Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

A gumid kopjon, ne a...

"A gumid kopjon, ne a lelked!" - olvastam már többször is motoros cikkekben, ahol a biztonságos motorozásról volt szó.
Sosem értettem.
Már mitől kopna a lelkem?

Így, túl az első (és reméljük, jó darabig az utolsó) igazi motoros esésemen, még mindig nem értem. Mert kopott ott a hasam, meg a lábtartóm, a váltóm is kisebb lett, de a lelkem mérete változatlan. (Oké, azóta kissé tikkel a szemem, ha kanyart vagy padkát látok, de ez majd idővel biztos rendeződik.)

Szóval én javaslom, hogy vezessük be a "Gumid kopjon, ne a bőröd" esetleg a "Gumid kopjon, ne a tested!" verziókat.

Nem?
  • Like
Reactions: 2 emberek

Hozzászólások

De.
Amúgy sosem értettem én sem, hogy ez mit jelent... eleve mi az, hogy kopik a lelked? Már annak sincs értelme, bár a gumi meg a lélek egy mondatban nyilván valami fennkölt dolgot takar.
 
Z
Egy nem várt terhesség esetén kophat a lelked, szóval a gumi kopjon.....:D
 
V
Ezt én se értettem soha... gondolom, valami lefordíthatatlan angol szójáték magyarítása, ami menőnek hangzik, úgyhogy terjeszteni kell.
Esetleg bele lehet magyarázni, hogy mennyire lélekölő egy baleset és az utóhatásai, és erre értette az eredeti "szerző"...
 
Szerintem lélek kopása amikor mondjuk 3 évig tart egy rekreációs folyamat a baleset után. Nemcsak a te lelked kopik, hanem a környezeted/családod is megsínyli rendesen. :cool:

Nekem például a lelkem kopott rendesen amikor befeküdtem a szalagkorlát alá. Két hétig alig bírtam lépcsőt mászni és a pofám is fájt legalább addig (a plexit rommá törtem, ha az mond valamit, hogy mennyire rugalmas cucc), és kevésbé fájt a fájás meg a motor újbóli szerelése, mint a lelkivilágom romjai, hogy valójában én nem is tudok motorozni....
 
Mina szerintem ez belemagyarázás, elvégre egyetlen cikkben, tréningen, okosságban sem emlegették a lelkemnek az egészségét. szerintem mindenki a saját lelkének a pogácsa.
 
V
... ja, pont ezért szerepel ez a mondás nálam a "jól hangzó f*szság" kategóriában...

(És van még jópár ilyen, amit a wannabe motoros, fészbúküzenőfalnakmotorozó kib*szottmenőcsávók előszeretettel terjesztenek mindenféle posztokban... látni meg akkor lát országutat a gépük, mikor az új tulaj tél közepén áthúzza tréleren a saját városába, meg esetleg, mikor kimennek végsebességtesztre a helyi elkerülőre...)
 
A facebook tényleg melegágya a hülyeségnek. :D
Nem akarok személyeskedni, de amikor még az írástudatlanság is társul az okossághoz, na az kiveri nálam a biztosítékot.

(Persze most lehet mondani, hogy bagoly mondja verébnek... )
 
Ó, igen. Fotelkoelók helyesírási hibával - nálam azonnal bannolásra kerülnek:)
(elég gyakran tisztogatok az ismerőseim körében, szeretem megválogatni, milyen posztokat látok a falamon.)
 
Én szívesebben koptatnám a saját motorom gumijait. De nincs miét, mert a drága családom miatt nincs motorom. Elég lélekölő dolog. És néha, amikor megfordulnak a fejemben ezek a dolgok (mivelhogy hely az van benne bőven), akkor valami hasonló lélekkopást érzek. De ebből már úgyis biztos elegetek van, nem részletezem.
Van a faluban egy ember. Simsonnal esett akkorát, hogy azóta se tud fölépülni. Annyira depressziós, hogy gyakorlatilag semmiről nem lehet vele beszélgetni. Asszem ő is szívesebben koptatná egészségesen (testileg-lelkileg) egy vas gumiját.
De egyébként én is agyaltam egy csomót, hogy mit jelenthet ez a mondat, ennél értelmesebb nem fordult meg a fejemben (pedig hely az van benne bőven)...
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
birge
Olvasás
2,640
Hozzászólások
28
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

birge további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére