Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

21/2015 WLA Project 3

A Harley-Davidson WLA motorkerékpárt az amerikai hadsereg számára gyártották a második Világháború körül. Egy létező civil modellt, a WL 45 solo motorkerékpárt alakították át katonai célokra. A nevében a 45 a hengerűrtartalomra utal: 45 köbhüvelyk = kb. 740 cm3. A "solo" azt jelzi, hogy a motor egyszemélyes volt.

75023-1432548290-77a1c076f86e5a17f0dea4dbcf34871b.jpg

Ez a blokk 1942-es kiadású, azaz 73 éves...
  • Like
Reactions: 3 emberek

Hozzászólások

Egyenlőre csak értékmentés volt a cél. Még nincs tervben a rehabilitáció.
 
V
Végülis, ha így ebből teljes restaurálás csak marhanagy mázlival lehet (akkor, ha sikerül megtalálni a blokkhoz passzoló vázszámú gyári vázat), nyitott az út egy custom vázas retro chopper/bobber építéshez... :D
 
Ahhoz meg minek a gyári váz:D
Érdemes megkeresni az ügyben Szakált vagy Raszputyint.
Egyébként elég göthös a blokk. Ha haladni is akarsz, érdemes egy későbbi felülszelepeltet választani...
Vagy elpasszolni és venni az árából valami kisebbet, amit szépen át lehet faragni, hamár átépített vassal, átépítéssel akarod rongálni az idegeid:D
Szobadísznek azonban kiváló így is:D Azért forgassátok időnként át, legyen benne olaj stb.
 
V
A H-D külső olajtartályos, száraz karteres, ha jól tudom a Porsche-beütéses V-Rod-ig, meg az új 750-esig bezárólag, a big twin-ek meg a mai napig. Az EVO Sporik talán már nem... bár, a fene tudja, lehet, hogy az is száraz karteres, csak már egyben van a forgattyúsház és a váltóház (utánanézni meg most lusta vagyok :D). Szóval, túl azon, hogy a nappali polcán amúgy se biztos, hogy szeretnék teljes olajtöltettel tárolni valamit Nanáék helyében, ennél a blokknál nem is kivitelezhető :) Max. időnként benyomni egy kis varrógépolajat az olajjáratokba, gyertyanyílásokba, és úgy finoman átforgatni, hogy legyen egy kis olajfilm a hengereken.
 
Utoljára módosítva:
Valaki azt mondta, hogy ezeknél még annyira kezdetleges volt az öntvény összetétele, hogy maga az anyag eresztette az olajat. Szóval nem a tömítéseknél szivárgott, hanem az egész blokk izzadta ki a nedűt. Azt nagyon bírnám a nappaliban.
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
1,995
Hozzászólások
20
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére