Street Racer STR motoros kesztyű a MotoZemtől

Komfortzónán innen és túl

Nem nagy kunszt olyasmivel foglalkozni napi 24 órában, amit az ember a kisujjából ráz ki. A bölcs életmód-tanácsadók is azt javasolják, hogy lépjünk ki a komfortzónánkból és csináljunk valami újat.

nopara.jpg

Úgy érzem, az utóbbi három évet jó távol töltöttem a komfortzónámtól, és alig várom, hogy újra motorozhassak. Mindeközben sokaknak a motorozás van kívül, és az van belül, amit én most csinálok. Sőt, tovább megyek, kicsit félek attól, hogy mire lehetőségem lenne rá már nekem is kívül lesz a motorozás, és belül a babázás... bár ez utóbbi egy olyan kihívás, ami minden napra tartogat meglepő újdonságokat, szóval garantált, hogy élethosszig komfortzónán kívül tart.

De a megszokás is lehet egy komfortzóna. Sőt, talán a megszokás a szó helyes definíciója. Pár hét vagy hónap alatt megszokom, hogy nyugi van, és amikor kezd közeledni a tavasz, ahogy most is (Észrevettétek, hogy milyen sokáig világos van már délután?) kezdődik a para a motoros szezon miatt.

Ha motorozom, aggódok a friss kátyúk miatt, az első motorozás miatt, vagy akár amiatt, hogy rám jön-e majd a motoros ruha. És persze kezdődnek a motoros rendezvények, kiállítások is. Az első már itt is van a nyakunkon márciusban. Még több mint egy hónap, de már most kezdek aggódni miatta, hogy lesz, mint lesz, hogy oldom meg most már két gyerek mellett. Nem is tudok visszaszámolni, hány éve állítunk már ki, mégis minden évben ez van.

Persze a végén mindig megoldom, mindig jól sikerül, és mindig örülök, hogy túl vagyok rajta és nem volt semmi komoly probléma a megvalósítással.

Nagyon kíváncsi lennék, hogy más ezt hogy csinálja. Mindenki parázik a saját maga kitalált feladatoktól vagy én vagyok túl maximalista? Biztos van olyan is, akit a stressz szórakoztat...
  • Like
Reactions: 3 emberek

Hozzászólások

Szerintem csak Te is mindent túlgondolsz :) Mármint minden apró részletet lejátszol az agyadban, azt is hogy mi és hogy sülhet el balul és ettől aztán beparázol...nem?Legalábbis nálam mindig ez van, tipikusan a "már akkor azon izgulok hova és hogy fogok leparkolni, amikor még el sem indultam" esete vagyok. :D
Részemről szinte minden komfortzónán kívül esik, mert semmiben nem érzem magam annyira jónak, hogy ne tudnék benne hibázni... ja és mert azt hiszem túlságosan számít nekem mások véleménye (ezt egyébként próbálom levetkőzni mert állandó stresszforrás és nem éri meg) :p
 
Think out of the box, ez az elmúlt kb 3 évem jelmondata :D Mondjuk nem nehéz folyton a zónán kívül járni, ha munkahelyet vált az ember, vagy iskolába jár. De összességében egyetértek, az visz minket előre, ha kilépünk a jól megszokott puha vackunkból. Nekem eddig minden ilyen kihívás pozitívan sült el (kopp, kopp, kopp) szóval, hajrá Csajok :cool:
 
Nekem a szövegírásban és a 3 év vállalkozásban is bőven vannak olyan feladatok, amit agyonparázok...
És emellett persze mindig próbálok fejlesztgetni, alakítgatni, ami meg aztán kilök az amúgy sem túl kényelmes komfortzónából.
 
Évek óta a komfortzónámon kívül élek, mégis sokaktól kapom meg, hogy "Csak nyavalyog, pedig irigylésre méltó élete van!" Tessék kérem cserélni velem, és majd megtudják. Ennyi.
Előre parázni nem jó. Az nem engedi, hogy kiélvezze az ember azokat a pillanatokat, amik bármikor előadódhatnak, és megszépítik az életet, erőt adnak. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kell fölkészülni akár a legrosszabbra is. Csak nem kell parázni tőle, ha bekövetkezik, akkor ott lesz, és meg kell oldani. Mindig legyen vésztartalék, de sose csak a veszélyen járjon az ember esze.:ciao::ciao:
Azért fura ezt olvasni tőlem az optimizmusról írt kis esszém után, nem? Ne legyetek már olyanok, mint a Vidék!:D:beee:
 

Blogbejegyzés információ

Szerző
NaNa
Olvasás
1,702
Hozzászólások
10
Utolsó frissítés

Motoros blogok további bejegyzései

NaNa további bejegyzései

Oszd meg ezt a bejegyzést

CsamShop kendők

Back
Oldal tetejére