Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Sárgarépa krémleves

Egy amerikai blogon olvastam ezt a receptet. A csaj, aki megosztotta, egyébként a harmincas éveinek az elején jár és máris négygyerekes anyuka. Szóval gondoltam, ha neki bevált (márpedig azt írta, hogy előfordul, hogy hetente többször is elkészíti ezt az ételt), akkor talán nekünk is ízleni fog.

Nem vagyok egy gasztroblogger, sőt a gasztronómia, mint olyan, legtöbbször a "na nézzük, mi van itthon" típusú kajákban merül ki nálam. Nincs türelmem főzni, és valljuk be, fölösleges időpocsékolásnak tartom, mert több órai munkám tíz perc alatt köddé válik.

Lehet, hogy majd az anyaság megváltoztatja ezt, de egyenlőre szerencsém van, mert a férjem így is szeret(i a főztömet), és úgy tűnik, Lőrincnek sem okoz gondot az evés - bármilyen furcsa kevercset, rosszul kinéző, ronda de finom kaját megeszik rövid gondolkodási idő után.
Szóval a múltkor pont volt itthon egy csomó répa, mert nyáron salátát szoktam belőle csinálni: lereszelem a répát a nagy lyukú reszelőn, összekeverem mustárral és olívaolajjal, és csoda finom kaja lesz belőle.

Közben egyik napról a másikra elmúlt a nyár, és nem volt kedvem hideget enni. Épp akkor bukkantam rá erre a receptre, ami épp nekem való, mert nagyon egyszerű, gyors, ronda, és finom.

Szóval kell hozzá pár répa, 5-6, nagyobb, de amikor másodszorra készítettem, már nyolcból csináltam, mert túl hamar elfogyott. Kell egy fej vöröshagyma, tyúkhúsleves kocka (szerintem bármilyen jó, de Miss James a Bleubird blogon állította, hogy így a legfinomabb), meg egy kis borsot is tettem bele.

A hagymát felvágjuk, kevés olajon megpirítjuk, a répákat megmossuk, megpucoljuk és felaprítjuk, majd a hagymához tesszük. Kicsit együtt pároljuk őket. Ezután felöljük annyi vízzel, hogy ellepje, és beletesszük a leveskockát, annyit amennyit kell, a csomagolásán úgy írja, hogy fél literhez egy kocka. Nekem három kocka elég volt.

A végén, ha a répák puhára főttek, botmixerrel összeturmixoljuk.

Az enyém inkább főzeléknek nézett ki. Azon azért meglepődtem, hogy a férjem egy fél lábossal megivott belőle, mikor hazaért a munkából, ellenben Lőrincnél mindenféle trükköket kellett bevetnem, hogy megegye.

Ti szoktatok az internetről főzni? Mi a kedvenc receptetek?
  • Like
Reactions: 2 emberek

Hozzászólások

L
Ha valami nem hétköznapit akarok készíteni, -mondjuk mint a sertés pörkölt- csak tévéből és netről főzök.
Egyik kedvencem ez:

Szeretem amikor valakinek megmutatsz egy ilyet és az a reakció, hogy ó ilyet én is bármikor csinálok! Anyám például 60 év alatt egyszer sem csinált. :D
 
"... ami épp nekem való, mert nagyon egyszerű, gyors, RONDA, és finom." :D ez tetszett :D amúgy jól hangzik, és meg is hozta az étvágyam, miután még ma nem is ettem :D
 
Juj azzal a nutellával én is szemezek már egy ideje. Tényleg olyan lett, mint az eredeti?
Én is mindig a netről főzök, pedig megvan az alapmű (családi szakácskönyv) is de még nem nyitottam ki :) Egyedül a muffint sütöm szakácskönyből (mondjuk csak csekkolás, inkább fejből :D) mert annak a receptje jobban bejön, mint a neten találhatók. Csak, hogy a répánál maradjuk, most sütöttem répás zabkekszet :)
 
T
Hát a mogyoró persze darabos maradt, nem olyan sima, mint az eredeti. De nagyon finom.
 
Látom, Nana, igyexel nagyon, hogy ne gyárts "lepattintós" blogot, mindig kérdezel a végén valamit :D :D :D
Na, én ezzel a netről főzéssel úgy vagyok, hogy kismillió receptet elmentettem már, de mire odakerülne a sor, hogy megfőzzem, mindig elbizonytalanodom... mi van, ha nem sikerül, ha nem lesz finom? Akkor feleslegesen csesztem el az alapanyagokat, az időt, és még éhesek is maradunk... szóval nehezen próbálok ki így ismeretlenül új dolgokat, inkább maradok a bevált kajáknál - más persze, ha valaki által megkóstolok valami újat, akkor már tudom a várható végeredményt, máris tudok a saját ízlésemnek megfelelően módosítani a recepten, ha kell, és elsőre sem sikerülhet túl rosszul :)
Persze olyan volt már soxor, hogy valami már ismert, de még sosem főzött kajának a receptjét a netről néztem ki, így főztem például isteni fokhagymakrémlevest, de menet közben ott is rengeteget módosítottam az arányokon, szóval végül a receptből tulajdonképpen csak a hozzávalók stimmeltek :D
(amúgy nem nagyon szeretek kész receptből főzni, inkább fejből, érzésből főzök mindig)
 
Én csomószor vadászok netről recepteket, max ha kóstolás közben nem teljesen oké akkor módosítom. :D A kedvenc édességem pedig a TV-ből van. Nem szeretem a főzős műsorokat, mert totál éhes leszek tőlük, de Jamie Oliver egyszer egy angol puding féleséget, Pöttyös Dick-et csinált, na azt leírtam, kipróbáltam és isteni, családnak is tetszett, csak a "puding" szót hagytam ki a meséből, mert az, az angoloknál abszolút nem hasonlít az általunk ismertre. :)
 
T
Babu,így néz ki:
DSC06425_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


Mára egy picit megkötött, de így is kenhető. Tegnap frissen puhább volt, de nem folyós. Én mondjuk botmixerrel csináltam, nem bohóckodtam az aprítóval, és a pörköléssel sem. Darált, pörkölt mogyoróból készítettem.
 
Nyamm. Ez a múltkori fagyis doboz? :D Éljen az újrahasznosítás :D Meg kell csinálnom. Van a botmixernek az az aprítós része, az kever is meg aprít is. Ma azzal csináltam a tonhalkrémet, nagyon krémes lett (jó az nem olyan kemény mint a mogyoró vagy a mandula :))
 
T
Nem, az sokkal nagyobb volt :p
Én is azzal az aprítós feltéttel csináltam, de nem aprította össze jobban a mogyorót.
 
A házi mogyikrém isteni dolog! szoktam én is csinálni. :D
Nálam meg úgy néz ki a receptkeresés, hogy eszembe jut mit kéne főzni, ránézek 3-4 féle receptre, és amit találok hozzá otthon, annak alapján megfőzöm. Eddig jól sikerültek az ilyen kombinált receptek :D
 
T
A köret már készen van a fent emlegetett csirkemellhez :) A hús még sül.

DSC06428_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 
Arra gondoltam, csinálok egy kajás kategóriát a blogokhoz, amibe mindenki írkálhat mrecepteket. Mit szóltok? :)
Csak azt nem tudom, hoyg a saját kategóriáimból hogy kell törölni...
 
T
Jó ötlet :) De végülis van egy főzős topik is, nem tudom, miért nem oda irkálunk... :)
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
1,981
Hozzászólások
34
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére