Motoros túrák Európában

NaNa témája a 'Motoros túrák' fórumban , 2008 Január 22.

?

Mi a kedvenc motoros célpontod Európában?

  1. Ausztria

    7 szavazat
    15.2%
  2. Németország

    1 szavazat
    2.2%
  3. Franciaország

    2 szavazat
    4.3%
  4. Csehország

    0 szavazat
    0.0%
  5. Szlovákia

    1 szavazat
    2.2%
  6. Horvátország

    6 szavazat
    13.0%
  7. Svájc

    1 szavazat
    2.2%
  8. Svédország

    1 szavazat
    2.2%
  9. Mindegyik

    10 szavazat
    21.7%
  10. Egyéb

    13 szavazat
    28.3%
  11. Szlovénia

    2 szavazat
    4.3%
  12. Bulgária

    0 szavazat
    0.0%
  13. Spanyolország

    0 szavazat
    0.0%
  14. Norvégia

    2 szavazat
    4.3%
  15. Portugália

    0 szavazat
    0.0%
  16. Finnország

    0 szavazat
    0.0%
  17. Egyesült Királyság

    0 szavazat
    0.0%
  1. asbaba

    asbaba Gyalog CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2010 Június 22
    Üzenet:
    74
    Kapott Lájkok:
    23
    EU-i túra 2012.jún.8 vagy 9-i indulással...

    Sziasztok!

    Az lenne a kérdésem,hogy esetleg valaki tervez e túrát Bp-ről, irányban Franciaország felé, legalább Frankfurt magasságáig vagy a Belgákig az autópályán, mert akkor csatlakoznék. Nekem mindegy lenne, hogy jún.8 vagy 9-én indulunk. A lényeg az,h addig se menjek egyedül. Az én célállomásom Calais, végig a pályán, Németo-on keresztül, de kisebb kitérőkre illetve szállásra szívesen megállnék :) Örülnék, ha addig se mennék egyedül...

    Előre is köszi a választ!
    Üdv. Szilvi
     
    #101
  2. shcayo

    shcayo Gyalog

    Regisztrált:
    2011 Augusztus 22
    Üzenet:
    1
    Kapott Lájkok:
    0
    Sziasztok!

    Akit érdekel a szervezett motoros túra kiváló csapatban, nem mindennapi helyekre, helyismerettel rendelkező túravezetőkkel annak ajánlom a következő linket:

    www.motoavantura.com
     
    #102
  3. Adri80

    Adri80 Gyalog CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2007 Szeptember 28
    Üzenet:
    2,360
    Kapott Lájkok:
    98
    Hi mindenkinek!

    Szeretnék segítséget kérni abban, hogy szept. 03-án utazunk Olaszországba, a szállásunk Pisa mellett lesz. Azonban a mocikat egyéb okok végett nem szeretnénk vinni (amíg egész nap autóval kirándulunk, nincs őrzött parkoló, vagy garázs, többek között ezért sem vinnénk őket).

    Szóval ki tudna abban segíteni, hogy esetleg, ha már Olaszországban bérelt motort, milyen tapasztalatokat szerzett, illetve Pisa, Róma környékén van-e valamilyen motor (nem robogó) bérlési lehetőség. Oké, tudom, hogy az internet csodákra képes, de esetleg van-e valakinek tapasztalata ezügyben? :)
     
    #103
  4. alvaro

    alvaro Homura-chan megtestesült önzése

    Regisztrált:
    2012 Augusztus 24
    Üzenet:
    520
    Kapott Lájkok:
    196
    ...és itt szintén nem tudok szavazni, mert itt nem hogy nem voltunk minden felsorolt országban, de Magyarországgal ellentétben itt még a terület is hatalmas... mindenesetre statisztikailag a leggyakoribb úticélunk Ausztria, másik nagy kedvenc Szlovénia (még remekül cikázni is lehet a kettő között) (ráadásul itt volt olyan, hogy el is beszélgettünk valakivel, egy öreg néni jött egy kis határ közeli kósza templomot/temetőt látogatni, és tudott is magyarul, valamikor a 20. század első felében dolgozott Budapesten), de Szlovákia és Lengyelország is mutatott látnivalókat, amennyire olyan rövid utakon látni lehet dolgokat. Romániával kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, csak Nagyváradig jutottunk, pedig Torockó és a Székelyföld is célpont lenne, de föl van írva a tervek közé Plitvice, a horvát tengerpart úgy végig, a Durmitor, a Dolomitok, csontok Csehországban és Olaszország úgy hosszan le Szicíliáig (múmiákkal), Görögország, Barcelona (orrnélküli kutyákkal vagy azok nélkül), Finnország Lengyelországon és Szentpéterváron át, holmi holland sajtpiac és még rengeteg más... legszívesebben bejárnám mindet, abba se hagynám, de az anyagi természetű korlátok megfognak...
     
    #104
  5. Timi

    Timi Gyalog CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Október 23
    Üzenet:
    60
    Kapott Lájkok:
    71
    Sziasztok! Érdeklődnék, hogy közületek volt-e már valaki a man-szigeti TT-n? Idén szeretnénk kijutni, szóval jó lenne pár infót olvasni, hogy ki, hogy jutott oda, hol szállt meg stb stb. Köszi előre is az infókat.
     
    #105
  6. NaNa

    NaNa nanana, Life is Life! Fórumvezető CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Április 21
    Üzenet:
    23,583
    Kapott Lájkok:
    11,648
    Én nem... :(
    de kíváncsi vagyok majd a tapasztalataidra.
     
    #106
  7. Timi

    Timi Gyalog CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Október 23
    Üzenet:
    60
    Kapott Lájkok:
    71

    Hát remélem összejön a buli :D. Sajnos nem biztos, hogy motorral megyünk...ennek megvan az előnye és a hátránya is. Egyenlőre még sok kérdés libeg a szemem előtt. Neten se nagyon találni infókat, hogy az ember azért megpróbálja viszonylag olcsón megúszni a túrát. Egyetlen egy leírást találtam eddig, de nem sok hasznos infó van benne.
     
    #107
  8. _Bq_

    _Bq_ Vendég

    1 hete támadt egy kattanásom valamiért, hogy esetleg jó lenne megnézni nyáron a TT útvonalát. A komp áránál tovább nem is jutottam, 2 ember+1 motor oda-vissza valahol 200EUR körül mozog, és akkor ez még csak Liverpool-Man-sziget oda-vissza, de valahogy (valamiből) odáig is el kell menni... Szóval egyelőre visszakerült a dolog az európai körtúra mellé a talonba :)
     
    #108
  9. Timi

    Timi Gyalog CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Október 23
    Üzenet:
    60
    Kapott Lájkok:
    71
    Hát igen, Magyarországról sokkal messzebb van. Viszont tőlünk "csak" 1100-1200 km. Mi a legszívesebben a TT idején mennénk. Nem vagyunk egy nagy versenynézősek, de szerintem a TT egy olyan futam amit minimum egyszer az életben látni kell! Ha esetleg meggondolnátok a dolgot talán mehetnénk együtt :csam:.
     
    #109
  10. _Bq_

    _Bq_ Vendég

    :)

    Köszi a felajánlást, de az idén ez nekünk biztosan nem fog összejönni sajna. Nem is önmagában a távolság a gond, az a 3-4-5ezer km simán befér egy 2 hetes nyári szabadságba, hanem a járulékos költségek (a két kompolás a kontinens és Anglia meg Anglia és a Man-sziget között durván megdobná a költségvetésünket, főleg, ha azt nézem, hogy csak az egyik árából gyakorlatilag bárhol Európában megvan kettőnknek 3-4 napi szállás panzióban...) :( Lesz helyette Szlovénia-Olaszország/Ausztria kör, hegyi kanyargások nélkül nem is igazi már a nyaralás :)

    Amúgy, ha mennénk, pont nem a TT idejére tervezném, engem inkább az vonz, hogy bemotorozzam az útvonalát, nem az, hogy nézzem, ahogy mások teszik :D Biztos nagy élmény az is, de nem kötnek le annyira a motorversenyek, hogy napokon keresztül nézzem a pálya széléről.
     
    #110
  11. Timi

    Timi Gyalog CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Október 23
    Üzenet:
    60
    Kapott Lájkok:
    71
    Ezt meg tudom érteni. Mi is szívesen bemotoroznánk a TT útvonalát. Ha mocival megyünk akkor mindezt meg is tesszük. De a táj is nagyon gyönyörű..... kirándulásokhoz. Már az is felmerült, hogy elmegyünk repülővel. Lehet olcsóbbra jönne ki mint a kompozások.
     
    #111
  12. Sz.Edina

    Sz.Edina Gyalog CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2011 Május 1
    Üzenet:
    28
    Kapott Lájkok:
    17
    Én is kíváncsi lennék a beszámolóra, ha sikerül kijutni a TT-re. Még csak tévében láttam, de az nem kicsit flúgos futam. Nem véletlenül kell írni végrendeletet a versenyen való indulás, nevezés előtt.
    Bár valóban nem a hétköznapi motoros pénztárcájához vannak méretezve a költségek.
    Nálunk a Stelvio hágó a cél, remélem idén, vagy jövőre sikerül. Nagy kihívás! De nem lehet rossz a Svájci, vagy a Francia hegyvidék sem.
    Ausztria egy része, a Dolomitok, és Szlovénia már megvolt. Mindegyik felejthetetlen élmény volt, és nem megfizethetetlen. Jó utak, zseniális kanyarok, normális közlekedés, és a kaja is jó! A nyáron hógolyózás is jó mulatság. Európa legnagyobb kabinos felvonója Dachstein-ben. ...csak a szabadsággal, és az anyagi korlátokkal van baj! :)
     
    #112
  13. ekime6

    ekime6 The Driver CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2011 Június 15
    Üzenet:
    3,605
    Kapott Lájkok:
    4,569
    Én is kitaláltam egy jó kis célt a nyárra, remélem meg is tudom majd valósítani ;) Ha esetleg tényleg összejönne, kit érdekelne egy ilyen túraútvonal? Ja és a Balcsit nem muszáj beletenni, egyéb okok miatt került bele :D
    motor.jpg
     
    #113
  14. _Bq_

    _Bq_ Vendég

    Én kicsit lejjebb tenném a visszatérő ágat Villach meg Klagenfurt fele, de amúgy szép nagy kör :) Mit szeretnétek útközben megnézni? Ha jól tippelek, nem a kanyarvadászat a cél...
     
    #114
  15. ekime6

    ekime6 The Driver CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2011 Június 15
    Üzenet:
    3,605
    Kapott Lájkok:
    4,569
    Lényegében csak motorozás szempontjából szeretnék nagy kört tenni. Kb. mindegy lenne, hogy merre, csak menjünk :D Viszont Liechtensteinben, Svájcban, Olaszországban és Szlovéniában nem voltam még, és tudtommal Párom sem, tehát arra visz az út :D Majd mielőtt elindulunk, majd megnézem, hogy mit is kéne pontosan meglátogatni :D Szóval ez még csak olyan vázlat féle... :) De szívesen fogadok tanácsokat, hogy merre érdemes menni és mit is muszáj látni!!! :)
     
    #115
  16. _Bq_

    _Bq_ Vendég

    Mi egy Ausztria-Szlovénia túrát tervezünk idénre, igaz, nem kört, hanem csillagtúrázunk majd 1-1 szállásról. Szlovéniában Blednél lesz a központ, nagyjából egy Triglav-kört, a postojnai cseppkőbarlangot, a Vintgar-szorost terveztük be, meg ami még útba esik. Ausztriában meg a nagyobb látványutakat szeretném megmutatni a páromnak, én már voltam arra párszor, de neki még újdonság lesz:) Grossglockner, Malta víztározó, Villacher Alpenstrasse, Gerlos, Nockalm, majd meglátjuk, mi fér bele, de a Glocknert mindenképpen szeretnénk útbaejteni. Kis módosításokkal a ti útvonalatokba is beleférne pl. egy kis kanyargás a Garda-tó környékén, ha már Verona eleve tervben van:) De pl. Bergamonak is nagyon szép az óvárosa, és nincs messze Milánótól. Az biztos, hogy Mariborig a szlovén rész, amit beterveztetek, dögunalom alföld, falu falu hátán...:)
     
    #116
  17. ekime6

    ekime6 The Driver CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2011 Június 15
    Üzenet:
    3,605
    Kapott Lájkok:
    4,569
    Hm, köszönöm a hasznos tanácsokat, akkor lesz egy szép módosítás, ha lesz időm átszervezni :D Meg akkor már ésszel fogom csinálni :D
     
    #117
  18. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    295
    Ha már ekkora kört mentek a Glocknert tényleg kár lenne kihagyni!
     
    #118
  19. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,246
    Pont az jutott eszembe, hogy szinte megkerülnétek az Alpokat. Bled csodás (vissza kell menni, mert a vár sajna kimaradt) a Glockneren voltam kétszer, egyik irányból, másik irányból és Villach közelében volt egy hétig a szállásunk Annenheimbe a ...see (nem jut eszembe) partján, szóval a Villacher Alpenstrasse is megvolt, valamint a Málta tál. Sajnos egyelőre autóval, de röpke 10 év és meglesz az motorral is, már ahogy fejlődök :D Idén megyünk Svájcba, a hármas határ közelébe. Wolfgangsee, Wortersee és az a koponyás tóparti város, jaj nem jut eszembe. K... áh megőrülök :heureka:
     
    #119
  20. birge

    birge Az igazi nyuszimotoros CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Március 5
    Üzenet:
    9,155
    Kapott Lájkok:
    4,059
    Azon gondolkodom, hogy elgurulnánk a Plitvicei tavakhoz, ám mivel egyikünk sem olyan nagyon tapasztalt, ezért két nap alatt tennénk meg az utat, valahol mondjuk Zágráb magasságában megpihenve éjszakára.
    Van valakinek tapasztalata a környékkel/utakkal kapcsolatban? Mit érdemes megnézni, merre érdemes menni, mire kell figyelni...
    Ha nem muszáj, nem mennénk autópályán, mert allergiás vagyok rá.
     
    #120

Megosztás