Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Benzintyúkok újrarágva

Tegnap megint feljött a benzintyúk téma. Sőt a Nők Lapja újságírója a végén - miután elmondtam neki, hogy (szerintem) mit jelent ez a szó, megkérdezte, hogy én találtam-e ki. Jól esett, hogy kinézi belőlem, hogy ilyen nyelvújító vagyok.

Tehát az én definícióm szerint:

a benzintyúk az a nő, aki a motoron hátul ül.

Ez eddig még egy teljesen ártalmatlan dolog, de ha azt vesszük, hogy az angol szlengben a motor hátsó ülését Bitch Seatnek, vagyis kurva ülésnek hívják, mindjárt megértjük, hogy miért nem szeretem, ha azokat a nőket nevezik így, akik maguk vezetik a motorjukat. Nem kell felsőfokú nyelvvizsga ahhoz, hogy rájöjjünk, a motorosok körül bizony gyakran megfordulnak olyan menyecskék, akik bármit megadnának azért, hogy mehessenek egy kört. A szó minden értelmében.

Hozzá tartozik, hogy ezeknek a lányoknak nincs motoros felszerelésük, hiszen csak alkalmanként pattannak fel hátra, ezért kölcsön bukóban, utcai ruhában, leggyakrabban motorozásra teljesen alkalmatlan hasvillantós pólóban, forrónadrágban és papucsban vagy körömcipőben ülnek fel a motorra, ami lássuk be, nem túl biztonságos. Viszont annak, aki a motor mögött halad, biztos esztétikusabb, mint egy full bőrbe-protektorba öltözött motoros látványa.

Nyilván ha ezzel a többlettartalommal bővítjük ki ezt a kifejezést, már nem is olyan barátságos. Rám például kimondottan ösztönzőleg hatott, és felgyorsította a motoros jogosítványom megszerzését. Inkább jártam kocsival a motoros találkozókra, amíg nem volt jogosítványom és saját motorom, hogy a barátaimmal lehessek, mint hogy felkéredzkedjek valaki mögé, csak hogy lejussak pl. Újszilvásra. Fő a nyugalom. Semmi nincs ingyen, még a motor hátsó ülése sem. Ahogy a férjem mondaná, egy baszé' (vagy szopé') az ára.
  • Like
Reactions: 2 emberek
A szerzőről
NaNa
NaNa vagyok, a Csajokamotoron.hu alapítója, és ezeken az oldalakon a privát gondolataimat osztom meg kicsit személyesebb oldalról megközelítve.

Hozzászólások

Nah egen, ez is csak annak szívügye, akinek van jogsija és motorja. Ennél már csak az idegesítőbb, amikor ezeknek a libáknak a söfőrjei (vagy ők maguk) elkezdenek rajtad rögöhni, sőt hülyének néznek, hogy te mit izzadsz a bőrben. protektorban? És a hajad, sminked? :eek: És a bőröd, amire nem lesz mint kenni, mire leértek a Balcsira, nem hogy napolajat :confused:
 
V
Na ez az, hogy benzintyúk és benzintyúk között is van különbség... magyarul is ki kellene találni valami olyat, mint az angolban az "old lady", ami, ha jól tudom, az MC-s szlengben jelenti azokat az állandó barátnőket, feleségeket, akik nem vezetnek ugyan, viszont rendszeresen ott ülnek a párjuk mögött, alkalomadtán együtt túráznak... lényeg, hogy nem a (minden értelemben) 1 körös "hátsóüléslakók".
 
Persze, az ol'lady nem egy kalap. Szerintem nálunk sem.
De azért ránézésre is meg lehet különböztetni, hogy ki az, aki stabilan ül hátul, meg aki csak ideiglenesen. A rutin meg az évek ugye. :D
 
...és hogy hívják azt, akinek van jogsija, motorja is, de időnként mégis felül valaki mögé (mert utazni is szeret, vagy épp spórolnak, vagy akármibámi...) ??? :cool:
 
Vicc félre: mögöttem rendszeresen ült második barátnőm, az ő motorjával mentünk, neki is volt jogsija és szívesen vezetett is. De amikor ketten kellett menjünk, azt mondta, vezessek én, mert ő úgy biztonságosabbnak érzi. Akkor volt friss a jogsija. Érthető. Én meg büszke voltam, hogy nekem lehet ilyen nőm. (Akkor kezdődnek a bajok, amikor az ember elhiszi.)
Első barátnőmet sosem tudtam magam mögé fölültetni. Pedig jó lett volna. A feleségem állítólag imádja a motorokat, párszor föl is ült mögém. Aztán volt néhány húzása, és most már nincs mire fölüljön mögém.
Egyébiránt kb. két éve, mikor a tévében is benne voltatok a naptár és a rendezvények kapcsán, simán alle cuzammen lekurvázott benneteket. Még szerencséje, hogy ott volt a gyerek, mert úgy megvertem volna, mint a szódás a lovát.
 
Miért pont tyúk? Az olyan idősebb korosztályt takar. Az én párom szívesen ül fel mögém , habár fél a motorozástól, de mögöttem még nem parázott. Soha nem tudnám tyúknak nevezni, elég fiatalos ahhoz, habár már benne van a korban. Az biztos hogy egy másik szleng szó jobb lenne. ;)
 
Ezt az inget nagyon sokan felvették.. pont a lényeg nem jött át, úgy tűnik. :)
 
V
Az elejére visszacsatolva, ez szerintem csak annak a szívügye, akinek vagy van jogsija-motorja, vagy rendszeresen, de nem elég régóta utaskodik ahhoz, hogy legyen elég tapasztalata hozzá, hova sorolja magát. A többiek meg ugyanúgy lesz*rják, mint a "ki az igazi motoros-integessünk vagy ne, és ha igen, kézzel vagy lábbal-stb." kérdéskört, amin kellő km-rel a háta mögött remélhetőleg mindenki túllendül:)
 
Lehet, hogy akinek van jogsija, degradálónak érzi ezt a minősítést. Én mindenesetre tisztelem azt, aki nemcsak úgy az adrenalin miatt alkalomadtán, hanem rendszeresen fölül hátra, mondjuk azt a legjobban, aki a párja mögé, már csak azért is, mert ez a bizalom jele. Hány meg hány olyan csaj van, aki szemtől szemben vagy sunyi alattomos módon a háta mögött b@szogatja a srácot, mert motorozik! Mennyire utálatos és szánalmas ez, amikor a csaj a MOTORRA féltékeny! Ha azonban fölül mögé, az jó jel.
És még nagyobb riszpekt azoknak a csajoknak, akik maguk is hajtják a vasat! És a legnagyobb azoké, akik nem hétvégente-coloroskodunkaztámmeghétköznapsziggyukamotorosokat fílingben nyomják, hanem arra használják a motort, amire való: napi közlekedési eszköznek! (Idézet az egyik blogból, fejből, le7 nem lesz pontos: "Merre motorozol? - Nem, én motorral közlekedek!"):huhu2::bang:
 
Egyébként a csatolt kép tökéletesen illusztrálja a rettenetet: a srácon sportcipő, rövidgatya, izompóló, a csajon alul szinte semmi, és mennyire rosszul ül és kapaszkodik! Jajj! Viszont látszik, miért csinálják ilyenre a sportmotorok hátsó ülését. Az kérem arra való, hogy a hátul haladó hímneműek csorgathassák a nyálukat a kerekedő becsesebb fél láttán... Ez csak akkor illúzióromboló, amikor az van, amit egyszer egy fotón láttam: a feka csajnak akkora volt a segge, mint a Winetou lovának, és úgy ült hátul, pucsítva... FÚJJJ!!

Na szóval mielőtt valaki fölpattan hátra, tartsunk már neki egy kemény 20 másodperces eligazítást! Ez a csaj a fotón egy kis gázhúzásra olyan hátraszaltót fog dobni, hogy a Rippel fivérek is megirigyelhetnék. Namost ha ez mondjuk 160-nál van, a csini kis combikáján nemhogy bőr, még hús se marad. Az meg nem olyan szép, mint így.
 
Szerintem a csaj combja így sem túl szép:)
De igen, hátsó ülésre csak gyorstalpaló után szabad felengedni bárkit is.

Jó látni a hozzászólásokból, hogy nem csak én szoktam motoros létemre "benzintyúkoskodni" hátul:)
Néha jó csak ülni ott és nézelődni, élvezni a motorozást, anélkül, hogy különösebben koncentrálnom kellene. (Bár már nem vagyok olyan kis gondtalan, mint amikor még nem volt motorom, félig ilyenkor is "vezetek":))
 
Utoljára módosítva:
Mivel a férjemnek csak egy üléses a motorja, én a saját motoromon szoktam lenni benzintyúk...
 
V
Azt hogy csinálod? Magad mögé ülsz? :D
(Nincs mit tenni, cseréld le te is egyszemélyesre ;))
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
8,020
Hozzászólások
58
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére