Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Baleset Böhönyén

Üdv szevatok!
Nemrég, két napja halálos motorbaleset történt a Somogy megyei Böhönyén. Azért írom le az esetet, mert tanulságos.
A motorost évek óta minden munkanap láttam elmotorozni a házunk előtt, egy 250-es kínai cruisere volt. Autó-és motorvezetés oktató, tűzoltó és mentő járművezető is volt, rutinból nem volt hiány. Jött a sulinkba egy traktoros srác, ő a baleset mindkét szereplőjét személyesen ismerte, ő is mondta el, mi történt.
Böhönyén az egyik mellékútra balra fordult be a traktoros. Nem volt ittas, rutinos traktorvezető volt. A traktor már a mellékutcában volt, a pótkocsi első tengelye is. Jött mögötte egy kamionos, ő lassított. Mögöttük érkezett a motoros, aki a kamiontól nem látta, miért lassít, gondolják, azt gondolhatta, lendületből megelőzi. Amikor a traktor pótkocsit meglátta, késő volt fékezni. Elfektette a vasat, ami átcsúszott a traktor pótkocsija alatt, ő viszont beverte a fejét az alvázba. A traktoros nem vette észre a csúszást, és a pótkocsi alatt ragadt motoros mellkasán áthúzta a 10 tonnás pót hátsó kerekét.
46 éves volt. Állítólag nagyon jó ember, és nagyon jó sofőr. Elég egy banálisnak tűnő hiba. Kész. Nyugodjék békében.
Ti pedig nagyon vigyázzatok magatokra! Mindenkinek balesetmentes közlekedést és jó egészséget kívánok!:love:
  • Like
Reactions: 1 person

Hozzászólások

Egen... Karádnál 2 hete én is csak azért úsztam meg, mert "gyáva" vagyok, és a kint felejtett 40-es táblákat (új aszfaltot kap a vonal, nagyon rá is fér!) inkább komolyan vettem. Mert a trakesz terményszállító pótkocsiján annyira halvány volt a villogó, erős napfénnyel fűszerezve, hogy 20-25 m-ről gyakorlatilag feltettem magamnak a kérdést, hogy az most jelez, vagy csak hallucinálok? És amikor már közel voltam hozzá, hogy mégis megelőzzem, akkor hirtelen tényleg kiment balra... Már az is örvendetes tény volt, hogy én soha nem a másik seggéből indítom a manővert, hogy egyáltalán messzebbre lássak, és hogy engem is láthassanak
 
Utoljára módosítva:
Hubazz.... és mennyi traktor van, ami olyan retek, hogy se a rendszámot se indexet se mást nem látsz rajta...értem én hogy munkagép, de vazze, a forgalom is veszélyes üzem, minek turbózni a bajforrást...
 
Olvastam a hírt, persze a hozzászólásokba is belepillantottam. Szoksáso két tábor volt. Nekem traktoros élményem egy közeli van, Kalocsára mentünk Tremorékhoz, előttem a pótos jobbra indexelt, lakott területen kívül, ezért gondoltam lendületbél kielőzöm (a kis 250-el kell a lendület na) és szépen elkezdett befordulni balra... egyetlen mázlim, hogy tényleg még volt bőven távolság, így egy rohadt nagyot fékezve, de meg tudtam állni mögötte. Maradandó élmény volt. Persze a fenti téma nem ilyen. Sajnos egyre többször látni, vagy mondhatjuk úgy egyre nagyobb számban szenvednek balesetet rutinos, óvatos motorosok és a véletlenek következtében sajnos tragédiával zárul mind. Még amúgy olvastam, hogy a traktoros jó barátja volt a motorosnak.
 
Igen, @Babulu, tényleg jóbarátok voltak. A traktoros munkatársam azt mesélte, hogy egy lélek sincs az utcákon azóta...
 
Túl sok a halál mostanában. Mostvksptam a hírt, hogy egy régi motoros ismerősünk, Feher Tóni is meghalt motorbalesetben. Legyen neki is könnyű a föld!
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
Vidék
Olvasás
760
Hozzászólások
10
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Vidék további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére