Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

into the ocean

biztosan én vagyok az újszülött, akinek minden vicc új, de szombaton mintegy véletlenül belecsöppentem a geocaching világába, rögtön négy láda [pontosabban egy single és egy három darabos multipoint] elejtésével.

az egyikhez elvileg nem lett volna szabad motorral felmenni, úgyhogy úgy határoztam - mivel se a magyar, se a .com oldalon nincs ilyen flag - hogy elkezdem kigyűjteni azokat a ládákat, amik motorosként is jól megközelíthetőek - mondjuk nem okoz gondot és nem tilos motorral feljutni úgy, hogy a ládától 100-200 méteren belül le lehessen parkolni.

csinálok ehhez egy GC kategóriát is. nem tudom, ez kereshető-e bárkinek, @NaNa mondj egy jobb megoldást esetleg, hogy a többi poszttól függetlenül ezt minél többen el tudják érni.
vagy legyen egy saját weboldala?

aki esetleg hozzám hasonlóan zacskóban élt eddig, és nem tudja, miről van szó:
a geocaching egy alapvetően természetjárást, kirándulást mintegy észrevétlenül motiváló "játék", kincskeresés. nem tudom, mikor és ki indította, de arról van szó, hogy néhányan fognak egy kis dobozt, vagy bármit [maradjunk egyelőre a hagyományos ládáknál], amibe belefér egy pici füzet, egy toll és pár apróság - valamint a legfontosabb rész, a jelszó - és eldugják egy olyan helyen, ami valamilyen különlegességet hordoz, valamilyen módon extra. aztán a GPS koordinátáit feltöltik a megfelelő oldalra, a publikum pedig indulhat keresgélni. általában igyekeznek komolyan eldugni a ládákat, de azért megtalálható módon - a játék része a keresgélés izgalma. a megtalált ládában levő jelszóval lehet aztán a weboldalakon bejelenteni a találatot.

találatot bejelenteni persze nem kötelező, csak aki egyszer szeretne saját ládát is elrejteni: ehhez ugyanis 75 találatra van szükség.

az alapjáték ennyiből áll. én évekkel ezelőtt olvastam már róla, és nagyjából tudtam is, miről szól, de a szombati legelső ládám mutatta meg, mekkora különbség van elmélet és gyakorlat között :)

pl. sosem tudtam volna meg, hogy a bakonyban egy valamikor ténylegesen forgalomban állt, félig földbe ásott metrókocsi található az út mellett.

vannak még extra finomságai a játéknak, ha valakit ez nem elégít ki:
- léteznek egyéb típusú ládák is, pl. van virtuális, amikor csak a jelszóhordozó felület van elrejtve valahova, nincs valódi láda/doboz/konténer. léteznek mozgó ládák, amiket valamilyen útvonalon akar a ládagazda eljuttatni - tipikusan ilyenek a bicajozáshoz készültek, amik valamilyen biciklis útvonalat népszerűsítenek, ezeket a megtalálók az útvonal mentén szállítják pár km-es lépésekben.
- van aztán egy travelbug nevű kiegészítő is, melyeknek mindegyiknek saját küldetése van - pl. van olyan, amelyik kelet felé meg akarja kerülni a földet. ha valaki ilyet talál, a bejelentés után egy a küldetésnek megfelelő következő ládába kell átvigye.

és hogy ez az egész hogyan kapcsolódik a címhez? hát úgy, hogy csak belegondoltam: magyarországon több, mint 4000 láda található jelenleg.
és az egész világon játszható a játék.


azt hiszem, ezzel a dologgal elleszek a következő néhány évemben. :)
  • Like
Reactions: 2 emberek

Hozzászólások

Szerintem is tök jó buli. Néhányat mi is megkerestünk anno a lizinggyerkőcökkel, aztán kiderült, hogy ez a kincskeresősdi mennyire ósdi (pont miután anyu megtudta), addig meg mennyire állat és menő volt....
 
hagyni kell a kölköket a fenébe és motorozgatni :) nekem nagyon jól jön, hogy célt társíthatok a néha előforduló "na most azonnal muszáj elmennem motorozni" rohamokhoz.
 
A motorozásba mondjuk a motoros túrázáshoz. Vagy ha azt akarod, hogy legyenek alkategóriák is, akkor a Motorozás alatt csinálj egy főkategóriát!
 
pengeéles logikával kikövetkeztettem, hogy te fórumtopicra gondolsz, igaz, @NaNa ?
mert mindenképp blogcimkére vagy kategóriára gondoltam viszont én :)

de végül csináltam neki egy saját blogger blogot, az talán majd több irányból kaphat érdeklődőket - már ha lesz olyan egyáltalán.

a posztjait duplikáljam-e itt, vagy sem, az a kérdés, de addigis: http://gcbiker.blogspot.com
 
Mivel úgy értelmeztem, hogy bárki írhatna hozzá, így fórumtopicra gondoltam, de ha csak teakarsz bele írni, akkor itt is tudsz a saját blogodban kategóriát létrehozni.
Duplikálhatod, de szerintem a blogjaid valamiért le vannak titkosítva,hogy nem nézik őket olyan sokan, mint a többit.
 
hát pedig én biztosan nem titkosítottam semmit sehol :)
a fórummal az a baj, hogy annak a vége úgyis csetelés lesz, aztán csak a lényeg vész el. a moderálással meg úgy vagyok, mint a lufiárus a nyílzáporral.

szóval a fene tudja. jó lenne persze, ha nem csak én csinálnám, de nem látom a jó megoldást.
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
storm
Olvasás
74
Hozzászólások
18
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

storm további bejegyzései

  • MAKOT 3.0
    ...ami a magyar kalandmotorosok országos találkozója hangzatos cím...
  • A Perfect Day
    Van egy hely itthon [pontosabban Itthon], ami nagyon régóta arra vár...
  • Hogy legyen mit mesélni...
    Tavaly, amikor épp azt vártam, hogy kinőjön az új kulcscsontom, fejembe...
  • ...
    ne tartsatok kutyát. soha eszetekbe se jusson. vagy ha igen, akkor...
  • dilemma
    ilyen már volt egyszer ugyan, de akkor még csak teoretikus, elméleti...

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére