2021. 10. 8. - OldTimer Show 2021 (Budapest)

NaNa témája a 'Eseménynaptár' fórumban , 2021 Június 11.

OldTimer Show 2021
Kezdés dátuma: 2021. 10. 8. 10:00 AM
Befejezés dátuma: 2021. 10. 10. 10:00 PM
Időzóna: Europe/Amsterdam +02:00 CEST

Helyszín:
Magyar Vasúttörténeti Park

Budapest

Közzétette: NaNa

Megerősített tagok száma: 0
Erre az eseményre nem tudod jelezni a részvételi szándékodat...

A művelet végrehajtásához nem rendelkezel megfelelő jogosultsággal.
 1. NaNa

  NaNa nanana, Life is Life! Fórumvezető CsaM Csajok

  Regisztrált:
  2006 Április 21
  Üzenet:
  22,685
  Kapott Lájkok:
  8,419
  XVI. Budapesti Oldtimer Show!
  plakát Oldt. Show és Kolbászvásár 2021. okt. 8-10..jpg

  Az ismert járványhelyzet miatt a 2021-es Oldtimer Show-t a tavalyi évhez hasonlóan őszre kellett halasztanunk: október 8-10. Eszerint a 16. budapesti Oldtimer Show a 2021-es oldtimer csonka-szezon záró rendezvénye lesz. Magyar Vasúttörténeti Park és a hozzá kapcsolt Víztorony Park 10 hektáros területén egyenletesen elosztva lesznek elhelyezve a látványosságok. Tavaly bevezetett második átjáró a két park között segít majd a torlódás elkerülésében. Az októberi dátumra tekintettel bővülni fog a programkínálat. Oldtimer Show kiállítás és szokásos kiegészítő programjai mellett lesz még „Kolbászvásár” és egyéb hagyományőrző programok is. A hatalmas rendezvényterületen mindenütt tartható a biztonságos védőtávolság. Várható vírusvédelmi szabályok: kiállítócsarnokba és az illemhelységbe belépve, illetve sorban álláskor az arcmaszkot fel kell tenni.


  16. alkalommal kerül megrendezésre a budapesti Oldtimer Show. A helyszín ismét a Magyar Vasúttörténeti Park. Az olcsóbb pénteki jeggyel főként a nyugdíjas látogatóknak akarunk kedvezni. Péntek munkanap lévén a parkban tágasabb lesz a hely, így nyugodtabb körülmények között lehet majd sétálni és fotózni a járműveket.


  Az ajándékokról most sem feledkezünk meg! A jegypénztáraknál a belépőjegyek mellé Oldtimer Show emlékmatricát fogunk ajándékba adni. A Víztorony Parkban a gyerekeknek kedveskedve ajándék plüss mackókat osztogatunk a „Sport és Tuningautó Kiállítás” részen.

  Jöjjenek a rendezvényre régi korok ruháiban és meghívjuk önöket egy Sápi gyümölcsbor kóstolásra! A gyümölcsbor kóstolót a Díszkutas kanyarban lévő faházban lehet meginni.

  Az Oldtimer Show látogatói részére ismét meghirdetjük a „Retro Öltözködési Stílus Verseny”-t! Mindhárom rendezvénynapon 2-2 ajándékot ítélünk oda a legeredetibb stílusú, régi korok ruhájában érkező látogató párnak: sofőrkesztyű +1 üveg Sápi meggybor. A versenyre jelentkezni az Orient csarnokban lehet, az oldtimer kerékpáros standnál, ami a Keleti-Pályaudvar makettnél lesz. Mindhárom napon 17:00-kor lesz az eredményhirdetés.


  Az Oldtimer Show családbarát rendezvény. A belépőjegy megváltása után a rendezvény területén sok ingyenesen igénybe vehető játék van a gyerekeknek, amikért más rendezvényeken fizetni kell. Idén még több játékot biztosítunk a gyerekeknek díjmentesen! Bungee gumiasztalok, légcsúszda és vurstli a főbejárat közeli gyepen, arcfestés és népmese foglalkozás a Vasútikocsi színpadon, íjászat és airsoft lövészet a katonatáborok mellett, kézműves foglalkoztató a Tájház előtt, régi termelő eszközök kipróbálása (kukorica morzsoló, daráló, stb…) a Tájház előtt, a termények etetése az állatkákkal a karámoknál, állatsimogató 30db állattal. Ismét lesz a nagy parkban tűzoltóruhába öltözős tűzoltás imitáció a gyerekeknek. Ez a játék is díjmentes! A díjmentes játékok sorban állás után vehetők igénybe.


  A rendezvény új kiegészítő programja volt tavaly a „Kolbászvásár” Ezt megismételve a 2021-es Oldtimer Show-n is megjelenik a hagyományőrzés és a gasztronómia. A kézműves ételekből és italokból a „Gasztro” utcában, a „Vastagkolbász” utcában és a „Vásártér”-en lehet majd kóstolgatni és vásárolni, közvetlenül a termelőktől. A kis és a nagy parkban felállított sütödékben frissen sülteket és disznótoros finomságokat lehet fogyasztani. Fontos megjegyezni, hogy az árakat szabályozzuk és az étel minőséget is ellenőrizzük (ahogy a Disznótoros Kolbászfesztiválunkon szokás)

  Ezen a hétvégén nyitva lesz a Tájház múzeum, ahol egy korabeli parasztház berendezési tárgyait lehet megnézni a 120 éves Csabai Tájházban. A Tájház utcában régi termelőeszköz interaktív kiállítást rendezünk. A gyerekek maguknak morzsolhatják majd a kukoricát, amit a saját kezükből meg is etethetnek a karámokban lévő állatkákkal. Három karámunkban törpe kecskék, törpe bivaly, alpaka, láma és őshonos magyar háziállatok lesznek: kismalac, nyuszi, csacsi, kakas, stb…


  Fesztiválunkon díjmentesen lehet használni az összes WC-mosdó egységet. Természetesen mindenütt ki lesz helyezve kézfertőtlenítő és minden mosdóban lesz pelenkázó a kisgyerekeseknek. A parkolás is díjmentes lesz a parkolóinkban. A parkolók és a bejáratok térképét ide kattintva töltheti le: https://www.oldtimershow.hu/berendezesi-terkep/

  Fontos megjegyezni, hogy a parkolónkat csak az veheti igénybe, aki a rendészek utasításai szerint parkol. Lehetőség van a parkhoz közeli utcákban is parkolni, hiszen a parkolás hétvégén díjmentes. Kérjük a látogatóinkat, hogy az utcán csak a parkolósávokba parkoljanak. Ne álljanak rá a zöld felületekre és a kapubejárókba. Ezt a Közterület Felügyelet ellenőrzi és bírságol!


  A Vasúttöréneti Parkba több fajta tömegközlekedéssel is el lehet jutni, sőt még vasúton is az Esztergomi vonalon. A mozgást kedvelők jöjjenek a rendezvényre kerékpárral! A kerékpároknak és a motorkerékpároknak külön-külön parkolóhelyet biztosítunk a P1 parkolóban. A Vasúttörténeti Park megközelítése -különböző közlekedési eszközökkel- a rendezvény honlapján fel vannak sorolva „A RENDEZVÉNY HELYSZÍNÉNEK MEGKÖZELÍTÉSE” link alatt: https://www.oldtimershow.hu/megkozelites/


  A legfontosabb kérdés (mint mindig) a kiállítási anyag. Sokan kételkednek benne, vajon a következő kiállításunkon tudunk-e újat mutatni. Megnyugtatjuk a kételkedőket, ismét teljesen új kiállítási anyagot láthatnak az Oldtimer Show-n. Amennyiben a külföldi kiállító közül valaki visszalépne, kiállítóhelyét hazai gyűjtményekből pótoljuk. Tavaly a határzár miatt távol maradt külföldi kiállítóink mind nagyon várják az októberi Oldtimer Show-t!

  A kiállított járművek között az eddiginél is nagyobb számban lesznek majd Világháború előtti autók és motorok. Itt lesz kiállítva hazánkban először egy olyan autó, amely a világon egyedülálló! 104 éves Woods a világ első sorozatgyártású hibrid autója!!! A fakerekű óriásautót elektromos-benzin motor vegyes hajtással gyártották 1916-ban. Mivel az autó technikailag megbízhatatlan volt, így a tulajdonosa Stanley típusú gőzmotort épített bele 1920-ban. A Csehországból érkező autó teljesen eredeti és működőképes! A gőzautót működés közben is be fogjuk mutatni.

  2021-ben kiemelt téma lesz a szocialista korszak járművei. A teljes „keleti” paletta bemutatására törekszünk, ezért világháború előtti Tartra, Praga, Skoda, Wikow, Magosix modelleket is kiállítunk. Nem maradhatnak ki a nagy fekete autók sem!

  Több kiállítási szekcióban korabeli ruhába öltözött hostess lányok lesznek majd, akik örömmel állnak a kiállított járművek mellé az emlékfotók elkészítésére. A jelenlegi vírushelyzet miatt sajnos nem lesz arra lehetőség, hogy a hostess lányok mellé álljanak a látogatók. Kérjük önöket, hogy tartsák be a 1,5m-es védőtávolságot!

  Figyelem! A kordonkötelet átlépni TILOS! A körbekerített szekciók sarkain álló betonbólyákat és díszkordonokat ne érintsék meg. Ez vírusvédelmi szempontból is fontos!


  További kiegészítő programok is lesznek az Oldtimer Show-n! A Víztorony Parkban „Tuning és Sportautó Kiállítás”, ahol autósport versenycsapatok is bemutatkoznak. A depóhangulathoz tartozó csinos lányokkal is találkozhat itt a közönség. A tuningautók között külön szekcióban lesznek elhelyezve a „retro tuning autók” (felspécizett oldtimerek)

  Idén már négy hagyományőrző katonai alakulat lesz a Víztorony Parkban. A füves területen lesznek a katonatáborok, harckocsik, fegyver és hadi eszköz kiállítás. Lesz ismét harcászati bemutató mindhárom rendezvénynapon és korabeli katonai ruházat interaktív kiállítás. Szovjet, amerikai, lengyel és magyar veterán katonai hagyományőrző alakulatok szeretettel várják az érdeklődőket. Lesznek felpróbálható katonai öltözetek és kézbe vehető veterán fegyverek is.

  A „Tour de Hongrie” kerékpárverseny apropóján különleges oldtimer kerékpár kiállítás is lesz, korabeli jelmezes kerékpárosokkal. Az időkerékpárosokat az Orient csarnokban kell keresni, a Keleti-Pályaudvar makettnél.


  Fesztiválunk hétvégéjére a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja életre fog kelni! Ismét be lesz fűtve egy igazi gőzmozdony, amin rövid próbautat is lehet majd tenni. Itt lesz a híres Nohab dízelmozdony és újdonság lesz a GMC sínautó. Az előd sínautót az ismert „Csajka” felújított állapotban fogja az utasokat szállítani.
   
  #1

Megosztás