Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Hallgattassék meg az edzőterem tulajdonosa is, aki a Down-kóros fiút "kitiltotta"

Tényleg csak futólag olvastam a Facebookon az esetről, ami állítólag most lázban tartja az országot. Mivel a kerületben lakom, azt nyilván láttam, hogy a kerületi lakók, anyukák rögtön kampányolni kezdtek az edzőteremből állítólag kitiltott Down-szindrómás srác mellett. Egész pontosan a gonosz edző ellen kampányol még mindig a többség úgy, hogy nem is ismerik pontosan az esetet.

82021-1463988405-536702908a95b7a8f936d8277dafbfb8.jpg

(A képek forrása a Facebook)

Emberi tulajdonság, hogy a látszólag gyengébbet segítjük, támogatjuk, gondozzuk és ápoljuk. Ha nem lenne az emberekben ez az ösztön, szörnyű hely lenne ez a világ, például a csecsemőket, az időseket és a betegeket sem ápolná senki. (Ja, hogy ilyen is van? Az tényleg durva, de attól még nem az a normális.)

A felületes szemlélők számára tehát egy kigyúrt, kopasz macsó a sérült srác elleni meccsben csak a gonosz, kirekesztő szerepét játszhatja. Pedig azért itt vannak más szempontok is. Szakmai például.

Tegnap este osztotta meg az egyik kerületi anyuka ezt a videót, amit Csavajda Szabolcs szombaton tett közzé a saját védelmében, miután a bulvár média nem csak az egész történetet, hanem még az ő saját szavait is kiforgatta, és ezzel hatalmas károkat okozott az edzőterem tulajdonosnak nem csak vállalkozóként, hanem emberileg is.


Azt kell, hogy mondjam, hogy engem meggyőzött. A videó alapján egy jólelkű, jó szándékú, és értelmes embernek látom Szabolcsot. Ráadásul nálam alap, hogy aki a média szót helyesen használja, az eleve nem lehet hülye ember. (Tudniillik a latin szó egyesszámú alakja a médium, aminek a többesszáma a média, vagy médiumok, de semmi esetre sem médiák, ahogy nagyon sokan használják - helytelenül.)

Ex aerobic edzőként és személyi edzői végzettségem tudatában is azt mondom, hogy teljes tiszteletem az övé, hogy segíteni próbált. Azt hiszem, soha nem vállalnék sérült embert, mert ahhoz - úgy gondolom - speciális képzettség kellene.

Ráadásul úgy tűnik a videóból, hogy Szabolcs, aki nem csak teremtulajdonos, hanem edző és versenyző is, a felét sem mondta el annak, ami a teremben történt, mert még mindig tekintettel van a sérült fiú személyiségi jogaira. Annak ellenére, hogy az ő jogaira jelenleg nincs tekintettel senki.

Az, aki éhségében őrjöngve tépi fel a hűtő ajtaját és mindent kizabál belőle, valószínűleg más esetekben is hasonlóan vehemens, ami kimeríti az ön- és közveszélyeztetés fogalmát, főleg egy edzőteremben, ami eleve veszélyes üzem. Ráadásul a Down-szindrómás fiú 34 éves, tehát nem egy gyerekről, hanem egy 120 kilós felnőtt férfiről beszélünk, ami szintén más megvilágításba helyezi az esetet.
  • Like
Reactions: 3 emberek

Hozzászólások

Hát igen én tegnap néztem meg a videót ,amit Szabolcs rakott fel. És tényleg elég elkeserítő,amit mondott is,hogy nem számít az embereknek (legalább is néhány embernek, hogy most Magyarországon ez a többség vagy a kisebbség ,azt már nem tudom megállapítani) ,hogy mi az igazság csak lehessen valamin gyűlölködni,valamin kitombolni azt a mélyen gyökeredző társadalmi elégtelenséget és haragot,ami benne van az emberekben, főleg a közösségi oldalak "nagy megmondóiban" . Tényleg félelmetes ...És az is,ahogy a média erre ráharap és rátesz még egy lapáttal kiforgatva és elsarkítva a történetet,hogy még nagyobb botrányt keltsen és ezerrel pörögjön a facebook-on pillanatok alatt terjedő gyűlölködés. Bevallom én is ,hogy ahogy ezt lehozták , ahogy megnéztem a fiú (bátyja) bejegyzését ...persze,hogy az fordult meg a fejemben,hogy "Szegény srác, nem elég,hogy beteg még így bánnak vele, tele van az ország ilyen emberekkel, milyen ember lehet ez az edzőterem tulajdonos, meg akik oda járnak , biztos valami kigyúrt f*szkalapok" (itt megjegyezném,hogy magamban elkönyveltem a dolgot és nem írogattam fenyegető leveleket ,meg nem osztottam meg felháborodva és a tulajdonos halálát kívánva a történetet.) Aztán megnéztem a videót.. amit persze már nem közöl le annyi hírportál, nem verik olyan nagy dobra,hogy mennyire meg van törve..elkeseredve és tönkretéve..egy ártatlan ember ,akire csak ráhúzták a vizes lepedőt,mert kellett egy botrány,amin lehet csámcsogni. Nem számít mibe kerül.
És akkor a véleményem vett egy 180 fokos fordulatot. De ezek után ki dönti el,hogy mi az igazság? Egyáltalán számít már,hogy mi az igazság? Hát persze Szabolcsnak számít,de sajnos már nem segít semmit.. Örökké megmarad rajta is és az edzőtermére is az a bélyeg,hogy "Ő volt az aki elküldte azt a szegény Down szindrómás fiút", "Úúú halottad? Ez az az edzőterem,amelyikből kitiltották az Down szindrómás fiút" ....

DE azt már kevesen tudják,hogy a Londoni vizes EB-t a magyarok minden eddiginél kiemelkedőbb sikerrel zárták 10 aranyéremmel? Vagy ,hogy magyar felfedezés hozhat áttörést az agyi infarktus kezelésében? és,hogy ne csak jót,hanem mást is,hogy : Teljesen államosítani akarják az iskolákat? És hogy kiadtak egy új 10.-es Történelem könyvet ,ami tele van hibákkal,de azért ebből kell majd a diákoknak érettségizniük ? Jah és a kedvencem az Unicef-es kampány..amit a mozikban vetítenek le gyerekeknek szánt filmek előtt a gyermek bántalmazásról..Most majd aki szeretné részletesebben elolvashatja ,hogy miről is van szó....

A lényeg a lényeg,hogy az a hír,ami botrányt szül a többi pedig egy cikk,amit néhány ezer esetleg párszáz ember elolvas,de biztos nem indít láncreakciót a közösségi médiában..
Igazából most mi lettünk ilyenek vagy a média tett minket ilyenné? Vagy ez már rég ott volt bennünk,csak eddig ugye facebook hián legfeljebb a szomszéddal vagy kollégákkal elcsevegtünk magunkban a véleményünkkel és nem osztottuk meg többmillió emberrel? Nem tudom... minden esetre nagyon sajnálom Szabolcs-ot és ezek után kétszer is megkell gondolni,hogy mit oszt meg az ember, vagy hogy milyen véleményt ír,mert ezekszerint bármi, bármikor bárkivel megtörténhet és nem lehet visszacsinálni a történteket.. csak megelőzni..
 
A sajtó mindig is ilyen volt. Soha nem az igazság volt a lényeg, hanem a hír"érték". Szomorú ez a világ. De a bíróságon is az ártatlanságot kell bizonyítani, nem a bűnösséget.
 
Most megnéztem a sérült fiú tesójának a hírfolyamát, ismerősöm. Leszögezi, hogy őket nem kitiltották, hanem a felsorolt okok miatt megkérték őket. A sajtó mindkét oldalt felfújta...
 
Szerintem az segítene mindenki becsületén, hogy ha a család vele együtt kiadna egy közös nyilatkozatot a hőbörgők ellen... az lenne egy igazi öngól a mocsok sajtónak.
 
Utoljára módosítva:
Na, most kezdem azért megérteni a sajtót...
Elmentem tornászni a gyerekkel két órára, és azalatt több, mint 800-an látták ezt a bejegyzést.
Mióta kitiltott a Hells Angels, nem olvastak ennyien el egy blogbejegyzést itt ilyen rövid idő alatt. :D
 
Amúgy ahogy tudjuk, a negatív reklám is reklám, és lehet, hogy sokan pont azért fognak majd többen járni a Thor Fitnessbe, mert már hallottak róla "valahol". (Jelenleg pl. a Facebook oldaluk úgy láttam le van tiltva, vagy törölve, mert a sok jóakaró - aki gondolom soha nem járt még ott - lehúzta a beszólásaival és a negatív értékeléseivel. Tegnap 1,4 csillaguk volt... )

Egyébként mivel nem a Down-kórosok a konditerem célközönsége, az nem olyan nagy kár gondolom, ha a sérült srác szimpatizánsai ezentúl azokba a termekbe járnak, amelyek most a médiavisszhangot meglovagolva felajánlották, hogy náluk ingyen is edzhet. Majd kapkodják a fejüket, amikor csapatostul mennek hozzájuk ingyen edzésért.
 
Bevallom semmit nem tudtam ezeddig erről a hírről, még jó hogy keveset netezek és azt is eléggé irányítom, nem hírordalakat meg össze-vissza faceizét olvasok. A blogod azért olvastam el, mert mi az hogy NaNa ilyesmiről írjon?! Ez most mi?, el kell olvasni.... :cool:
 
Egyszer voltam egy továbbképzésen, ami az SNI-s (sajátos nevelési igényű) gyerekek integrálásáról szólt. Egy kaposvári, direkt fogyatékkal élő gyerekek oktatására szakosodott intézmény igazgatója tartotta. Meglett, sokat látott-hallott-tapasztalt kollégák hűltek-haltak azon, amit az igazgatónő a napi gyakorlatból mesélt. Enyhe, középsúlyos értelmi fogyatékosok (főleg), (a súlyosakkal ugye egyáltalán nincs mit csinálni), siketek, vakok, ilyen-olyan szindrómások, halmozottan hátrányos helyzetűek, viselkedési zavarosok stb stb. Nem akarok bántani senkit. Tényleg. De speciális esetekhez speciális helyszín és speciális, erre kiképzett szakember kell. Mese nincs. Egy átlag tanárt, átlag személyi edzőt, átlag tesitanárt, átlag teremtulajdonost évek hosszú sora alatt lehet kiképezni arra, hogy ilyen emberekkel helyesen tudjon bánni, és tényleg fejlessze, és tényleg ne okozzon kárt. Átlagember nem tud mit kezdeni az ilyenekkel, és mondom ezt anélkül, hogy bárkit bántani szeretnék. Én kamaszokkal dolgozok, közöttük is van mindenféle, de látom, hogy szigorúan tilos lenne ez a mindentegybegyúrunkmerazúgykurvajólesz, jöjjön le a hülye miniszter, és tartson órát egy olyan 37 fős osztályban, ahol enyhe értelmi fogyatékos, viselkedés-zavaros, halmozottan hátrányos helyzetű, vagy egy "sima" családi problémás kamasz-sereg teszi ki az osztály nagyobbik részét. A tehetséges, motivált, tanulmányi versenyre vihető meg a sokkal kisebbiket. Meg lehet próbálni! És itt nincs ennél speckóbb! Ez egy átlagos szakmunkás osztály!
Azt gondolom, hogy a súlyos problémákkal küszködő embereknek speciális segítség kell, ELSŐSORBAN a saját érdekükben. Ez nem kirekesztés, sőt. Egy normálisnak tekintett ember egyetlen, tudatlanságból adott reakciójával, ha az mégoly jóindulatú is, évek nehéz munkáját tudja tönkretenni. És akkor még nem is beszéltünk azokról, akik tudatlanságból gúnyt űznek a sérült emberekből. Mindenkinek jobb az úgy, ahogy az edzőterem-tulajdonos srác döntött.
És a mostani sajtót meg gyűlölöm. Tudományos híreket szoktam nézni, levelezést, esetleg jutubozok. De mindegyikre rátéve a saját beépített szűrőmet.
 
"Ráadásul nálam alap, hogy aki a média szót helyesen használja, az eleve nem lehet hülye ember."

Pont hogy rosszul használja. "Több medium" a helyes, és nem "több media". Magyarban nincs többes szám egyeztetés ilyen formán.
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
165,932
Hozzászólások
26
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére