Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Lengyel (cseh?) turné - készülődés (4. rész)

Még 2018 tavaszán rendeltem magamnak egy lábszárvédős térdprotektort, miután kiderült, hogy a cordura nadrágom beépített térdvédője semmilyen szinten nem látja el a feladatát. Mindenképpen valami nadrágon kívül hordható típust szerettem volna, ami nem belebújós, hanem felcsatolható, így hosszas böngészés után a Forma Tri-Flex-re esett a választásom. Minden üzletben 28 ezer magyar forint volt az ára, de megtaláltam azt az egyetlen itthoni forgalmazót, akik nem akarják az ember seggéről lenyúzni a bőrt, náluk akció nélkül is csak bruttó 18 ezer Ft-ba került.

Én is gyakran elfáradok, így nem várhatom el, hogy a térdvédő gumírozott pántlikája is bírja az idők végezetéig. Régi cuccot akkor szoktam csak a kukába hajintani, ha már menthetetlennek vagy használhatatlannak ítélem meg az állapotát, ezért inkább nem túl profin, de mindkét darabon felújítottam a felső rögzítőpántot.

Csatolás megtekintése 17344

Van nekem egy 1870-ben gyártott, kagylóberakásos Singer varrógépem, aminek a mai napig hibátlanul működik a mechanikája, illetve egy saját varrógépasztala öntöttvas lábakkal és hajtókarral, a tetején egy 4 fiókos, intarziás felsőrésszel. Ezt csak érdekességképpen írom, mert a varrógép a polcomat díszíti, viszont az asztal eredeti funkciójának megfelelően üzemel, ergo ez a varróasztalom.

Csatolás megtekintése 17345

Túratársamtól kaptam ajándékba gumipántot és tépőzárat, az eredeti szivacsokat megmentettem a régiről, beizzítottam a XXI. századi Singer-gépemet, és az alábbi képek tanúsága szerint kreáltam rá új rögzítőket.

Csatolás megtekintése 17346
Csatolás megtekintése 17347
Csatolás megtekintése 17348

Miután a cordura elég csúszós anyag, így az új gumik ellenére lehet, hogy majd varrok a nadrágszárak mindkét oldalára egy-egy vezetőt is, azon átbújtatva kizárt, hogy lecsússzon a lábamról.

Csatolás megtekintése 17349
Csatolás megtekintése 17350
  • Like
Reactions: 4 emberek

Hozzászólások

"nem akarják az ember seggéről lenyúzni a bőrt..." micsoda irónia, a haverom elesett a hétvégén a motorjával, most nincs a seggén bőr...:D (fenékprotektort kap karácosnyra, asszem).

Én is most javíttattam meg a protektoromat, mert már a végét járta a tépőzár, kemény 1000 forintért újravarrták, azt hiszem, jó vásárt csináltam anno a protival:D
 
Nagyon ügyes vagy! Csillogó szemekkel néztem mind a végeredményt, mind azt a több mint évszázados gépet!:ok:Hiába, akkor még GÉPeket csináltak... Édesanyám női szabó, én is szívesen varrok kézzel, és majd egyszer az öreg Csepel varrógépet is meg akarom tanulni tőle. Jelenleg térdvédő készítésén is dolgozom, de majd csak akkor folytatom, ha kész lesz Simon ülése. Majd lesek technikákat... egyelőre azt akarom megoldani, hogy hidegebb időben is motorozhassak, mert az üzemanyag támogatás visszamegy 15 Ft/km-ről 9 Ft/km-re (jó ez a sima alkalmazotti státusba visszasorolás:morog:), úgyhogy meg fogja érni motorral bejárni a Maruti helyett, ha végre kész lesz:ne-ne:
 
eléggé akadozott a varrás egy idő után, azt hittem, bekrepált a mechanikája (nem akart lemenni a tű talp alá), de csak ma vettem észre a bújtató felvarrásakor, hogy csúnyán elhajlott a tű a több réteg kemény anyagtól, ami így ma el is tört, na mindegy, legközelebb több eszem lesz, és nem erőltetem a gépit, ha kézzel egyszerűbb
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
MoncA
Olvasás
670
Hozzászólások
8
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

MoncA további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére