Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

38/2018 Hajrá autómentes nap!

Pénteken autómentes nap volt. Igazából szombaton, szeptember 22-én van, de szerintem az ovisokon meg az iskolásokon kívül senki mást nem érdekel... ha utazni kell - és szombaton miért ne kellene - hát mindenki autóval utazik. Vagy motorral.

92777-1537786047-2b3e5c7f07df9940d54003d1663d14c5.jpg

Nálunk ez úgy volt, hogy a kisfiam (majdnem 6) közölte, hogy pénteken autómentes nap van (Európai Autómentes nap, a 17. Európai Mobilitási Hét keretein belül), tehát nem mehetünk kocsival az oviba, sőt robogóval sem, sőőőőt még biciklit is kell vinni. És mivel az ovi légvonalban 2 km, a legkézenfekvőbbnek az tűnt, hogy akkor bringára pattanunk, és elbringázunk.

Tök jó volt amúgy, egész ügyesen vették mindketten az akadályt, bár a kislányom (4) már az út negyedétől sípolt, hogy neki fáj a lába és ő nem is akart biciklivel menni, de aztán meglátta a bringaparkban a fákat, és eszébe jutott, hogy ott látott valamikor egy mókust, és onnantól végig énekelte, hogy "Mókuska, mókuska, felmászott egy fára...". Cuki. :D

Nekem persze onnan még haza is kellett bringáznom, ami így 1 óra volt összesen, kb. 5 km. Nem olyan nagy táv, de itt felénk egészen nagy dombok vannak, ha valaki nem kerékpározik rendszeresen, az sajnos csak tolva jut fel... mármint én.

Úgy volt, hogy délután is bicajjal jövünk haza, de sajnos erre már nem került sor, mert délutánra belázasodtam, még kocsival is alig bírtam elmenni értük, és sajnos ezután az egész hétvégi programot sztornóznom kellett, mert helyette lázasan feküdtem az ágyban.

Mostanra már jobban vagyok, szóval újra itt.

Óvakodjatok az ovis vírusoktól, mert amitől a gyerekeknek csak folyik egy kicsit az orra, az a szülőket napokra ágynak dönti!
  • Like
Reactions: 4 emberek

Hozzászólások

Én is a környezetvédelem híve vagyok, de sajnos képtelenség tömegközlekedéssel megoldani a dolgainkat (nem is beszélve arról, hogy ezzel a kisautóval sokkal olcsóbb is). Kaposfőn lakunk, asszony Kaposváron dolgozik, k.va kora hajnalban kéne kelnie, hogy busszal be tudjon érni, későn is érne haza, a buszmegállók messze vannak. A gyerekek Kaposfüredre járnak (nagyobbik iskolába, kisebbik oviba), én meg Toponáron dolgozok. Tömegközlekedéssel egyszerűen nem oldható meg, hogy mindenki mindenhova odaérjen időben.
 
Nálunk detto. Ha ezt a 2,5 km-t tömegközlekedéssel akarnám megtenni, szerintem 3/4 óra lenne, legalább 2x át kell szállni.
Szóval marad a kocsi, a motor vagy a bicikli. De még gyalog is odaérnénk fél óra alatt.
 
Egyrészt, másrészt meg otthon tele a kocsi (4 személyes gyárilag, a két gyerekkel meg asszonnyal meg is telik), Kaposvár az első megálló (14 km), aztán Kaposfüred (+4 km), aztán Toponár (az már egyedül, 3 km, na erre lenne igazán jó a kis vas, ha lenne hol tárolni éjszakára és szabadnapokra). Gyakran kell beszerezni a sulink gondnoka helyett a suliba, vagy magunknak otthonra dolgokat, ami sok esetben nehéz vagy terjedelmes. De egyébként ha a sulinak valami kisebb vacakért kell beugorni a városba Toponárról, eredetileg azért terveztem ezt a segédmotor-choppert, hogy legyen erre ott egy "szolgálati jármű", amivel ezt olcsón, gyorsan meg lehet oldani, vagy nyáron el lehet menni gyakorlatot ellenőrizni, vagy falból otthon azt mondani, hogy kell menni, és jól kimotorozni magamat titokban:Dremélem, következő szezonra kész lesz, legalább valamelyik, ehhez persze kellene egy hely:eek:
 
A hídon akkor kell átmenni, amikor odaértünk.
Csak szép sorban: először legyen meg a motor. Utána ráérsz aggódni a többin. Így csak előre gyártod magadnak az akadályokat... kifogásokat... lejátszod a fejedben a legrosszabb verziót és bele sem kezdesz. :mad:
 
Namost. A motort azért nem tudom folytatni, mert nincs hol. Erre kell a hely. A többit már tudom intézni. Nem a kifogásokat keresem, de annyira mástól függ MINDEN, hogy ha egyszer nem jön valami úgy össze, akkor borult az egész, vagy legalábbis szünetel. Most azt csinálom, amit a teljes gép jelenléte nélkül lehet, azt is itt a szertárban, titokban, megnelássák, az állásomat veszélyeztetve.:heureka:
 
Nincs abban a szertárban semmi, jól látható, hogy azok a motoralkatrésznek tűnő tárgyak a kémiaszertár cuccai, a kerekek, csapágyak, tengelyek meg a fizikaóra kellékei... Valahogy be kell mutatni a kölköknek a robbanómotort is, arra meg például egy kis motorblokk pont tökéletes... :D :D :D
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
1,137
Hozzászólások
18
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére