Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

41/2021 Dentozófia másfél év után

Nem motoros téma. Vagy mégis? Már régóta nagyon zavart motorozás közben, hogy összeértek az alsó és a felső metszőfogaim és folyamatosan koptatták egymást a rázkódástól. Amikor pedig már annyira összetorlódott a fogsorom, hogy az egyik alsó metszőm a szájpadlásomat kezdte kisebesíteni, megtaláltam a számomra tökéletes fogszabályzási módszert, amit úgy hívnak, hogy dentozófia.

Ezen a héten ismét kontrollon voltam. Másfél éve, 2020. májusában kezdtem hordani az aktivátort, és nagyon hamar jöttek az eredmények úgy, hogy nappal senki meg nem mondja, hogy fogszabályzóm van, mert csak aludni kell benne.

100769-1634812106-81c00068b19e89ff96ac61a36e825403.jpg

Ez a legfrisebb kép, amin a kék szín a kezdeti állapotot, a fehér a mostanit mutatja. Hihetetlen, hogy ennyit tudnak mozogni a fogak ilyen rövid idő alatt, meg az is, hogy ezt amúgy maguktól is megcsinálják, csak a rossz irányba.

Az a fránya, bosszantó alsó fog egyébként már két hónap alatt visszamászott annyira, hogy azóta nem szúrja a szájpadlásom, csak ezen a képen a felső fogsorom van (az alsóról csak videó készült most).

Azt hiszem, az egész sztorit most hosszú lenne itt leírni, de a Csajok a motoron YouTube csatornáján csináltam pár videót a folyamatról. (Még annyi, hogy ez nem reklám, az aktivátorért fizettem, ami a videóban elhangzik az mind a saját elfogult véleményem. de ha valaki szeretné támogatni a fogszabályzásomat, persze nem fogok nemet mondani, akkor ideírom a nevét szívesen. :D)



Egyébként az elmúlt hetekben esélyem sem volt motorozni, mert a gyerekek felváltva vannak itthon betegen már harmadik hete.

Remélem, ti jól vagytok!
  • Like
Reactions: 3 emberek

Hozzászólások

Én a fogszabályzást minden szinten kihagytam. Igaz, hála Istennek, igen jó fogorvosok kezei közé sodort a sors mindig, sosem volt gondom töméssel - legföljebb úgy, hogy alászuvasodott... Nincs olyan fogam, ami ne lenne tömve. Ferdék az enyémek is, de mivel szimmetrikusak és egyébként sehol se tör, szúr vagy ilyesmi, nem gondolkodom fogszabályzáson. Az én szépségemet semmi nem rontja el, még kusza fogak se. (ami nincs, azt nem lehet elrontani;):beee:)
Egy fogas kontra motoros sztorim van. Anno a körzeti fogorvos egy szadista állat volt, úgyhogy Segesdre jártam maszekba (az akkor még nagy szó volt). A doktor úr tudta, hogy messziről vagyok, ezért annyi fogamat csinálta meg egyszerre, amennyit csak tudott: 8-at, 5 injekcióval. Fölálltam a székből, hogy köszönömszépendoktorúrakkorénmegyekis, aztán azzal a lendülettel vissza is estem. Na mondom, ha most hazaérek baj nélkül a 175-ös Czetkával, akkor a Czetka a világ legjobb motorja.
A Czetka a világ legjobb motorja. ;)
 
Nekem szerencsém van, elég jók a fogaim és szép sorban is vannak, jó a genetikám. Egyetlen gondom a bölcsesség rohammal van, az egyik ferdén jön/jött ki, félig fér el, de időről időre belobban, mintha akarná még jönni. A másik gond nélkül kijött már nagyon régen. A férjem mindig küzd a nagyon szoros fogsorával, neki pedig mostanában kezdett el kijönni az első bölcsesség foga, így 40 évesen :confused:

Viszont a gyerek fogai miatt asszem fog fájni a fejem, ugyanis lassan 4 éves, aktívan szopja az ujját és sajnos látszik a fogain is. Nem vészes és reménykedem, hogy mire a maradandók jönnek, addigra leszokik illetve nem fogják a tejfogak megszabni a rossz irányt. Ettől függetlenül is persze lehet szükség majd a szabályzóra.

Emlékszem, anno közel minden osztálytársam küzdött már alsós koruktól fogva. Mindenki éjszakaival kezdte, de csak felkerült az állandó is idővel. Viszont szépen rendbe is lett téve a fogsoruk az érettségiig.
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
794
Hozzászólások
4
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére