Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Baszódjatok meg kedves mocisok!

Motoros fórumokon állandó téma, hogy a motorosok intenek-e egymásnak, ki kinek int, meg hasonlók. Legtöbbször azok hozzák fel ezt a témát, akiknek még friss ez az élmény, akik kezdők a motorozásban, hogy nekik bezzeg nem intettek vissza. És ráadásul minden ilyen beszélgetésnek a vége az, hogy a harleysok meg rohadjanak meg, mert sosem intenek.

88645-1500384361-dbb7c52e94f8e2d5506e6af66829e133.jpg

Szerintem nagyon szép, nemzetközi szokás, hogy a motorosok intenek egymásnak. Bevallom, én mindig, mindenkinek intek. Na jó, a pecabotos simsonos bácsinak nem, de egyébként ha épp nem kuplungolok, vagy kapaszkodok erősen a kormányba valamiért, akkor igen. Ha tele mind a két kezem, akkor bólintok. (Lóbálni ritkán szoktam, mert akkor leérne a lábam a motorról.)

Sőt, azt is be kell valljam, hogy legtöbbször előre intek. Ahogy általában köszönni is előre szoktam. Annak ellenére, hogy a férjem - aki egyébként rendkívül udvarias ezen a téren, és úgy 15 éve el is neveztem köszönőbolondnak, mert itt, ahol lakunk, a vadidegeneknek is köszön, mondván, hogy a földink ő is, azok meg csak néznek rá bambán - időnként rám szól, hogy nem kell mindenkinek előre köszönnöm. Én vagyok a nő, köszönjön előre a paraszt.

De sajnos nehéz leküzdeni az udvariasságom. Tinikoromban elolvastam a "Tudni illik, hogy mi illik" című könyvet, és beleégett a retinámba, meg minden érzékszervembe. A férfiaktól elvárom, hogy előre engedjenek, amikor kell, köszönjenek, amikor kell, és szép sorban lekerültek a legalsó fiókba azok a motorosok, akik a motoros találkozón csak a pasiknak köszönnek, a nőkön meg csak átnéznek, hiába ott áll minden csaj a pasija, férje mellett, meg azok is mentek szépen legalulra, akiket ha meghívtunk egy kerti partira nem hoztak semmit, csak néhány havert még (akiket mi nem hogy nem hívtunk, de nem is ismertünk), akik kizabálják a hűtőnket, majd soha többé nem látjuk őket. Szerencsére.

Szóval, ha maradunk a köszönésnél, akkor - ha jól emlékszem - úgy illendő, hogy a fiatalok előre köszönnek az idősebbeknek, a férfiak előre köszönnek a nőknek (itt a kor nem számít, minden esetben így van), és a rangban lejjebb lévők előre köszönnek a magasabb rendűeknek. Az pedig kifejezetten parasztságnak számít, ha valaki nem viszonozza a másik köszönését.

Szóval most, amikor nyár van, mindenki motorozik, és elvileg folyamatosan boldogan kellene integetnie minden motorosnak, akkor arra, hogy (mikor amúgy tök lájtos a forgalom, nem kell az életünkért küzdeni minden pillanatban, csak élvezni a motorozást), kb. húsz szembe jövő motorosból összesen kettő intett (ők előre intettek, úgyhogy semmiképp ne vegyék magukra az írást!), a többiek basztak viszonozni az intésemet, csak annyit tudok mondani, hogy tudjátok, mit? Rohadjatok meg!

Pedig valószínűleg legalább a szembe jövő motorosok felénél idősebb voltam (ez motoron szerencsére nem látszik), nő vagyok, ami szerintem elég jól látszik, és ha hierarchiát akarnék felállítani a motorok között, akkor azt mondanám, hogy mivel a Harley az utak királya, ezért rangban is fölöttük állok (de ezt inkább nem mondom, mert ezzel már végképp kiverném a biztosítékot), tehát mindenkinek előre kellett volna köszönnie, de még az én intésemet sem fogadták.

És akkor most jöhet az a duma, hogy a szezon közepére már annyit integettél, hogy lerohadt a kezed, de szerintem most rosszul vagy megfordulva...
  • Like
Reactions: 2 emberek

Hozzászólások

Úgylátom, nemcsak a kismegszakító, de rögtön az atomerőmű is leolvadt :D:D:D

Én azt vettem észre, a legtöbben visszaintenek. Kivéve a robogósok, azokat már nem fárasztom azzal az agymunkával, hogy minek is intett ez a szembejövő gyökér motoros. :)
 
Z
No, egy klasz robogós sztereotípia újfent...
 
aha. még véletlenül sem lehet tapasztalat, igaz?
akkor átfogalmazom, csak itt, csak most, csak neked: mióta megvan a transalp, egyetlen egy robogós sem intett vissza. ez tény, nem sztereotípia, bár csak én mondom, és hát ki vagyok én.
 
A tesztmotorokkal látom leginkább a köszönési hajlamot. Minél zoralabb technokrata a motor eleje, annál jobban köszönnek a motoros kasztok tagjai. Harley-vel elhaladva jellemzően csak a harley-sok vagy más csopperesek intenek, ne kérdezzétek hogy kinek a pöcse miért mikor hol rövidül amitől elmúlik a köszönhetnék... :D Ezt én se fogom sose tudni megfejteni.
A köszönési hajlam egyébként még függ az időjárástól is (a papírkutya divatmotorosok csak száraz időben kerülnek elő, jellemzően ők se tudják miért az integetés), és a motor elejének méretétől (felfelé nyalunk, lefelé taposuk hajlamosodást látok ebben.) Jah, és minél szarabb az idő motorozáshoz, annál jobban köszönnek azok, akik még motoron vannak :D
 
Érdekes, nekem egész mások a tapasztalataim...
Én mindig intek, vagy bólogatok, általában előre, de van, hogy egyszerre tesszük a másik motorossal... Kisrobogósnak is köszönök, mert tudom, hogy amíg én ültem robin, milyen büszke voltam, ha rám integettek a "nagyok"...:ciao:
Lehet, hogy engem a füleim miatt vesznek jobban észre, de ha lámpánál egymás mellett állok motorossal, szinte biztos, hogy megbámul és megdicséri a motorom..., de volt már olyan is, hogy valaki szabályosan integetett (nem intett), mint a kisgyerekek szoktak és vigyorgott hozzá - feltolt sisakkal... :D
 
Z
Stormi fiú, ez a sztori rém egyszerű.. Bemegyek valahova köszönök, valahol bent vagyok és bejön valaki, köszön, én visszaköszönök. Ez így helyes. Átkonvertálom motorra, valaki rám int, visszaintek és nem azért mert motoron ül vagy robogón, azért mert intett s fogadom. Aki robogón nem köszön neked, az egy lépcsõházban sem fog, meg akkor sem ha egy kibaszott transalpon ül.. Vágod a különbséget? Nem a robogó teszi, hanem az ekeség....
 
vágom. és te vágod, hogy ettől még tényt mondtam, nem véleményt? hogy mi az oka, azt én nem tudom, és nem is próbálom megfejteni.

de itt megy keresztül a balatoni út, napi ötven-száz motorost és robogóst látok. és ez az eredmény.
 
Utoljára módosítva:
Fiúk, ne morogjatok már egymásra... Ez egy örök, parázs vita mindenki részéről, mindenkinek mások a tapasznyalatai, a hozzáállása. Én mindenkinek integetek, Babettáról is integettem, a Simsonról is integetek, persze anno a Czetkákról is, és ha kész lesz Piroska (Babetta chopper), arról is fogok, és általában visszaintenek, idén még nem tapasztaltam mást hála Istennek. Korábbi tapasztalataim vegyesek, volt már műszaki hibás megállásos jó és rossz tapasztalatom is. Én nagyon élvezem az integetést. Sokszor kocsiban is már lendülne a kezem, akkor jut eszembe, hogy mit is vezetek...
Zéé: az ekeségről jut eszembe, képzeld, volt egy diákom Komáromban, mezőgazdasági gépésznek tanult, neve: Eke Tamás!:D:D
A robogókon elég nagy számban ülnek olyanok, akiknek az egész motoros dologról fingjuk nincs. Szerintem lehetünk elnézők velük. Intünk, nem int vissza, na és. Azért jó érzés, amikor megtörténik.
Off: NaNa, én is olvastam azt a könyvet! A fonyódligeti úttörőtáborban az egész altábor rajtam röhögött, hogy mit olvasok, én meg jókat szórakoztam a könyv sztorijain. Emlékszel a nem köszönős mérnök Béla sztorijára? Hm...
 
Nem akarom a harleysokat szidni megint, én tényleg mindenkinek köszönök, ha tehetem, de ők még akkor sem, ha leszállnak a motorról és ott állunk face-to-face. Sőt, Csehországban (úgy látszik, ez nemzetközi bunkóság) konkrétan rólunk beszélgettek, mutogattak a rendszámtáblára, mondogatták, hogy magyarszka, de köszönni már fájt volna.

De hogy mondjak ellenpéldát is: a múltkor voltunk egy tréningen, csupa, pohos 50es pasi volt, én voltam az egyetlen lány. A bácsik olyan szinten nem voltak hajlandóak szóba állni velem*, hogy a drz iránt is Zolinál érdeklődtek.. Egy, csak egy legény volt talpon a vidéken, aki kedves és segítőkész volt, ő spec egy Harley nyergében ült, és emberségben meg tudásban is magasan kenterbe verte a díszes társaságot.

*Ez különösen azért vicces, mert ráadásul majdnem mindnél ügyesebb is voltam, szóval nem olyan "kaptamegymotortmertazolyanmenőőőő" picsának látszottam.. legalábbis szerintem.
 
az utolsó mondat meg is válaszolta, hogy miért nem álltak szóba veled :) nehezen viselik az ilyesmit a meglett urak. de ez csak őket minősíti.
 
Ó, az egó nagyon csúnyán karcolódik ha egy csibe láthatóan több valamiben egy komplett motorosbanda ellenében..... :D
 
storm a nemszóbaállást már akkor megkezdték, amikor még csak az aszfalton sétafikáltunk, konkrétan megkérdeztem, hogy "hol is kell regisztrálni?" és úgy csináltak, mintha süketek lennének. Persze lehet, hogy túl öregek voltak már, és a magasabb hangtartományba eső hangokat valóban nem hallják, így helyénvaló lett volna megkérni Zolit: "Kérdezd meg te, a te hangod mélyebb!"
 
szerintem tudták első pillantásra, hogy bajban lesznek itt. próbálták előre megnyerni a helyzetet. menteni a menthetőt.

tegnap kutyaovin volt egy négy hónapos border collie. a mostani feladat a felnőtt kutyákkal való kommunikáció megfigyelése volt. egy nagy, 52 kilós rottweiler volt a felnőtt jelen esetben. a pálya mellett van egy raklapból készült pad.
a szőrgombóc a gazdájával oda leült, aztán amikor a roti megközelítette és megszaglászta elmorogta a nála tízszer nagyobb felnőttet, majd a fejét bedugta a raklapba oldalról: amit nem látok, az nem is létezik.

na így működhettek ők is. :)
 
Láttátok azt a videót, amikor egy házimacs elkerget egy fekete medvét?
Na off the off! Tényleg lazult ez a dolog, a kilencvenes-kétezres években még tök jó volt. Nem baj, integessünk, beszélgessünk!:csam:
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
6,741
Hozzászólások
36
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére