Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Segítség!!

Üdv szevatok! A segítségeteket szeretném kérni. Tudjátok, csóró vagyok meg titokban kell intéznem a motoros dolgaim legnagyobb részét, nos, nemrég kaptam ingyé egy eléggé leromlott öreg Kiskőrösi bukót. Piroskához, a készülő Babetta chopperhez nagyon kiváló lenne. Az újrabélelés nem gond, meg az új simléder se (nem az elsőt csinálom), de azon töröm a fejem, hogy nem lefesteni kéne, mert az túl sérülékeny, hanem lefóliáztatni (volt egyszer egy anyagában színezett bukóm, de jó is volt Istenem, de sértődöttségemben azt is eladtam). Nincs véletlenül olyan ismerősötök, aki sisakot is bevállal, és nem kell nagy összegű hitelt fölvenni hozzá? Egy pécsi címet már megkérdeztem, ott nem vállalják. Segítségeteket előre is nagyon köszönöm! Üdv szeva: Vidék:ciao:

Hozzászólások

Kiskőrösi bukó....baszki, az minimum 30 éves ha nem negyven. Neked adjam az egyik megunt bukómat? Szerintem az még mindig biztonságosabb lesz, mert legalább zárt és a műanyagot nem zabálta szarrá 40 év UV sugárzása...
 
Utoljára módosítva:
VTN fóliázást keress, szerintem van sok felé az országban. Az olyan, hogy vízen van a minta és belemártják, amit bevonnak vele. Elvileg tartós.
 
A sima fólia nem nagyon megy rá a bukóra, a VTN talán. A VTNről nem tudom mennyire tartós, de a fújós fólia tuti, hogy nem nagyon bírja a kiképzést, nehezen tudom elképzelni, hogy a VTN jobb lenne. De amúgy Minával értek egyet: a fejed épsége fontosabb, mint a szépsége, ne dugd bele ezer éves bukókba.
 
Köszönöm szépen lányok-asszonyok, mindjárt megnézem! Valahogy úgy csinálják, hogy fölmelegítik a fóliát is meg azt is, amire kerül, így formázzák rá. A fóliának az lenne a lényege, hogy az elöregedett réteget olyan újjal fedjük, ami baj esetén nem engedi szétesni a 30 éves héjat. Tehát én telibe akarom az egészet, a teljes felületet, egyszínűre, sima minta nekem is menne.
Nagyon szépen köszönöm a felajánlást Mina, de az én fejem akkora, mint egy marhaitató vödör, nem hiszem, hogy beleférnék... és a mérete még hagyján, a tartalommal van a legnagyobb gond. 40-nél csak nem lesz akkora zakó. Egyébként meg ha menni kell akkor menni kell, ne aggódjatok, annyira nem kár értem!;):love:
 
Vidék igen, úgy csinálják, hogy a fóliát felmelegítik, húzzák-vonják. Én is fóliáztam a DRZ néhány idomát, bizonyos mértékű hajlítást kibír, de teljesen gömb felületre szerintem nem lehet felrakni. Azt pedig erősen kétlem, hogy bármit is összetartana, nem arra való. Szakad, lehorzsolódik, stb.
 
Ja, és negyvennel is baromira fájhat az aszfalt, ha pont odacsapod a fejed. Szerintem így is parádésan meg lehet halni.
A dédnagyapám például a régi, szép, bukó-előtti korban halt meg motorosbalesetben, valamivel több mint 50 évvel ezelőtt, szerintem ő sem 200al száguldozott a Hayabusáján.
 
Pont azt akartam írni, hogy honnan tudja, hogy te nem vagy nagyfejű, ha még a méretet sem kérdezi meg. :D
 
Nagyon szépen köszönöm, nagyon aranyosak vagytok, hogy aggódtok, jólesik!:love:
A fej körméretem ha jól emlékszem 58-as (mondom hogy vödör méret;)), amit kaptam bukót jó méret, csak a bélése van oda egy kicsit, és a héjon pár apró helyet kellett gittelni, nem vészes. Tapasztaltam már, milyen egy eredetileg anyagában színezett bukót festeni, hát minden volt csak tartós nem, ezért kerestem más megoldást. A kiskőrösi ugye gyárilag festett, tehát jobban megáll rajta a festék, mint egy anyagában színezett bukón, ez nem lenne gond. Az a gond, hogy a normál akril festék túl keményre szárad ahhoz, hogy a bukó kisebb deformációit le tudja kezelni, és biztos megrepedezne rajta a sima akrilfesték.
Tegnap este támadt egy 5letem. Van kárpitos ismerős, és én régről emlékszem, hogy van olyan fajta fekete műbőr, ami mindegyik irányban jelentősen nyújtható (a normál műbőr csak egy irányban). A műbőrnek pont olyan selyemfénye van, ami nekem legjobban tetszik. Egy kérdést mindenesetre megér. Ha nagyon nem lesz más, olyan festéket kevertetek, amilyennel lökhárítókat szoktak fényezni, van benne lágyító vegyszer, nem keményedik ki annyira, valamennyire rugalmas marad, és ezért talán tartós is. Nem akarok és nem is tudok rá vagyonokat költeni. A fóliázásra azért gondoltam eredetileg, részint tartósság, részint egy komplett autó lefestése drágább, mint a lefóliázása.
Amit írtál címet NaNa, azt írták vissza, hogy akkora macera, hogy az ára egy kiskategóriás új bukóéval egyezik, úgyhogy felejtős... Köszönöm szépen a segítséget, írok a fejleményekről, ha lesz!:love:
 
Nagyon szépen köszönöm, hogy megnézted, aranyos vagy! És jólesik, hogy féltesz:love:Mondtam, hogy akkora a fejem, mint a marhaitató vödör:DEgyébként megkérdeztem egy srácot, festékboltos, 4 rugóért 2K-s lágyítós festéket tölt nekem spray-be 4 rugóért alle cuzammen, úgyhogy nem is keresek tovább, becsiszolom vizes 600-asba, és lefújom. Hazahoztam a kiemelt ütéselnyelő hungarocellt, úgyhogy van minta a béléshez, van szaniter ragasztóm, ami nem bántja a műanyagokat és rugalmas marad, azzal lesz ragasztva. Anyu már adott bélés anyagot, jövő héten kész is lehet a cucc. Ideje, jön a szezon! Csak Piroska lenne végre kész:p
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
Vidék
Olvasás
1,063
Hozzászólások
30
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Vidék további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére