Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

7/2019 Fotóblog Zsila Megint lesz mit olvasni!

[photo=medium]90130[/photo]
Egy ilyen csomag érkezett. Alig várom, hogy hozzá kezdjek
  • Like
Reactions: 4 emberek

Hozzászólások

De jó neked, hogy ilyenekre van időd. Én már annak is örülök, ha a babázás után néha egy-egy szakmai könyvre jut már időm, de általában mire arra lenne, már csak filmet nézni van agyam. Most az utóbbi pár napban már arra sem. :D
 
Érdekes ez a dolog. Van-e időnk a művészetre címmel. Van nálunk a helyi lap szombati mellékleteként egy "Előretolt helyőrség" c. melléklet, ami a művésztről szól: próza, vers, festészet stb. Ráfogom, hogy nincs időm elolvasni (tényleg nincs). Ugyanakkor múltkor elgondolkoztam, hogy eddig akinek elküldtem a regényemet, novelláimat, verseimet, senki nem mondott még róla véleményt. Ha én se olvasom el másokét (merthogy nincs rá idő), hogy várhatnám el, hogy mások elolvassák az enyémet? Elgondolkodtató!
Vagy az is lehet, hogy az emberek udvariasak, és ha már ennyi munkát beletettem láthatóan, nem vágják a pofámba, hogy figyeljmár, tisztellek, de ez egy rakás szar.:boa:
 
hát nekem is leginkább akkor van időm olvasni, amikor munkába és hazafelé metrózok (nagyváros előnyei), hogy ne a nagyvárosiak unott képét nézzem, mert azért aki ismeri, tudja, hogy elég lehangoló (nagyváros hátrányai). de valójában ezeken kívül is még tornyokban állnak otthon az olvasatlan könyvek, de akkor is, muszáj volt megrendelni :)

NaNa, én is esténként sokszor a filmet szoktam választani, vagy sorozatot, de rájöttem, hogy bármennyire is fáradt vagyok, nem olyan pihentető mint a könyv. valahogy pörgeti az agyamat. lefekszem, hogy megnézek egy részt, vagy bele nézek egy filmbe, és biztosan közben bealszom, és azon veszem észre magam, hogy 2 óra múlva is még azt bámulom. de ha elalvás előtt elkezdek olvasni, 2 sor után bealszok, és kiesik a könyv a kezemből :D kikapcsol az agyam, és kész :D

Vidék, micsoda művész vagy te, regény, novella, vers. nem semmi. lehet kezdeni kellene egy Vers-blogot is, úgy mint a fotóblog, heti megjelenéssel :D
 
A Csipkerózsikákat én is most olvasom:) 3 másik könyvvel párhuzamban.
Elsősorban én is a BKV-n szoktam olvasni (jó időben jelentősen csökken az olvasottságom is), másodsorban itthon, reggeli-ebéd közben. Harmadsorban akkor, ha összeveszek a zEmberrel, és nem állunk szóba egymással egy-két órácskán át: ilyenkor olyan jó csend van itthon;)
 
Zsila:elpirul2:kösz a bókot:elpirul2:bár a legtöbb az érdekes vers, egy pszichiátriai tanulmányt legalábbis megér:beee:a novelláimban pedig ritka, ha nem nyírom ki a főszereplőket:eek:na jó, a nagyregényben (terjedelemre) ott csak az egyik főszereplő hal meg (John Cassius), de ez szükséges ahhoz, hogy szélhámosból hős legyen belőle a végére. Persze időközben is sokan meghalnak, de a kötelezően rózsaszín Hollywood-i minta szerint a fő-fő szereplők megmaradnak (Janeway admirális és a Voyager legénysége, Picard kapitány és legénysége, az Enterprise-A stb.) Ha szeretnéd, óriáslevélben (a mellékelt képek miatt) el tudom küldeni.

Nekem is vannak kedvenc olvasmányaim: Poul Anderson: Az Idő Folyosói; Ordasok közt (szovjet kémregény, a szerzőre nem emlékszem, de lebilincselő olvasmány), és egy kortárs: James Redfield: A Mennyei Prófécia és A Tizedik Felismerés. Most hajtok Kurt Rieder-től a III. Birodalom repülőgépei, A II. Világháború repülőgépei és A III. Birodalom páncélosai c. könyvekre. A repülés rövid története és a II. Világháború páncélosai már megvannak. OK, le kell róla bontani a mázt, de könnyed olvasmányok. Ezeken kívül szívesen olvasok motorokról, történelemről, őslénytanról, autókról, és persze falok mindenféle sci-fit;)
 
Vidék: pszichiátriai tanulmány, és kinyírod a főszereplőket?! hát GOT rajongó is vagyok, szóval ehhez már hozzászoktam :D
bevallom nem ismerem azokat a könyveket, amiket felsoroltál, néhány éve vetettem magam bele a sci-fi és fantasy könyvekbe úgy jobban, de utánanézek, szeretek úgy olvasni könyveket, hogy valaki ajánlja :)
 
Fantasy filmek között sztem a Gyűrűk Ura megűberelhetetlen
állítólag jobb, mint a könyv
játszottam párszor MAGUS szerepjátékot is:ok:
 
azért az erős, hogy a film jobb, mint a könyv. de a sok fanyalgóval ellentétben azt aláírom, hogy nagyon jó lett.
asimov az, aki megkerülhetetlen. lem viszont nagyon nehezen olvasható sokszor, nála a scifi csak eszköz a filozofálgatáshoz :)

filmben hosszú ideje nem volt igazán jó scifi. a marsi jó lehetett volna, a könyv legalábbis az volt, de a filmet elvitte hollywood meg a rövid játékidő :) ezt minisorozatban kellett volna megcsinálni.
viszont ami igazán jól sikerült, az a the expanse sorozat [magyarul a térség címen jött ki]. filmsorozatban és könyvben is kiváló, alig várom a negyedik évadot. csak még nem végeztek a forgatással :)
 
Az az igazság, hogy a Gyűrűk Urával kapcsolatban nem a saját tapasztalataimra hagyatkoztam, mert a könyvet nem sikerült még elolvasnom:elpirul2:a film nagyon tetszik. Egykori MAGUSozóként az a jelenet sztem az egyik legdurvább, amikor Aarven és Frodó menekülnek a lidércek elől, és a folyóhoz érnek. "Félszerzet, tünde, adjátok fel!" "Ha akarod őt, gyere és vedd el!" Na az a varázslat az a húbammeg kategória! Na ott a hangeffektek is besegítenek, de ott az összes hőmérséklet meg hangyahadseregek föl-alá ezerszer megjárják a hátamat, aaaaaznagggyyondurva
 
Én nem értem a szerepjátékozást sem, és a Gyűrűk Urát sem. A könyvet negyven oldalig bírtam, filmet nem láttam egyet sem.
(Mondjuk így voltam a Star Warssal is, aztán most Lőrinccel meg kellett néznem az első ettőt, mert tudni akartam, hogy ekkora gyerek nézheti-e.)
 
Nem lehet mindenkinek ugyanaz az ízlése. Most képzeld el, ha mindenki azt szeretné, mint én, csak metálzene lenne és más se futkosna az utakon, csak Czetka;):D:D:D

legyintős smiley helyett:heureka:
 
én a Gyűrűk urát elkezdtem olvasni, de az első kötet felénél letettem. annyira untam, hogy nem tudtam odafigyelni az olvasásra. csak elvetemült rajongóknak való, szerintem.
a filmek nekem is tetszettek, de olyan egyszer-nézős. egyszer megnéztem, és ha véletlenül megy a tv-ben, átkapcsolok. nincs negatív érzés, csak már nem érdekel ismét megnézni...
Asimov ott vár a könyves polcon, csak még nem volt időm rá. kiváncsi vagyok, milyen lesz.
storm: köszi a tippet a sorozatra, épp kerestem valami újat :)
 
asimov nagyon high sci-fi. szóval nem úgy, mint amit most hívnak scifinek, ami valójában akció, nyakon öntve valami ostobasággal, vagy csak simán a jövőbe vagy egy űrhajóra helyezve. hanem tényleg, tudományos-fantasztikus. ennek megfelelően jóval lassabb tempóra kell készülni.

a the expanse nem ilyen. ott van akció bőven. mégis scifi. :)
 
storm: azt az írót ismered, hogy Hannu Rajaniemi? finn, angolul ír, de le vannak a könyvei fordítva már magyarra is. érdekelne a véleményed. egy könyvét már megvettem, de még arra sem volt időm elolvasni, de feltételezem, hogy kicsit hasonló mint Asimov, mert az író maga is tudós (fizikus, matematikus), és van akció a könyveiben, de gondolom eléggé tudományos sci-fi a hátteréből ítélve.
 
töredelmesen bevallom, az utolsó évem annyira káosz volt, hogy mindentől teljesen eltávolodtam [kivéve az expanse :)]. úgyhogy fogalmam sincs, ki ez. de utána fogok nézni, köszönöm. aztán majd véleményezem :)
konyvben biztos, hogy rengeteg olyasmi van, ami érdemes említésre legalább. bármikor vevő vagyok az ilyen nevekre. :)
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
Zsila
Olvasás
1,076
Hozzászólások
36
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Zsila további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére