Nah, sikerélményem van! Képzeljétek, a zöldbabot eddig csak úgy megettem (meregészségesésabbanvanavitamin), de most sikerült jófajta kis füstölthusival összefőzni, és állati finom lett a zöldbabfőzelék....
Minden mikrohullámtól ódzkodónak csak úgy csöndben megsúgom, hogy a Nato légvédelmi radarjai is mikrohullámúak, folyamatosan pásztázzák az ország légterét, és ezzel együtt minket is. Sőt, újabb horrorisztikus adatot fogok megosztani, a színérzékelésünk is elektromágneses hullámok miatt van... Sőt, a hőérzet is attól alakul ki, elektromágneses hullámoktól.... szóval ésszel a baromságokkal. A mikró valóban elektromágneses hullámzás, de nem ördögtől való, csak másképpen melegít.
Nekem nincs is mikróm... Ez szívás másk szerint a kisbabák mellett, de a gyerekeknek végképp nem melegíteném mikróban a kaját. Inkább megesszük hidegen.
Én annyit teszek, hogy lehetőleg nem állok végig a mikró mellett, mikor fél órán át fő benne valami - hátha véletlenül szarul árnyékolták Mert az tény, hogy elég víztartalmú vagyok ahhoz, hogy engem is melegítsen, ha véletlenül elszabadul Különben meg az ételnek mi baja lenne tőle? Valahol olvastam olyat, hogy "rezgésbe hozza az anyag molekuláit", és az milyen szörnyen veszélyes. Vazz. A molekulák rezgését parasztosan csak úgy hívják, hogy hő...
Én meg egyáltalán nem állok mellette. Amikor csilingel, odasétálok szépen. Amúgy melegítésre pl. alig használom, levest meg ilyesmiket a mi mikrónk az istennek sem tud rendesen átmelegíteni, csak a tányért forralja.
Tök egyszerűen le tudjátok ellenőrizni a mikrót, hogy működik-e az árnyékolása. Ha beleteszed a telefonodat (és nem indítod el a mikrót!, csak simán rácsukod az ajtót) és egy másikkal megcsörgeted, ha teljesen jól működik az árnyékolás, akkor nem kapcsolhatónak kell lenned a telefonnak mert le van árnyékolva. Birge, a tényér azért forr, mert és az a kerámia fémtartalmú és jobban ráugranak az elektromágnese hullámok mint a vízre. Ha üvegtálban csinálod, mindjárt működni fog a leves melegedése. A műanyagot csak azért nem mondom, mert a forró folyadék és a műanyagok találkozása feltételezhet némi oldódást... Fizikaórán ki merre járt lélekben? De a használati útmutató elolvasása is segíthet ezeken a gondokon....
Gondold azt, hogy valami titkos laborban különleges összetevőkből hőenergia hozzáadásával egy különleges anyagot készítesz, amit végig gondosan felügyelni kell...
no, én a fizikához (és általában minden reál tárgyhoz ) világ életemben sült tök voltam, viszont miután huzamos időn keresztül nem volt mikróm, le is szoktam a használatáról. Most megint van, de nagyjából az egyetlen dolog, amit melegítek benne, az a reggeli kávémhoz való víz (nescafét iszom), azt is csak azért, mert még mindig nem ruháztam be egy vízforralóra, ami meg még ennél is kényelmesebb lenne Kajáknál viszont még anno azt vettem észre, hogy a mikróban melegített kaja sokkal hamarabb kihűl... egy főzelék pl tűzforró az első falatnál, és hideg az utolsónál (és nem, nem attól van, hogy nem kevertem össze az elején és mivel a mikró kívülről befelé melegít így a széle forró, a közepe langyos mindennek, mert épp ezért amit lehet, összekevertem, amit nem, azt meg forgattam melegítés közben). Már csak ezért sem szeretem a mikrót...
Hm, egy egész sütőt beizzítani egy lábos rizsért.... Még sütni is úgy szoktam, hogy ha már beizzítom, 2-3 dolgot elintézek... (pl sülthús után még a hús szaftjában a padlizsánkrémhez a padlizsán lesütése, ilyenek). Nagyimtól tanultam, hogy ha már süt az ember, intézzen több dolgot is....
Mina majd egyszer mesélek a fizikaóráimról bővebben. Röviden csak annyit, hogy az osztály legjobb tanulóját (aki orvosnak készült, ezért kellett neki a fizika) az idegösszeroppanásba kergette, a csaj olyan beteg lett, hogy ki kellett hagynia egy évet. A terroron kívül nem sokra emlékszem az óráiból.
Akkor marad a használati útmutató, és a mikrohullámról a fizikai ismeretek önálló kibővítése. Nekünk olyan fizikatanárunk volt aki egyben a matektanárunk is volt, és matekból 37 emberből 35 bukott meg nála harmadik félévkor, ami már beleszámít a továbbtanulásba. Nem egy ember borult ki miatta. Kiderült rosszul adta le a tételeket és a fizikát se tartotta jobban.... utáltuk mint a szart, és ővele együtt a fizikát is. Ma már bánom, hogy nem volt fizikából jó tanárom aki megszerettesse velem, most tökjól jönne egy csomószor ha jobban értenék az elektronikához...
Nekem a tarhonya még sosem sikerült (igaz hamar el is ment tőle a kedvem, úgyhogy sokszor nem is próbáltam, pedig sokkal jobban szeretném, mint a rizst). Azt már a megpirításnál le szoktam égetni, aztán kibaszom a kukába, és főzök rizst. Vagy tésztát.
Nálunk olyan tűzhely van, amin két gáz, két villany sőző rész van. A villanyosat sosem használom, mert egyszerűen nincs türelmem megvárni, míg megmelegszik, meg utána a hőmérsékletét tök nehéz szabályozni. Most itt van Anyu két hónapig, és ő főz. Mivel az egyik gázfej nehezen gyullad be, ő a villanyossat használja inkább. Az egy dolog, hogy leégett a tűzhely körül a műanyag szigetelés, de még órák múlva is hőségvan a konyhában, mert a rezsó még mindig fűt. Ugyanaz, mint a sütő. Lehetne rajta pl. kenyeret pirítani, vagy mittudomén, hogy felhasználjuk a hőenergiát.