Elektronyos van nálunk is. A maradékhőt meg érdemes használni, kb még 5-8 perccel előbb el kell zárni mire kész a kaja. Mondom én hogy fizika meg kémia
Anyukámnak villanytűzhelye volt, mert nem volt ablak a konyhán (lakótelep), ezért nem lehetett gáz. Ő rendszeresen pirított kenyeret a platnin főzés után... ("nem pocsékolunk") mondjuk meg is ette, mert szerette és azt mondta, a puha kenyértől fáj a gyomra...
Ezt barátnőm küldte 2 napja http://mediapanda.blog.hu/2014/09/0..._ids=908137269199845&fb_action_types=og.likes Ha csak simán felteszi +sem nézem ,de mivel privátba jött megnéztem és megéri!!!
Hát igen... nálunk meg a gázsütő volt ilyen, de már megszabadultunk tőle, most már minden villany. És mivel nem akartuk azt a rengeteg hulladékhőt (főleg nyáron, ugye...) indukciós lett. Nagyon low cost megoldás, kínai egylapos praktikeres 13 ezres, de tavaly nyár óta megvan és működik. Na ez atomgyorsan forral, nem magát melegíti vagy sokáig, és utána se önti szét a rengeteg maradék hőt. Nagy előnye még, hogy nem beépített mivolta miatt nyugodtan lehet összevissza pakolgatni, amíg újra meg újra átrendezzük a konyhát. Persze néha kevés az egy lap. Majd lesz dupla.
Van egy ügyfelem (pontosabban egy kedves pár) akik bio-webáruházat üzemeltetnek mindenféle egészséges kajákkal és azt mondták, hogy hoznak nekem bio-gyorskaját (hajdina meg ilyesmik) tesztelésre. Kíváncsian várom
Jöhet elrakom silányabb napokra Amúgy én is úgy vagyok ,hogy minimalizálom a mikró használatot ,de most ,hogy költözünk nem is lesz egyhamar
Én először a süninél nyerítettem fel Amúgy a héten csináltam egy barbis tortát ami befért volna a listába szerintem
Az eredeti receptet nem lelem, szóval memóriából írom: vaj üvegtálba, üvegtál mikróba, vaj megolvaszt (erre emlékszem: 2 dkg vajat írt 4 percre, nekem 2 perc is elég volt alacsony fokozaton) Rizs a tálba (1 bögrényi assz'em)+ só, cucc összekutyul, tál vissza a mikróba kb 5 percre nem a legmagasabb fokozaton (az eredeti receptben kW-ok is szerepeltek, a mikrónkra az nincs ráírva, szóval azt tudom, hogy a 2. legmagasabb fokozat) 4 dl víz a rizsre, vissza a mikróba. (20 percre talán.. a memória nem az erősségem). Kb. félúton kivesz, egyszer átkavar. Ha kész (nem árt azért csekkolni, hogy puha lett-e), akkor még lefedve hagyni, hadd puhuljon. Mivel az eredeti recept szerint elég íztelen volt, én a puhulós fázisban még adtam neki egy picit a zöldséglevesből, mellédobtam még fél hagymát meg a tetejére petrezselymet.) A receptben még az is volt, hogy a végén átkutyulni egy kis olívaolajjal (gondolom ettől lenne nem ragadós...?) de mivel az nem volt itthon, a napraforgóolaj meg nem ugyanaz, ezért ezt a részt kihagytam. Miután kihűlt, már szeletelni is lehet Voilá, mikrós rizs!
Szeletelni Én azt hittem a tuti jó pergős rizs recepted küldöd majd el De azért köszönöm!! Egyszer kiproszilom hátha nekem bejön! Már olyan mérges voltam ,hogy nekem nem sikerül ,hogy vettem egy gyorsrizst ,de nekem az sem pergett pedig anyukám azt mondta ,hogy azt nem lehet elcseszni
lehet, Birge mikrós rizse azért lett ragadós, mert félúton hozzáöntött még zöldséglevest - így túl sok lett a folyadék, szétfőttek a rizsszemek, összeragadtak (az összeragadt rizs pedig kihűlve bizony szeletelhető) A pergés titka pedig az alapos pirítás az elején - nyugodtan lehet addig pirítani a rizst, amíg már halványan sárgásak lesznek a szemek, az még visszafehéredik főzés közben - plusz miután felforrt a vízzel, már TILOS keverni! Ezzel a módszerrel nekem tökmindegy, hogy a 150 forintos takarmányrizst főzöm-e, vagy a 700 forintos jázmin rizst, mindegyik egyformán jó lesz
Információk eltárolva A a fiúk nem szeretnék én tuti nem is főznék soha .. Ha ennem kell amúgy akkor az összeállt főszeres tetszik ízre mint a pergős ízetlen, de olyan bosszantó ,hogy nem tudom megcsinálni