Azért jó, hogy bejelentkeztél közben.. Akkor nekem is van egy kérdésem: Csináltam csicseriborsó fasírtot, de őzgerincben, mert nem akartam olajban sütni. Most először megfőztem a csicserit mielőtt bekevertem. Az a bajom, hogy szétesik a fasírt, pedig van benne két tojás. Csinált már valaki olyat, ami nem esett szét? Mi a titka?
ilyen csicseriizét én még sosem csináltam... nah, lett négy tepsi, bezúdult a hiénahad, a csoki nem bír rádermedni a nyomorékra.... úgy tűnik akkor jó lett.
Na szóval az van, hogy három tepsinyi összevisszán sikerül teafilterforma után ledobta magát az ékszíj az agyamról és a maradékra elővettem a pogácsaszaggatót hogy nézzen már ki valahogy a cucc. Mivel megdagad egy kicsit nekem nem maradt meg különösebben a forma. A kerekek már egész jól néznek ki.
Hát azért ne említsük egy lapon a vajat a margarinnal. Klasszisokkal jobb a vaj. Multkor gondolkodtam rajta, hogy lehet, hogy francia voltam előző életemben, mert imádom a vajat, főzni, sütni, ennyi, bárhogyan
Most találtam meg a képeket, amiket lőttem neked erről az edényről garantáltan nem csúszik bele a vízfürdőbe, és nem éget a nyele
Hát még sose láttam ilyet, de mostmár legalább tudom mit kell keresnem... Erről jut eszembe Bence anyuja meg nemhiszi el nekem hogy jobban jár ha gőz fölött olvasztja a csokit, és hogy ne pakoljon már bele annyi margarint ha bonbont akar készíteni.... Temperálni sem hajlandó a csokoládét, pedig már a legegyszerűbb eljárásokat is elmondtam neki ami tényleg cseppet sem macerás. A vége az hogy a bonbonjai (azon túl hogy nekem túl keserűek) fénytelenek, szobahőmérsékleten puhák, a hűtőben meg kővé dermednek, és bár ez is olyan kategória mint a vaj és margarin (csak a hozzáértő/rajongó érzi a különbséget) de egyszerűen érezni hogy valami itt kimaradt, mégpedig a temperálás....
Én se találkoztam még ilyennel, de jópofa Teli szűrő Amúgy én hol műanyag hol fém sima tálkával nyomulok. A műanyagba lassabban olvad, de meg lehet fogni. A fém ugye jobb, de azt kesztyűvel kell
Hát az elfelejtődött.... bocsika érte Felírtam telefonba hogy este csörögjön rám hogy beírjam ide. Bocsi mégegyszer
Cookie (Kuki) recept: 1 kocka vajat, 2 tojást, 125 ml kristálycukrot, 250 ml barnacukorral habosra kavarni, hozzáadni 2 teáskanál vaníliát, (vaníliáscukor vagy aroma is lehet) 2 és 1/4 bögre (250 ml) lisztet, 1 teáskanál sütőport, fél teáskanál sót és vagy 1 csomag 300 gr csokichipset (süthető csokiból ilyen kis cseppek pl lidl-ben, penny-ben kapni), vagy ugyanennyi feldarabolt csoki is jó, és még 1 csésze apróra vágott diót. A dió végülis elhagyható, de szerintem úgy az igazi. Púpozott kávéskanállal zsírtalan sütőlapra (vagy Mina esetében kivajazott tepsire) 5 cm-enként rakunk belőle kis halmokat. Nem kell ellapítani a forró sütőben úgyis szétfolyik. Végül előmelegített 190 C-fokos sütőben 10-12 percig világosra sütjük. kb 60 db lessz, de ez változó attól is függ mekkora halmokat csinálunk.
Te Cicc, a 2 és 1/4 BÖGRE liszt kizárt, hogy 250 ml legyen... egy bögre van kábé ennyi, általában 2,5 decisek a bögrék... most akkor mennyi az a liszt?
Szerintem úgy értette, h a bögre legyen 250 ml-es Vagy úgy, h 250 gramm Mert az meg nagyjából 2 bögre, konkrétan tudom, mert a húgomnak nincs mérlege, és két hete felhívott, h sütni akar, és mérjem már ki neki, h mennyi a 125 g liszt egy bögrében, és az épp tele volt ekkora mennyiséggel
mindazonáltal én nem értem ezt az újfajta mértékrendszerezést a bögrével meg csészével, meg szilárd halmazállapotú hozzávalók milliliterben való megadásával, gutaütést tudok kapni tőle... miért nem volt jó a hagyományos gramm és deka??? Egyébként nekem anno cukrászatból azt tanították, hogy ha nincs mérlegem, akkor egy evőkanál liszt (az a régi, öblös fajta) nagyjából 2 deka, cukorból ugyanez kábé 3 deka. Még aranygaluskát is csináltam többször mérleg híján ilyen kanalazós módszerrel és mindig tökéletesen sikerült - pedig a kelt tésztánál pláne fontosak a pontos mennyiségek