Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Meg nem értett művészek

Valahogy minden évben belefutok ebbe az Ady évfordulóba... :confused:
Mondjuk az egész osztályt megnyomorította Vali néni az Ady imádatával, fél évünk ráment a 4 évből amit középiskolában tanultunk magyarból, esküszöm már hányingerem volt ha elővette a témát. Vali nénit egyetlen egy témával lehetett lepattintani Adyról, az a színházjegyekkel való seftelés volt. Ugyanis Vali néni drága színházjegyeket árult, és még egész jó helyekre is ráadásul, szóval ezzel el lehetett kummantani akár még egy dogát is, szóval amíg tartott az osztály zsebpénze, addig meg tudtuk vásárolni a nyugalmat nála.

Szóval van egy grafikusművész távoli ismerősöm, előszedte a facsén az Adyt, én meg ostoba állat, oda mertem írni, hogy mennyire utálom a nyomi drogos-szifiliszes világfájót és mennyire nem értettem 14-15 évesen a költészetét. Ma már értem, de akkor se szeretem.
No, a vége az lett, hogy rámugrottak a korabeli "művésztársak", és bizony fekete bárány lettem, aki félművelt, ostoba, és egyéb más dolgok, mert nem értem meg a fájást. Mondtam értem én, csak nem szeretem. Meg azt se amikor kötelezővé teszik, hogy szeressem. Engem nem zavar ha valaki szereti, csak nekem ne kelljen. Erre még jobban meg akartak téríteni.

No, a vége az lett, hogy én vagyok valójában a defektes, aki úgy küzd meg a problémákkal, hogy kizárja a valóságot... Persze, hiszen megválaszthatom, hogy mire fókuszálok, a világfájásra, vagy valami jobbra.
Franc akarja tépkedni a sebeit, és hazudik az, aki nem a saját szűrőjén át nézi a világot.

Szóval megint fekete bárány lettem, a "művésztársadalom" kitaszítottja, aki utálja Adyt, mert defektes. Na mindegy, úgysem ők adják a megélhetést. Akkora művészek, hogy még az arcuk helyén is szopóállarcra emlékeztető fotó van, meg hasonlók...

Meg egyáltalán van olyan aki nem defektes?

:D
  • Like
Reactions: 5 emberek

Hozzászólások

Nekem is vannak verseim, mint azt talán olvastad;)Utólag is bocsánatodat kérem a hangvételért, Isten bizony nem vagyok Ady-rajongó, én József Attilát szeretem:D(lefordítom aki nem emlékszik: mégelvontabb, mégdepisebb:D)

Egyébként tényleg komolyan elgondolkoztam úgy két hete ezen a miazértelmeaművészetnek dolgon. Legtöbb esetben egy önmagáért való VALAMI. Az embernek hiányzik valaki vagy valami, ami meghallgatja, megérti, ezért jól kiadja magából, amiről úgy hiszi, hogy az Ő. Aztán van ám, amikor a saját műveit se szereti az ember viszontlátni:p
 
@Vidék épp ezt akartam írni, vagy valami hasonlót, hogy a művészet igazából az, amikor valaki az élete fájdalmát kiírja, kialkotja magából, hogy ne bolonduljon meg. Persze van, aki már megbolondul, mire idáig eljut, ebből még elvontabb művek születnek, amiket a sznobok istenítenek.
A boldogságról szóló művek érdekes módon sosem olyan híresek, mint azok, amik a szenvedésről szólnak... ez vajon miért van?
 
Szerintem azért, mert az emberi természet olyan (tisztelet a kivételnek), hogy a boldogságra irigy, a depivel meg együtt tud érezni. Meg amikor az embernek rendben vannak a dolgai, szerelmes, fizetésemelést kap, stb. akkor elmegy a barátaival ünnepelni, amikor meg otthon ül egyedül magányosan, depizve, akkor verset olvas.

De csak tippelek:D Tonnányi könyvet olvastam életemben, de vajmi kevés volt köztük a verseskötet, egyszerűen nincs hozzá türelmem, bár tudom, hogy ettől kevesebb vagyok. Talán majd öreg néni koromban, amíg lelassulok:)
(Kivétel Fodor Ákos és Romhányi, őket bármikor, bárhol:D)
 
@Vidék én is inkább József Attila rajongó vagyok/voltam. Bár ritkán veszem már kezembe a verseskötete, inkább tinidzserként hatott rá a Világ összes fájdalmával.
 
Még egy József Attilás megjegyzés: Nővérem szavalóversenyekre járt/jár, és ahogy ő szavalja ..... mindig tudtam bőgni.
 
Hadd írjam ide az egyiket. Rám nagyon jellemző. Elmúlott Karácsony, úgyhogy nem leszek már ünneprontó;)

Fenyő

Ünnepel az egyház s világ:
árulják a karácsonyfát.
Ez is ünnep, mint a többi,
a látszatra kell csak adni,
temérdek hús, kivágott fa,
vágott virág ajándékba,
könnyen adjuk más lény éltét
áldozatul, s nem magunkét
hazugságok, ál-mosolyok
ünnepelnek a gyilkosok
 
"Születésnapomra" c. versével én is lettem megyei harmadik. Egyszer meg sikerült úgy fölolvasnom szöveggyűjteményből vonaton Arany János Walesi Bárdok-ját, hogy az addig nagyszájú kis pukkancs apróra húzódva kuporgott a sarokban a végére, és közölte, hogy rosszat fog álmodni:DMindigis műszaki érdeklődésű voltam, de szerettem az irodalmat. Prózában is volt sikerem: egyik magyarórán Móricz Zsigmond Hét krajcár-ját olvashattam föl végig, és meg lettem dicsérve, az addig fegyelmezetlen osztálytársaim meg csöndben hallgattak végig. Ez is belejátszott talán, hogy tanár lettem. Igaz, műszaki... de a csajok szeretik, ha este mesét olvasok nekik. A legjobb közönség;)
 
Az emberi természetetben felfedeztem egy összefüggést. Amelyikkel ordítani kell, az rendszerint ostoba, amelyik ért a csöndes szóból is, az már értelmesebb, képes odafigyelni is...
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
Yamina
Olvasás
726
Hozzászólások
24
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Yamina további bejegyzései

  • Kukimágnes
    Tegnap elmentem a robesszal 160 km-re a kaptárgyárba lépkeret lécekért...
  • Változó korszakok
    Nehéz döntésre jutottam. Megvettem a Lóóóra a gumikat, aztán mondták...
  • Tagama
    Elment tavasszal. Nem tudtam elmenni a temetésére. Most sikerült...
  • A legnagyobb harcos elment...
    Azt hittem acélból van és sosem hal meg. A profilképén jó ideig egy kis...
  • Kegyelmi állapot
    Mostanában nem írtam blogot. Mert minek... Elfoglalat a kert, az...

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére