A világ legjobb sós perec receptje! Többszörösen tesztelve!!! De tényleg ISTENI!
SÓS PEREC
Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dl tej
5 dkg élesztő
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
1,5 dl étolaj
+
3 evőkanál liszt
2 evőkanál só
1 tojás
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom, a liszttel, 2 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd 32 darabra vágom. Egyenként perecet formálok belőle, és olajjal megkent tepsibe teszem. Tetejét egész tojással megkenem, és nagyon forró (villany sütőben 230 fok) teszem.
Addig a 3 evőkanál lisztet és az 2 evőkanál sót annyi vízzel
elkeverem, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatom, és még pár percig visszateszem a sütőbe.
Vigyázz, ne száradjon ki!
SÓS PEREC
Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dl tej
5 dkg élesztő
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
1,5 dl étolaj
+
3 evőkanál liszt
2 evőkanál só
1 tojás
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom, a liszttel, 2 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd 32 darabra vágom. Egyenként perecet formálok belőle, és olajjal megkent tepsibe teszem. Tetejét egész tojással megkenem, és nagyon forró (villany sütőben 230 fok) teszem.
Addig a 3 evőkanál lisztet és az 2 evőkanál sót annyi vízzel
elkeverem, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatom, és még pár percig visszateszem a sütőbe.
Vigyázz, ne száradjon ki!