Közérdekű, érdekes, vicces hírek a nagyvilágból

Baraboszi témája a 'Motorozás' fórumban , 2009 Május 18.

  1. zéé77

    zéé77 Vendég

    2.47 től példás hátsófék használat,csak úgy rajzolja a guma a rinyacsíkot.....:D
     
    #1021
  2. Tagama

    Tagama Vendég

    #1022
    Utoljára módosítva a moderátor által: 2014 Június 6
  3. Tagama

    Tagama Vendég

  4. _Bq_

    _Bq_ Vendég

    Azért annak örültem volna, ha teszemazt megemlítik, hogy milyen az a szakszerűtlenül felszerelt tárcsa, és hogy tud tőle körben 1-1 ponton megkopni a vas... Mert amúgy, szerintem, tárcsánként 5-6 csavart nem olyan nagy know-how nyomatékra lehúzni (hát még, ha előtte a gépkönyvet is átlapozza hozzá, aki csinálja). Mert így most 2 cikken keresztül f*szán körbejárták, amit józan paraszti ésszel amúgy is sejteni lehet: 1.: a használt motorok jó részénél kezd kiütközni a karbantartás hiánya/mostanra kezdenek lefutni az egykori újonnan vett állomány jó részén a komolyabb kopóalkatrészek, 2.: érdemes normális minőségű fékbetéteket használni (rosszmájúan megjegyezhetném: természetesen lehetőleg EBC-t... :) ).
     
    #1024
  5. Tagama

    Tagama Vendég

    Gondolom azt érti szakszerűtlennek, mikor kotyog, mint azon a videón. De igazából ezt én sem értettem, h mi a szakszerűtlen felszerelés, illetve ő mit vél annak. Nem kopást említ egy-egy ponton, hanem vetemedést, a pirosnál behúzott elsőfékkel való álldogálástól.
    Lehet, h neked nem nagy kunszt egy féktárcsa-csere, de sokan nem akarnak / tudnak nekiállni. Az én motoromon pl. nincs középsztender, így fel kell lógatni, ha arról van szó, a seggét meg kitámasztani. Ez otthon nem megoldható. Bár a szíjfelrakást is megoldottuk néhány kefni segítségével :)

    Mindent egybevetve, én szívesebben olvasok ilyen cikket, mint, hogy hogyan festessük pirosra a szemgolyónkat.... ;) :gurul:Igaz, h nagyon nagy tapasztalattal rendelkezőknek unalmas, és semmitmondó lehet, de gondoljunk a kevésbé felkészültekre, kezdőkre is :)

    Az EBC tukmálása pedig azért annyira nem rossz, mert az imént említett kezdőknek adhat egy támpontot legalább, h hol kezdődik a jó fékbetét, -tárcsa.
    Én mondjuk épp most cseréltettem első tárcsát (kb. 80e km után), mert a csapágyas elsőkeréktől félrekopó betét kivállasította. Volt, aki azt mondta, h amíg szalámit nem lehet vele szeletelni, addig nem muszáj, de nem akartam az új betétet megetetni a vállas tárcsával. Amúgy én sem vettem meg a BMW-s tárcsát, mert 64 rugó felett volt az ára. Lett Brembo tárcsa, meg első-hátsó fékbetét, munkadíjjal együtt 63-ból. Nekem megérte, én mindig Brembo-t veszek. A szerelőm folyton tukmálja a Ferodót, ő arra esküszik, meg valamivel olcsóbb is. De csak gombokkal, úgyhogy lesz eztán is Brembo.
     
    #1025
    PapírCica kedveli ezt.
  6. zéé77

    zéé77 Vendég

    ha fék,akkor Brembo,Nissin vagy Ebc....mind betét,mind tárcsa terén.....
     
    #1026
    Tagama kedveli ezt.
  7. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,246
    Nekem pont ilyen vetemedés miatt kellett cserélni az elsőt tavaly előtt (asszem :D) De mondjuk ki tudja milyen tárcsát legóztak rá a konténerbe mikor áthozták... Viszont nekem a gyári 120+áfa lett volna (igen, 1 azaz egy darab) még a VTR1000-nek ez a mérete, az meg 110 áfásan gyáriba, így lett utángyártott, de most meg nem mondom a márkáját 45-ért. Ez engem már kiszolgál :D
     
    #1027
  8. _Bq_

    _Bq_ Vendég

    Az biztos, hogy jobban tetszett, mint a fellógatás :D És persze, hogy nem baj, ha visszatér olyan téma, amiről jobb, ha a kezdők is tudnak. Csak egy kicsit több magyarázatot jó lett volna olvasni a szövegben, főleg, hogy a videokat alig-alig nézem meg az ilyen cikkeken belül:) Maradi vagyok, olvasni szeretek :D
     
    #1028
    Tagama kedveli ezt.
  9. Tagama

    Tagama Vendég

  10. Tagama

    Tagama Vendég

    Keresőkbe beírva jön ki mivel foglalkoznak:
    Courlux International SA (székhelye: Route de la Broye 117, CH - 1623 Semsales, Switzerland, Svájc, cégjegyzékszáma: CH-217-3531930-1) cég forgalmazza.
    A módszerük a következő:
    - felhívnak kipróbálnád-e az ingyenes borotvájukat.
    - utánvét és ajánló szelvény nélkül bedobják a postaládádba a borotvát. (ezzel szerződött partnerré válsz)
    - küldözgetik a 2790 Ft-os csomagokat amiben a borotva fej van.
    - amennyiben nem fizetsz az Alektum Inkasszó követeléskezelő cég kezd eljárást veled szemben.
    Sokakat megpróbálnak rászedni. Nem hajlandóak megnevezni a személyes adatok forrását (kitől vásárolták az adatbázist). Osszátok meg minél többen, hogy senki ne essen áldozatául ennek a csaló cégnek.

    A képet a címzett hölgy osztotta meg a FB-on, állítása szerint ő telefonhívást sem kapott, ráadásul a neve sem jól szerepel a csomagon.

    [​IMG]

    Rá is kerestem, ezt találtam:
    http://www.panaszfal.hu/index.php?topic=5420.30
    Képkivágás.JPG
     
    #1030
    NaNa kedveli ezt.
  11. Tagama

    Tagama Vendég

    Picar megerősítette, hogy igaz!
     
    #1031
  12. zéé77

    zéé77 Vendég

  13. Tagama

    Tagama Vendég

  14. Yamina

    Yamina Ősblogger CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Június 30
    Üzenet:
    8,119
    Kapott Lájkok:
    12,262
    ....emiatt a borotvás próbálkozók miatt nincs fent sehol a neten a nevem mellett a pontos címem, csak a város... A nyilvános telefonszám meg titkosítva van a szolgáltatónál, hogy legalább ennyi nehezítés legyen az adatokkal próbálkozóknak.... Tök gáz, hogy ilyen módszerekkel kell védened a privát szférádat...
     
    #1034
    NaNa kedveli ezt.
  15. Tagama

    Tagama Vendég

    De a honlapodon ott az elérhetőséged nem? Egy időben nekem is rákaptak a webáruház miatt arra telefonszámomra. Azt meg ugye kénytelen vagyok mindig felvenni. A telefon mondjuk még hagyján, de az ottani emilcímemmel meg mindenféle hírlevelekre is feliratkoztak nekem... :karomkodik2: Aztán meguntam ezt is, meg azt is, és kiírtam a kapcsolathoz, hogy az elérhetőségeim kizárólag VÁSÁRLÓK részére vannak fenntartva, és lesznek szívesek mindennemű másfajta tevékenységet beszüntetni, ami ettől eltérő. Nem nagyon bíztam a sikerben, de: láss csodát, lekopott mindenki. Azóta a titkos számomon hívogatnak... Szóval ne reménykedj, hogy a szolgáltatód nem adja boldogan az adataid :karomkodik2: Nem véletlenül nem nevezik meg a forrást.
     
    #1035
  16. NaNa

    NaNa nanana, Life is Life! Fórumvezető CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Április 21
    Üzenet:
    23,583
    Kapott Lájkok:
    11,648
    Ha olyan számról hívnak, ami látszik, el szoktam menteni, hogy nehogy felvegyem. Egy idő után megunják a próbálkozást. Az emilben meg mennek automatikusan spambe...
     
    #1036
    Tagama kedveli ezt.
  17. Witch77

    Witch77 motorizált boszorkány CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2007 Augusztus 4
    Üzenet:
    1,837
    Kapott Lájkok:
    3,578
    ez a borotvás vagy két évig hívogatott engem is... mivel az exemék már beszélgettek vele, én eleve elmentettem a telefonomban a számukat úgy, mint "borotvaügynök" és soha, egyetlen egyszer nem vettem fel. Tavaly feladták végre, azóta nem hívtak :)
     
    #1037
    Tagama kedveli ezt.
  18. Tagama

    Tagama Vendég

    #1038
    PapírCica, NaNa, ekime6 és 1 másik tag kedveli ezt.
  19. ekime6

    ekime6 The Driver CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2011 Június 15
    Üzenet:
    3,605
    Kapott Lájkok:
    4,569
  20. Tenshi

    Tenshi A Kívánt Bölcsesség CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2014 Január 6
    Üzenet:
    510
    Kapott Lájkok:
    691

Megosztás