Főzés

NaNa témája a 'Motoros csajok hobbijai' fórumban , 2008 Január 22.

  1. NaNa

    NaNa nanana, Life is Life! Fórumvezető CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Április 21
    Üzenet:
    23,583
    Kapott Lájkok:
    11,679
    Azért jó, hogy bejelentkeztél közben..

    Akkor nekem is van egy kérdésem:

    Csináltam csicseriborsó fasírtot, de őzgerincben, mert nem akartam olajban sütni.
    Most először megfőztem a csicserit mielőtt bekevertem.

    Az a bajom, hogy szétesik a fasírt, pedig van benne két tojás.
    Csinált már valaki olyat, ami nem esett szét? Mi a titka?
     
    #2081
  2. Tagama

    Tagama Vendég

    Néha a sok tojástól is szét tud ám esni. Az átesel-a-ló-túloldalára effektus. :(
     
    #2082
  3. Yamina

    Yamina Ősblogger CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Június 30
    Üzenet:
    8,119
    Kapott Lájkok:
    12,286
    ilyen csicseriizét én még sosem csináltam... nah, lett négy tepsi, bezúdult a hiénahad, a csoki nem bír rádermedni a nyomorékra.... úgy tűnik akkor jó lett. :)
     
    #2083
    NaNa kedveli ezt.
  4. Yamina

    Yamina Ősblogger CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Június 30
    Üzenet:
    8,119
    Kapott Lájkok:
    12,286
    Na szóval az van, hogy három tepsinyi összevisszán sikerül teafilterforma után ledobta magát az ékszíj az agyamról és a maradékra elővettem a pogácsaszaggatót hogy nézzen már ki valahogy a cucc. :D Mivel megdagad egy kicsit nekem nem maradt meg különösebben a forma. 64457 A kerekek már egész jól néznek ki. 64458
     
    #2084
    csacskamacs, PapírCica és NaNa kedveli ezt.
  5. Yamina

    Yamina Ősblogger CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Június 30
    Üzenet:
    8,119
    Kapott Lájkok:
    12,286
    Micsoda recept! :D
     
    #2085
    NaNa kedveli ezt.
  6. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,256
    Hát azért ne említsük egy lapon a vajat a margarinnal. Klasszisokkal jobb a vaj. Multkor gondolkodtam rajta, hogy lehet, hogy francia voltam előző életemben, mert imádom a vajat, főzni, sütni, ennyi, bárhogyan :D
     
    #2086
    Tagama kedveli ezt.
  7. Yamina

    Yamina Ősblogger CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Június 30
    Üzenet:
    8,119
    Kapott Lájkok:
    12,286
    Pont erre gondoltam. Hozzá nem értőnek egyforma, hozzáértőnek ég és föld :D
     
    #2087
    PapírCica kedveli ezt.
  8. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,256
    Áh, csak megértem a végére :D
     
    #2088
    Yamina kedveli ezt.
  9. Tagama

    Tagama Vendég

    Ok, már nekem is leesett :)
     
    #2089
  10. Tagama

    Tagama Vendég

    Most találtam meg a képeket, amiket lőttem neked erről az edényről :)

    DSC06700.JPG DSC06702.JPG DSC06705.JPG garantáltan nem csúszik bele a vízfürdőbe, és nem éget a nyele :)
     
    #2090
    PapírCica kedveli ezt.
  11. PapírCica

    PapírCica Origami-motoros CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2010 Február 18
    Üzenet:
    1,002
    Kapott Lájkok:
    1,337
    Hát még sose láttam ilyet, de mostmár legalább tudom mit kell keresnem...
    Erről jut eszembe Bence anyuja meg nemhiszi el nekem hogy jobban jár ha gőz fölött olvasztja a csokit, és hogy ne pakoljon már bele annyi margarint ha bonbont akar készíteni.... Temperálni sem hajlandó a csokoládét, pedig már a legegyszerűbb eljárásokat is elmondtam neki ami tényleg cseppet sem macerás. A vége az hogy a bonbonjai (azon túl hogy nekem túl keserűek) fénytelenek, szobahőmérsékleten puhák, a hűtőben meg kővé dermednek, és bár ez is olyan kategória mint a vaj és margarin (csak a hozzáértő/rajongó érzi a különbséget) de egyszerűen érezni hogy valami itt kimaradt, mégpedig a temperálás....
     
    #2091
    NaNa, ekime6 és Tagama kedveli ezt.
  12. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,256
    Én se találkoztam még ilyennel, de jópofa :) Teli szűrő :D
    Amúgy én hol műanyag hol fém sima tálkával nyomulok. A műanyagba lassabban olvad, de meg lehet fogni. A fém ugye jobb, de azt kesztyűvel kell :)
     
    #2092
    NaNa kedveli ezt.
  13. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,256
    Cicc, hol a sütireceptem? :D
     
    #2093
  14. PapírCica

    PapírCica Origami-motoros CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2010 Február 18
    Üzenet:
    1,002
    Kapott Lájkok:
    1,337
    Hát az elfelejtődött.... bocsika érte :D Felírtam telefonba hogy este csörögjön rám hogy beírjam ide. Bocsi mégegyszer :elpirul2:
     
    #2094
  15. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,256
    Nem gond, van otthon elég édesség :D
     
    #2095
    PapírCica kedveli ezt.
  16. PapírCica

    PapírCica Origami-motoros CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2010 Február 18
    Üzenet:
    1,002
    Kapott Lájkok:
    1,337
    Cookie (Kuki) recept:
    1 kocka vajat, 2 tojást, 125 ml kristálycukrot, 250 ml barnacukorral habosra kavarni, hozzáadni 2 teáskanál vaníliát, (vaníliáscukor vagy aroma is lehet) 2 és 1/4 bögre (250 ml) lisztet, 1 teáskanál sütőport, fél teáskanál sót és vagy 1 csomag 300 gr csokichipset (süthető csokiból ilyen kis cseppek pl lidl-ben, penny-ben kapni), vagy ugyanennyi feldarabolt csoki is jó, és még 1 csésze apróra vágott diót. A dió végülis elhagyható, de szerintem úgy az igazi. Púpozott kávéskanállal zsírtalan sütőlapra (vagy Mina esetében kivajazott tepsire) 5 cm-enként rakunk belőle kis halmokat. Nem kell ellapítani a forró sütőben úgyis szétfolyik. Végül előmelegített 190 C-fokos sütőben 10-12 percig világosra sütjük. kb 60 db lessz, de ez változó attól is függ mekkora halmokat csinálunk.
     
    #2096
    Witch77 kedveli ezt.
  17. Witch77

    Witch77 motorizált boszorkány CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2007 Augusztus 4
    Üzenet:
    1,837
    Kapott Lájkok:
    3,580
    Te Cicc, a 2 és 1/4 BÖGRE liszt kizárt, hogy 250 ml legyen... egy bögre van kábé ennyi, általában 2,5 decisek a bögrék... most akkor mennyi az a liszt? :eek:
     
    #2097
    NaNa kedveli ezt.
  18. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,256
    Az a kocka vaj az 125 vagy 250 gramm? És vaj vaj, vagy margarin vaj? :D
     
    #2098
    NaNa és Tagama kedveli ezt.
  19. Tagama

    Tagama Vendég

    Szerintem úgy értette, h a bögre legyen 250 ml-es :) Vagy úgy, h 250 gramm :) Mert az meg nagyjából 2 bögre, konkrétan tudom, mert a húgomnak nincs mérlege, és két hete felhívott, h sütni akar, és mérjem már ki neki, h mennyi a 125 g liszt egy bögrében, és az épp tele volt ekkora mennyiséggel :D
     
    #2099
    PapírCica, Witch77 és NaNa kedveli ezt.
  20. Witch77

    Witch77 motorizált boszorkány CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2007 Augusztus 4
    Üzenet:
    1,837
    Kapott Lájkok:
    3,580
    mindazonáltal én nem értem ezt az újfajta mértékrendszerezést a bögrével meg csészével, meg szilárd halmazállapotú hozzávalók milliliterben való megadásával, gutaütést tudok kapni tőle... miért nem volt jó a hagyományos gramm és deka???
    Egyébként nekem anno cukrászatból azt tanították, hogy ha nincs mérlegem, akkor egy evőkanál liszt (az a régi, öblös fajta) nagyjából 2 deka, cukorból ugyanez kábé 3 deka. Még aranygaluskát is csináltam többször mérleg híján ilyen kanalazós módszerrel és mindig tökéletesen sikerült - pedig a kelt tésztánál pláne fontosak a pontos mennyiségek :)
     
    #2100
    NaNa, ekime6 és Tagama kedveli ezt.

Megosztás