Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Kedves őrangyalom!

Szeretnék neked megköszönni mindent: óvtál már szélben, esőben, megmentettél az elém kanyarodó autósoktól és azt sem felejtem el neked, amikor hosszan próbáltam megelőzni egy kisteherautót, de mindig jöttek szembe, és amikor végre sikerült kimennem a szembesávba, pont lepuffant róla egy hatalmas vasdarab, amin biztos átmentem volna, ha egy pillanattal korábban történik.

Tényleg csúcs vagy!

Köszönöm neked, hogy még soha nem volt nagyobb balesetem, sőt, a technikától és a rendőröktől is megvédesz: a defektet is gyök kettes tempónál vettem észre, és a traffipax sem fotózott le a múltkor, mert nem engedted, hogy kielőzzem az ötvennel tötymörgő Suzukit.

Azonban úgy fest, hogy te sem vagy tökéletes; immár menetrendszerűnek tűnik, hogy évente egyszer összekoccanok valami autóval, ami rajtam keresztül akar sávot váltani/parkolni.
Oké, tudom, a tegnapi helyzetben kissé talán én is hibás voltam, minek előzgetek álló kocsisort jobbról, de hát te is szólhattál volna a sofőrnek - hiába motoros - hogy illett volna indexelni és tényleg a tükörbe nézni, mielőtt kivágott jobbra. (mert azt, hogy ő nézte a tükröt, de a 20 km/órás tempóm mellett nem látott benne, nem egészen veszem be.)

De tudod, mit?

Senki sem tökéletes. Még én sem. Sőt, valószínűleg az őrangyalok sem.
Szóval állapodjunk meg abban, hogy az év 364 napján piszokul figyelsz rám, cserébe én sem bánom, ha évente egyszer elütnek - feltéve, ha megúszom annyival, mint a tegnapi.

Deal?
  • Like
Reactions: 3 emberek

Hozzászólások

Tényleg semmi bajom nem történt, el sem estem, a lábam koccant a kocsi dísztárcsájához, kb. 5 percig fájt kicsit, a másik meg ugyanennyi ideig remegett. (Tényleg, tudja valaki, hogy miért nem a sérült lába remeg az embernek? Miért a másik?)
Sokkal jobban idegesített, hogy amikor félreálltam, megállt mellettem egy nő (feltartva az egész sort) és úgy üvöltött velem, mintha legalábbis köze lett volna a dologhoz.
A kocsi sofőrje amúgy tök rendes volt, kiszállt, megkérdezte, jól vagyok-e, kell-e segítség, fuvar és még háromszor elmondta, hogy csak ide megy a házba 5 percre, de mindjárt visszajön, várjam meg, ha bármire szükségem van. Ő is motoros, meg is mutatta a bibijét.
Azt állította, hogy ő belenézett a tükörbe, szerintem csak akkor, amikor már kanyarodott - akkor már a kocsi mellett voltam, úgy persze, hogy nem látott.
Abban viszont biztos vagyok, hogy nem indexelt.

Szóval ha minden évben ennyi a max baleset, ami megtörténik velem, akkor én nem bánom, ha évente egyszer elütnek. De aztán ne legyen komolyabb, kedves őrangyal!
(Apropó: ha előre egyeztetjük a szabadnapod dátumát, akkor megbeszélhetjük, hogy aznap itthon maradok. Mondjuk itthon is elég változatos balesetekbe szoktam bonyolódni...)
 
V
Az a mennyire jó amúgy, amikor a hasonló helyzet elkerülése érdekében nem indulok el azonnal a zöldnél (mert én jobbra mennék, a kedves, körültekintő biciklis viszont, aki épp jobbról érkezik mellettem lendületből, a fene se tudja, jelezni nem jelez, nekem meg se átmenni rajta, se valamelyik ajtóval megállítani nincs éppen kedvem - és ja, persze, hogy egyenesen megy tovább...), a hátam mögött lévő "autóstárs" (aki mellett ugyanúgy jobbról, lendületből jött el a bringás, ellenben már előtte vagyunk mindketten, tükör nélkül is láthatja a szitut) pedig diszkrét dudálással hívja fel rá a figyelmet, hogy "mennyémávazzeg"... hogy miért kaphat egységsugarú IQ-val is bárki jogsit manapság, továbbra is rejtély számomra...
 
Kedd este szakadó esőben jöttem haza, az úton alig volt kocsi, haladok a belső sávban, mögöttem egy autó. Balra terveztem kanyarodni, és már jó előre indexeltem, hogy ha akar, váltson sávot vagy lassítson. Egyiket sem tette, azt hittem, ő is balra jön. Amikor lelassítottam a kanyarhoz, akkor meg nekiáll dudálni, hogy nem tud tőlem haladni.
 
Volt egy régi rajzfilm. Azokat figurázta ki, akik könyökvédős hivatalnokok, de a volán mögött egy dühöngő őrült lesz belőlük. Bevallom, voltam már én is így. Figyelmeztettek a kollegák, ne üvöltsek a volán mögött, mert egyszer megjön az emberem, és olyan laposra vernek, hogy kétrét hajtva is be tudnak majd csúsztatni otthon az ajtó alatt:D
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
birge
Olvasás
67
Hozzászólások
12
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

birge további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére