2021. 07. 2. - 15. Motoros Búcsú - kerékpáros és motoros zarándoklat (Ecséd)

NaNa témája a 'Eseménynaptár' fórumban , 2021 Június 23.

15. Motoros Búcsú - kerékpáros és motoros zarándoklat
Kezdés dátuma: 2021. 07. 2. 08:00 AM
Befejezés dátuma: 2021. 07. 4. 12:00 AM
Időzóna: Europe/Amsterdam +02:00 CEST

Helyszín:
Szentkút-völgye
Szentkút-völgye
Ecséd

Közzétette: NaNa

Megerősített tagok száma: 0
Erre az eseményre nem tudod jelezni a részvételi szándékodat...

Ez az esemény már elkezdődött vagy már elmúlt; a jelentkezést lezártuk.
  1. NaNa

    NaNa nanana, Life is Life! Fórumvezető CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Április 21
    Üzenet:
    23,576
    Kapott Lájkok:
    11,401
    [​IMG]
    2021. évben a hagyományokhoz híven immáron 15. alkalommal kerül megrendezésre a Motoros Búcsú - Kerékpárosok és motorosok zarándoklata az Ecséd település szélében található festőien szép Szentkút-völgyében.
    A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány, mint kezdeményezője a kiemelt eseménynek, s hű partnereink a szervezésben az Ecsédi Motoros Egyesület, a MOTaMOT - MOTOROSOK a MOTOROSOKÉRT Közhasznú Alapítvány, a Szkíta Motoros Egyesület, valamint a Felvidéki Motoros Barátaink és a Hunyadi Rend tagjai. Továbbá idén is szervezett zarándoklattal csatlakoznak a MotorkerékPálosok közössége.
    Az idei rendezvény hivatalos dátuma:
    2021. július 02-03.
    Helyszín: Ecséd, Szentkút-völgye Boldogasszony kápolna
    A rendezvény jubileumi alkalma jelentős esemény a szervező közösségek és szervezetek szempontjából, hiszen 15 éve érkeznek motoros zarándokok eme kicsi kápolnához, hogy lelkileg feltöltődve, áldással kezdjék általában a motoros szezont. Most még inkább nagy jelentősége van a motoros szezon kezdetének, ... a 'kezdetnek'!
    Ezért igyekeztünk az idei évre is kitenni magunkért, szerény, de annál tartalmasabb programokat szervezni az ide érkezők megelégedésére.
    Az alapítvány és a motoros civil szervezetek közös kiemelt eseményének keretében lesz bemutató, előadások, lelkiségi és kulturális programok, valamint természetesen a hagyománynak megfelelően áldásban részesülnek az érkező motorosok. A két napos rendezvény szabadtéri programokkal vár minden kedves érdeklődőt!

    Az ünnepi szentmisét celebrálja és a motorosokat megáldja: Dr. Hesz Attila pálos szerzetes, aki a Sziklatemplomból érkezik és maga is motorozik. Az ünnepi szentmise 2021. július 03-án (szombat) du.: 16°° órakor kezdődik, a szentmise ünnepi jellegét adja nem csak a 15. alkalom jubileuma, hanem, hogy Sarlós Boldogasszony ünnepét is ekkor tartjuk, melynek keretében - mint minden évben - megemlékezünk a 907-es pozsonyi csata hőseiről is.
    Megkérünk minden jó szándékú zarándokot, motorost és érdeklődő látogatót, hogy ügyelve a rendre és a rendezvény folyamatosságára, időben érkezzenek a szentmisére, hogy ne a liturgia alatt kelljen elrendezni a motorokat, megzavarva a szentmisét és a jelenlévőket! Megértésüket köszönjük!

    A programok esetleges változtatásának jogát fenntartjuk!

    "Jó példával élni két keréken!"
    Mindenkit Szeretettel Várunk!


    Üdvözlettel:

    Csontos Péter
    koordinátor
     
    #1

Megosztás