Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

49/2019 Tetováltattam

Szerintem kb. 10 éve készült az utolsó tetoválásom... vagy lehet, hogy csak nyolc. Azóta tervezem a hátamon levő kompozíció befejezését, de valahogy nem akar kialakulni. Az akkori ötlet már okafogyott, amiket közben (miközben nevelem a gyerekeket és próbálok időt szakítani magamra is) kitaláltam, azokat Művész Zolika (a tetováló) szavazta le.

97643-1576059084-bd37346238ae2e0117f3a5c60caf9810.jpg

De tetováltatni kell. Minden tetovált megmondhatja, hogy ha egyszer elkezdted, nem lehet abbahagyni, legfeljebb szüneteltetni olyan okok miatt, mint a szülés. Vagy két szülés esetleg.

A szülés és a gyereknevelés megváltoztatja az embert. Persze nem teljesen. Tetováltatni pl. még mindig kell, csak a halálfejek meg a mindenféle szigorságok helyett már más témákat szeretnél a testedre varratni.

Én pl. imádom a gyerekek rajzait. Annyira jók a meglátásaik, jópofán egyszerűsítik (most még) a körülöttük levő világot és ettől annyira kedvesek lesznek a figurák, hogy elolvadok tőlük.

Fanatikusan gyűjtöm a rajzaikat, bár arról már leszoktam, hogy papír alapon tároljam őket. Naponta egy kilónyi rajzot hordanak haza az oviból meg az iskolából fejenként és azután még itthon is termelnek rendesen.

Kitűnő találmány a digitális fénykép meg a felhőalapú tárolás - mondjuk már 100 Gb-ra kellett növelnem a felhő tárhelyemet is, de attól legalább elférünk a lakásban.

Tehát sok év után ezen a héten (mármint az előzőn, mert most egy kicsit megcsúsztam a heti fotóbloggal) elérkezett a jó előre lefoglalt időpontom, és elkészült az új tetkóm, ami a két gyerek egy-egy rajzát ábrázolja.

Imádom, bár még nagyon viszket... holnap lesz egy hete, hogy elkészült.

***​

Ez a tetoválásom pont 10 éve készült.
Valamennyire jól tippeltem, csak nem emlékszem, hogy azután készült-e még másik.
  • Like
Reactions: 3 emberek

Hozzászólások

Valaha én is szívesen kipróbáltam volna - ha nem tudtam volna, hogy csak idő kérdése, mikor kell visszaköltöznöm a szülői házhoz. A szüleim meg úgy szocializálódtak, hogy aki tetovált, az bűnöző meg drogos és kész punktum. Úgyhogy a saját készítésű minta, amit eredetileg a bal vállamra varrattam volna, és egy nagyon-nagyon stilizált szív, töviskoszorúval, lángok között, vér és egyéb olvadék csöpög róla, ez a minta nagy méretben a motoros farmermellényem hátára költözött. Körülötte a latin felirat: "Memento mori!", vagyis "emlékezzetek, hogy meg kell halnotok!" (Szent Ágoston, ha jól emlékszem.) Hordtam is, volt is belőle az oltárinagy balhé. Úgyhogy nem tetováltatok, pénzem se lenne rá, most még nagyobb volna belőle a balhé, meg nagyon el se fér sehova (teljes egészében egybefüggő szőrzet borít elöl-hátul, ami nem szép, de legalább jó undorító. Csak ott nem, ahol a ruha állandóan lekoptatja).
 
Nálunk a csalában a vállalkozó = bűnöző.
Vállalkozó vagyok.
Értsed meg, hogy a mások fejében lévő gondolatokat nem neked kell helyre rakni. Csak a saját fejedben kell rendet tartani. A többiek azt csinálnak amit akarnak a fejükkel, tarthatnak benne moslékot, vagy értelmet, teljesen az ő privát magánügyük.
 
Ez tényleg így van, csak az ember egy idő után unja a meddő balhét. Inkább lemondok dolgokról, csak ne legyen emiatt is ordibálás meg őrjöngés. Már arról is lemondtam, hogy drágajó apámnak beközöljem, hogy nem hagytam abba a motorépítést. Sokkal kisebb, tényleg jelentéktelen dolgokból is oltárinagy balhé van. Inkább hazudozok, ha ez így jó neki. Hogy nekem hogy jó, az meg nem érdekel senkit, akkor engem mért érdekeljen. A tetoválást viszont nincs hova eldugni. Hacsak nem EGY BIZONYOS HELYRE csináltatja az ember:D;):D:gatyaletolos::D:D:D:D
 
Én olyan szívesen totováltatnék. Nagyon sok szép tetoválást láttam interneten és magazinokban. A sok remek ábrából nem tudom mit varratnék ami engem jellemez, de sokszor kedven lenne mind felrakatni. Aztán látom a strandokon, itt-ott a tetkótat és elszörnyedek. Olyan gyér "börtöntetkók" jönnek szembe, hogy el is megy a kedvem az egésztől. A nagy színes yakuza tetkók nagyon bejönnek. Azt varratnék valami jó mesterrel. :)
 
Wacek barátom anno egy saját mintát rakatott föl a hátára. Mesélte, már három órája varrták, belépett a barátnője a szalonba és nem tudott neki visszaköszönni, annyira fájt neki... hát nem tudom...:eek: én itt a suliban egyre több tetovált tinit látok, van olyan, akinek az anyjával közös tetkójuk van. Kisebbik lányom is szereti a cicomát, anyum úgy saccolja, hogy nem lesz még 16, amikor neki is lesz... nem tudom, örülni fogok-e neki, hát így szülőként nem hiszem... Szóval szerintem a szépség a legtörékenyebb és legmulandóbb dolog a világon, így nem hiszem, hogy érdemes rá vagyonokat költeni. Bár elég toleráns vagyok, pláne azokban a dolgokban, amiket egy kicsit is motoros vonatkozásúnak érzek, így főleg a zene (rock, blues, metal), a hosszú haj (17 évig nekem is volt), a szakáll (18 évig volt, bár nem teljes) és a tetoválás tekintetében. Az is igaz, hogy az én szépségemet nem rontja el semmi. Ami nincs, azt nem lehet elrontani:beee:
 
Íme a régi motoros farmermellényem háta. Ez lett volna a bal vállaom kb. 4x4 cm-es méretben:
97689-1576354046-8ac886060c08e1f268ff3b048a409784.jpg
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
1,229
Hozzászólások
18
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére