Nyelvtanulás

leper témája a 'Motoros csajok hobbijai' fórumban , 2014 Július 8.

 1. leper

  leper Vendég

  Van itt valaki aki beszél németül és angolul is?
   
  #1
 2. Hajos

  Hajos Ősbiker

  Regisztrált:
  2007 Június 20
  Üzenet:
  2,641
  Kapott Lájkok:
  2,397
  Nemetül igen:D
   
  #2
  NaNa kedveli ezt.
 3. NaNa

  NaNa nanana, Life is Life! Fórumvezető CsaM Csajok

  Regisztrált:
  2006 Április 21
  Üzenet:
  18,990
  Kapott Lájkok:
  6,676
  Állítólag @Alien valamennyire vágja mindkettőt.
   
  #3
  leper kedveli ezt.
 4. leper

  leper Vendég

  Akkor már csak az angolra kell rágyúrni. :)
   
  #4
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2014 Július 8
 5. leper

  leper Vendég

  Köszi!
   
  #5
  NaNa kedveli ezt.
 6. Babulu

  Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

  Regisztrált:
  2009 Március 8
  Üzenet:
  4,516
  Kapott Lájkok:
  3,095
  Az angolba szívesen segítek. Ha németről fordítasz angolra, akkor magyarosítok is szívesen :)
   
  #6
  NaNa és leper kedveli ezt.
 7. leper

  leper Vendég

  Köszi!:) Nem erről van szó. Meg kéne tanulnom valamelyiket. Borzalmasan nehezen tanulok nyelvet. Annó az oroszba tört bele a bicskám, -csoda, hogy nem vagyok még mindig ötödikes- újabban az angolba. A némettel még nem próbálkoztam. Azt mondják most már azt érdemesebb tanulni. Viszont azt szeretném megtudni melyik a könnyebb, olyantól aki mindkettőben otthon van.
   
  #7
 8. Babulu

  Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

  Regisztrált:
  2009 Március 8
  Üzenet:
  4,516
  Kapott Lájkok:
  3,095
  Jaaa, én tanultam vagy mi, németet. Nekem az angol sokkal könnyebb. És egyébként még mindig azt mondom, hogy az kell. Csak úgy alakultak a dolgok a mai világban, hogy az már nem plusz, ha valaki tud angolul, inkább alap, elvárás. Mellette legyen még legalább egy vagy inkább kettő nyelv. Ez az én tapasztalatom ;) Ha elkezdted az angolt, akkor azt vidd végig, ne kapj bele másba szerintem. És nincs olyan hogy nehezen tanulsz. Csak más módszer kell ;)
   
  #8
  Tagama, NaNa és leper kedveli ezt.
 9. _Bq_

  _Bq_ Vendég

  Attól függ, mihez akarod használni... és nyilván, hogy hol. Ha szerepel a távlati terveid között külföldi meló, és nem kimondottan Angliát akarod ez ügyben megcélozni, akkor hasalj rá a németre. Svájcban, Ausztriában, Németországban egyértelmű, sacc/kb. a Benelux államokban is ugyanúgy elboldogulhatsz vele, mint az angollal. A franciák, olaszok, spanyolok meg úgyis csak a saját nyelvükön hajlandóak kommunikálni :S:D
  Viszont. (Nem saját tapasztalat, csak kívülről láttam, öcsém tanult gimnáziumban az angol mellett németet is, én csak oroszt, meg angolt.) Ha az orosz nyelvtanba beletört a bicskád, akkor a némettel se biztos, hogy jobban fogsz boldogulni, mert legalább annyira elbonyolítják az igeidőket, a hímnem-nőnem-semlegesnemű ragozásokat... az angol ilyen szempontból, szerintem, egyszerűbb, könnyebben érthetőbb, átláthatóbb, tanulhatóbb.
  Ha annyi a célod, hogy beszélj valamilyen szinten egy nyelvet, ami pluszpont egy munkahelyen (de esélyes, hogy amúgy a konkrét munkád kapcsán csak elvétve kellene használnod), egy nyaralás alkalmával meg tudj szólalni egy recepción, étteremben, üzletben, akkor szerintem ne vágj bele harmadik nyelvbe, próbáld inkább elmélyíteni az angolt. Ha netán valami szakirodalmat kellene később idegenül olvasnod, akkor se lősz vele mellé, a kezelési kézikönyvek, használati utasítások, ilyesmik, nagy általánosságban megvannak angolul is, németül is.
   
  #9
  NaNa, leper és ekime6 kedveli ezt.
 10. leper

  leper Vendég

  Mindenképpen elhúznék, franc se vesződne egy idegen nyelvvel más kedvéért. Ahogy a híreket hallgatja az ember, és egy toborzó elmondása szerint is, Anglia hamarosan bezárja kapuit, -megértem őket- így marad a német. Viszont félek, hogy nehezebb mint az angol, és angolul legalább egy-egy szót elkapok más emberek beszélgetéséből, akik szintén nem angol anyanyelvűek, még ki is következtetetm miről beszélgetnek. Addig a németről lövésem sincs.
   
  #10
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2014 Július 9
  ekime6 kedveli ezt.
 11. _Bq_

  _Bq_ Vendég

  Azokat általában mindig könnyebb megérteni, akik tanult nyelvként beszélnek idegenül. Többek között azért, mert nagyjából mindenhol a világon, irodalmi nyelvet tanítanak, abból vizsgáztatnak, úgyhogy nagy valószínűséggel ugyanazokkal az alapokkal tanulja meg az angolt egy magyar, mint egy ugandai :) De ha már egy "bennszülöttel" beszélsz... beszélt nyelvet, netán tájszólásban megérteni, az már mókásabb.
   
  #11
  NaNa és leper kedveli ezt.
 12. Brigó

  Brigó kényelmi motoros CsaM Csajok

  Regisztrált:
  2010 Május 1
  Üzenet:
  2,523
  Kapott Lájkok:
  664
  Angolul könnyebb megtanulni. A németnél plusz nehézség, hogy minden szót névelővel együtt kell tanulni, ugyanis mindent egyeztetni kell a főnév "nemével". Ragozod a névelőt is, és a jelzőket is. Ehhez jönnek a bizonyos esetet vonzó elöljárók (pld. a durch, für, gegen, ohne um, entlang - ezek a ragok, amik náluk elől állnak - után kötelező a tárgyeset stb.), és az u.n. "feste Verbindung"-ok, a kötelező vonzatok. Igeidő is közel ugyanannyi van használatban, mint az angolban, ahol viszont nincs annyi ragozás. Aztán sosem fogsz tudni úgy megtanulni németül, hogy ne ismerjék fel az első mondat után, hogy "auslander", vagyis külföldi vagy. Aki járt már nálunk, az a szép széles "e" hangjaidból azt is tudni fogja, hogy magyar vagy. ;)Azért nem lehetetlen megtanulni, csak melósabb, mint az angol. Ott középfokig viszonylag könnyen el lehet jutni, csak ott jön be az anglicizmus.
  Azért szerintem lehet majd Angliában munkát találni, de azt teljesen értem, hogy megunták már, hogy boldog-boldogtalan odaköltözik, és igénybe veszi a nem kevés ellátást náluk. Idénymunkát viszont úgy tűnik, tényleg Ausztriában, Németországban könnyebb találni.
   
  #12
  NaNa és leper kedveli ezt.
 13. leper

  leper Vendég

  Atyám. :eek:
   
  #13
  NaNa kedveli ezt.
 14. _Bq_

  _Bq_ Vendég

  ...nna, többek között ezért van az, hogy (tisztelet a kivételnek) aki kimegy, nem a tanult szakmájában, hanem annál jóval lejjebb helyezkedik el. A lóvéja úgy is jobb, mint itthon, ellenben a pizzának mindegy, ha magyarul káromkodsz a konyhában, a pénz elvételéhez-kiszámolásához se kell felsőfok, viszont egy mérnöki szintű egyeztetésen már nem árt pontosan tudni, miről beszélnek éppen a fejed fölött...
   
  #14
  Brigó kedveli ezt.
 15. leper

  leper Vendég

  A múltkor targoncázni hívtak. Kellett volna a német. Mondta a fickó, hogy ad fél évet és hívjam majd fel. Majd meglátjuk mi lesz.
   
  #15
 16. Bad Titaa

  Bad Titaa a Suhanó Suna

  Regisztrált:
  2010 Augusztus 9
  Üzenet:
  1,341
  Kapott Lájkok:
  28
  Németbe tudok segíteni... :huhu2:
   
  #16
  leper kedveli ezt.
 17. leper

  leper Vendég

  Még meglátom mi lesz, de köszi! :)
   
  #17
  Bad Titaa kedveli ezt.
 18. Bad Titaa

  Bad Titaa a Suhanó Suna

  Regisztrált:
  2010 Augusztus 9
  Üzenet:
  1,341
  Kapott Lájkok:
  28
  Ok. Végülis egy köpésnyire vagyunk egymástól... :D :pipi:
   
  #18
  leper kedveli ezt.
 19. Tenshi

  Tenshi A Kívánt Bölcsesség CsaM Csajok

  Regisztrált:
  2014 Január 6
  Üzenet:
  512
  Kapott Lájkok:
  681
  Japán nem kell? :p
   
  #19
  leper, Tagama és NaNa kedveli ezt.
 20. leper

  leper Vendég

  De kell. Gondolom azt is ugyan úgy tanulják mint a többit. :)
   
  #20
  NaNa kedveli ezt.

Megosztás