Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

promised land

nehéz dolgom van, mert nem tudom, innen melyikteknek vannak még kapcsolatai a TA.hu-n, viszont annyira frusztrálttá tett ma egy dolog, hogy muszáj kiírnom.
volt egy másik eladó motor is onnan, de első körben úgy nézett ki, arról is lecsúsztam vagy két nappal. viszont azt írta a gazdája, ha nem jön össze az üzlet, szól nekem.
egy jól felextrázott járgányról van szó, a hirdetése szerint megbeszélés tárgya, mi minden kell a vételnél, mi maradhat.
amikor ezt a fentit válaszolta, kérdeztem, annyit mondjon meg, mi volt az ára, egyáltalán mire készüljek. annyit válaszolt, majd kiírja, ha összejött az eladás, ha meg nem, akkor majd nekem.

ehhez képest tegnap kiírták, hogy nem jött össze. írtam neki egyből megint, kérdeztem, mennyiért adja. megint csak annyit írt, adjak telefonszámot.

úgyhogy végül ma felhívtam. és végre kiderült, hogy jó 150 ezerrel többet akarna érte, mint amennyit én össze tudok kaparni.
és a hab a tortán: baromira nem számít, melyik extrákat akarom lehagyni, akkoris ennyi az ára.

úgyhogy ez most rohadtul mérgesít. miért nem lehetett egyből válaszolni egyenesen? akkor nem izgulok egy hétig meg nem idegesítem magam halál feleslegesen. minek kell más emberek idejével, energiájával játszani?

f@sz kivan. de komolyan.

Hozzászólások

Hát az szép, amikor már a magánember is ilyen. Lehet nem véletlen nem jött létre az az üzlet. A minap olvastam egy srác panaszát a Red Baronnal kapcsolatban, ő eladni szeretett volna és bepalizták, hogy hozza fel 300 km-ről a motort. De az kereskedés, nem is jó hírrel, szóval nincs mit csodálni. Annó 890-ért árultak 250-es Hornetet :eek: Értem én, hogy kuriózum, de sokkal fiatalabb 600-ast lehetett már akkor is kapni azért a pénzért. Én továbbra is azt mondom, hogy meg van a te motorod már valahol, csak még nem tudsz róla ;) Tanácsként meg annyi, hogy ha megvan teljes egészében már a kezdeben a rávaló, akkor kezd el nézegetni és idegesíteni magad. Úgy akkor abból is kevesebb lesz, hogy sajna elvitték, mert még kéne pár hét/szerencsés csillagállás meg te is partiképesebb leszel az eladó szemébe ;)
 
itt most egyik esetben sem arról van szó, hogy azért ment el, mert nekem nem volt meg a rávaló, vagy ilyesmi. valójában esélyem nem volt egyszer sem.
de persze alapból ez van, ilyen a piac, ezzel nincs semmi baj.

de ez a mai konkrétan felbässza az agyam, mert itt nagyon nem ilyesmiről van szó, egyszerű emberi odafigyelésről.
 
ja, és hogy van az, hogy akárhány kereskedés szóba kerül, valahogy egyiknek sincs jó híre? ez azért sokmindent elmond.
 
... a kereskedések híre... szóval na, az állambának a védelmi díjakat (adókat), a fűtést-rezsit-járulékot az embernek mögé valahogy ki köll termelni és az jótékonysági intézet módján nem megy...
Sőt, az ügyeskedés a privát vonalon is előfordul ugye nem egyszer....
Szerintem a kereskedésektől függetlenül mindenki elég alternatíva közül választhat, és senki nem tart pisztolyt senkinek a fejéhez, hogy hol és mit vásároljon...
:boa:
 
Mina a kereskedések híre NEM az árszínvonalra vonatkozik. az olyan amilyen. hanem pl a fent említett 300km-es utaztatásra. ennek nincs köze az adózáshoz. csak emberi minőséghez.
 
V
A Red Baronos sztori lényege az volt (ami innen kimaradt), hogy a srác árulta a motort használtautón 2.7M-ért, telefonos egyezkedés alkalmából, ami alatt a képviselőjük megnézte a hirdetést, megegyeztek, hogy az az ár korrekt, ők várhatóan tudnak adni érte 2.3-at, viszont alakítson vissza mindent szériára, szedje le az extrákat. Ehhez képest, mikor felvitte a motort, nem létező hibákat akartak felvinni az állapotfelmérő lapra, és végül belengettek neki egy 1.8-as árajánlatot. Mindezt úgy, hogy már árulnak egy ugyanolyan, viszont kicsit idősebb motort, 2.9-ért. Ekkora árrés, meg aláígérés azért már elég meredek, akár kereskedés, akár nem... Főleg RB-éknél, ahol azért nem 1 motor eladásán kell(ene) kitermelniük a havi rezsit, mert elég nagy készletük van rá... Meg oké, fogadjuk el, hogy az 50%-os haszonkulcs egy kereskedésben, használt motornál természetes, de nem kéne a (leendő) ügyfélből balekot csinálni.
 
Szerintem az eladó kockázata az, hogy 300 km-re akarja-e eladni a motorját azonnal, és ezért sétáltatja meg átszereli, vagy otthon, és megvárja azt aki odamegy megnézni és majd elviszi... Ugye az is a vásárló kockázata, hogy elmegy karakószörcsögipusztakettőre és ott egy rom várja a hirdetésben szereplő jól kinéző (de csupán jól fotózott) ocsó szuperság helyett. Lehet hőbörögni hogy milyen aljas az eladó, mert mekkora útiköltséget és időveszteséget generált, de az ember okkal mérlegeli a szituációt, hogy inkább kivár-e a következőre és ezt hagyja elmenni. Mert még úgy is jobb hozzáírva a majdan megvásárolandó/eladandó motorhoz még ezt a költséget is, vagy mocskosul ráalkuszik a témára kp-t lengetve, mert még van realitás a dologban... Ezt az utat én nem vállaltam volna be a Redbaron (nekem) köztudott híre miatt, a srác meg valószínűleg nem informálódott róluk. Nem kicsit lehet csalódott. Amíg a Redbaron és társaik találnak elég balekot, addig bizony a nagy számok törvénye alapján be fognak próbálkozni mindenkinél... Redbaronék valszeg arra apelláltak, hogy ha ez a figura hajlandó volt 300 km-t sétáltatni az ő közismert felvásárlói módszereikkel szemben a vasat, akkor baromira kellhet a pénz a motorért. Ráadásul nem tudatjuk, hogy a Redbaronnak mi az üzletpolitikája (több ugyanolyan típus esetén hogy különböztetik meg az eladandó jószágot az ügyfélnek), mekkora árréssel dolgoznak, és milyen forrásai vannak (ki tudja honnan mennyi konténeres motort tolnak be az országba szaréhugyé beszerezve, jobb-e nekik az, hogy ez a motor tőlük 300 km-re lesz inkább eladva, nem rontva a közeli piacot), az ott dolgozó srácokat mi motiválja (a haver motorját kéne mielőbb eladni, mert a havertól is kapok valamit, ha ezt meg itt lerakják, az sose fog elmenni), stb, stb... Remélem nem hagyták ott a vasat.
Ezek ilyen gumicsont téma, vég nélkül lehet rágódni az "amíg szar van veréb is lesz" témakörön...
 
A vas nem maradt ott, a lényeget Bq leírta. Szerintem ennyire nem byonolult a dolog, mint ahogy Mina te látod :D A lényeg, hogy mérlegelni kell, kinek mi fér bele. De azért az elvárható lenne, ha egy kis, viszonylag zárt közösségben megy a hírdetés és nem egy megláttam a Hahun, egy eldugott kis faluban egy fura fotón és elindultam, hogy korrekt legyen az ember. Nyilván a másik oldalra is tudunk ezer meg egy példát írni innen is akár, hogyan vezettek meg minket vevők arra vonatkozóan, hogy jaj vinné, de csak 2 hét múlva kap fizut, tedd már légyszi addig félre meg jaj, hétvégéig tedd el, mert megyek aztán nem jön és felháborodik, ha próbálod elérni stb. All in all nyilván mindenki a maga érdekeit nézi, akármelyik oldalon is van, de azért emberileg legyünk már korrektek a másikkal szemben, vagy legalább viselkedjünk úgy, ahogy azt mi is elvárjuk másoktól. :csam:
 
V
... mert vissza kellene szokni egy alap korrektségre mindkét oldalon... Se az eladóknak nem kellene úgy hozzáállni, hogy "fogjunk meg minden madarat mindenáron, az egyik balek majdcsak elviszi", se a vevőknek nem kellene irreális elvárásokat támasztaniuk, meg álmokat kergetniük, se ár, se állapot tekintetében. Az egyik ne akarjon romot eladni szalonállapotú-árban, fogja fel, hogy ha valaki rákérdez erre-arra, az nem azért van, mert beszélgetni akar, hanem fontos szempont neki, és mérlegelni akar, hogy a válaszok alapján, belefér-e még neki abba az árba a mondott állapot (és ha ott áll a lyukas küszöbű, szétrohadt rom, vagy a hűtőből visszahúzott első kerekű, tenyérnyi darabokból összeragasztott idomos, háromhengerező "szalonmotor" mellett, nem fogja csak azért elvinni, mert már ott van...), a másik meg ne várja a csodát sz*rért-h*gyért/ne gondolja, hogy valamit, amit korrekt állapotban, reális áron hirdetnek, odaadnak félárban, csak azért, mert odament, körbeköpködte, aztán beajánlott érte egy "feleannyi, de itt és most kp-ben" összeget.

Nyilván, mindenre van példa, ki lehet fogni gyöngyszemet a sárból/kellhet annyira hirtelen a bármennyi pénz, de nem az az általános.

A másik: ha viszont meglát az ember valami olyat, ami tényleg kell neki, nem emailt kell írogatni, mélázni napokat, meg telefonálgatni, hanem rárepülni, menni, intézni, mert mire "a hétvégén esetleg arra mennék, megnézném", addigra elviszi más... Első kézből friss példa: kerestem olcsó, 90 utáni, lég-olajos GSXR1100-at, vagy Bandit 1.2-t. Kedden feldobott egy Banditot a HaHu, elkezdtem rajta mélázni, hogy hétvégén hogy... Aztán egy telefon az eladónak, korrektül elmondta, mi van a motorral, meg hogy a többedik érdeklődő vagyok, mindenki a hétvégére ígérte magát (bevallása szerint, volt, aki Szolnokról gondolt hétvégéig várni egy Tiszaföldvárra átmenéssel... 30km-es távolságról beszélünk...). Tegnap, meló után, Debrecenben felakasztottunk egy futót Attila komám autója mögé, 6-ra leértünk, megnéztük, olyan volt, amilyennek a telefon, meg a fényképek alapján vártuk, kifizettem, elhoztam... Nem nagy tanulság, de aki venni akar, vesz, aki eladni, az meg elad, nem nézelődik, meg árulgat...
 
azért ezt a "nézelődik" dolgot árnyaljuk már. mindenkinek van élete [többé-kevésbé], ami nem úgy működik, hogy akkor most elugrom motort nézni. 30km nyilván nem távolság, de ettől még nem biztos, hogy valaki bármikor oda tud menni.
ezzel együtt jár, hogy akkor elviszik, ez van. de ne legyen már ősbűn, ha valaki nem tud egy órán belül ugrani. :)
én is a fejem tetejére is állhatok, akkor sem tudtam volna most hétvége előtt pécsre menni. 200km az nem 30.

ettől függetlenül nagyrészt egyetértek. :)
 
Utoljára módosítva:
Igen, ugrani kell, aláírom. Egyrészt, ami hónapok óta ott van, gyanús. Vagy irreális az ára, vagy van valami szar a palacsintában. Mi kocsival jártunk úgy, hogy vasárnap néztük, nézegettük, gondolkodtunk, mert Pestről ugrani Hajdúböszörménybe még akkor is neccharisnya ha közel a rokonság. No meg kellett szerezni nálunk kicsit jártasabb embert, aki így párom nagybátyja lett volna Nánásról. Hétfőn megnéztünk egyet itt közel, hogy akkor mégis jó lesz-e egy ilyen, leszerveztük, hogy kedden mennénk. Délelőtt mondta a csávó, hogy már érdeklődtek páran, de ok, jó neki a kedd reggel, ha még meglesz. Hétfőn du már nem volt. Így jártunk. De nem bántuk meg, mert lett még azon a héten másik kiszemelt, ami végül befutó is lett. De azt is úgy, hogy még aznap este feljebb vittük a keretet, így beleesett egy új lehetőség. Kedden hívtuk, szerdán megnéztük, csütörtökön már foglalóztuk, miután átnézettük független szakértővel.
 
V
Storm: nem egy órán belül ugrottam, hanem másnapra :D Így is benne volt a kockázat, hogy mire du. nekiindulunk, már nem lesz miért... Ettől függetlenül, persze, hogy nem mindenkinél tud még ennyire se rugalmasan működni, nem is ősbűn, meg nem is célzásnak szántam, csak úgy általánosságban jutott eszembe.

Babu: a "hónapokig ott van" dolog is árnyalható... kurrens, népszerű terméknél igazad van, de valami ritkaságnál már közel sem egyértelmű. Lehet attól még tökéletes a cucc, de ha kevesen mozdulnak rá, lassan fog elkelni.
 
_Bq_ gratula az új vashoz! "Tanárúr! Mi a véleménye a légolajos Gixerről? - Az egy állat.":D
Kétszer jártam így, hogy telefonon hívott egy jóbarát, igazán szakértő, Vidék ez van, köllvagynemköll. Mindkétszer engedtem a csábításnak. Az első egy Jawa 638 volt, ebből épült majdnem készre Marci, akit sajnos családi (és két emberi) okok miatt befejezetlenül el kellett adnom, a második Jég, a 125-ös Sport CZ, akinek azért lett ez a neve, mert családi okokból jegelnem kell a témát. De még megvan. Majd egyszer őt is előveszem. Csak legyen kész VerSzimó, Piroska, és ha minden igaz, egy Mustang chopper befejezés is kinéz addig (bérmeló). Nem is beszélve saját S51-em befejezéséről.
Az üzletben, úgy érzem, mindig korrekt voltam. Egyszer nem sikerült, ezt azóta se sikerült rendeznem. Remélem, hamarosan meglesz, mert a megdöglésem feltételéül szabtam, és hát az már igazán jólesne...
 
Mikor rátaláltam a BMW -re a net-en,rögtön felhívtam. Közölte,( mármint az eladó),hogy van más érdeklődő,és aki előbb jön,az viszi. Másnap reggel 7-kor elindultunk Sárvárra, tőlünk 270-km-re! Benne volt a pakliban, hogy üres kézzel térünk haza, és leautózunk 560 km-t a semmiért,dehát ez ilyen.... Oda kell menni,aztán vagy összejön vagy nem.
De ezért nem lehet okolni senkit!
A Storm által megvásárolni kívánt Transalp tulajáról (Laciapu) meg annyit, hogy személyesen soha nem találkoztam vele, de mikor felírtam az F650.hu-ra,hogy keresek ülést a BMW -re, ő keresett meg azzal, hogy van neki egy, de Debrecenben,ami szintén 300km tőlünk. Kiderült,hogy a Transalp előtt F650-je volt,amit összetört. Egy héten belül nálam volt az ülés TELJESEN INGYEN! Még a postát is ő fizette! Nem tudom, hogy mi történt, de én egy ilyen emberről nem gondolnék semmiféle rosszindulatot!
 
Utoljára módosítva:
nem gondolok én semmiféle rosszindulatot. de nem értem, miért nem mondta meg egyszerűen az árát már az elején. akkor továbblépek és kész. amúgy laciapu :)
 
...jah, és hogy még tovább árnyaljam a rólam kialakult esetleges előnyös képet, alku esetén mocskos pofátlan tudok lenni, de cserébe nem sértődök meg ha elküldenek anyámba. :D Ez nem diplomáciai találkozó, csak egy adás-vétel ;) (nyilván nem bunkózik az ember, de puhatolja rendesen a határokat). Meg szerintem szimplán az is előfordul, hogy a tapasztalatlan eladó szimplán ostobaságból "szúr ki a vevőjével", mert meg se fordul a fejében, hogy az hányszáz km-ről fog odamenni megnézni a cuccát... neki csak az megy át, hogy menjen oda akárki, hátha megtetszik és elviszi...
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
storm
Olvasás
115
Hozzászólások
34
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

storm további bejegyzései

  • MAKOT 3.0
    ...ami a magyar kalandmotorosok országos találkozója hangzatos cím...
  • A Perfect Day
    Van egy hely itthon [pontosabban Itthon], ami nagyon régóta arra vár...
  • Hogy legyen mit mesélni...
    Tavaly, amikor épp azt vártam, hogy kinőjön az új kulcscsontom, fejembe...
  • ...
    ne tartsatok kutyát. soha eszetekbe se jusson. vagy ha igen, akkor...
  • dilemma
    ilyen már volt egyszer ugyan, de akkor még csak teoretikus, elméleti...

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére