Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

emptiness unobstructed

elfogyott a tartalék betoncserepem.
hogy ez miért gond?
mert - amíg nem lesz pénzem az egész kerítést újrahúzni, ezúttal beton alappal - ezzel javítgatom a lyukakat, amiket ez a kis rohadt dög gyárt rajta.
- minden -
- áldott -
- nap. -
és van humora a kis köcsögnek, általában közvetlenül az épp lerakott cserép mellett tépi szét a drótot másnapra.

önmagában persze ez nem érdekelne. de mióta még tavaly szétszerelte a szomszéd két tyúkját is [elbújt a kerítés mellett a kis rohadék, megvárta, míg a csirkék besétálnak a zsákutcába, aztán húsz centiről elkezdte őket őrjöngve ugatni. az idióta csirkék meg megpróbáltak repülni, de csak felfele volt út - kettő meg annyira darwin-díjas volt, hogy a mi kertünkbe repült át. aznap eléggé jóllakott őnagysága.], azóta rákapott a szárnyasdiétára.

találtam azóta varjúmaradványokat, sőt a szembeszomszéd által tartott galambok közül kettő is úgy végezte, hogy az előkerben tollat havazott.

és ma reggelre megint tyúk volt az éjjeli zugzabálás - legalábbis a tollak színéből és a megmaradt fél fejből erre következtetek - úgyhogy most gond van.

villanypásztor a következő lépés, de jelenleg van némi vitám a navval, úgyhogy 1-2 hétig még nem lesz rá pénz, csak ha halasztom a motort. na azt meg nem.

úgyhogy addigis a kis szemétládának:

bottom line: ne tartsatok jagdterriert. keveréket se. vagy lakjon atombunkerben. :)
  • Like
Reactions: 3 emberek

Hozzászólások

egyébként természetesen nagyon nagyon odáig vagyok érte. de akkoris egy rohadék :)
viszont cserébe annyira játékos és annyira aktív, sose akarnék egy olyan kutyát, amelyik csak úgy hever egész nap.

nem véletlenül járunk agilityzni.
 
Utoljára módosítva:
Láttam már kutyát amelyiket hasonló okokból nem kenneleztek (szétrágta, felmászott,átugrotta, kikaparta, stb), hanem józan paraszti ész szerint éjszakára megkötötték... gyakorlatilag felügyelet nélkül nem lehetett szabadon hagyni :D.
 
Szuhanics Albert:

Az én kutyám nem ugat

Az én kutyám nem ugat
meg engem, csak másokat.
Ha megeszi a szappant,
szája habzik, úgy vakkant.

Nevem napján üdvözölt,
kapott ő egy üveg sört.
Nem mulatott, nem is sírt,
csak a sörtől bepisilt.

Felborzolja a szőrét,
meresztgeti a körmét,
mikor meglát egy macskát,
nem türtőzteti magát.

Nagy kedvence a fagylalt,
egyet-kettőt benyakalt
a nagy nyári melegben,
vérré vált az ebemben.

Az én kutyám mit mondott?
Hogy szereti a csontot.
Bár nem emberi szóval,
nyálcsorgatása óhaj.

Igaz, ő nem szelindek,
de szemei szelídek.
Megnyalja a kezemet,
nála ez a szeretet.

Ha pórázát feltettem,
büszkén sétál mellettem,
s megfordul a nők után,
ha csinosak... az utcán.

:D
 
ez sincs kennelben, de mégse állhatok mellette egész álló nap és éjjel.
amúgy a kapu tolókapu, ezért nem tudom bevillanypásztorozni, de ha nagyon nekidurálja magát, átugorja, úgy, hogy csak a tetején ér hozzá.
szóval nincs ez a meccs még lefutva a villanypásztorral sem, de majd meglátjuk.

lehetett volna egyébként a nyakörves láthatatlan megoldást választani, de abban nem bízom, mert az alap nyakörv nem vízálló, és ez letépi magáról adott esetben, azon kívül kurrrrrrvadrága.

mindenesetre ez egy élethosszig tartó játszma [mármint az övéig, ha nagyon nem bírom, majd agyoncsapom], ő csinál valamit, én meg reagálok. :)
 
Boxert se tartsatok. Összenyálaz meg szétrág mindent, fölborítja a gyerekeket, összeugrálja a ruhátokat, és a szemétládát még megnevelni se lehet. És még küllemre se tetszik nekem. Ha KUTYÁT akartok, német juhász. Ha egyéniséget, PULI. (Mert ahogy vannak a motorok úgy általában, és van a Harley-Davidson, úgy a kutyák is vannak úgy általában, és van a PULI;))
 
sose tartanék németjuhászt :) azzal aztán lenne gond rendesen. a boxerekkel amúgy nincs sok, csak ereszt a pofájuk :)
a szétrág mindent az egyrészt neveletlenség, másrészt pedig unalom jele. ez bizony user error, nem a kutya hibája :)

egyszer, ha sikerül átvinnem az akaratom a családra, lesz egy német dogom. minden egyéb esetben vadászkutyák.
 
Utoljára módosítva:
Nekem Gordon Setterem volt. Imádtam. A vadászkutyák minden előnyével és hátrányával.
 
Nálunk régebben két boxer volt. Az egyik hót nyugodt volt (Dorisz), a másik meg állandóan pattogott-ugrált a nevéhez méltóan (Tigris, kb mint a Micimackó Tigrise)... Maci meg egy komplett produkciós iroda, keverék létére. :)
 
A német juhászban van egy idegesítő dolog. Annnyyiranagyon szociális, hogy ha nem foglalkozol vele annyit, amennyit igényel, akkor a legváratlanabb időpontokban tud eléd pattanni és elgáncsol:heureka:képes a legveszedelmesebb meló végzése közben a semmiből előbukkanva útban lenni a lehető legrosszabb helyen:eek:
 
Ez szerintem nem farkas dolog, csak szimplán ittvagyokjelzés. Amikor Macit elhanyagolom, az is láb alatt levéssel jelzi a figyelem és szeretethiányt... :) Meg bújik mint egy macska :)
 
V
Az enyém a múltkor havat lapátolni segített... :) Alapjáraton nem bírja valahogy a hangját, mindig, ahogy tolom, nyüszít, kapkod, ugatja, hangulattól függően... Persze, amikor arrébb hajítom az aktuálisan összegyűlt adagot, abba bele kell ugrania még röptében... :) A múltkor újdonság volt, azt találta ki, hogy jött a lapát mögött, és az orrával megemelte... :D

Minden egyéb esetben, az szokott lenni a megoldás, hogy meló előtt/közben, amikor szünetet tartok, odahívom (naná, már alig várja, hogy jöhessen :) ), megkapja a szeretetadagját, aztán mehet dolgára... olyankor általában nyugi van a következő behívásig :) Persze, ettől függetlenül, nyilván befekszik a fű közepére, a fűnyíró elé... :D
 
minden kutya hajlamos a lábadra tapadásra, ha nem kapja meg a számára elég figyelmet. alapvetően minden kutya falkában illetve családban érzi magát biztonságban, és érzékenységtől függően mindegyik valamilyen fajta büntetésként, kizárásként éli meg a figyelemhiányt.

az, hogy ezt meg is teszi, már nevelés kérdése. a falkavezér alapvető kiváltsága a saját terület és az "ez az én dolgom" - többek közt. ezt minden kutya képes elsajátítani, már nagyon korán, sőt, szüksége is van rá - különben a biztonságérzet iránti szüksége miatt ő maga fog nekilátni kijelölni a határokat - és azt senki sem akarja. :)
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
storm
Olvasás
115
Hozzászólások
40
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

storm további bejegyzései

  • MAKOT 3.0
    ...ami a magyar kalandmotorosok országos találkozója hangzatos cím...
  • A Perfect Day
    Van egy hely itthon [pontosabban Itthon], ami nagyon régóta arra vár...
  • Hogy legyen mit mesélni...
    Tavaly, amikor épp azt vártam, hogy kinőjön az új kulcscsontom, fejembe...
  • ...
    ne tartsatok kutyát. soha eszetekbe se jusson. vagy ha igen, akkor...
  • dilemma
    ilyen már volt egyszer ugyan, de akkor még csak teoretikus, elméleti...

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére