Egészség

tani témája a 'Motoros csajok hobbijai' fórumban , 2008 November 19.

  1. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,312
    Hm, érdekes. Én annó hasonló tünetekkel elmentem allergiatesztre. Megállapították, hogy parlagfű és minden fűféle. Februártól októberig lehet számítani a tünetekre. Mivel idén nem volt tél, minden előrébb vane gy hónappal, pl. a nyárfa május elején szokott szállni, de már most látom és érzem is. Szerintem ehhez nem vérvétel kellene... de nem értek hozzá. Nekem 18 évesen jött ki és a homeopátiás bogyók bejöttek. Abba nincs tartósítószer és álmos se leszel. Egy próbát megérhet. Coryzalia a neve a bogyónak. Tünet enyhítésre és megelőzésre is jó. Megyek is beszerzem az idei adagom.
     
    #301
    Tagama és ekime6 kedveli ezt.
  2. NaNa

    NaNa nanana, Life is Life! Fórumvezető CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Április 21
    Üzenet:
    23,577
    Kapott Lájkok:
    11,724
    @Babulu szerintem egyéni, hogy kinek milyen homeo szer kell rá... illetve lehet, hogy van általános szer is, de épp mondani akartam, hogy szerintem egy homeopátiás orvos-, ill. kineziológus-látogatás beleférne ennyi szenvedés után.
    A bőr a környezettel való kapcsolatot jelképezi, ezért minden ilyen kiütés-féle arra utal, hogy valami ott hibádzik. Lehet és kell is a tüneteket enyhíteni, de szerintem az okot kellene megkeresni, és az nem kívül, hanem belül van!
     
    #302
    Yeti és Tagama kedveli ezt.
  3. ekime6

    ekime6 The Driver CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2011 Június 15
    Üzenet:
    3,605
    Kapott Lájkok:
    4,575
    Anno ez a doki jött rá, hogy parabén allergiám van, mert előtte kb. 10 bőrgyógyász se rakta rendbe a bőröm. Voltam én allergia teszteken, az 5 percestől a fél órásig és ugye semmit nem mutattak ki. Ez a doki meg felrajzolt a hátamra egy szép négyzetrácsos cuccot és mindegyikbe tett valamit. 3 napig nem moshattam meg a hátam... de legalább a tesi tanárom jól mulatott rajta, mikor megkértem, hogy ne kelljen már tesiznem, mert ugye most ha megizzadok, akkor az ott marad. Látni akarta, hogy mire ez a nagy felhajtás és csak annyit mondott a hátamra tekintve: "Amőbázhatok magán?" :D
    Szóval akkor az elég komoly volt és csak a parabént mutatta ki... Most gondolom azért kellett a vérem, mert abból több mindent megtudhatnak. 12.000 FT VOLT A VÉRVÉTEL, szóval ajánlom nekik, hogy rájöjjenek a problémám forrására!!! De legalább az asszisztens csajszika úgy szúrt meg, hogy meg se éreztem :D Bár a konkrét szúrás előtt már kettő enyhe nyomást éreztem, szerintem nézegette, hogy csinálja, de könnyű dolga volt, mert teljesen kitüremkedik a vénám. Nagyon ügyes drogos lehetnék! :D
     
    #303
    NaNa és Tagama kedveli ezt.
  4. Tagama

    Tagama Vendég

    Azta! Az izopropil alkohol jól jön a szélvédőmosóba is, mert nem támadja meg a fényezést :D
     
    #304
    NaNa és ekime6 kedveli ezt.
  5. Tagama

    Tagama Vendég

    Nekem is egy allergiateszt alkalmával poénkodott az asszisztens, mikor kijött ellenőrizni a váróba a teszteseket, h "-Gabriella viszi a pálmát". Nekem meg napokig majd leszakadt az alkarom, mert a piros foltok nemhogy egymást érték, hanem összefolytak :eek:
    Ugyanez az allergológus megjegyezte, mikor először jártam nála, és rutinosan feldobtam az alkarjaim az asztalra, h kedve lenne vért venni :D
     
    #305
    NaNa és ekime6 kedveli ezt.
  6. Yeti

    Yeti Anyabanya CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Szeptember 9
    Üzenet:
    653
    Kapott Lájkok:
    722
    A legtöbb antihisztamin ilyen, ezért kell őket este bevenni, akkor kevésbé leszel álmos nappal. ;)

    Nekem sajna homeobogyó kilőve, mert laktóz-intoleranciám van, ezek meg tele vannak vele. :(

    És mennyire igazad van! A volt férjem mellett annyi allergiám volt, hogy liszten, borsón, kukoricán és halon kívül szinte semmit nem tudtam megenni. Írd és mondd, az összes hústól (de főleg a szárnyasoktól), a krumplitól, a banántól, a répától, a paprikától (fűszertől is), a paradicsomtól, az almától, az uborkától és ki tudná felsorolni, hogy még mi mindentől hasmenésem volt. Akkor fogytam vagy 10 kilót, mert alig tudtam enni valamit, ami ne jött volna ki azonnal. Ja és olyan migrénem volt, hogy ájuldoztam, elsötétedett előttem minden meg ilyenek. Nem túl szerencsés egyik tünet sem villamosvezetés közben. :( Elváltam és a tüneteim fele elmúlt, a többi múlóban van, már csak a répával küzdök néha, bár újabban már azt is meg tudom enni szerencsére. De ehhez kellett a mostani férjem. És most jöttem rá, hogy az elmének, a nyugalomnak és a szeretetnek mekkora hatalma van!!! A pollenallergiám és a laktóz-intoleranciám maradt, de ne legyünk telhetetlenek, azok jóval régebb óta fennálló dolgok nálam. Nem is hiszem, hogy valaha elmúlnának. Mindegy, ezzel így könnyebb együtt élni, mint azzal, hogy nem ehetek meg semmit. :)
     
    #306
    Tagama, ekime6 és NaNa kedveli ezt.
  7. NaNa

    NaNa nanana, Life is Life! Fórumvezető CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Április 21
    Üzenet:
    23,577
    Kapott Lájkok:
    11,724
    Nekem akkor jött ki bőrallergiám, mikor életem első szerelme kirúgott négy év után. Két hetet voltam az Orfiban allergia vizsgálaton, ahol megállapították, hogy Perubalzsam allergiám van, majd adtak ilyen fehér rázókeveréket a kiütésekre, amit a kisbabáknak adnak a bárányhimlőre. Egy nyáron keresztül kenegettem vele magam. Hiába mondtam a bőrgyógyásznak, hogy inkább küldjön pszichológushoz...
    Aztán később is volt olyan pasim, amelyiktől kiütéseket kaptam. De ez legalább egy jó teszt. A férjemtől még sosem kaptam kiütést. :D
     
    #307
    Yeti, Tagama és ekime6 kedveli ezt.
  8. NaNa

    NaNa nanana, Life is Life! Fórumvezető CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Április 21
    Üzenet:
    23,577
    Kapott Lájkok:
    11,724
    Nálunk jövő héten már jó lesz... Lőrinc már most is eszi. :) És nagyon remélem, hogy nem lesz kukacos... idén kivételesen le lett permetezve.


    A Cseresznye gyógyító ereje


    Hamarosan érik a finom cseresznye, ne feledkezzünk meg a fogyasztásáról. Rendkívüli a gyógyító ereje.
    A cseresznye őshazája Törökország és Nyugat-Szibéria. A kerti cseresznyét valószínűleg a pompázatosan gazdag lakomáiról hírhedtté vált Lucullusnak köszönhetjük, aki egyébként tiszteletre méltó és sikeres hadvezér volt. A pontuszi Kerasuntból (a mai Törökország területéről) ő hozatott egy akkor kiválónak tartott cseresznyefajtát Itáliába. Emellett az ókori katonák legkedveltebb szomjoltója volt, hiszen 78-82%-a víz. Minden része gyógyszer: a húsa, a magja, a szára. Tisztító hatását a vérre, a húgy-, ivar- és emésztőszervekre fejti ki. Mind az ízületi gyulladások, mind a cukorbetegség leküzdésében nélkülözhetetlen szerepet kaphat. A szénanátha, a szénaláz legjobb orvossága. Igen magas a vastartalma, ami a kövek oldása mellett a vérszegénység gyógyítására is alkalmassá teszi. Alkalmas terhességi hányás megakadályozására, alacsony vérnyomás, alultápláltság és depresszió gyógyítására. A cseresznye legfőbb gyógyereje az előbbieken túl, leginkább a vértisztításban mutatkozik meg. E tulajdonsága miatt több betegség természetes gyógyszerévé vált. Köszvény: -


    A téli húsos táplálkozás következtében a szervezetben felhalmozódik a húgykősav, aminek lerakodása a csuklókban vagy az ujjakban erős fájdalmat okozhat. A cseresznye segít megtisztítani a vért, aminek következtében enyhül, vagy teljesen elmúlik a fájdalom.

    Reuma: -


    A reumatikus megbetegedés szintén a végtagok csatlakozásainak kikopásával, kihasználtságával függ össze. A csuklók, forgó pontok érzékenyebbek a támadásokra. A beteg részek begyulladhatnak, a mozgatásra fájdalommal reagálhat. Ha megváltoztatjuk táplálkozási szokásainkat, és megtisztítjuk a vért, enyhíthetjük ezeket a tüneteket.

    Bőrápoló: -


    A helytelen táplálkozás következménye a beteges kinézetű bőr, ami előbb- utóbb kiütésessé, pattanásossá válik. Amint megkezdődik a vér tisztítása -


    jelen esetben egy cseresznyekúrával,


    - a bőrünk állapota is rendbe jön. A cseresznye hatása a vértisztításban jut kifejezésre, az pedig a bőrt tisztítja meg.

    A cseresznye nedve, de főleg a magja a szívizomzatot erősíti. Célszerű ezért a magokat összegyűjteni, majd a cseresznyehiányos időszakban naponta 10-15 magot megtörni és elfogyasztani.


    A cseresznye tartalmaz káliumot, kalciumot, nátriumot, foszfort továbbá A, B, és C vitamint.

    Antocián és antocianidin nevű anyaga serkenti a kötőszövet újraképződését, amelyben a C vitaminnal és a cinkkel együtt elősegíti a fehérjékből alkotott kollagénrostok erős, de egyben rugalmas fonadékká való összekapcsolódását. Semlegesíti a sejtkárosító szabad gyököket, és elbontja a kötőszöveteket károsító enzimeket, amelyek a bőr petyhűdtségét és öregedését gyorsítják meg!

    A cseresznye, kúraszerűen is alkalmazható, magas fehérje-, zsír- és szénhidráttartalma miatt önálló étkezésre is ajánlott több héten át, más tápanyagok mellőzése mellett. Ilyenkor több fajtája is fogyasztható, de csak érett állapotban. A cseresznyekúra szabályozza a bélműködést, elmulasztja a székrekedést, megköt bizonyos mérgeket a belekben (kelátképző).

    Együnk meg egy hétig naponta minimum negyed kiló nyers cseresznyét. Ez a regenerációs kúra újjászületést jelent!

    A cseresznye szárából főzött tea igen ízletes, szép, aranysárga színű. Gyomor- és tüdőbajok esetén igen hasznos, és minden esetben veszély nélkül iható, kellemes tea.


    8 g fehérjét, 7 g növényi zsírt, 140 g gyümölcscukrot, 5 g szerves sót és 4 g rostanyagot tartalmaz kilogrammonként.

    Míg a legtöbb gyümölcs a "szüret" után tovább érik, a cseresznye nem, így ajánlott teljesen érett állapotban leszedni. Érdemes közvetlenül csak a fogyasztás előtt megmosni.
     
    #308
  9. Hajos

    Hajos Segédmotoros

    Regisztrált:
    2007 Június 20
    Üzenet:
    2,639
    Kapott Lájkok:
    2,936
    Folyekony allapotban meghatasosabb!En is hasznalom:D
     
    #309
    csacskamacs és NaNa kedveli ezt.
  10. suzu

    suzu Benzintyúk

    Regisztrált:
    2008 Április 6
    Üzenet:
    867
    Kapott Lájkok:
    491
    A férjemtől még sosem kaptam kiütést. :D


    Pedig bokszoló....és még egy K.O.-val sem lepett meg...?
     
    #310
    NaNa kedveli ezt.
  11. NaNa

    NaNa nanana, Life is Life! Fórumvezető CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Április 21
    Üzenet:
    23,577
    Kapott Lájkok:
    11,724
    Marha humoros vagy! :D (hol a bokszolós smájli?)
     
    #311
  12. Yamina

    Yamina Ősblogger CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Június 30
    Üzenet:
    8,119
    Kapott Lájkok:
    12,360
    Ja, marha viccesek, ha meg bajuk van, anyaaaa gyógyícccccsáááálmeeeeg..... :D
     
    #312
    NaNa kedveli ezt.
  13. NaNa

    NaNa nanana, Life is Life! Fórumvezető CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Április 21
    Üzenet:
    23,577
    Kapott Lájkok:
    11,724
    Egy
    neurológus orvos
    azt mondta, hogy ez a levél, ha eljut legalább 100címre, szinte
    biztos, hogy legalább egy életet megment. Én is beálltam asorba, hogy
    eljusson 100 emberhez.



    Vörösbor
    fogyasztása kifejezetten mérsékli az érelmeszesedés
    kialakulását,
    naponta
    egy pohárnyi, 1,5-2 dl bor kb. 15%-kal csökkenti a
    szívinfarktusrizikóját. A borban lévő anyagok csökkentik az
    inzulinrezisztenciát, kedvezőhatással vannak az anyagcserére,
    csökkentik a pulzust és a szívet jóenergetikai állapotba hozzák.
    Ugyanakkor ennek a mennyiségnek nincskimutatható máj- és
    idegkárosító hatása és nem okoz függőséget sem.A pálinka
    alkoholtartalma 40-50% körüli, hazánkban a reggeli fél
    kupica,illetve az étkezések előtti, aperitifként való fogyasztása
    terjedt el, melynem túl kedvező élettani szempontból. Az üres
    gyomorra ivott pálinka, bárétvágygerjesztő hatású, károsan hat
    a gyomorra.A tömény italok fogyasztásának ideális ideje
    étkezés után van. Ekkorfelszívódásuk, hatásuk mértéke csökken
    ugyan, de a szervezet ilyenkoremésztést serkentő szerként
    hasznosítja. Fertőtlenítő hatása miatt a pálinkamegfázás esetén
    is jól jöhet.Népi gyógymódok köhögés és rekedtség ellen
    az ágyas pálinkák különféleformáit és a mézes pálinkát
    javasolják.A pálinka önmagában jó a magas vérnyomás ellen. A
    foghagymás pálinkavalóságos varázsszer.Az alkoholok ételek
    melletti alkalmazása során azt találták, hogy mind
    avörösboros, mind a sörös pácolás hat órán keresztül a káros
    vegyületekmegjelenését 90 százalékban megakadályozta. A harmadik
    rákkeltő anyagkifejlődését a sör már négy óra alatt olyan
    mértékben csökkentette, mint avörösbor hat órai pácolás végére! A
    kutatók úgy gondolják, hogy a sörben ésa borban lévő természetes
    cukrok gátolják a húsban lévő, vízben oldódómolekulák kiáramlását
    a felszínre, ezért azok a hő hatására nem alakulnak
    átrákkeltő anyagokká. Arról nem is beszélve, hogy a pácolás
    eredményeként ahús is ízletesebb lesz. Kertészetben a növények
    ápolásához is jól jöhet egykis sör. Csodákat művel, hatására a fű
    is gyorsabban nő. A sört afodrászatban is előszeretettel
    használják a haj formázására és ápolására. B6és B2
    vitamintartalmának köszönhetően erősebbé és fényesebbé teszi a
    hajat.A különféle hajhabok és zselék helyett is
    használhatják, mivel a világos sörkitűnő hajformáló. Hajmosás után
    a fejbőrt és a hajszálakat is jól be kelldörzsölni, majd 15
    perc után bő vízzel leöblíteni.Ui.: Arról nem szól a fáma,
    hogyha mindhárom alkoholformát alkalmazzukakkor a hatások erősítik
    vagy rontják egymást. Ezt mindenkinek saját magánakkell
    kipróbálni !A túlvilágról ez láthatatlan, hát olvasd el
    még itt !Vajon tudatosan mérgezik a népet?
    Egy
    idős bácsi véleménye:
    Kábítják
    csak a népet! Én benyomok délelőtt 4 azaz négy rosé kisfröccsöt,du
    ugyanebből 5-öt, hogy jól aludjak, a vizet saját ásott kutamból
    iszom1969 óta gyerekeimmel együtt.A nyaralómba sem engedek
    be klóros szennyvizet ott is saját ásott kútbólmerítem. 78
    éves vagyok a gyerekeim 42 és 38 évesek.Disznózsíros
    birkapörkölt. Csülkös velős pacal ami belefér. A doktornő
    megnyaljon sót. Nagyapám parasztkolbászon szalonnán élt 92 évet.
    Apámúgyszintén 86 évet anyám 84 évet ezt kapd ki
    dokinéni.Ne meséljetek baromságot. Disznózsír és házi víz.
    Különben mentek a lecsóba.
    Egy
    doktornő írta hozzá ezt a megjegyzést:
    Úgy
    vélem , amit ebben a email-ben leírtak , sajnos megállja a
    helyét.Rajtam ne múljon , hogy minél többen legalább
    elolvassák.ÉRDEMES!Volt egy nagyon érdekes beszélgetés
    február 22-én , Dr. Csáky István professzorral (Állatorvostudományi
    Egyetem) beszélgetett Pataki Enikőa SZÓJA szerepéről. Ugyanis,
    több mint egy éve már Angliában felfigyeltekarra, hogy nemcsak a
    felnőtt sportolók, de 13-14 éves gyerekek közül isévente
    3-4-en halnak meg sportpályán szívelégtelenségben Mivel
    aszívelégtelenség okát a boncolásnál nem találtak, elkezdték
    vizsgálni, milehet közös az áldozatokban. Egyetlen ilyen volt: az
    étrendjükben a szója!Arányos mennyiségű SZÓJA (nem mellékesen)
    4-5-ször annyi női nemi hormont(vagy azzal azonos hatású
    alkaloidot) tartalmaz, mint 1 db antibébi tablettaEz
    férfiakra nézve még veszélyesebb, mint a nőkre!Ezek
    után, amerikai kutatók elvégeztek egy tesztsorozatot 30-30
    egérrel (30minta és 30 kontrollállat). A 30 kísérleti egér -
    melyeket SZÓJÁVAL etettek- MINDEGYIKE elpusztult
    szívelégtelenségben. A kontroll csoport, amelynormál kaját kapott,
    semmilyen problémát nem mutatott.A professzor összerakta az
    információkat, és javasolja, vizsgálják asportolókat
    étrendjük vonatkozásában is. A végén, csak mint
    érdekességetmegemlítette, hogy az allergiás megbetegedések óriási
    méretűre növekedésénekkezdete szignifikánsan egybeesik a SZÓJA
    fogyasztásának általánossáválásával.
    .
    Múltkor
    körbement egy nagyon jó cikk a margarinról, mint
    mesterségesélelmiszerről (kőolajszármazék).

    Itt ez a
    szója, mely az élelmiszeripar találmánya.Miből lehet olcsón, nagy
    tömegben élelmiszert előállítani? Hát kőolajból,gombamód
    szaporodó szójababból.... Főleg, ha még gén kezelik is, az
    márabszolút katasztrófa.A Greenpeace-esek egy áruházban
    egy csomó konzervet ragasztottak telefigyelmeztető cetlikkel, hogy
    a termék génkezelt szóját tartalmaz. Perszekiverték őket onnan és
    az érintett gyártó mindent tagad. Nahát! Miért
    nemcsodálkozom én ezen..Szóval ne egyetek szóját,
    használjatok margarin helyett vajat!Egy neurológus orvos azt
    is mondta, hogy ez a levél, ha eljut legalább 100címre, szinte
    biztos, hogy legalább egy életet megment. Én is beálltam asorba,
    hogy eljusson 100 emberhez.
     
    #313
  14. NaNa

    NaNa nanana, Life is Life! Fórumvezető CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Április 21
    Üzenet:
    23,577
    Kapott Lájkok:
    11,724
    A Víz-ivás időpontjai - fontos a szervezet részére az ajánlás megszívlelése





    Megkérdeztem az orvost : miért van az, hogy én és
    mások gyakorta vizelünk az éjszaka folyamán?.

    Válasza:: A gravitáció a test vízkészletét az alsó részekben tartja, amíg
    fent vagy, azaz függőleges a testtartás..

    Amikor lefekszel és a test alsó részei (lábak és belső szervek ) a
    vesékkel kerülnek egy szintre , ez az az állapot, amikor a
    vesék kiszűrik és kibocsátják a vizet, mert részükre ez ekkor könnyebb..

    A vízivás idejének pontos meghatározása ebből a szempontból fontos ,
    nagyon is jelentős - mondja egy szívspecialista !!

    A vízivás meghatározott időpontokban nagyban befolyásolja a testre
    kifejtett hatékonyságát :
    2 pohár víz felkelést követően - segíti a belső szervek aktivitását
    1 pohár víz 30 perccel étkezés előtt - elősegíti az emésztést
    1 pohár víz fürdés előtt - segíti a vérnyomás csökkentését
    1 pohár víz lefekvés előtt - csökkenti az agyvérzés vagy szívroham
    kialakulásának a lehetőségét

    Hozzáteszem :az orvosom megalapozott véleménye szerint
    a lefekvés előtti pohár víz megakadályozza az éjszakai lábgörcsök
    kialakulását - mert a lábizmoknak vízre van szükségük görcs
    kialakulása idején.
     
    #314
    Tagama kedveli ezt.
  15. NaNa

    NaNa nanana, Life is Life! Fórumvezető CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Április 21
    Üzenet:
    23,577
    Kapott Lájkok:
    11,724
    Botrány: egy gyógyszertári vezérigazgatónak betelt a pohár és megszólal a gyógyszerárakról
    By Szabi on április 9, 2014
    [​IMG]Orvosok lekenyerezése, hatalmas profit, méregdrágán kínált filléres hatóanyagok, gyógyszerek nem tudományos tesztelése, a hatóságok megvesztegetése, kitalált betegségek, hatalmas marketingkampányok, sötét titkok, rengeteg pénz, amivel mindent el lehet tusolni, seregnyi károsult és szenvedő ember, akinek fogalma sincs, hogy minek is esett áldozatául. Így lehetne legjobban leírni a mai gyógyszeripart néhány szóban.
    John Virapen, aki 35 évig gyógyszeripari bennfentes volt, úgy döntött, hogy a nyilvánosság elé lép és leleplező vallomásával próbálja megállítani a lavinát, amit egykori gyógyszergyári vezérigazgatóként elindított. Ő volt ugyanis az egyik legnagyobb gyógyszeripari óriás, az Eli Lilly svédországi vezérigazgatója, aki végigjárta a ranglétrát egészen az üzletkötőtől a vezérigazgatóig és teljesen átlátta a rendszert.

    Idős korára azonban, amikor megállapodott és ő is apa lett, rádöbbent, hogy a gépezet, aminek építésében része volt, ami a betegségek futószalagjára teszi az egészségeseket, annak a saját fia is bármikor áldozatául eshet. Lelkiismerete által hajtva könyvet írt, pereskedett, felvállalta korábbi ocsmány tetteit és úgy döntött, hogy elmondja a világnak, minek volt tanúja és részese, mialatt a világ egyik legnagyobb cégének, az Eli Lilly-nek dolgozott.

    Az Eli Lilly-ről annyit, hogy a Fortune 500 listája szerint (egy lista, ami bevétel alapján sorrendbe rakja Amerika 500 legnagyobb cégét) a 130. legnagyobb vállalat. Mellékesen megjegyezném, hogy 12 másik gyógyszergyár is benne van még a top 500-ban, van aki az előkelő 35. helyen. Az Eli Lilly 20 éve Magyarországon is jelen van.


    [​IMG]

    A volt gyógyszergyári vezérigazgatót lelkiismerete nem hagyta nyugodni és kiterítette a kártyákat az asztalra

    John Virapen Mellékhatás: Halál című könyvében leírja az egész folyamatot, hogyan veszik rá a gyógyszergyárak az orvosokat, hogy az ő termékeiket írják fel, hogyan vesztegetik meg drága utazásokkal és ajándékokkal a véleményvezéreket, elismert kutatókat és orvosokat, hogy pozitívan nyilatkozzanak gyógyszerekről, amik súlyos mellékhatásokkal járnak és valójában inkább be kellene tiltani őket. Arról ír, hogyan manipulálják a gyógyszerek forgalomba hozása előtti teszteket, hogy pozitív eredmények jöjjenek ki, annak ellenére, hogy a tesztelések alatt gyakran halálos áldozatok is voltak. Hogyan hamisítják és manipulálják a jelentéseket és a statisztikákat, hogy a mellékhatásokat és a haláleseteket eltusolják. Hogyan pénzelnek a gyógyszergyárak kutató orvosokat, egész intézményeket, hogy a saját oldalukra állítsák őket. Sőt a gyógyszeripar, ha fogy a piac, azaz fogy a beteg emberek száma, masszív marketing kampányokkal új betegségeket ültet el a köztudatba, hogy ezzel növelje a gyógyszerek forgalmát és már nem riadnak el attól sem, hogy a gyerekeket tekintsék értékesítési célpiacnak. Arról is beszámol, ha netán perbe keverednének a gyógyszerek okozta halálesetek miatt, egy armadányi ügyvédet küldenek rá az ügyre, akik szétszedik az esetet. Aztán peren kívüli egyezségeket kötnek az áldozatok családtagjaival, hogy néhány millió dollárért cserébe örökre hallgassanak, s így szépen eltusolják az ügyet a nyilvánosság elől.

    „Munkakörömhöz tartozott, hogy e veszélyes és széles körben használt gyógyszerek marketingkampányát kidolgozzam és lebonyolítsam. A marketing az orvosoknak szánt drága ajándékoktól a véleményvezérek utaztatásán, a tudományos folyóiratokba szánt fizetett cikkek megjelenésén, valamint tudományos konferenciák előkészítésén és megtartásán át a különösen fontos személyek borbélyház-látogatásáig mindenre kiterjedt.”

    [​IMG]
    Írja Jonh Virapen a “Mellékhatás: Halál” című könyvében, ahonnan a többi idézet is származik.

    „A hatóságok nem képesek megvédeni az embert, így a kisfiamat sem a gyógyszeripai bűnözéstől. A hatóságok megvesztegethetők, miként a szakértők és az orvosok is.”

    „Minden okunk megvan az aggodalomra. Ezt azonban ne tartsuk magunkban, hanem igyekezzünk tenni ellene. Ezt melegen ajánlom olvasóimnak. A gyógyszeriparban mindenki szerepet játszik. Azokat, akiknek hozzám hasonló módon elege van a főnökeiből és azok hazugságaiból, kínozza a lelkiismeret.”

    „E könyv elolvasása után valószínűleg sokan nem fognak szeretni engem. Elítélnek és elátkoznak majd. Azonban nem ítélhetnek el annyira, amennyire én elítélem magam. Szerencsére azonban tájékozottabbak lesznek, amikor orvoshoz kell fordulniuk, figyelni fognak arra, hogy milyen gyógyszereket írnak fel nekik, tisztában lesznek a tudományos újdonságokkal, a kutatási eredményekkel, az orvosi folyóiratok álláspontjaival, valamint a kormányzati ajánlásokkal, és másképp fogják megítélni a gyógyszer-engedélyezési eljárásokat.”

    Gondolom mindenkinek feltűnt már, hogy irreálisan sok gyógyszerreklám van a tévében. De elgondolkodtál-e már azon, hogy milyen etikátlan dolog egyáltalán, hogy a gyógyszerek reklámozhatóak? Onnantól kezdve, hogy reklám és marketing tevékenység történik a gyógyászat területén, már nem orvoslásról beszélünk többé, hanem üzletről, azaz egy iparágról. De ki ennek az iparágnak a célpiaca? Kinek lehet gyógyszert eladni? A válasz egyértelmű: a BETEG embereknek. De kérdem én, ha a gyógyászat egy iparág, és a célközönség a beteg, akkor hogyan állhat ez összhangban a gyógyászat valós céljával, azaz, hogy az emberek egészségesek legyenek? Mert ha ez egy üzlet, akkor logikus, hogy több vásárló kell, azaz több beteg, a több profit érdekében. Ha több beteg kell, akkor a gyógyszeriparnak már nem az az érdeke, hogy gyógyítson, hanem az, hogy betegeket, betegségtudatot gyártson, hiszen így tud növekedni. Nemde?

    A gyógyszerek reklámozását be kellene tiltani. Ez etikátlan. De sajnos itt nem csak arról van szó, hogy gyógyszereket reklámoznak, hanem ál-betegségtudatot hoznak létre. Hiszen mindenki tudja, aki valamennyire is jártas a marketingben: ha növekedni akarsz, akkor növelned kell az igényt a portékádra.

    „A marketing már el is kezdődött, hiszen egy leendő sikergyógyszerről volt szó. Úgy kezdődött el, hogy még nem is volt biztos a gyógyszer forgalomba kerülése. Ha azonban a neve már bekerül a köztudatba, a hatóságnak elég nehéz nemet mondania. Miért tiltanák meg egy gyógyszer forgalmazását, amikor minden beteg úgy gondolja, hogy nagyon hasznos lenne?”

    Írja könyvében John Virapen a Prozac® nevű antidepresszáns engedélyezési folyamatának procedúrájáról. A Prozac® sok öngyilkossági eset okozója volt és máig is az.

    „Szeretném újfent hangsúlyozni, hogy általánosságban nem az orvostudomány ellen vagyok. …Azt sem mondom, hogy a gyógyszeripari cégek a hibásak, ha egy emberek ezreit sikeresen gyógyító gyógyszernek mellékhatásai vannak. Felelőtlenség azonban olyan gyógyszert forgalmazni, amely nem gyógyít, csak a tüneteket enyhíti, ám a betegek felénél súlyos mellékhatásokat okoz. Ha viszont a betegtájékoztatóban nem szerepel a mellékhatásokra utaló figyelmeztetés, akkor bűncselekményről van szó.”

    „A politikusok megkérdezhetnék maguktól, hogy miért nem érdekli őket jobban a tisztességes gyógyszeripari piac. Fel kellene figyelniük arra, hogy milyen sok pénz áramlik az egészségügyi rendszerbe olyan csatornákon át, amelyekből a betegeknek semmi hasznuk sem származik. Ha az egészségügyi rendszert a korrupció megszüntetésével egyszerűen meg lehetne javítani, akkor miért nem tesz ezért senki semmit? Ez a politikusok dolga lenne.”

    „Minthogy én is részvevője voltam ennek a rendszernek, elhatároztam, hogy cselekedni fogok. Ez a könyv az első lépés. Egyedül azonban lehetetlen szembeszállni a gyógyszeriparral. Csak összefogva lehet valamin változtatni. Kérdéseket — köztük akár kínosakat — kell feltenni az orvosi rendelőkben, a gyógyszertárakban, az újságokban, szakítani kell azzal a hiedelemmel, hogy az orvosok félistenek, akik feltétel nélkül megérdemlik a bizalmat, és nem kell bedőlni az újonnan »felfedezett« betegségeknek, amelyeket a gyógyszeripar be akar beszélni az embereknek.”

    Nem kell messzire mennünk, hazánkban is virágzik a gyógyszeripar, a tévéből dől a fájdalomcsillapítók és egyéb tüneteket kezelő gyógyszerek reklámja. A nyugdíjasoknak marékszámra írják fel a különböző gyógyszereket, nem ritkán 10-20 fajta különböző tablettát egyidejűleg. Az egyik gyógyszer mellékhatásának tüneteit ugyanis gyakran egy másik gyógyszer felírásával kezelik.

    Osszátok meg ezt az információt másokkal, hogy minél több emberhez eljusson. Nyissuk fel az emberek szemét és ezzel is mérjünk csapást a gyógyszeripar pénzéhes gépezetére!

    forrás:naturahirek.hu
     
    #315
    Tagama kedveli ezt.
  16. Tagama

    Tagama Vendég

    3 éve olvastam ezt a könyvet. Brutális. Azóta nem váltom ki a receptjeimet, hanem először hazahozom, és a neten lecsekkolom, hogy mi-mire való, mi a mellékhatása, miért kaptam, és akarom-e beszedni.
     
    #316
    NaNa kedveli ezt.
  17. leper

    leper Vendég

    Muterkám gyógyszerész. Nem csak orvoslátogatók vannak, ugyan úgy a patikákba is bejárnak. Főnöke is eljár fizetett nyaralásokra. Egyszer mesélte, hogy egy teherautónyi cuccot akartak behordani a patikába, -tv kávéfőző, stb.- mire a főnök kirongyolt, hogy ezeket nem ide, hanem haza. Így én is eléldegélnék.
     
    #317
    Utoljára módosítva a moderátor által: 2014 Július 7
    Tagama, NaNa és ekime6 kedveli ezt.
  18. birge

    birge Az igazi nyuszimotoros CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Március 5
    Üzenet:
    9,155
    Kapott Lájkok:
    4,099
    Én pedig pont hogy nem olvasom el a mellékhatásokat, mert akkor borítékolható, hogy produkálni is fogom őket:) Hipochondria, én így szeretlek!
     
    #318
    csacskamacs, NaNa, ekime6 és 1 másik tag kedveli ezt.
  19. PapírCica

    PapírCica Origami-motoros CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2010 Február 18
    Üzenet:
    1,002
    Kapott Lájkok:
    1,343
    nem vagyok hipochonder, és gyógyszerellenes sem. néha kifejezetten szükségem van 1-1- fejfájáscsillapítóra (sajnos nem vízhiánytól fáj néha, bár mindig ennek orvoslásával próbálkozom elsőre). Mindenesetre a gyógyszerekkel kapcsolatban én is szkeptikus vagyok, akár csak a vitaminokkal kapcsolatosan. Próbálnám inkább természetes forrásból bejuttatni a vitaminokat és nyomelemeket meg mindenfélét ami csak kellhet kicsi szervezetemnek... persze ez nagyon nehezen megy az én madár étkemmel együtt...
     
    #319
    Tagama, NaNa és ekime6 kedveli ezt.
  20. NaNa

    NaNa nanana, Life is Life! Fórumvezető CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Április 21
    Üzenet:
    23,577
    Kapott Lájkok:
    11,724
    nekem konkrétaan két hete írt az enddokrinológuss egy sszintetiuss hormont, hogy "hholnap" azonnal kezdjjem el szeddni. ha elkezded, eggész életeddben sszeddhhetedd és mkvel leállítjaa aa ssaját hormontermellésst, folyaamatosaan növelni ksell a ddózist. ja, éss cukorbetegségget okoz. pont ezekre van most shzüséggem. két nap mjúvaa megglett aaz újj vérlelet, és semmi bajju nem volt a hhlormonjaimjnakk. ( ez a kköcsögg tab nem tudd ggépelni...)
     
    #320
    csacskamacs, Tagama, ekime6 és 1 másik tag kedveli ezt.

Megosztás