Németh Balázs

Baraboszi témája a 'Motorversenyzők' fórumban , 2009 Május 28.

  1. Baraboszi

    Baraboszi Vendég

    Németh Balázs váltja Talmát.

    Németh a Balatonring Team 250 kcm-es motorjával a hétvégi Olasz Nagydíjon már indul

    A csapat tájékoztatása szerint a 21 éves magyar tehetség szerda reggel elutazott Mugellóba, hogy a "lehető legjobban felkészülhessen az edzésekre és a vasárnapi versenyre".

    Internetes források már kedden arról számoltak be, hogy Németh váltja a világbajnok Talmácsi Gábort, aki Jorge Aspar Martínez spanyol csapattulajdonossal hétfőn, Budapesten közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy - a médiajogokat érintő nézetkülönbségük miatt - végleg elválnak útjaik.

    A Balatonring Team a közlemény szerint azért döntött Németh mellett, mert "eddigi pályafutása bizonyítja, hogy nagyon könnyen alkalmazkodik az új körülményekhez, új kategóriákhoz". Martínez magai is látta már motorozás közben, egy valenciai tesztelésen figyelt fel a tehetségére.

    Németh nem számít rutintalannak, részt vett többek között a szupersport-világbajnokságon (legjobb eredménye egy 16. helyezés a Nürburgringen), az Alpok-Adria bajnokságon, valamint a Superstock 1000 Világkupán is.
     
    #1
  2. Dandi

    Dandi Gyalog

    Regisztrált:
    2008 Szeptember 23
    Üzenet:
    1,549
    Kapott Lájkok:
    33
    Heh.Akkor mégsem azért nem kapott Talma második motort mert magyar...Vagy Németh sem kap?Mintha azt mondták volna, hogy aki újonnan jön az kap...
     
    #2
  3. Baraboszi

    Baraboszi Vendég

    [​IMG][​IMG] [​IMG]


    1988-ban születtem. Budapesten élek. A Budapesti Műszaki Főiskola mechatronikai mérnök szakos hallgatója vagyok.
    1994-ben ültem először motorra. Első versenyemet, egy országos Fétis Kupa fordulót mindössze néhány hét „motoros előélet” után az ismeretlenségből berobbanva nyertem meg. Ezzel a győzelemmel sorsom "megpecsételődött", örökre elköteleztem magam a motorsport mellett. A szerelem 14 éve tart. Kb. 250 kupa illetve bajnoki futamgyőzelem, 9 bajnoki cím és 4 országos kupasorozat győzelem. Ez a rövid mérlegem.
    A 2005-ös év mérföldkő volt számomra, mert óriásit ugorva kategóriában és motor teljesítményben, az utánpótlás 50 ccm special géposztályból a superstock 600 felnőtt mezőnyébe katapultáltam. Kitűnően sikerült első évem. Már a második futamon Rijekában a magyar dobogó harmadik fokára, Brnoban a másodikra állhattam. Végül hazai közönség előtt a Hungaroringen megrendezett Alpok-Adria kupán a nemzetközi mezőnyben a 3. helyen végeztem, megnyertem a magyar bajnoki futamot.
    2006-ban superstock 1000-ben versenyeztem. Ez komoly előrelépés, de egyben nagy kihívás is volt. Az Alpok – Adria kupában két első és egy harmadik helyezést szereztem. Egy hosszúra nyúlt sérülés miatt futamot kellett kihagynom, ezért összetettben csak negyedik lettem a nemzetközi, illetve harmadik a magyar mezőnyben. Megmérettettem magam a rangos, négy korábban VB-n is szereplő versenyzőt felsorakoztató Suzuki GSXR Kupában. Összetettben második lettem. Sérülésem sajnos ebben a versenysorozatban is hátráltatott. Indultam az első alkalommal megrendezett Magyar Köztársaság Kupában. A superbike motorokat is befogadó Open kategóriában össztett második helyezést értem el.
    Hagyomány lett az Alpok -Adria Bajnokság hungaroringi záró futamán a Nemzetközi 200 mérföldes endurance verseny megrendezése. 2005-ben indultam először. Debütálásom nagyon jól sikerült, mert társammal megnyertük a külföldiekkel teletűzdelt 600-as kategóriát, amely egyben olasz bajnoki futamnak is minősült. 2006-ban és 2007-ben SST 1000-es motorral versenyezve az Open kategóriában arattunk győzelmet.
    2003 óta hódolok a Magyarországon újnak számító supermotonak. Szinte minden versenyemet megnyertem ebben a szakágban. Elnyertem a legtehetségesebb utánpótlás korú versenyzőnek adományozott Ruzsai József díjat. A gyorsasági és supermoto versenynaptár átfedései miatt nem tudtam minden versenyen elindulni, így is 2004-ben a junior, 2005-ben az Open kategóriában második lettem a Magyar Köztársaság Supermoto Bajnokságán.
    2007 álmaim megvalósulásának kezdete. A Full Gas Motorsport Egyesület színeiben a Superstock 1000 Világkupán indultam. Csapatunk ezzel történelmet írt: első alkalommal szerepel a rangos világverseny mezőnyében magyar csapat. Célom a „tisztességes helytállás” mellett a minél több versenytapasztalat megszerzése volt. Négy bajnoki pontot gyűjtöttem, az edzéseket is figyelembe véve a gyári támogatással versenyző ellenfelek technikai fölénye ellenére tizenkét pályára lépés során "pontszerző helyen", hét alkalommal a topspeed táblázat élén álltam, és fűződik nevemhez leggyorsabb edzéskör.
    Korábbi eredményeimnek köszönhetően a Factory Racing csapatától lehetőséget kaptam, hogy továbbra is részese lehessek a superbike világbajnokságon zajló rangos vetélkedésnek. 2008-ban a világbajnokság 6. futamán kapcsolódtam be a Supersort 600 kategória versenyeibe. Nagyon hasznos volt számomra az itt eltöltött időszak. A világ legjobbjaival mérhettem össze erőmet. Ezt a tapasztalatot kamatoztatni tudom korábbi sikereim "terepén" a FIM Suprstock 1000 világkupa sorozaton 2009-ben. Stabilan pontszerző helyeken szeretnék motorozni, álmaimban dobogós helyezések is szerepelnek.
    Úgy érzem,
    a nagy lehetőségek éve lesz 2009. Igyekszem mindent megtenni a jó eredmények érdekében, és ezzel meghálálni azt a bizalmat és segítséget, amit támogatóimtól és szurkolóimtól kapok.

     
    #3
  4. Dandi

    Dandi Gyalog

    Regisztrált:
    2008 Szeptember 23
    Üzenet:
    1,549
    Kapott Lájkok:
    33
    Eddig ígéretes
     
    #4
  5. nyitu

    nyitu Gyalog

    Regisztrált:
    2009 Február 24
    Üzenet:
    448
    Kapott Lájkok:
    40
    Balázs az egyik legtehetségesebb fiatal a magyar gyorsasági szakágban.

    Van szerencsém személyesen is ismerni (mivel a Full-Gas csapatánál együtt "dolgoztunk") és nagyon örülök annak,hogy lehetőséget kapott a VB-n. Nálam a lehetséges beugrók közül az első kettőben volt.

    Innét kívánok neki nagyon sok szerencsét és sérülésmentes,eredményes szezont.
     
    #5
  6. bae

    bae R.I.P. :( Moderátor CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Április 14
    Üzenet:
    10,040
    Kapott Lájkok:
    1,687
    oooo
    végre valaki akit nem ismerek! :jo
    furcsa hogy 21 éves. olyan kis baba arca van.
    Remélem ügyi lesz továbbra is!
    Milyen jó annak aki a motorozásból él!!!!!!!!
     
    #6
  7. lököttke

    lököttke Vendég

    Igen olyan tejfölös száju:)
     
    #7
  8. Dzsyna

    Dzsyna Gyalog

    Regisztrált:
    2008 Szeptember 22
    Üzenet:
    506
    Kapott Lájkok:
    33
    Sok sikert és kitartást neki a jövőre nézve :)
     
    #8
  9. Dandi

    Dandi Gyalog

    Regisztrált:
    2008 Szeptember 23
    Üzenet:
    1,549
    Kapott Lájkok:
    33
    Ja szerintem sem néz ki annyinak mint amennyi.
    Ja hát én is szívesen megélnék a hobbimból.de nekik elég rossz ám.mert a pályán kívül nem motorozhatnak, nehogy valami történjen és ne tudjanak versenyezni...
     
    #9

Megosztás