Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Büntessük meg a rosszakat, de ki védi meg a jelen nem lévőket?

Napi hírek: Tegnap az egyik újságírónak nem nyilatkozott Attila párja, mire az újságíró megfenyegette, hogy megírja kromofággal volt leöntve Attila kocsija. Nem nyilatkozott. A kocsin két húszforintos méretú kopás van a lakkrétegen, a járgány átlagos városiasan lelakott, a cikk meg persze fotó nélkül...

A sztoriban egy igaz: a fenyegetés - az újságíró részéről. Ez lenne a sajtószabadság? Az újságíró bármit megtehet? Bárhogyan hírhez juthat? Akár ki is találhat valamit, BÁRMIT? Személyiségi jogok, ártatlanság vélelme, becsülethez való jog?

Simán megér egy becsületsértési pert. Átvette a Blikk, attól az Index, HVG, stb, stb. Tanulság? A HVG és a Blikk is egy szinten van. A kocsmai pletykagyárak szintjén. Sajtószabadosság rulez.

Ok, büntessük meg azokat akik rosszak, sittre mindenkivel, aki fizikailag rosszat tesz. De mi lesz azokkal, akik nem azok, de a nem fizikai bántástól mégsem védi meg őket senki? Fizikai erőszak nem történt, az valóban nem. De belerúgni a földön fekvőbe több mint nem elegáns.

Pláne nem intézményesítve a pletykát: mindenki csak egy kicsit tesz hozzá a fura hírhez, hogy az övé jobban értesült legyen majd, és löki ki magából a külvilágba.... A hír meg egyre mocskosabb, hogy kiszolgálja a közérdeklődést, a hirdetőt, és eltartsa a szennylapot. Értéke nincs, de habzik és szaftos. De hogy a megjelent hírek milyen képet festenek valakiről, hogy az családok sorsát nehezíti meg, további fájdalmat okozva, az nem érdekes, a kassza csörög. De mi lesz, ha egyszer nem a kassza oldalon állsz?

Csörög a telefonom, és hallgatom a barátokat, ismerősöket, hogy "figyelj Mina, ma meg az jelent meg hogy... de én őt sosem ismertem ilyennek, és ezt el tudod képzelni, ezt honnan vették?" Olyan emberek nyilatkoznak róla, akik látni vélték, mert imponáló az öt perc hírnév. Az újságírók előrántanak névtelen informátorokat, habzik, bugyog tovább a hír....

A következmény 1:
egy embert szakmailag és emberileg teljesen elásnak. Az aljasabbnál nyomorultabb hírek miatt a barátok szépen lassan elfordulnak, mert nem is tudják egy idő után, hogy mit is gondoljanak. Kevés az az ember, aki szívesen tart pajzsot miközben többen is iparosítva fosnak a ventilátorba - nem akarnak szarossá válni, és egyébként sem divat kiállni valakiért, pláne nem azért aki nincs jelen.

Következmény 2:
a mocskos és hiteltelen forrásból származó hírek miatt a sajtó becsülete tovább pusztul. Az újságíró mint kifejezés csatlakozik az újabb szitokszavak listájához, és mint önvédelemből szigorúan kerülendő életformákhoz. Az ócskulás miatt meg az újságírók egyre kevesebbet keresnek, egyre olcsóbb értékrendű lényekké válnak, és egyre ostobább dolgokat írnak.
Emberi sorsokat döntenek romba, bélyeget sütnek, értékeket taposnak sárba, miközben zászlóhordozók lehetnének, értékrendet mutathatnának. Ma fércbukon megtalált egy Blikk újságíró: finoman mentegetőzött, hogy neki ez a dolga. Nem ez a dolgod, a választás szabadsága a tiéd is, hogy belefosol-e úgy "haviszázért" a ventilátorba, hogy az egész világ bűzlik utánad... A mekiben krumplit sütő diáknak több a becsülete, ugye érzed?

Attila, nem tudom merre vagy, remélem nem esett bajod. Megértelek, ha ezek után nem jössz haza...

De képeslapot küldjél!
  • Like
Reactions: 2 emberek

Hozzászólások

...és az istenállatkertje végül a saját igazáért harcolva kiteszi a kopott puntóról a képet, amelyiken így már totálisan egyértelművé válik, hogy az valóban nem kromofágos marásnyom...
 
Talán emlékeztek, talán nem. Tóth Lucy, az akkor 13 éves énekes a mittudoménmelyik tehetségkutatóban. Kisbárapáti illetőségű. Ismeretlenül is ki voltam akadva a szüleire, hogy engedhetik, hogy a rohadt firkászai cafatokká marcangolják a bulvársajtóban. Mert a tehetségkutatók erről szólnak, és nem többről: botrányhős kerestetik.
Tavalyelőtt év közben jött egy csaj a sulinkba. Tóth Lucyenne. Ej affene mondom, miért nem lehet egy normális MAGYAR nevet adni egy lánynak, ha már magyar az Isten adta. Dumálunk, közben kiderül, motorozik, pitbike-ja van. Ölég lelakott szegény, kéri a tanácsokat, kérdezi, miért is hívnak "Chopperbának". Mutatom a képeket, adom a tanácsokat. Olyan tekintete van a csajnak, hogy elégsz tőle. Olyan "Ide nekem az oroszlánt is!" tekintet. Őszinte, lelkesedő, határtalan energiákkal. Mesél. Lovagol, keményen melózik a családi szőlőben, borászkodás is érdekli, traktorozott is már, ja bocs, nem zavarja, tanár úr, elszívnék egy cigit. Te tudod, te tüdőd. Nevet. Csodálatos a mosolya. Sokadik beszélgetéskor kiderül, énekelt is. Kollegák megerősítik, igen, ő az. Totál mentes volt a csaj minden sztárallűrtől. Érdeklődő, intelligens.
Egyszer totál bekattanva jött be. Kérdezem, mi baj. Majd elmondja, most kell egy cigi. Már két feles benne van, de ne mondjam el az oszinak. Jó, nem mondom. Két nappal később kiböki, megint egy blikkes rohadt disznó firkász. Nem is kérdezte meg se őt, se semelyik ismerősét. Csak megírta, milyen lecsúszott csaj, piál, cigizik, n-edik iskolába jár, és egy utolsó kis mezgazba. (Kurva anyád.) Napokig, hetekig ki volt kattanva. Ő csak élte az átlagos 18 évesek átlagos életét. Bulik, suli, meló, pasik, ebben a sorrendben. Semmi több, semmi kevesebb. Kicsit ambíciózusabb, kicsit akaratos, de semmi extra. (Na persze elég jól nézett ki.)
Tényleg, a fasznak tönkretenni valakinek az életét, de most tényleg? Nyavalyás pár ezer forintért?:mad:
 
Igen, azt hiszem, nincs rosszabban az ősökkel, mint az átlag, sőt. Elmesélte, hogy az énekléssel is ő akaratoskodott, hát engedtek neki... minden meg van bocsájtva, én kérek elnézést a szülőktől...
Most lovastúra-vezetőire jár ide a suliba. Eladta a pitbike-ot, endurót akar... megbeszéltük, ha kinéz valamit, szól.:ok:
 
És most itt van az "utód": az Ének Iskolájából Tóth Kiara. (megint egy Tóth! :heureka:) Szintén sztárallűrök nélkül. Kedves, szerény, csendes csaj. Zavarba ejtő mosollyal és hibátlan szépséggel... egy koleszrendezvényen énekelt. A tanáriból hallottam, egyből leesett, ez NAGYON képzett hang... eddig úgy vettem észre, az újságírók legalább ezeket a gyerekeket kímélik valamennyire. Kíváncsi vagyok, meddig...
 
Emlékszel Mina amikor azt beszéltük CSvel ,hogy koszos a Normafa meg nem tud elfordulni a busz .....
Szemét valami a média
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
Yamina
Olvasás
1,515
Hozzászólások
14
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

Yamina további bejegyzései

  • Kukimágnes
    Tegnap elmentem a robesszal 160 km-re a kaptárgyárba lépkeret lécekért...
  • Változó korszakok
    Nehéz döntésre jutottam. Megvettem a Lóóóra a gumikat, aztán mondták...
  • Tagama
    Elment tavasszal. Nem tudtam elmenni a temetésére. Most sikerült...
  • A legnagyobb harcos elment...
    Azt hittem acélból van és sosem hal meg. A profilképén jó ideig egy kis...
  • Kegyelmi állapot
    Mostanában nem írtam blogot. Mert minek... Elfoglalat a kert, az...

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére