Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Régvolt motorosok

Az e-mail címemre rendszeresen kapom a cikkeket: "Hogyan lett XY-ból motoros?" Ez is jó, de szerintem hasznos lenne a fordított történetet is megismerni: ki hogyan és miért HAGYTA ABBA? Legalább ugyanannyit segítene elkerülni a csapdákat, buktatókat. Számtalan példát láttam már: föllelkesült a motorok iránt (nem kevés közreműködésemmel;)), építtetett velem egyet, aztán eladta, betolta a sufni végébe és ott rohadt el, vagy mittudomén. Volt olyan, akinek a derekával adódtak olyan egészségügyi problémák, ami miatt egy idő után még a kocsiba se tudott beszállni, nemhogy motorozni. Vagy külföldre költözött, és szakértő kezek híján nem merte kivinni a szociból épített vasat. Ezeket megértem. De sok mást sokkal nehezebben. Komoly choppere volt, lerobbant az asszony, ő egyedül inkább nem. Furcsálltam, de ez még OK. Öregnek érzi magát, nehéz a 3 mázsás túravas, OK, megértem. De olyanokat végképp nehezen, hogy szétszéledt a társaság a családok miatt, ő meg egyedül nem hajlandó. Család lett, kocsi kellett, el kellett adnia a motort.

Mondjuk az én indokom is külső szemlélő számára elég gyenge lábakon áll. Nincs olyan vas a Földön, ami tudna annyit nyújtani, hogy megérje kibírni, amit kapok miatta. De bennem állandóan ott motoszkál a kisördög, és sundán-bundán, de szerét ejtem egy-két óvatos próbálkozásnak, pl. VerSzimó, aki hamarosan kész lesz (töltöm majd a fotókat!). Utána jön a vágott vázas Babetta chopper, és beszereztem egy 125-ös Sport CZ-t is, amit még ráérek felújítani meg átépíteni, mert ki van vonva a forgalomból. (Azt akkor, ha már nem lesz, aki baxogasson érte megállás nélkül.) Most a hivatalos egy S51-es Simson, küzdök vele mint Vikidál a Himnusszal, de most a tankmosás után talán jó lesz. Mégse érzem magam igazán motorosnak, mert nincs az, hogy tele van a faxom, szevasztok, majd jövök. És ez nagyon hiányzik.

Németh Peti barátom mondta egyszer, hogy mindenki motoros, aki motorosként gondolkozik. Nem akarom újra földobni az ezerszer lerágott csontot, hogy ki a motoros meg ki nem. Én csak azt mondom: a végéből többet lehet okulni, mint a kezdetéből. Mit gondoltok erről?
  • Like
Reactions: 1 person

Hozzászólások

Tök igazad van Vidék abban, hogy a végén derül ki, hogy ki volt igazán motoros. Meg abban is, hogy érdekes, hogy ki miért hagyja abba a motorozást. Talán a nőknek könnyebb indokot találni, viszont tiszteletre méltó az is, ha egy férfi a családjáért mond le egy ilyen luxusról.
Mondjuk akkor nem, ha ez a hobbi az élete... azt még a család sem veheti (vehetné) el. Önzésnek tűnhet, de mindenkinek szüksége van "énidőre" (hogy ezzel a mostanában divatos szóval éljek).
 
V
ZP-nél az amúgy is ment "hivatalból", gondolom, most se nagyon van másként, hacsak állást nem változtatott közben... :)

Én csak azt tudom elmondani, ami nálunk a családban megesett. Édesapám akkor tette le a motort, amikor az a bizonyos "család van, autó kell" állapot elkövetkezett. Nagyapám először kisebbekre váltott, Schwalbe, S50, meg egy Babetta, a Pannónia helyett, aztán szép fokozatosan, ahogy egyre kevésbé érezte biztosnak a vezetést, úgy rakta le azokat is. Én meg, ezek között nőttem fel, és most tartunk ott, hogy fel sem merül a lerakás, többek között a Nana által is emlegetett "énidő" miatt. Van olyan szerencsém, hogy a párom is szeret mögöttem utaskodni, neki is megfelel "énidőnek" a gurulás... :)
 
Gondolkodom hogy 30 ev mulva talan en is lerakom-Elvegre meg csak 70. be vagyok most ket motorom van.Az ezrest 10 ev mulva eladom a 650-es eleg lesz utana.:D
 
Második exem nagyapja 65 évesen betette a vitrinbe a jogsit emlékbe hogy ilyen is volt, és a Trophy ment szétkapva a padlásra... akkor nem értettem a dolgot, de most, hogy a melóba járás miatt mindennap vezetnem kell, egy kicsit kezdem megérteni. Adja Isten, hogy ha ennél is jobban megvénülök, fölismerjem, ha eljön az idő, mikor már ön-és közveszélyes leszek, és én is berakjam a vitrinbe a jogsimat.

Mondjuk ha bejön a jóslat, pont 20 évem van vissza, éppcsak nem fogom megérni a 60-at. Kérdés, addig lesz-e mivel vagy miért vagy hova közlekedni, vagy lesz-e egyáltalán, aki közlekedik... eddig nem úgy néz ki...

Hajós: nem tudom, láttad-e a Star Trek: Renegades első epizódját. Chekov is szerepel benne (Walter Koenig). Az unokája mondja neki: "Nagypapi, aggódom érted! Nem vagy te ehhez már idős? / Miért? Még csak 133 vagyok!":D
 
"énidő": bedumálom magamnak, hogy a gyerekek nem alszanak el, ha bent vagyok, addig gyorsan megnézem az emiljeimet (a nejem úgyis korábban alszik el, mint a gyerekek) meg még pár dolgot ami nem publikus;), többek közt Titeket is itt, mert ilyenkor már túl fáradt vagyok agyban az angol magolásához:boa:
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
Vidék
Olvasás
1,861
Hozzászólások
14
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Vidék további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére