Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Amikor elmegy egy motoros nő

Napok óta másról sem szólnak a hírek, csak Rein Zsuzsi halával van tele a Facebook és a sajtó. Megrázó baleset, tényleg nehezen teszi túl rajta magát az ember. Megértem, hogy a motoros közösséget felkavarta... bár nem értem, hogy miért nagyobb hír ez, mint bármelyik másik motorbaleset.

motoros-baleset-ulloi-ut-1-fill-740x532.jpg

Utálom a rossz híreket. Tudom, sokan nem tudják ezt elfogadni, de én a hírfolyamomból is letiltom azokat a posztokat, amik rossz érzéseket keltenek. A megkínzott állatok, a politika és a motoros balesetek is ki vannak szűrve... épp eleget tudok ezekről anélkül is, hogy percenként az orrom alá dörgölné őket valaki.

Volt, hogy megkaptam, hogy a homokba dugom a fejem, de nem... újságíróként eleve nem tehetem ezt meg, hiszen tudnom kell róla, hogy mi zajlik körülöttem, hogy írni tudjak róla. Viszont a Facebookot én is, ahogy a legtöbben az agyam rágóztatására használom tévé helyett. Ott kapcsolódok ki munka közben, és nem akarom, hogy nyomasztó gondolatokat ültessenek el az agyamba a rossz hangulatú posztok.

Legszívesebben a Csajokamotoron.hu-n is csak jó híreket írnék, csak olyasmit osztanék meg, ami mások épülésére szolgál, ami szórakoztat, feltölt, tanít. Épp ezért harcol bennem az újságíró, a cégvezető és az ember olyankor, amikor egy ilyen borzasztó balesetről kell írni.

Az esetek nagy részében sikerül ezt megúsznom. Inkább nem hajszolom a kattintásokat, mint más motoros hírportálok, és nem írok minden egyes halálos balesetről olyan címmel amire az is rákattint, aki nem is motoros. Valószínűleg üzleti szempontból ez helytelen, hiszen a kattintásokból van a pénz, azokon az oldalakon vannak hirdetők, ahol sok az olvasó... még ha az olvasók nem is motorosok, nem is a motoros cikkeket olvassák csak katasztrófa-turistáskodnak.

Zsuzsi motoros nő volt. Muszáj volt beszélni róla, mert a motoros nők közössége elvesztett egy tagot. Engem is sokkal jobban megráz az ő halála, pedig nem ismertem személyesen, mint bármelyik másik, számomra ismeretlen motoros halála, pedig őértük ugyanúgy kár, köztük is sok olyan van, aki értelmetlenül, önhibáján kívül motorozott a túlvilágra.

96424-1565093859-098c73beb5c6b4db546c3c553bea99c5.jpg

És akkor ránézek a statisztikára, és azt látom, hogy egy ilyen hír megint felkavarta az állóvizet, megint egy csomó olvasót generált, és azon gondolkodom, hogy milyen világban élünk, hogy az emberek csak a rossz hírekre, a gyűlölködésre, a szenvedésre és a gyászra kíváncsiak.
  • Like
Reactions: 2 emberek

Hozzászólások

Sajnos igazad van, csak a rossz hír az igazi hír:(, pedig annyi sok szép dolog van ebben a világban amit fel lehetne fedezni.....akár kis hazánkon belül is.
 
Azért (is) szeretem ezt az oldalt, mert pozitív a hangvétele, nemcsak motorokról meg motorozásról, hanem mindenféle hétköznapi dologról is lehet itt értekezni, normálisan, hétköznapi módon. Sajnos a tragédiák is a hétköznapok részei. Engem anno egy számomra ismeretlen komáromi motoros halála kavart föl. Nem részletezem, a tanóráimon minden évben elmondom a baleset mikéntjét. Jumbiét is, aki szerencsére megúszta. Egyet tehetünk. Igyekszünk azon, hogy ne miattunk erősödjön ez a sajnálatos tendencia.

Vigyázzunk magunkra, egymásra! Balesetmenteset mindenkinek!:csam:
 
Én nem is hallottam erről a balesetről. Legutolsónak az van meg, amikor valaki egykerekezve előzött kocsisort és egy táblán fejeződött be a mutatvány. Akkor azt gondoltam, sajnos magának kereste a bajt, kár volt.

Hasonló jutott eszembe vasárnap délután is. A fürdőtől elindultunk haza, a parkolóban pont akkor öltözött be egy pár bőrbe. Számítottam rá, hogy beérnek, figyeltem is a tükröt, hogy alkalomadtán elengedjem őket. Aztán amikor megláttam őket, elgondolkoztam, hogy lehet egy szürke motorral, sötét ruhában világítás nélkül közlekedni? Figyeltem milyen tökéletesen egybeolvad a motoros és az aszfalt. Egy felületes körülnézés elég és simán kikanyarodnak elé. Gondoltam jelzek valahogy, de csak engem néznek hülyének, ha idexelgetek, vagy hasonló. Hagytam, hogy előzzenek és szurkoltam, hogy épségben hazajussanak.

Az ablakunk egy jobbkezes kereszteződésre néz, nézem sok motoros simán elhussan egyenesen. Vajon, ha valaki motorosként nem ismeri a KRESZ-t az mire számít?

Én szoktam nézni a neten a balesetes videókat. Nem kerülök más állapotba tőle, nem lesz jobb kedvem se, de, ha kicsit is tanulok belőlük, már megérte.
 
Én is szűröm az idővonalam, és tiltom azokat az ismerősöket, akik feszt ilyeneket osztanak. Pontosan az általad leírtak, politika, állatkínzás illetve még a beteg gyerekek (tudom szar alak vagyok, de annyi gyűjtés, meg annyi kunyerálás van, tuti nem igaz minden). A választások idején sok "ismerősöm" szokta a kukában végezni, mert 0-24-ben tolják a hülyeségeket. Igen, én vállalom, hogy strucc vagyok. De az én lelki békámnak így jó :)

A mai hír, amit olvastam, hogy egy kisgyerek nekitolta az üres babakocsit egy csávónak, aki azt beledobta a szökőkútba és kiosztotta a szüleit. Megérett az emberiség a pusztulásra.
 
Volt most még durvább, a rádióban hallottam, hogy a Momart tetejéről Párizsban egy kisgyereket dobott ki egy 17 éves tini... A túlnépesedésből lesz még baj...
 
@Yamina ja, ezt pont tegnap hallottam. Meg az előbb a férjem kapcsolgatott (lágyéksérvből lábadozik) és mutatták, hogy Németországban egy bevándorló macsétével aprította fel a szomszédját a 11éves lánya szeme láttára.
Na de most ugye pont arról lenne szó, hogy ezekről nem akarunk tudni.

Ráadásul mióta anya vagyok, sokkal jobban megráznak ezek a barmok.
 
Pont az előbb olvastam, hogy az Ed Sheeran koncertre is bezsufoltak a szervezők 60000 embert 2,2 hektárra...és a sok ember a befizetett gondolom nem kevés összegért még nyomorog is.....
 
Én most nem hallottam, pedig régebben még itt a XVI. kerülteben is hajnalig szólt a koncert. Biztos elfordították a színpadot.
Amúgy nekem már akkor tömegnek tűnt, amikor utoljára voltam ott úgy 15 éve... akkor olyan 3-400 ezren voltak egy hét alatt és volt nulladik meg mínusz egyedik nap is, most meg 600.000 ember van 5 nap alatt. Agyon is taposták egymást.
 
West Balkán megvan?:boa:Tényleg fölülír a profit mindent.

Vissza az eredeti témára! Én ugye most legnagyobb óraszámban közlekedési ismereteket tanítok. Mindig fölhívom a figyelmet a veszélyes helyzetek kialakulására, és mindennap közlekedéssel tapasztalva, a veszélyes vezetőkre is. A minap egy kis cigánykodó köcsög a hetvenezres bontószökevényével aszitte, büntifékezéssel meghat. Hatvannal mentem a hatvanas táblánál, automata traffipax előtt, útépítés mellett. A kis buzigyereknek útban voltam. Ilyenkor csak azt remélem, a sors érdemei szerint megbünteti.:mad:

Megtörtént eset. A történetben fiatalabb szakoktató mesélte (most már ő is idős):
"-Ej Józsi bátyám, mennyi hülye van az utakon! - mondja a fiatal szakoktató az idősebbnek, egykori oktatójának.
-Tudom édes fiam, mi tanítottuk őket.":D

Szóval nagyon vigyázzatok magatokra! Sajnos nem sokan vigyáznak ránk...:(

:love::csam:
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
3,785
Hozzászólások
22
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére