Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

14/2017 Kiselejteztem a könyveket

Most már hónapok teltek el azóta, hogy a ruhák után a könyvek selejtezése lebegett a fejem fölött. Évek óta tudom, hogy mekkora teher egy többgenerációs könyvtár, amelyeknek a nagy részéről biztosan tudom, hogy soha többé nem fogom elolvasni vagy újra olvasni. Akkor meg tényleg, minek porosodjanak a polcon? Azon a polcon, amit éppen azért csináltattam, hogy elférjen ez a rengeteg könyv...

87112-1491750049-42720c4b65f01773477fb27e7434a2f0.jpg


Szóval először az összes könyvet egy helyre hordtam a lakásból, aztán kerülgettem őket két hétig, és próbáltam rábízni őket a sorsra: vártam, hátha a gyerekek leamortizálják őket annyira, hogy már ne nekem kelljen eldöntenem, hogy kellenek-e vagy sem.

Végül 7-8 doboznyi könyvről sikerült eldöntenem, hogy már nincs rájuk szükségem. Persze azt hiszem, a megmaradtak közül is tudnék még bőven válogatni, de azt majd egy következő fordulóban. Így is elég nagy stresz megválni apám kedvenc regényeitől.

Persze a selejtezés ezzel még nem ért véget, mert most jön az, hogy hova tegyem azokat a könyveket, amik nekem már nem kellenek, majd pedig az, hogy a megmaradtakat úgy helyezzem vissza a polcra, hogy átlátható legyen a rendszer, és ne legyen kupleráj hatása.

Szóval van még meló bőven, és alig látszik a hiány... durva.
  • Like
Reactions: 1 person

Hozzászólások

Antikváriumban 500 db alatt szóba sem állnak veled. :D
Annyi asszem nincs. Bár nem számoltam meg őket.
 
Utoljára módosítva:
hogyne állnának. bár lehet, ez pesten máshogy van, de mi többször is vittünk már be 20-30 darabos csomagot.
 
Itt fehérváron, valahol a belvárosban. Az utolsó alkalommal még csak egy autónk volt, amit asszony használt, úgyhogy nem tudom pontosan, hová, de meginterjúvolom.
Átvették, persze. Mindenféléket, főleg régebbi regényeket, jókai volt közte biztosan, meg hasonlók. Nem tudom, tényleg kb. minden volt közte.
 
Hú, nálunk is elkelne egy selejtezés, de elképzelésem sincs, mit tennék a dobozba, mindhez ragaszkodom:) Pedig mrbirge már könyvembargót hirdetett, csak annyi könyvet hozhatok haza, amennyit el is viszek a lakásból. Persze, mint minden embargó, ez is megkerülhető;)
...és akkor még nem beszéltünk arról, hogy amikor elköltöztem a szülői házból, akkor egy falnyi könyvet hagytam hátra, melyek egy részét azért szeretném egyszer elhozni...
 
HA valaki könyveket selejtez, és esetleg a kezébe akadnának a következők: "Ordasok között" nemtomkiírta, valami szovjet író, második világháborús kémregény, ill. Poul Anderson: Az idő folyosói, sci-fi, akkor írjon nekem! VAGY ha esetleg valakinél van AutoDESK Inventor használatáról oktatókönyv, akkor is. Esetleg ha valaki ezeket le tudja rántani netről, akkor is szóljon.
Elég sok könyvem van. A gyerekek még nem tudnak olvasni, de remélem, olyan könyvmolyok lesznek, mint én voltam. Nem a regényeket szerettem, kivéve ha sci-fi volt. Én az ismeretterjesztő könyvek híve voltam. Kicsi koromban a képregényeket szerettem. Tetőfelújítás miatt most selejtezni kell a padláson. Rengeteg dolgot találtam. Nagy része ment a MÉH-be. Persze amiket kerestem, a fent említett két regény, az nem lett meg... találtam mesekönyveket, olyanokat, amikből még öreganyámnak mesélt a dédanyám... de jó lenne mesélni a gyerekeknek...:(
 
a nagyobbik lányom rejtőt olvas. többek közt. kapott tavaly karácsonyra egy e-book olvasót, hogy ne öt könyvet cipeljen magával minden nap.
erre most cipel öt könyvet, plusz egy e-book olvasót. és egyszerre olvassa mindet...
 
Hát ezt nehéz megmagyarázni. Mivel nem tudok elég időt tölteni velük, ha este én is bent vagyok a szobában (tudom, nem helyes, hogy egy 4 és egy 6 évessel még mindig egy szobában vagyunk, de kérdezd meg a kedves feleségemet, miért nem bírja elviselni, ha két nap után nyavalyognak, és visszaköltözteti őket), szóval ha este én is bent vagyok a szobában, nem akarnak elaludni, mert rajtam lógnak, ami tök természetes meg jólesik, de ugye aludniuk kéne, ezért akkor ülök a gép elé, és akkor tudok csak időt szánni magamra, ha bent lennék, minden lenne csak alvás nem... a kedves feleségem meg utál olvasni, még mesét is, különben is ő alszik el mindig elsőnek. Az oviban szeretik a meseolvasást, de eddigi próbálkozásaim rendre kudarcot vallottak, talán nem azonosítanak a meseolvasóval, ezért nem hallgatnak végig, nem figyelnek rám... na majd megkérdezem a pszichológust, mi a teendő ilyenkor (merthogy a nagyobbal már járnunk kell régóta, de úgy értékeli a helyzetet, hogy csak az egymásra mutogatás megy, ezért ott is egy helyben topogunk...) Szóval ez egy nehéz és szar helyzet, mindenképpen. Négyes pszichológia szigorlat ide, 12 év tanítási gyakorlat oda, tök tanácstalan vagyok.
 
Szóval vissza az eredeti témára, a selejtezés. Ezt most éljük át a tetőfelújítás előkészítése miatt. Nagyon nehéz kidobni dolgokat. Nehéz azt mondani: ha később kell, majd megveszem, de nem tudhatom, mi kell majd a gyerekeimnek belőle, ne szidjanak ha meghalok és három hónapig kell ganyézni utánam. Menjen.:heureka:
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
1,931
Hozzászólások
28
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére