Bukás, esés, motorbaleset

NaNa témája a 'Motorozás' fórumban , 2008 Január 22.

?

Hogy állsz a balesetekkel?

  1. Egyszer volt egy nagy balesetem motorral

    22 szavazat
    17.9%
  2. Több kisebb esésen vagyok túl

    46 szavazat
    37.4%
  3. Egyszer estem egy kisebbet

    32 szavazat
    26.0%
  4. Nem szoktam elesni

    13 szavazat
    10.6%
  5. Egyéb

    10 szavazat
    8.1%
  1. Brigó

    Brigó kényelmi motoros CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2010 Május 1
    Üzenet:
    2,509
    Kapott Lájkok:
    977
    Ötöst kaptatok a suliban éberség tantárgyból?!;)
    Plussz egy kis potya adrenalin - ingyééér -, vagyis jól indult a nap!:D
     
    #961
  2. Shylet

    Shylet Gyalog CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2011 Július 9
    Üzenet:
    26
    Kapott Lájkok:
    16
    Adrenalin, az vót', meg gyomorgörcs is :D Jól jött az a reggeli kávé.
     
    #962
  3. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    299
    Na hát 4 nap zötykölődés után ma hazaért a motor. A kedves magyar jómunkásemberek még csináltak rajta egy kis kárt a meglevő mellé, úgyhogy megint indul a telefonálós-levelezős kurvaanyázás.
    Direkt rajta hagytam az alukoffereket, mert a bal oldali amire esett egyrészt amúgyis kopottas már, másrészt szépen kitartja a motort. Nem lehet levenni, csak kulccsal, de ezeknek a primitív faszoknak azért sikerült róla lefeszegetni, majd pőre pucéran felbaszni egy autószállító platóra. A váltókar belenyomódott a blokkba, a kormány teljesen el van tekeredve, ráadásul a blokk végig van karcolva és kagylósra van kopva... Váltó jár, de nem olyan szépen ahogy neki azt illene. Úgyhogy kurva nagy a boldogság, mindenki másra mutogat, minket meg hülyének néz.
    A biztosítós csajnak rögtön az volt a kérdése, hogy honnan tudjuk mi azt, hogy hogyan volt csórikám tárolva meg ilyenek. Meg biztos az osztrákok baszták össze. Aztán mondta Ádám, hogy boccs, ott volt a barátnőm, fényképezett hogy ott hogy tárolták, direkt úgy hagyta ott a motort, és még jó hogy levette róla a műanyagot, mert most az is törött lenne... Erre ment a nagy hümmögés ugye hogy hopp ez a fagyi valahogy mindig visszanyal nekünk. Ne tudjátok meg, már múlt kedden este, perrel meg tv-vel kellett őket fenyegetni, hogy megemeljék a seggüket.
    Kész vagyok már tőlük komolyan...
     
    #963
  4. Vickey

    Vickey Gyalog

    Regisztrált:
    2007 Február 21
    Üzenet:
    480
    Kapott Lájkok:
    60
    együtt érzek Picar. nálam még az ég világon semmi fejlemény. egyedül a biztosító írt annyit, hogy ha megvan a rendőrségi határozat meg az árajánlat a javításról, akkor azt juttassam el és az eset már másfél hónapja történt... mondjuk én nem is nagyon túráztatom magam az ügyben, mert most mással vagyok elfoglalva, meg ugye a motor is működik, de azért mégis jellemző, hogy sehol semmi.
     
    #964
  5. Kisvirag

    Kisvirag Benzintyúk

    Regisztrált:
    2009 Május 27
    Üzenet:
    1,773
    Kapott Lájkok:
    264
    Ez már csak így megy nálunk, jó sok kitartás, utánajárás - meg jóóó vastag idegszálak kellenek hozzá.
    Amikor mi borultunk németo-ban a mikorbusszal családostul (hiteles autó, gazdasági totálkár), kórházból saját pénzen haza, mert a kisbetűs szerint "a sérültek hazaszállítását" vállalják- Szállítást, azaz ha nem tud saját lábán jönni. Bekötött, összevarrt fej meg váll, nyakmerevítő, repedt borda nem akadály...:karomkodik2:
    aztán a biztosítós nőci még azt akarta, hogy apám közvetítsen telefonon -a saját számlájára természetesen - a németek meg őközte. Na itt borult a bili. És a liba fel tudta emelni a telefont. Meg apám vérnyomását is.
    ...
    Úgyhogy asszem Picar, lesz még mit írnod a dühöngőbe. De ne adja Isten, és ne legyen igazam.
     
    #965
  6. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,256
    Atyaúristen. Persze ha megszerveztétek volna ti a hazajuttatását, szakszerűen, akkor bukta az egész dolog, mi? Ez itten a XXI. század, kelet európa, vagy nyugat ukrajna, lehet válogatni...
     
    #966
  7. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    299
    Köbö... Hát jobban jártunk volna ha bérelünk két napra egy utánfutót és a tesóm azzal együtt jön ki...
    Közbe jött levél az Uniontól, náluk van a kötelező, hogy az Audis benyújtotta a kárigényt, de semmit nem tudnak csak hogy szerintük nem volt követési távolság (álló kocsisornál nem tudom hogy beszélhetünk-e egyáltalán ilyenről...) és bekérik az adatokat. Ádám meg felhívta őket, hogy ki ne merjék fizetni, mikor még semmi hivatalos döntés nincsen az ügyben.
    Egyébként mint kiderült anyu akit beírtak sofőrnek kb. nemzeti hős, kutyásmentő meg kitüntetést is kapott. Na ez a szopás... Úgyhogy most fel kell vennünk a kapcsolatot a konzulátussal és rajtuk keresztül kérni hogy Ádám is vallomást tehessen az ügyben.
     
    #967
  8. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,256
    A k..anyját, még van pofája? Ilyenkor milyen gyors a nemzetközi kapcsolat. :mad: Bezzeg, ha a bűnt kell üldözni. Nálunk nincs ilyen, hogy 1 héttel a történtek után már fizetnek is, vagy csak ha itthon történik?
     
    #968
  9. BoncaDóri

    BoncaDóri BoncaDóri CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Február 22
    Üzenet:
    2,748
    Kapott Lájkok:
    557
    Sajnálom Picar ! Gyógyulást Ádámnak és neked is ! Remélem hamar a végére sikerül járnotok !
     
    #969
  10. Hajos

    Hajos Segédmotoros

    Regisztrált:
    2007 Június 20
    Üzenet:
    2,639
    Kapott Lájkok:
    2,915
    Nem akarom elrontani a kedveteket de az osztrakoknal nemeteknel nagy valoszinüseggel az lesz a hibas aki hatulrol belement a kocsisorba mindegy ki vezette az autot.Követesi tavolsag figyelmetlensg stb.sb.
     
    #970
  11. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    299
    Ez eddig ok nyilván valamennyire hibás a hátsó.
    De azt nem nyelem le hogy minden lámpa stb nélkül állt a sor végén, ez eléggé az ő sara. Illetve minek kellett hazudni a sofőrt illetően...? Azért ez ennyire nem fekete-fehér...
     
    #971
  12. Hajos

    Hajos Segédmotoros

    Regisztrált:
    2007 Június 20
    Üzenet:
    2,639
    Kapott Lájkok:
    2,915
    Ertm en de nagy remenyt ne füzzetek hozza.Sajnos.
     
    #972
  13. Brigó

    Brigó kényelmi motoros CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2010 Május 1
    Üzenet:
    2,509
    Kapott Lájkok:
    977
    Ez itthon is így van. Nem is igen vizsgálódik a rendőr, az egyik jolly joker mondat: mindig olyan sebességgel kell közlekedni, hogy bármikor meg tudj állni.
    Más kérdés, hogy - ha veszik a fáradtságot és - esetleg megnézik a másik résztvevő műszaki állapotát, lámpa stb, vagy esetleg kibukik a tanu vallomásoknál, hogy vezető csere volt, akkor őket is elítélik, mert ugye a kölcsönös felelősség intézménye működik. De ettől még Ádámot sajnos elmarasztalják közlekedési vétségért. Hiszen akkor is elítélnek, ha simán elesel, és csak megsérülsz, ha jól tudom az is közúti veszélyeztetés. Mintha az ilyesmit direkt csinálná az ember!:karomkodik2:
     
    #973
  14. birge

    birge Az igazi nyuszimotoros CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Március 5
    Üzenet:
    9,155
    Kapott Lájkok:
    4,075
    15 km/h?
     
    #974
  15. Picar

    Picar Csipcsiripp :) CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Január 7
    Üzenet:
    4,392
    Kapott Lájkok:
    299
    Azt hiszem nem értitek amit írok...
    Abban biztosak vagyunk, hogy Ádámot is megbüntetik, csak az nem mindegy de nagyon nem, hogy mennyire! Azt is tudom, hogy van relatív gyorshajtás ez fedi amit Brigó írt, meg azt is, hogy ha mást nem egy figyelmetlenséget rányomnak, amit be is vallottunk mindannyian, hogy részben ezért történt. Hangsúlyozom, részben! Tényleg olyan volt a forgalmi helyzet, hogy hosszú másodpercek kellettek ahhoz, hogy felfogd mi is van előtted, pontosan azért, mert az utolsó autó akibe beleszaladtunk toszott jelezni, hogy áll a sor. Előtte mindenhol vészvillogóval álltak az autók. Arról nem beszélve, hogy ha nem is áll végig a féken, illett volna rálépni legalább akkor amikor látja, hogy jönnek mögötte. Na ezek azok a dolgok, amikre nekem a rendőr is bólogatott, hogy háát igen ez így van, és amik nagyban befolyásolhatják egyrészt hogy kit mennyire csesznek meg, másrészt akár a kárrendezést is.
     
    #975
  16. _Bq_

    _Bq_ Vendég

    Először is, örülök, hogy relatíve ilyen "könnyen" megúsztátok, és csak a motorban lett maradandó károsodás, jobbulást még a továbbiakra!

    Másrészt viszont, az a baj, hogy az autóst maximum azért lehet majd elmarasztalni, illetve az enyhíthet Ádám büntetésén, ha tényleg nem volt kivilágítva országúton, szürkületben. A vészvillogó-villogtatás, meg a féklámpa felvillantás csak opció, szerintem nincs náluk sem előírva a KRESZben, hogy kötelező így jelezniük, ha forgalmi okból meg kell állni. Persze, jó szokás, a rendőr is bólogathat rá, de hivatalosan nem fognak erre hivatkozni, ha nincs mögötte paragrafus... :(

     
    #976
  17. Hajos

    Hajos Segédmotoros

    Regisztrált:
    2007 Június 20
    Üzenet:
    2,639
    Kapott Lájkok:
    2,915
    Tökeletesen ertelek es a karrendezesnel lesz szerepe nnak ki mennyire hibas.Megis azt kll monanom ne remenykedjetek.A veszvillogo nem kkötelezö es a feken allas se.Sajnos az a teny hogy az allo kocsisorba mentetek bele es ezert biztos hogy Adamot fogjak hibasnak kihozni.Ami miatt meg biztos vagyok benne az hogy az osztrakoknl törtent ha jol ertem az autos osztrak volt ti meg magyarok.Ez nagy hatrany.A soför csere csak annyiban erdekes hogy ha bebizonyosodna hogy ivott akko öt is megbüntetik de ez nem fogja befolyasolni azt ki a hibas.
    Kivanom hogy ne nekem legyen igazam de hosszu evek tapasztalata mondatja ezeket velem.
     
    #977
  18. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,256
    És az nincs a krestben, hogy országútón, kivilágítatlanul nem hagyunk semmit? Minima, hogy égnie kellett volna a lámpának (elöl) és a helyzetjelzőnek (hátul)

    Amúgy meg kresz. Minket tavaly horvátba megbüntettek gyorshajtásért. Én meg hiába magyaráztam, hogy azóta a tábla óta volt rengeteg kereszteződés, ami feloldotta. Nem érdekelte, főleg miután kimondtam, hogy magyarországon. Ez itt nem magyarország, őt ez nem érdekli. Hosszas magyarázkodás után az 1000 kunát 500-ra sikerült letornászni. Közben megállított egy szlovén rendszámos autót is, ugyanezért. Benne spanyol állampolgárokkal. El is engedte őket fél perc után. És hozzáteszem olyan piaszag volt a rendőrautóban, hogy ha rágyújtok berobban az egész.
     
    #978
  19. _Bq_

    _Bq_ Vendég

    Ne hasonlítsd össze a félig Balkánt a félig/teljesen balkáni hozzáállású rendőrökkel az osztrákokhoz... ott azért lényegesen egyértelműbbek, következetesebbek, és szabálykövetőbbek. Horvát, szerb, román, bolgár, stb. rendőr, ha látja, hogy külföldi vagy, és le akar venni, talál rá okot, hogy megtegye. Osztrák, német meg általában nem b*sztat feleslegesen...
     
    #979
  20. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,256
    A magyarok megítélése mindenhol rossz. Most akkor kezdhetném a sztorikat az osztrák rendőr és a magyar motoros csatájáról. Mikor, miért fizet az ember tetszőleges összegeket. A helyszínen. És ha nem perkálja le, mert nem akarja/nem tudja még a motort is lefoglalja és járhatsz utána, ami után még borsosabb árat fizettél ki. Minket még a magyar rendőr is szivat, akkor mit várunk...:beteg:
     
    #980

Megosztás