Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Nyári elhullás

Napról napra jön az infó, most egyre sűrűbben, hogy motorost gázoltak itt, teherautó átment ott két motoroson, erre-arra halnak meg sorban a motorosok.
Nyár van, betompulnak az autósok, a teherautósok végletekig vannak hajszolva, a motorosok meg pucéran, tangapapucsban és rövidgatyapólóban. Bizom benne, hogy a mákfaktor, a szerencse, meg a őrangyal dolgozik, de az őrangyalt nem kell kifárasztani, a mákfaktort és a szerencsét meg nem kell elbaszni a közúton, kellhet az bármi más élethelyzetben. A halmozottan terhelt körülményekből és a bolondok találkozásából sose lesz happy end...

Miközben ma vártam a műszaki vizsgára, betolt egy másik motoros is egy speedvasat és lelkesen mesélte hogy két hónappal ezelőtt hogy fordultak ki elé, milyen lábtörése lett és mit hol hogyan varrták össze... Szinte büszkén sorolta a sérüléseket, és közben szidta az autóst, aki kifordult elé. Csak egy kicsivel ment gyorsabban a megengedettnél.... Pont elég volt ahhoz, hogy ő gipszben kezdje a szezont, a motor meg a szervizben...

Sosem tudom elégszer elmondani, hogy mindig úgy közlekedj, mintha láthatatlan lennél! A többiek fejével előre kell gondolkodj, felkészülve a kiszámíthatatlanra... Meleg van, kókadt és bágyadt az autósok nagy része (te is szenvedsz, a te reakcióidőd is lassul!), a protektoros ruhában meg ugyan izzad az ember, de az izzadtságot könnyebb törölgetni, mint a vért! Ha mások nem vigyáznak rátok, magatoknak kell!


(Heilman Évi, köszi a videót!)
  • Like
Reactions: 2 emberek

Hozzászólások

Egyetértek. :csam:

Tegnap reggel olvastam a Facén, hogy halálos motorbaleset volt a Blahán. Aztán pár óra múlva épp arra kellett mennünk motorral. Már előre rosszul voltam, de szerencsére már nem látszott semmi.
Tényleg napi szinten olvasni a híreket, hogy épp hol halt meg egy motoros...

És hiába írom, hogy vigyázzunk jobban magunkra, nekik már ez sem számít...
 
Utoljára módosítva:
Nekik nem, de akik még itt vannak talán azoknak igen... idén nem nagyon volt tavasz, így sokkal később kezdődött a szezon, és az év eleji rutintalanság rátolódott a nyári agyhalálra...
 
Tegnap olvasom ket motoros Csengerbe neki ment a teherautonak es az egyik meghalt.A kepeket nezve erdekes a ket motor pont egymas mellett fekszik az uton.En ebböl nemtudok masra következtetni csak arra hogy versenyeztek es nem a közlekedesre figyeltek.Azt is tudomasul kell venni mindenki követett mar el hibat elnezett valamit de szerencseje volt.Erre szamolni kell.Sajnos mi motorosok legalabb annyira hibasak vagyunk mint az autosok.
 
Ma megint motoros baleset a hírekben, Szegedről... van ám benne egy kicsi szenzációhajhászás is a média részéről, nekik a robeszos is motoros, aki csak a meleg miatt ült át az autóból, ezért is rutintalan... de az is igaz, hogy egy baleset is sok. Sokan használják közlekedés helyett adrenalin-hajhászásra a motort, átalakult ez is a módszerváltás óta, és sztem ez is baj... Vigyázzatok magatokra!:love:
 
Éppen egy motoros túra kellős közepén vagyunk. Ma a szállásunkról mentünk kb 150-160 km-t. Ez alatt kétszer történt hogy szabálytalanul bevágódott közénk egy -egy autó (12 motorból álló sorba!) mondjuk,mert edzébe jutott hogy jobbra van a Mc'Donalds,a záróvonal az délibáb. A másik meg meg akarta mutatni, hogy az ő BMV-je a király, ezért egyesével előzgetett.
A hülyelány meg odajött hozzánk egy benzinkúton és közölte,hogy szabálytalanul megyünk,mert motorral szorosan az út szélén, egymás mögött kell menni,mert a motorkerékpár az lassú (!) és így jobban megelőzhetik az autók. Namost láttátok volna a Beksi barátunk arcát erre a mondatra aki 1500-as Harlen ül.
És ez csak pár óra "gyümölcse" Ezért is fontos a rutin meg a védőfelszerelés!
A robogókról meg annyit, hogy ha valaki levizsgázik autó vezetésből,akkor motorozhat 50köbcenissel. Mondjuk robogóval,mert van rá jogosítványa. De miért? Motorozni nem tanult!
 
Amíg csak az egyik fél hülye egy szituban, addig a másiknak van esélye a túlélésre. De ha mindkettő az, ott tuti valaki meghal, és mivel mi vagyunk a puhatestűek, karosszéria nélkül, nekünk kevesebb az esélyünk...
 
V
Egyre kevésbé lehet azt mondani, hogy csak az egyik fél a hülye, vagy a másik rutintalan, és sajna egyre több "motorost" látok "felsőbbrendűségének biztos tudatában" idióta módon közlekedni... mert a járművéből adódó, meg az újabb szabályok adta lehetőség már jog, amit mindenki másnak kötelessége elfogadni, tiszteletben tartani, és bármikor, bármilyen helyzetben ahhoz alkalmazkodni... meg beposztolni egyszálp*csben motorozós (oké, nem, sisak-kesztű-gerincvédő volt a rövidgatya-pólóhoz a "sportmocin") fényképet, aztán mikor jön az oltás, hogy hol a ruha: ott, ahol ilyen melegben a helye van, otthon a vállfán lógva... és jön mellé a többi fullokos, aki szerint ez így tök rendben van, és minek dumál bele más... Ehh, ahogy öregszem, kezdek picit nagyon antiszoc lenni az agyatlanokkal... :D
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
Yamina
Olvasás
1,258
Hozzászólások
14
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Yamina további bejegyzései

  • Kukimágnes
    Tegnap elmentem a robesszal 160 km-re a kaptárgyárba lépkeret lécekért...
  • Változó korszakok
    Nehéz döntésre jutottam. Megvettem a Lóóóra a gumikat, aztán mondták...
  • Tagama
    Elment tavasszal. Nem tudtam elmenni a temetésére. Most sikerült...
  • A legnagyobb harcos elment...
    Azt hittem acélból van és sosem hal meg. A profilképén jó ideig egy kis...
  • Kegyelmi állapot
    Mostanában nem írtam blogot. Mert minek... Elfoglalat a kert, az...

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére