, hogy a jobb hátsó telója lefittyedt. A csavar és a teleszkóp feje is el volt görbülve és később kiderült, hogy a csavar bele is tört a menetbe.

  Ismét telefonos segítségre volt szükségünk, ami augusztus 20-án kihívásnak bizonyult. Azért szerencsére nem olyan nagy ez az ország és mindenhol vannak barátaink, úgyhogy Pénzesgyőrből sikerült szerezni egy trélert, amivel Luca elment Győrbe a motorral együtt.

  Még reggel Kerkabarabáson találtunk szállást 4 személyre (minden szállás tele volt az országban, nem volt egyszerű eset), és este 6 volt már, mire megérkeztünk. Épp lemondtuk Luca ágyát, mikor Harley-hangot hallottunk közeledni. Luca meglepett minket, és miután Győrben orvosolták a műszaki problémáját, nyeregbe pattant és meglepett minket.

  Így pénteken végre együtt motorozhattunk hazafele négyen. Izgalmas volt. A Siklónak szerintem halódik az akksija, és néhányszor menet közben is lefulladtam vele... Egyelőre nem tudom, az mitől lehet.
  Vidék, MoncA és Vickancs kedveli ezt.
 • NaNa
  Idén is meghívást kaptunk a Harley on Tour tesztmotorozásra múlt pénteken, és mivel 5 helyet kaptunk, vittem magammal néhány csajt, hogy kicsit feljavítsuk az ivararányt.

  [​IMG]
  A sajtófotók között találtam egyet, amin véletlenül mind az öten pont rajta vagyunk.

  A többi ott készült fotót ebbe a galériába tettem, és már van fenn cikk is róla a Csajokamotoron.hu oldalon.

  Ja, és amíg el nem felejtem... itt egy rövid kis YouTube videó is:

  MoncA, bocsi és Vidék kedveli ezt.
 • NaNa
  A hét eleje még a Honda Rebel bűvöletében telt. Az idei első és lehet, hogy az utolsó tesztmotort kihasználtam, amennyire csak lehetett.

  [​IMG]

  Előző vasárnap a csamos csajokkal gurultunk majdnem 200-at a Gerecsében, miután véletlenül összetalálkoztunk a biatorbágyi benzinkútnál. Hétfőn csak helyben mentem ide-oda (fordászhoz pl. :D ) és keddre sikerült összehozni még egy 200 körüli túrát @Fiona társaságában.


  Nagyon megszerettem ezt a kis motort, úgyhogy igazán sajnáltam, amikor szerdán vissza kellett vinnem a kereskedésbe. Pedig szívesen szorítanék neki helyet a garázsunkban.

  És ezen a képen egész jól látszik, hogy nem is matt-fekete, hanem matt-szürke-metál a hivatalos színe. Lehet, hogy egy kevés rózsaszínt is elbírna még, de így tökéletes, ahogy van.
  Vidék, bocsi, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
  Titokban azt reméltem, hogy majd valahol összefutok Moncával, és összehasonlítjuk a motorokat... persze még ez sincs kizárva. Sajnos csak szerdáig van nálam a kis vas, pedig már most imádom.

  [​IMG]

  Na jó, a lábtartója lehetne előrébb és a tankja lehetne nagyobb, mert folyton tankolni kell. Főleg, ha az ember állandóan megy.
 • NaNa
  Amilyen szerencsétlen volt az egész hét időjárás szempontjából, annyira szerencsések lettünk a hétvégére. Harminc fok már szinte sok is... de azért a medencében ki lehet bírni.

  [​IMG]
  bocsi, Vidék és MoncA kedveli ezt.
 • NaNa
  Valójában nem is indokolatlan, mert a mi macskánk, csak az indokolatlan, hogy már megint a motorokon ül és összeszőrözi meg összelábazza őket. Meg a kabátot...

  [​IMG]

  Amúgy megértem. Teljesen kényelmes alvóhelyeket tud kialakítani magának a motorok nyergében, főleg ha még valami puha dolog is van rajta. Márpedig itt van.
  Vidék, Vickancs, Szegecs és 1 másik tag kedveli ezt.