Bukósisak

NaNa témája a 'Öltözködés motoron' fórumban , 2008 Január 22.

  1. Yeti

    Yeti Anyabanya CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Szeptember 9
    Üzenet:
    653
    Kapott Lájkok:
    712
    Hát igen, szemüveggel macerás a dolog, nekem nagyon-nagyon tetszenek a felhajtható sisakok, de egyszer estem egy olyat, hogy ha akkor felhajtható van rajtam, akkor az tuti fel is hajtódott volna és most nem lenne alsó állkapcsom. Szóval én azóta inkább a zártra szavazok, kényelem és szerelem ide vagy oda. Félnék benne.
     
    #621
  2. alvaro

    alvaro Homura-chan megtestesült önzése

    Regisztrált:
    2012 Augusztus 24
    Üzenet:
    520
    Kapott Lájkok:
    189
    Szintén zártat használok, szintén szemüveggel, és szintén macerásnak tartom, de ebből nem engedek.
    Előbb engedek a DSLR-ből, ugyanis a sisakban fényképezéssel van különösen problémám. Persze az újabb vázakon már van live view, szóval ha lesz rá egyszer keret, megszűnik ez a probléma. Épp elég fájdalmas így is gyorsan megállni, mert ahhoz fék kell, fékezni pedig hypermiler körökben főbenjáró bűn :üss:
     
    #622
  3. Brigó

    Brigó kényelmi motoros CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2010 Május 1
    Üzenet:
    2,509
    Kapott Lájkok:
    949
    Ha jól emlékszem az Arai van úgy megcsinálva, hogy van benne hely a szemüveg szárának, hogy se fül mögött, se máshol ne nyomódjon a szemcsi a koponyának. Meg vannak belőle szép kis gömbölyded modellek, amik mennek a csopperhez is, csak hát az áruk......:eek:

    Egyébként egy sisak megvétele szerintem egy hetes projekt. Annyira koponya-forma függő a dolog, hogy csak na. Még, ha meg is van az ész érvekkel kiválasztott márka, akkor is. Nekünk a Nolan bejött, bár elsőre a férjem választotta, én más formára szavaztam volna. Aztán, amikor kellően kitágult, háromszor leesett, negyedszerre fejemmel együtt koccant, akkor bebaktattunk a boltba, hogy beszerezzük a pótlást. Persze már totál más fazonok voltak, és nem viccelek 2 órán át hordta nekem az ürge a sisakokat. Szeme sem rebbent, de láttam, hogy csendben őszülni kezdett. Aztán ő is látta, hogy az új fazonból a régi méret háromszor körbe fordul a fejemen egy enyhe rázásra is, pedig szerintem nem is extrém kicsi a fejem. Úgyhogy nagy sóhajjal kihozta a kedvencét, egy X-Lite-ot. Abból is a legkisebb méretet, és az végre jó lett. Így lett nekem is zárt sisakom. Amiben füldugót használok, mert még azt is hangosnak találom. A hőségben meg biztos meleg is lesz, de hát valamit valamiért.:)
    Szóval ezzel a kisregénnyel csak azt akartam velősen javasolni Macs, hogy szánj rá egy hetet, járd végig a boltokat, és minden márkát próbálj fel. Lesz olyan, amelyről a felhúzás után rögtön érezni fogod, hogy na, ez aztán tutira nem kell.
     
    #623
  4. macs

    macs Benzintyúk CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2007 Június 29
    Üzenet:
    1,271
    Kapott Lájkok:
    276
    Akkor eddig piszok mázlim volt, mert mindkét sisakom fél óra alatt megvolt. Pedig pici a fejem, meg a szemüveg... (A legjobb, a nyitott sisakom volt... Nem is akartam sisakot venni, csak bementem a boltba, ha már arra jártam. Elsőre kiszúrtam a rózsaszínt. Felpróbáltam és fizettem, mentem... :D )
    Meg azért a Louisban szeretném megvenni, mert ott enyhén jobb az ára, mint itthon akármilyen akcióval.
    Tavaly a motorkiállításon amúgy próbálgattam, így esett ki a Caberg, pedig nagyon tetszenek, csak épp az XS-es is hatalmas.
     
    #624
  5. Zöld Piszok

    Zöld Piszok A CsaM legzöldebb segge

    Regisztrált:
    2008 Augusztus 8
    Üzenet:
    11,037
    Kapott Lájkok:
    1,632
    A Nolan a legjobb.
     
    #625
  6. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,218
    Én is cserélni akarom a sityakom, de lehet, csak szivacsot veszek bele és jövőre. Ez volt a terv tavaly is...

    Én a HJC-met 10 perc alatt vettem. Felpróbáltam a boltba az első nekem tetszőt. Aztán a motorkiállításon kijött az utódja. Meg is vettem, olyan áron, hogy azóta se került annyiba, még a lajosba akciósan sem.

    Nyáron felpróbáltam a lajosba az összes tetsző és jó sityakot. A Shoei határeset, de annyira nem. Az X-lite katasztrófa volt. A Sharkból úgy éreztem, hogy kilóg a fél tarkóm. Az új HJC meg még nem volt a fejemen, csak egy napszemcsis (elveim ellenére a fejemre rakta a srác) Más nem nagyon jön be. Arait kapott a párom. RÉMÁLOM a plexicsere. Eddig egyszer tört le a pöcök, potom 12 e ft... Mondta az eladó a Motoroázisba, hogy van aki bejár a plexicserére. Mert neki már rutinból megy. De ők is letörtek párat annak idején...
     
    #626
  7. zéé77

    zéé77 Vendég

    A Nolan tényleg jó...Az Arai is,csak tudd megfizetni.....hehe
     
    #627
  8. ekime6

    ekime6 The Driver CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2011 Június 15
    Üzenet:
    3,605
    Kapott Lájkok:
    4,510
    Tanácsot kérnék, mert még nem igen konyítok a dolgokhoz...
    Szóval tegnapi nap után úgy gondolom lehet még is itt az ideje, hogy lecseréljem a bukómat. Annyira fúj be alul a menetszél (főleg jobb oldalt), hogy megint huzatot kapott a szemem :(
    Ja, és lassan megsüketülök. Eddig is ilyen hangos lehetett a sisakom, csak nem vettem észre?
    Anno csak megvettem az első felnyithatós, "jó lesz ez nekem" bukót. Kár, hogy senki nem világosított fel, hogy mit is kéne tudnia egy bukónak a kényelmesebb, biztonságosabb motorozáshoz.
    Anno szemüveg miatt akartam felnyithatósat, de mivel ez a probléma már megszűnt, mindenképpen zártban gondolkodom. Azok alapjáraton kevésbé zajosak, nem?
    Nagyon maximum 100e, de az a teljes plafon és kölcsönkérés határa :D
    Ti mit javasolnátok? Mik azok, amik már beválltak?
     
    #628
  9. Tagama

    Tagama Vendég

    A GS 500-on nekem a Nolan N84 nagyon bejött, ugyanez a sisak a BMW-n egyáltalán nem volt jó. Amint látod, ezen van egy külső fényvédő, ha nem volt rá szükség (télen pl.) akkor én le is vettem. Amúgy nagyon jó volt, h mindig "kéznél" volt, ha kellett lehajtottam, ha nem, akkor fel. A párnázása kompletten kivehető (2. kép), mosható, illetve cserélhető szükség esetén. A fülnél külön kis párnácskák vannak, ami szemüvegeseknek biztos jól jön. Nálam mindig bent voltak azok is. Pinlock-os, szilikoncsíkos is kapható. Van n-com-os, vagy csak n-com előkészítéses kivitelben (mint az enyém). A kapcsa pántos-csatos, és állítható (5-6. kép). Továbbá kapható hozzá egy szélterelő (3. kép), amit épp az állrészhez lehet betenni, bár úgy emlékszem, h eredetileg benne volt, csak miután elszakítottam vettem újat. Illetve ugyanez van felülre is, az pedig a leheletet tereli lefele (4. kép). Számomra ez a sisak maga volt a tökély a GS-en. Cserés azért lett, mert már annyira kitágult, h lötyögött maszk nélkül. Tkp. azért is tágult ki, mert télen maszkkal használtam. Új belsőt meg nem akartam bele venni, mert tkp nem volt tönkremenve a szivacs, meg mert a BMW-re úgyse volt jó, így kellett mindenképp új sisak. Az egyetlen hátrányként megjegyezném, h a rostély-pinlock-napvédő trió csere ára kiteszi majdnem mégegyszer a sisakét, ezért én már csak utas sisaknak használom. De te valószínűleg nem mész annyit egy évben, mint én, így neked jóval később lennének ezek csereérettek. Így is 6 évig tette nekem szépen a dolgát. Ja, és nekem is olyan Puig szélvédőm volt a GS-en, mint neked, szal sztem így neked is ugyanilyenek lennének a tapasztalataid, mint nekem. Egyébként ez a második sisakom volt. Az új ára 270,- euro, de én már kifutó modellként megvettem 120,- ért. Ebay-en még mindig megtalálható.
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    DSC06091.JPG DSC06435.JPG DSC06436.JPG
     
    #629
    Utoljára módosítva a moderátor által: 2013 November 2
    ekime6 kedveli ezt.
  10. Tagama

    Tagama Vendég

    A másik pedig a SHOEI Raid ll
    Imádom, ez mindkét motoromon kiválóan tette a dolgát. Az új ára olyan 400,- euro környékén van, de nekem sikerült használtan szert tennem rá, csekély 80,- euróért. Egy hölgyé volt, aki kétszer használta utasként. De ez tényleg látszott is rajta. Ennek csak a pofa-párnái kivehetőek és moshatóak, cserélhetőek. De ilyen sisaktisztító habbal nagyon szépen tisztítható a belső. Jegyzem meg: a Nolan kivehető belsejét is ezzel szoktam tisztítani, csak épp az öblítés volt alaposabb, meg a szárítás egyszerűbb. Soha nem mostam ki bő, mosószeres vízzel.
    Az első út alkalmával ez is nagyon szeles volt, a homlokomig kúszott fel a szél. De vettem bele szintén ilyen alsó szélterelőt, amit először röhejesnek találtam, mert a Nolannal ellentétben ez egy műanyagkeretes háló (3-4-5.kép), de a hatása viszont elképesztő. Ezenkívül még vehető hozzá az a Whisper Strip is, amit szintén ezeken a képen láthatsz, ez szintén a szélzajt, illetve a menetszél bejutását akadályozza. Ennek én nem láttam szükségét, meg azt olvastam róla, h vele sokkal nehezebb felvenni a sisakot.
    Én nem találom hangosnak, bár most már mp3-mal közlekedem, így mindegy is. De szélzaj anélkül sem volt benne.
    Szintén pinlock-os.
    Ennek sajnos nincs olyan típusa, ami napvédős lenne, de kapható hozzá különböző sötétítettségű rostély, akár szivárványos is. Én mondjuk fényre sötétedő pinlock-ot vettem bele, nem igazán vagyok vele megelégedve, de jobb, mint a semmi. Ez 50,- euro.
    A kapcsa dupla D, hamar meg lehet szokni a kezelését.
    A szellőzői rendkívül hatékonyak. A Nolanon is van, csak sosem értettem, miért, mert semmit nem érezni belőle :) Ha kipróbálod a SHOEI-t, rájösssz, h mire való egy szellőző :)
    A pofapárnái kialakítása olyan, h jól elfér benne a szemüvegszár.

    [​IMG]
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG] [​IMG]

    [​IMG]
     
    #630
    ekime6 kedveli ezt.
  11. Tagama

    Tagama Vendég

    No ennyi jutott eszembe. Ha van még kérdés, idevele :)
    A Nolannak a héja sokkal nagyobb, bár XS-es mindkettő. A Nolan 1470 g, a SHOEI 1360 g ebben a méretben.

    DSC06087.JPG DSC06088.JPG
     
    #631
    Utoljára módosítva a moderátor által: 2013 November 2
    ekime6 kedveli ezt.
  12. ekime6

    ekime6 The Driver CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2011 Június 15
    Üzenet:
    3,605
    Kapott Lájkok:
    4,510
    Uh, jó kis vélemény, köszi :D Nolanen gondolkodom is, mert Páromnak N86-os Rapid van. Most Battától Szfv-ig cseréltünk. Megállás után rögtön követelte vissza :D
    Nekem fontos tényező a napszemüveg, mert amúgy is érzékeny volt a szemem, műtét óta meg egy kis napfénynél se látok :(
    Azt tudod, hogy mi különbség az N84 és a N86 között? :D
    Amúgy jövőre már nagy valószínűséggel egy Honda CBF 600-zal fogok mászkálni (benyúlom apám rég elfeledett motorját), szóval már nem hasonlíthatunk a GS-hez... Szegénytől meg fogok válni, amint üzemképes a Honda.
     
    #632
    Tagama kedveli ezt.
  13. Tagama

    Tagama Vendég

    Nagyon szívesen :) ! Igyekeztem azokat a tulajdonságokat leírni, ami nekem fontos egy új bukó kiválasztásakor.
    Utánaolvastam a Rapidnak, ami így leírás alapján szerintem más:
    -nehezebb 110 g-mal,
    -saját belső napvédője van (én is ilyent szerettem volna, de akkor a Nolannak ilyen még nem volt, a SHOEI meg nem gyárt ilyent. Bár akinek ilyen van az ismerőseim közül, az nem ajánlja...)
    -máshol vannak a szellőzők,
    -a pinlock jobban befogja peremtől-peremig (az enyémen felül van egy kb. 5-7 mm-es hézag, ami pont a szemem elé került, mikor hasaltam :( )
    -nem ugyanazon mechanikájú a rostély felfogatása, mint az enyémnek. Bár lehet, h ez azért van, mert ennek nem külső napvédője van.
    -azt a mikrolock fogasszíj zárat hol lehet rajta megtalálni? :)
    -úgy nézem, a héj formája is kicsit más.

    Ami ugyanaz:
    -a kivehető, mosható, cserélhető belső,
    -az áll alatti szélterelő,
    -a racsnis zár,
    -pinlock-os
    -n-com előkészítés.

    Dipotriás a napszemüveged? Én mondjuk képtelen vagyok napszemüvegben vezetni, zavar a szára. Nekem fontos szempont a saját napvédelem inkább.
    Mindent egybevetve: sztem az enyémnek egy update-elt változata :)
     
    #633
    Utoljára módosítva a moderátor által: 2013 November 2
  14. Tagama

    Tagama Vendég

    Emese, azt jutott eszembe, h a mostani sisakodba nem kapható szélterelő?
     
    #634
  15. ekime6

    ekime6 The Driver CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2011 Június 15
    Üzenet:
    3,605
    Kapott Lájkok:
    4,510
    Majd utána nézek otthon, mert telefonról kicsit macerás :D
    Amúgy nem dioptriás tudtommal. Viszont a Nolanen elég halovány szerintem. Az enyém kb. fekete, Nolan meg épphogy sötétít valamicskét...
    És az a zár alul van, úgy csatolom ahogy én akarom. GIVI-n meg a Nolanen is így van.
     
    #635
    Utoljára módosítva: 2013 November 2
  16. Babulu

    Babulu Hivatásos Darazsász CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2009 Március 8
    Üzenet:
    4,796
    Kapott Lájkok:
    4,218
    Én imádtam az előző sisakom. Egy HJC FG 15 volt. Az a jó benne, hogy mindent tud, amit egy felsőkategóriás, a minősége se gagyi az ára viszont nem elszállós. Ki lehet venni mindenét, szemüvegem befért. Igaz nem napszemcsis, de én inkább cserélem a plexit, ne legyen emiatt vékonyabb az ütéselnyelő réteg és nehezebb a mechanika miatt a sisak. 4 év után annyi baja van, hogy kinyúlt a belseje a szezononkénti mosástól. A szellőzői jók és használhatóak. Alapból benn a bogárháló és az orrmaszk (persze kivehető) és szerintem nem zajos. Legalábbis az utódjához képest tutira nem. A plexije utólagosan lett pinlockosítva, amolyan ráncfelvarrást kapott, nem úgy lett tervezve szóval nem ajánlom, mert azt mondják rossz helyen van a perem. De amúgy a gyári páramentes réteg nekem 3 évig hibátlan volt. Az új pl pinlockos és nem is annyira jó a páramentesítése. A pinlock betéttel még nem teszteltem.
     
    #636
  17. Tagama

    Tagama Vendég

    A plexi cserélhető, és olyan sötétítettségűt veszel rá, amilyent akarsz. Sőt, most már a pinlock betétet is színezik, ebből is van különböző árnyalat, szóval elég, ha ebből veszel cserét. Viszont a teljesen feketével szürkületkor és éjszaka nem szabad közlekedni, tehát nem árt, ha mindig van nálad egy színezetlen is, cserének.
    A 2. oldaltól kezdődnek a plexik, az első oldalon a betétek vannak: http://www.louis.de/_101ad7b109de2f...r=150&wgr=815&hersteller=56&anzeige=0&typ_id=
     
    #637
  18. Tagama

    Tagama Vendég

    Amennyiben vadászni mész benne, akkor az igen hasznos lesz :D
     
    #638
  19. Hajos

    Hajos Segédmotoros

    Regisztrált:
    2007 Június 20
    Üzenet:
    2,639
    Kapott Lájkok:
    2,840
    A felnyithatos mindegyik hangos ha zavar füldugo megoldas en is hasznalok hosszabb tavon es nagyobb sebesegnel
     
    #639
    ekime6 kedveli ezt.
  20. Yamina

    Yamina Ősblogger CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2006 Június 30
    Üzenet:
    8,119
    Kapott Lájkok:
    11,896
    A felrepülő kavicsoknál a sörét azért gyorsabb... ez volt a kiinduló alap.
     
    #640

Megosztás