Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Diktatúra, az van-e?

Olvastam egy tökjó kifejezést: liberálfasiszták. Annyira ambivalens a két szó együtt, de tökjól kifejezi az általam véleménynáciként megjelölt életformát, amelyik habzó pofával üvölti hogy diktatúra van és korlátozzák alkotmányos jogait (mint például a szólásszabadság ugye?), és mindenki hülye aki nem úgy csinálja az életét ahogy ő jónak találja. Mi lenne-ez ha nem a megtestesült demokrácia, hogy az ő akarata érvényesül? Nyilvánvaló, hogy csak egyféle igazság létezhet... ami kizárólag az övé. De hogy 40 éve egy fél rosszul megfogalmazott mondatáért hónapokig verték volna a sitten, és hogy a diktatúra ma nem egyenlő azzal, hogy el kell fogadni mások véleményét, az meg sem fordul a fejében.
Nos. Még egy nap, és vége az össznépi intézményesített mocskolódási ámokfutásnak. Vagy nem, mert azoknak a véleménynáciknak akiknek nem sikerült, elmennek kukát borogatni mert felállnak a fotelforradalmár státuszból. Vagy ki tudja, lehet csak írnak egy újabb világfájdalmas posztot a terrorról, ami körbeveszi őket... ez lenne a jobbik eset.

Mi a jó abban, ha minden négy évben újrakezdjük a nulláról?
Miért kell mindig lemenni erre a szintre....?
Új utcanevek, új intézmények, új törvények, új államforma...? Kinek van erre fedezete? Ja, hogy fizesse az állam. Az államot te fizeted, akkor ezekért újra megint zsebbe nyúlsz?

Nemrég olvastam egy cikket egy matematikusról. Valószínűségszámításról írt, és az ő elmélete szerint mindenkinek három szavazatának kéne legyen: egy arra, akit nagyon szeretne, egy második alternatívaként és egy arra, akit meg nagyon nem szeretne. Véleménye szerint így sikerülne eltalálni egy olyan középutas döntést, ami a legtöbb embert boldoggá tenné. A nagyon szélsőséges indulatok kioltanák egymást, és mindenkinek lenne egy javaslata alternatívára. Tehát, magát a kompromisszumra való hajlamot törvényesítené.
...hol van ez még a tömegkultúrában...?
  • Like
Reactions: 3 emberek

Hozzászólások

Olvastam anno egy tök jó meghatározást. Igazából a baloldal nem egyenlő a liberálisokkal és a jobboldal a diktatórikusokkal. (Ld. Harmadik Birodalom kontra Szovjetunió: tök mindegy, egy totalitárius személykultuszra épülő diktatúrát mivel ideologizálsz meg, az eredmény és a módszerek gyanúsan - és tragikusan - egyformák.) A diktatúrának az ellentéte a liberalizmus (anarchizmus?), a jobboldalnak meg a baloldal. A jobboldal a nemzetállamot és a nemzeti értékek őrzését tűzi zászlajára, a baloldal meg a Teréz anyás segítsünkmindenkinegyenlővékelltenniazembereketlegalábbatörvényelőttet. Legalábbis ez a klasszikus felállás (mindegyik nézetben lehetnek jó dolgok). A progi, ami ehhez kapcsolódott, föltett kb. 25-30 kérdést, és ez alapján elhelyezett egy koordináta-rendszerben, amiben a vízszintes tengelyen a jobboldali-baloldali elhelyezkedést, a függőlegesen meg a diktatúrahívő-liberális elhelyezkedést jelenítette meg. Tök jó volt.
Persze az ember véleménye, elhelyezkedése az aktuálpolitikai helyzettől is függ. Csak lenne egyszer béke végre!:p
Érdekes, aki hozzáfér, olvassa el, én egy nagyon régi (talán 1992-es) Galaktikában találtam rá a novellára: Isaac Ashimov: Választójog. Érdemes elolvasni!:ok:
 
Egyébként, a rendszerváltás előtti időkben még éltem egy keveset, és a szüleim, nagyszüleim is meséltek róla. A jó meg a rossz dolgokról is, szóval az akkori világról. Érdekes, hogy az emberek nagy része gyanúsan ugyanúgy viselkedik. A talpnyalók, akik a hatalom és ezzel a pofátlan lopás közelében szeretnek maradni, és ezért irgalom nélkül lehetetlenné teszik a hatalomnak nem nyalókat. Az örök lázadók, akik nem is tudják, mi ellen lázadnak, ha mindennap be kéne rúgni és csak a lábukat lógatni, az ellen is lázadnának, merthogy szabály. Az összeesküvés-elméletek megrögzött gyártói. A konformisták, akik csöndben nem értenek egyet, de védik azt a keveset, ami megmaradt, és csöndesen asszisztálnak. Ez sosem fog változni. Az talán, hogy a talpnyalók mennyire kapnak szabad kezet. Jelenleg riasztó mértékben csinálnak azt, amit csak akarnak. Ha a diktatúrát így értelmezzük, akkor az van. Ijesztő a dolog személytelensége, számonkérhetetlensége, büntetlensége.:eek:
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
Yamina
Olvasás
707
Hozzászólások
8
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Yamina további bejegyzései

  • Kukimágnes
    Tegnap elmentem a robesszal 160 km-re a kaptárgyárba lépkeret lécekért...
  • Változó korszakok
    Nehéz döntésre jutottam. Megvettem a Lóóóra a gumikat, aztán mondták...
  • Tagama
    Elment tavasszal. Nem tudtam elmenni a temetésére. Most sikerült...
  • A legnagyobb harcos elment...
    Azt hittem acélból van és sosem hal meg. A profilképén jó ideig egy kis...
  • Kegyelmi állapot
    Mostanában nem írtam blogot. Mert minek... Elfoglalat a kert, az...

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére