Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Lengyel turné - Karpacz (gravitációs anomália pont)

Nem célom, hogy ezt a túrát úgy állítsam be, mintha minden szempontból tökéletes kirándulás lett volna. A látnivalók tényleg örök emlékek maradnak, de a motorozás élményfaktora a nullához konvergált a sok autóút, autópálya és a temérdek sík egyenes miatt.

Ezért aztán, amikor a dél-nyugati régióba értem, kicsit feldobtam a túrát alsórendű utas hegyi szakaszokkal. Hiába volt pocsék az idő délutánig (eső, szemerkélés, ködszitálás), mégis ezen a hetedik napon éreztem úgy először, hogy ez az igazi örömmotorozás.

Magasan is voltam, a felhők is leereszkedtek, így ha rövid szakaszon is, de szó szerint a felhőkben éreztem magam.

Ebben az örömittas állapotban érkeztem meg a Karpacz határában lévő gravitációs anomália ponthoz, ahol állítólag 4%-kal kisebb a gravitáció. Aztán persze utánaolvastam, hogy van itt nem kevés optikai csalás is, de tény, hogy a lejtőnek látszó irányban a motor totál belassult üresben, "hegymenetben" pedig fittyet hányt a gravitációra.

Igazán jó móka volt. Mondanom se kell, úgy motoroztam fel-alá nagyokat kacarászva magamban, mint a hülyegyerek, aki eljátszik egy pillepalackkal is órákig. Hogy miért ezt hozom fel példának? Mert az összes gyalogos turista teszt gyanánt pillepalackot gurigált felfelé (lefelé?) az emelkedőn. És igen, a palackok látszólag felfelé gurultak.

Az utolsó két képen látható maga a terep, a motor mindkét fotón orral az optikailag lejtőnek tűnő irányban áll, tehát gyorsulnia kellett volna, de szinte állásig lelassult.

Csatolás megtekintése 17711 Csatolás megtekintése 17712 Csatolás megtekintése 17713 Csatolás megtekintése 17714 Csatolás megtekintése 17715 Csatolás megtekintése 17716 Csatolás megtekintése 17717 Csatolás megtekintése 17718
  • Like
Reactions: 3 emberek

Hozzászólások

Minden az optikai csalódásra épít. Tényleg vannak gravitációs anomáliák, a földkérget alkotó kőzetek sűrűségének eltérései és a tengerszint feletti magasságok, illetve a délkörök elhelyezkedéséből adódóan, de ezek csak olyan mértékűek, hogy kimutatni ezeket csak mérőműszerekkel lehet (ld. Eötvös Loránd munkássága).
Megint nagyon szép képeket csináltál! Jó szemed van hozzá!:ok:
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
MoncA
Olvasás
797
Hozzászólások
2
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

MoncA további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére