Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

A motorosok jó emberek...?

Szombaton jöttünk haza Tatabányáról a teljesítménytúráról, és hát megálltunk egy benzinkúton koffeinnel feltöltekezni, hogy a 30 km séta után el ne aludjunk hazafelé a motoron. Ekkor elhúzott mellettünk egy csomó nagyvas - ha jól tippelem, a Harley szezonnyitó, de NaNa majd megerősít, vagy cáfol.

Kényelmesen befejeztük az energiaitalt, megettük a csokit, felcihelődtünk, és elindultunk - kb. 10 percen belül utolértük őket, és beálltunk szépen a sor végére. Oké, lehet, hogy nem volt szép tőlünk belepofátlankodni más motorostúrájába, de eleinte poénnak tűnt.

Ám csakhamar eluntuk a 60 km/órás tempót, és elkezdtük szépen kielőzni a sort. No nem egyszerre - sokan is voltak, meg szembeforgalom is volt - szóval előztünk pár motort, aztán visszasoroltunk közéjük. Megint előztünk, megint visszasoroltunk.

Oké, ez talán továbbra sem volt szép, de nem is nagyon volt más választásunk. Viszont valahányszor beálltunk a sorba, mindig pánikot keltettünk, mert újra kellett rendezni a farkasfogat, nem bírta ki a csapat, hogy pár másodpercig, amíg újra előzni tudunk, addig ne szép szabályosan vonuljanak.

Aztán az egyik előzésnél úgy alakult, hogy kedves motorostársunk a böszme Harleyn ülve nem engedett vissza. Sőt, rám is húzta a kormányt, nehogy már én bepofátlankodjak még egyszer a sorukba!
A gond csak az volt, hogy a szembesávban, ahol haladtam, piszokul jött szembe egy kocsi.

Az volt a mázlim, hogy egy kis Suzuki volt, nem egy nagy kamion, mert motorostársunk nem gondolta meg magát, így ott ragadtam a szembesávban - szerencsére a kocsi elfért mellettem...

Mondanám, hogy szegény, éppen nem vett észre, miért nem figyelünk egymásra, ejnyebejnye, de nem. Ez tök szándékos volt.

Hát ennyit számítunk egymásnak motorosok? Akkor miért nyafogunk, hogy a közlekedés többi résztvevője nem figyel oda ránk?
  • Like
Reactions: 2 emberek

Hozzászólások

Azt írod, hogy "nem volt szép bepofátlankodni más motoros túrájába"
Meg,hogy nem volt szép dolog az előzgetés...
Na de szerintem harmadik lehetőség nincs. Vagy beálsz a sorba vagy előzöl. Vagy talán tudsz repülni?
 
Csak próbálom empatikusan, az ő szemszögükből is látni a dolgot, hátha megértem, miért akart kinyírni egy motorostársam.

Mert ha csak a saját szempontomból nézem, akkor b@ssza meg, és eleve minek vonulgatnak 70el egy népes útszakaszon, településen kívül.
 
A szezonnyitó jövő héten lesz.
Gyökerek, de legfőképp kezdő divatmajmok lehettek, ha tragédiaként élték meg a zippzár újrarendezését. Ha egy motoros sor túl hosszú és nincs egyenes, ahol egy menetben megelőzöd őket, akkor nincs más megoldás, mint a vonatozás velük, és szakaszonkénti előzés. Nekem az ilyen sose fáj, és ahogy észrevettem, másnak se...
Ez nem motoros, csak egy szimpla gyökér, amelyik ilyet tesz. Ez bőven kimeríti a szándékos közúti veszélyeztetés fogalmát.
 
Utoljára módosítva:
Igazából fura, mert ha hatalmas vasakon látok embereket, mindig feltételezem (én naiv, tudom!), hogy nem elsőszezonos motorosok, a cippzár újrarendezésénél viszont úgy bénáztak, mint aki életében nem csinált még ilyet. Zárójelben teszem hozzá, hogy sokszor úgy soroltunk be a sávba, hogy nem is kellett volna a cippzárral vacakolni, mert vagy a legszélére, vagy középre álltam be harmadiknak (arrafelé elég szélesek a sávok ilyesmikhez).
 
V
Egyébként meg, mi a francnak újrarendezni? Kihagyják azt az 1 motornyi helyet a sorban, aztán majd felzárkóznak, ha befejezte a gyorsabban haladó az előzést. Mint ha autóval előznék őket... ennél a tempónál nyilván az is megesik... Vagy azt se engedik vissza?
 
Van minden motoron egy különleges eszköz :D.... A tükör. Na, abba bele szoktunk nézni,és ha azt látom, hogy valaki előzni akar,akkor lehúzódunk,és nem ragaszkodunk a zippzár alakhoz.Legalábbis a szerintem.... :)
De ha valakinek ezt nem tanították..... :mad:
 
V
... tanítani nagyjából senkinek, egy kis józan ésszel, pár alkalom csapatban motorozás után magától is kialakul... szerintem... Persze, ha nincs józan ész, meg ahhoz szokott, hogy motorostalálkozókon, biztosítva, felvonul, szigorúan tartva az alakzatot, akkor nem nagyon van miről beszélni...
 
Igen, tartok tőle, hogy ez lehet a probléma, hogy az illető eddig még csak felvonuláson motorozott.

Hogy nemtáviratot idézzem: (és ezúton is bocsánat minden olyan Harley-tulajtól, akire ez nem vonatkozik)

"Az ott a Harley-szezonnyitó volt? Érjük már utol őket, meg akarom nézni, mert ennyi Harleyt egyszerre lábon még nem láttam, csak traileren!"
 
Ahogy @Mina írta, a szezonnyitó jövő héten lesz... ott lesz felvonulás, de azt is rendőrök biztosítják a városban.
A kérdés inkább az, hogy volt-e color a hátukon.

Amúgy a motoros csapatokban azért van általában hátul a "hangman", hogy ne engedjen veszélyesen előzni másokat. Nem csak az tartozik a feladatai közé, hogy megakadályozza, hogy valaki befurakodjon a menetoszlopba, hanem az is, hogy ha belátható, egyenes útszakasz van, ahol előre láthatóan egyben meg tudják előzni az egész csapatot, akkor ott jelezze az előzni szándékozónak, hogy most mehet, és nagyon gyorsan húzzon a picsába, nehogy valakinek baja essen. :D
És a Road Captain is szokta figyelni, hogy akar-e előzni valaki hátulról, és ha ilyen belátható szakasz van, akkor int a csapatnak, hogy rendeződjenek egyes oszlopba az út jobb szélére, hogy hamarabb meg tudják előzni őket.

Itt volt egy cikk a csapatban motorozásról.. illetve az eredetit, ami a TotalBike-on jelent meg,most épp nem találom. Pedig biztos részletesebb volt. :D

http://csajokamotoron.hu/magazin/motorok/vezetestechnika/45-mi-a-jo-a-cipzarban
 
Utoljára módosítva:
Ez a beszólás azért elég merész volt nemtávirat részéről, de meg tudom érteni. Tudjátok, hányan gyűlölik az összes motorost a divatmajmok miatt? Többek közt apám is, és ezekért az agyatlan bunkókért is engem hibáztat minden egyes alkalommal. :morog:
Nem akarok HD-t, az nekem nagyon drága meg nagy. Egyszer még akartam menni eggyel ebben az életemben, de azt gondolom, nem jön már össze... nem Isten bizony, hogy ennyi kihagyás után rá mernék ülni...
Régen én is írtam egy kis szösszenetet a csapatban motorozásról. Pedig mi csak a Szigetközben motoroztunk a Jawáinkkal, CZ-inkkel, és kétszer voltam motoros felvonuláson... hát elég nagyképű voltam, hogy azt akkor megírtam, erről nem is gondolkoztam, milyen, ha a sorba bejön valaki, olyan egyértelműnek tűnt... ez nem is motoros, inkább emberi dolog, egy kis tolerancia, egy kis rugalmasság...
 
Nemtáviratnak eleve elég nagy a szája, plusz volt már divat-harleys élményünk máshol is, amin azóta is röhögünk, szóval bár a HD ellen semmi kifogásunk, a rajta ülőkkel kapcsolatban hajlamosak vagyunk tiszteletlenül nyilatkozni.

NaNa természetesen kivétel:)
 
A speedesek közt is van elég divatmotoros, sőt, szerintem már minden szubkultúrájában a motorozásnak...
 
V
Akkor most már kezditek kapisgálni, miért borsódzik a hátam a "motoros vagy, a testvérem vagy", és hasonló maszlagoktól? :)

Nem mellesleg, amíg nem kezdett el felhígulni ez a közeg is, baromira nem kellett nagy pofával terjeszteni ezeket az együvé tartozásos szállóigéket, a hasonszőrűeket simán "összefújta a szél" ezek nélkül is. Akkor kezdtek megjelenni és terjedni, mikor megjelentek a mindenféle identitáskeresők, akik maguktól nem tudtak valahova tartozni, hanem "erőszakkal" próbálták rászívni magukat valamelyik speedes/chopperes/crossos/stb. célcsoportra...
 
Csak egyetérteni tudok! Mikor azt hallom,hogy " vettem én is egy motort, most már én is motoros vagyok" attól hülyét kapok! És évente megy 120 km-t.... De engem lenéz,mert egy 38éves kawán ülök,neki meg vadiúj Harley-je van.
 
:D:D
Egyébként sose felejtem el, amit anno egy volt diákom apja mesélt, egy vidéki kisváros kis motoros klubjának vezetője, amikor beugattak neki valamilyen újsütetű coloros klubtól, szabták a feltételeket meg mindent. Nem hiszem, hogy tudom pontosan idézni, de a lényege valami hasonló volt: "Mióta van motorod, öreg? Ja, 5 éve? Kisapám, te az apád f.szában nem ringatóztál még, amikor én már a haverokkal nyomtam Rigával meg Bervával, mert akkor még Simson se volt, nemhogy te. Te szabod a feltételeket nekem? Kapjál már a fejedhez!" És ennek ellenére, vagy talán éppen ezért megtorpedóztak egy vidéki kisvárosi klubot... elgondolkodtató... ez a sokat emlegetett ki az igazi motoros téma... OK nem tetszhet mindenkinek mindenki pofája, de azért na...

Mondjuk tanárként is van olyan kolléga, akinek szívesen ráhugyoznék már a sírjára... aztán tanár-tanár, pláne egy mit sem sejtő kívülálló szemében...
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
birge
Olvasás
711
Hozzászólások
48
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

birge további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére