Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

35/2016 Bosszantó motorosok

Sosem értettem, hogy minek motorozik az, aki motorral is úgy csinál, mintha kocsival lenne.

83067-1473062516-8f9bf706557da4560c3c5c2835a0055a.jpg

Most komolyan: miért kell elfoglalni egy kocsi elől a helyet, mikor motorral bárhol meg lehet állni, bárhol el lehet férni?
  • Like
Reactions: 1 person

Hozzászólások

Na ugye, nem csak engem bosszant az ilyesmi... a facén írták, hogy de hát a KRESZ szerint szabályos...
Persze, de nem csak hogy egy komplett autónyi helyet elfoglal, de még egy motoros sem tudna mellé parkolni, pedig ekkora helyre akár négy is elférne.
És igen, én is látom, hogy a mellette álló autó is a vonalon áll, de az autósokon már rég nem csodálkozom. Amúgy lehet, hogy együtt vannak, és ez a hobbijuk...
 
V
Simán meg szoktam állni egy autónyi helyen, motorral is, ha épp úgy adja ki. Leginkább feldobozolva, de olyankor szélességben is hozza az 1.4 egy kispolszki méreteit :D:D:D

Oké, a linkelt Simsonos megoldás nyilván túlzás, meg ha olyan városban lennék szocializálódva, mint Pest, ahol minden talpalattnyi parkolóhely aranyat ér, biztos máshogy állnék hozzá. De ettől függetlenül, még nem szedném le a keresztvizet a "kollégáról", főleg, hogy nem rokihelyen, meg úgy állt meg, hogy mindenki átessen rajta normál közlekedés közben.
 
T
Itt készült a fotó Sárváron, és állítólag minden nap így áll meg. Pedig pár méterrel arrébb is parkolhatna, olyan helyen, ahová autók úgysem állhatnak, ő viszont bőven elfér.
 
V
Majd egyszer jön valami jobban összerakott autós (esetleg kettő), és szépen arrébb pakolják... Egy Simson van vagy 80 kiló, annyira nem kihívás... :)
 
Bemásolom, amit a fércbukra írtam: Miért nem állunk a parkoló autók helyére:
1. Mert a rendőr rád szól, hogy inkább ne tedd oda, mert valamelyik figyelmetlen üres parkolóhelynek nézi és felborítja. (BQ, ez a nagy büdös pösti mentalitás)
2. Ott van olajfolt legtöbbször és az első keréknek az nem szerencsés (lást itt is).
3. Mert minek parkolóhelyre állni, amikor közvetlen a bejárat előtt is elfér és nem kell annyit gyalogolni... :D :D
 
Azt nem értem, mit nem lehet azon megérteni, hogy szánt szándékkal nem bosszantok másokat, ha nem muszáj. Ez vonatkozik az autósokra is persze...
 
V
Függetlenül attól, hogy a fentiek közül mivel értek egyet, és mennyire, engem sokkal jobban bosszant egy ilyen parkolásnál az, amikor a mélyen tisztelt autóstársak állnak be valahova úgy, hogy 2 autóval 3 helyet elfoglalnak... Vagy amikor a p*csányi városi kisautóval bírnak úgy beparkolni, hogy minimum 2, de a gyakorlottabbak akár 3 helyet is elfoglalnak egyedül... Na, arra sokkal kevésbé vagyok toleráns, mint mikor egy motor áll be "bosszantóan", de legalább szabályos módon egy autós parkolóba.
 
Egyszer láttam a városban egy kispolszkit az út szélén úgy beparkolva, hogy a többi autóhoz képest keresztben állt. Vicces volt. És nagyon helytakarékos.
 
Miért kell elmondani egyes pupákoknak, hogy nőjetek már fel a gondolathoz hogy a motor is egy jármű, ugyanolyan, mint a személygépkocsi, csak éppen a méretei másak. Sehol sincs semmilyen kitétel a KRESZ-ben arra vonatkozólag, hogy nagymotorral (de akár kisebbel is) nem lehet így parkolni. Nekem is nagymotorom van és ahol csak így lehet, ott én is így parkolok, mert ez a szabályos. Ha nem parkolok szabályosan, akkor meg az a baj. Hát bekaphatja az, nyugodtan, akinek ez nem tetszik.
Természetesen ha van rá lehetőség, akkor én is inkább olyan helyen parkolok, ahol nem zavarom az autósokat, mert jobb a béke, de nem azért hogy valakinek kedvezzek, hanem azért, mert ismerős a magyar mentalitás. Inkább megkarcolja, felborítja, arrébb teszi, stb. Ha valakinek egyébként ez a parkolás nem tetszik, akkor várja meg nyugodtan a motorost és mondja el, mi a baja. Nem jobb inkább az egyenes beszéd mint a sunyiskodás? :p
 
Nemtom, nekem sose volt bajom a bejárathoz közeli parkolással. Sose karcolták meg, sose kaffogták meg. Mondjuk odafigyeltem, hogy mindenki kényelmesen elférjen. Az élni hagyni elv nekem működik. :D
 
Elnézést kerék, hogy belepofázok. A KRESZ szerint motorkerékpárral úgy szabályos megállni a parkolóhelyen, hogy egy autónak való helyet két motorkerékpár foglal el. Ez a paragrafus. Nyilván amikor ez született, még nem sok Goldfing futkosott kis hazánk útjain.
Sajnos minden nap autóznom kell, mert a tömegközlekedéssel drágább és lényegesen időigényesebb lenne, így gyakran futok bele ilyenekbe. Az egyik puhapöcsű buzit meg akartam büntetni, az lett a vége, hogy engem nyestek meg 15 rugóra a zsernyákok. Nem részletezem, de nagyon tud bosszantani egyesek parkolása. Az enyémet mindig példának állítják a nyugodtabb és rutinosabb autós kollégák a diákok elé. Azért nemrég Hódmezővásárhelyen egy kis páva buzinak be kellett nyávognia.
A közlekedés, de különösen a parkolás nagyon, nagyon tükrözi a társadalmi idegbeteg helyzetet. Nem felejtem el a régi-régi Disney rajzfilmet ('60-as évek!), amikor az autójában vadállattá váló könyökvédős hivatalnokot karikírozzák ki. Elgondolkodtató. Otthon nem lehet kiadni, mert ugye a gyerek, a melóhelyen nem lehet kiadni, mert kirúgnak, éjjel meg aludni is kéne egy kicsit, akkor adjuk ki az utakon! Meg is van az eredménye. Egyetértek NaNával, érthetetlenül köcsög buzeráns egy csomó közlekedő. Autós, motoros, gyalogos, biciklis, mindegy. A többi meg szopik miattuk mint a torkosborz.:morog:
 
Egyszer csináltam egy fotót a Széchenyi Egyetem régi parkolójában. Chopper egyedül, másneférjenoda stílusban a rokkantparkolóban. Hát lett volna egy-két keresetlen szavam a kollégához.:mad:
 
A piros autó két helyet foglal. Az nem zavar csillagom? A motor viszont szabályosan. Van jogsid, vagy csak írni tanultál meg?:p
 
V
Egyrészt, az azért nem ártana, ha mielőtt valaki idejön, mert feltétlenül reagálhatnékja támad, picit utánanézne, ki az, és milyen háttere van, akit éppen le készül ugatni, és akkor talán kevésbé égetné be magát a rendkívül kifinomult stílusával.
Másodszor, lehet, hogy jobban meg kellene nézni azt a képet... a piros autó egy másfél parkolóhelyni, ellenben egyetlen helynek kijelölt helyen áll. Ami a hátuljánál látszik, az nem az elválasztó piros térkőcsík vége, hanem a vonóhorgán lévő piros kupak. De már az arányokból is kiderül, hogy azon a helyen nem férne el két, normál szélességű parkolóhely. Úgyhogy a piros autó kivételesen nem hunyó, csak szerencsés... kivéve, ha a szélesebb helyre mozgássérült parkoló van kijelölve, amit viszont ügyesen eltakar, de ez nem nagyon valószínű egy lépcső mellett.
 
T
Vidék ezt rosszul tudod, mert csak JAVASOLT úgy megállni, hogy két motor férjen el egy autó helyén.
 
Tagama: lehet, hogy igazad van, elég régen tanultam már a KRESZt, rég volt a frissítés is, amikor én tanultam, akkor még az úgy volt. OK, csekkoltam!:love:

Matyka: Bocsánatot kérek, lehet, hogy nem volt egyértelmű a hozzászólásomból, én ÁLTALÁNOSSÁGBAN kívántam a bosszankodásomat kifejezni, a konkrét esetnek lehetnek számomra rejtve maradó, az adott szituációban érintetteket felmentő aspektusai is. Természetesen ha az ember az adott szituációt nézi csak, a pillanatot kiragadva és az előzményeket nem ismerve, az ismeretlen előzmény árnyalhatja a képet.

Ismét hozzá kívánom tenni mindehhez, hogy nem kívánok senkit sem megsérteni vagy fölbosszantani ezen az oldalon (sem), mert így is elég nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek, és kibírtok! :love:
 
Ja, egyébként még sose hívtak csillagomnak:Djogsi A1 1993, A 1994, B 1994 óta, vezetett km motorkerékpárral kb. 60000, autóval kb. 200000, közlekedési baleset egyszer, kb. 10% saját hibából 2011-ben Balatonfűzfőnél autóval, motorral még KOPPKOPPKOPP soha:ciao:
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
3,429
Hozzászólások
54
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére